• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hiç evlenmemeyi tercih eder miydiniz?

Hiç evlenmeyeyim diye bir karar olamaz bana göre.

Dönem dönem hemen hepimiz bu şekilde beylik laflar edebiliyoruz.

Öyle biri karşımıza çıkıyor ki ağzımız dilimiz bağlanıyor.

Allahım karşımıza iyi insanlar çıkarsın inşallah.
31 yaşındayım. Benim de öyle bir umudum kalmadı. Sizce öyle biri karşıma çıkar mı? Siz sevdiğim bir üyesiniz ☺️

31 yaşındayım. Benim de öyle bir umudum kalmadı. Sizce öyle biri karşıma çıkar mı? Siz sevdiğim bir üyesiniz ☺️
Çok teşekkür ederim eksik olma arkadaşım.

Umudunu hiç kaybetme.

Çok çok iyi biri çıkar inşallah karşına en yakın zamanda.

Allahım gönlüne göre versin inşallah arkadaşım.

evliyim. iki yavrum var, hayatımın anlamı onlar.
açıkçası evliliğe, ilişkiye bakış açım çok değişti.
önceden aşık olmadan asla diyenlerdendim.
artık öyle düşünmüyorum.

aşktan önemlisi hayatı gerçekten paylaşabilmek.
samimi, içten bir dostluk geliştirmek.
ortak zevkler, dini - siyasi düşünceler önemli ama daha önemlisi yargılamadan değer vermek.
farklı düşüncelere "tahammül etmek" değil de farklı düşünmenin "doğal" olduğunu kabul etmek.
evlilikte "biz" olmak ama "ben" de olabilmek.
tabi ki cinsel çekimin olması ve de sürmesi önemli.
fiziki olarak kimse kusursuz değil. ama birbirini beğenmek ve bu beğeninin devamlılık arz etmesi için kendini bırakmamak gerek. (her iki taraf için de )
rakip olarak görmemek, birlikte bir takım olduğunu hissetmek gerek.
eşinin canı yanmasın istemek.
onu mutlu ederken kendini taviz vermiş hissetmemek.
onunlayken; hayatta var olduğun gibi , o zamana kadarki sen gibi olduğun için eşinin mutsuz olmaması gerek..
canın yandığında, da mutlu olduğunda da aklına ilk onun gelmesi gerek..

böyle bir evlilik olmayacaksa evlenmek çok büyük bir yük..
O kadar güzel anlatmışsınız ki. Bunlar evlenmeden, aynı eve girmeden anlaşılmayan gerçekler. İnsanın hayatta böyle bir dayanağı olması ve aynı şekilde birinin evi olmak, yuvası olmak çok güzel bir duygu yine de. İsteyen herkese nasip olsun umarım.

Zaten herkes evlenmek zorunda değil ki ?
Ailemde de hiç evlenmeyen var , dostlarım arasında da , ve muhteşem hayatları var
Yani zaman zaman özenmiyor değilim onlara , ne dert ne tasa , dünyayı geziyorlar , istediklerini alıyorlar
Ben eşime bile diyorum , bir daha hayata gelirsem evlenmeyecegim bunlar gibi yaşayacağım diye
Bu tamamen kişilik meselesi , ben çok evcimen bir insanim , bir de çok aşık olurum , cocuk çok severim , o yüzden evlendim hatta iki kere evlendim , 17 yaşımdan beri bir günüm boş geçmedi, hayatımda hep bir erkek oldu , şimdi 45 yaşındayım keşke böyle bir karakterim olmasaymış diyorum ama yapacak birsey yok
İçinizden ne geliyorsa onu yapın

Valla panpa hep merak etmişimdir, hemmen sevgili bulan kadınlar nasıl nerdne buluyor? Ünvde böyle bir kız arkadaşım vardı, buldukları da gayet eli yüzü düzgün, üstelik düzgün çocuklardı. Valla daha gençken bile 3 yıl single kaldığım oldu bu iş nasıl yapılıyor biri bana anlatsın :KK51:

Şu cümleler çok güzel yazılmış, çok güzel ifade edilmiş gerçekten.

Genelde bekar olduğumuz zamanlar gençlik yaşlarımızdır ve o yaşlarda kuzenlerimiz, arkadaşlarımız vs.de genellikle evli değildir. Kazançlar ev sorumluluğundan ziyade, eğlence gibi şeylere yöneliktir. 🫣 Belli bir yaştan sonra bekarlık, o düşündüğümüz genç yaştaki gibi olmaz diye düşünüyorum. Çünkü herkes kendine ayrı bir yol çiziyor. Ne kadar birbirimizden kopmamış olsak bile.
Öncelikler değişiyor.

Ben 5 seneye yakındır evliyim, mutluyum.
İyi ki diyenlerdenim.
Çocuktan sonra nasıl olur süreç bilemiyorum, şuan hamileyim 🫣
Ancak bu zamana kadar geçen yıllarımda pişman olmadım çok şükür 🙏😇
Benim kardeşler kuzenler evli. Aile dediğimiz anne baba hayatta değil. Bende bulamadım mantığıma göre birini. Yani isterdim ama olmadı. Yapacak bir şey yok. Umarım herkesin böyle bakınca bahçesinin bahar olduğu biri olur hayatında.

Valla panpa hep merak etmişimdir, hemmen sevgili bulan kadınlar nasıl nerdne buluyor? Ünvde böyle bir kız arkadaşım vardı, buldukları da gayet eli yüzü düzgün, üstelik düzgün çocuklardı. Valla daha gençken bile 3 yıl single kaldığım oldu bu iş nasıl yapılıyor biri bana anlatsın :KK51:
Aa bu ben. Maksimum yalnız kaldığım süre bir ay olabilir 😆 flörtöz olmakla ilgisi olduğunu düşünüyorum. Ferhunde gibi gözüme kestirdiğimi kaparım 😆

Valla canisi isteyerek yaptığım birsey değildi, belki aura belki başka birsey bilmiyorum ama benim peşimde hep onlarca adam olurdu , birinden ayrıldığım an hoop öbürü gelirdi , ilişkilerim de uzun solukluydu yani en kısası 5 sene sürdü, aralarda kısa süreli falan da var ama geneli uzundur. Yani şimdi bosansam ve etrafa duyursam yarın kapımı çalar birileri
Sadece şunu söyleyebilirim, Türk erkeğinin bağımsız, özgürlüğüne düşkün, güçlü kadın sevmediği olayı tamamen yalan , güçlü durman lazim , kendine güvenmen lazim , akıllı olman lazim , akıllı ve düzgün adamlar ruh hastası değilse böyle kadınları tercih ediyor

Eşimle severek evlendik hala da çok seviyorum aşırı ince bana karşı çocukluk aşkıyım eşimin o yüzden sanırım çok merhamet dolu fakat bazen bekar hayatıma özenmiyor değilim ailemle yaşarken çalıştığım para vs vakit sorunlarım yoktu eşim sadece çalışır tüm her. Şeyi bana bırakır bu da hayli beni yoruyor evlenir miydin sorusuna gelince de evlenmezdim belki de ama eğer dünyaya bir daha gelip evlenecek olsam yine eşim nasip olsun isterim

Valla canisi isteyerek yaptığım birsey değildi, belki aura belki başka birsey bilmiyorum ama benim peşimde hep onlarca adam olurdu , birinden ayrıldığım an hoop öbürü gelirdi , ilişkilerim de uzun solukluydu yani en kısası 5 sene sürdü, aralarda kısa süreli falan da var ama geneli uzundur. Yani şimdi bosansam ve etrafa duyursam yarın kapımı çalar birileri
Sadece şunu söyleyebilirim, Türk erkeğinin bağımsız, özgürlüğüne düşkün, güçlü kadın sevmediği olayı tamamen yalan , güçlü durman lazim , kendine güvenmen lazim , akıllı olman lazim , akıllı ve düzgün adamlar ruh hastası değilse böyle kadınları tercih ediyor

Sanırım işin sırrı son cümlede beni neden hep ruh hastaları buluyor :KK51:

sevgilimle yurt dışına taşındık eğitim için ama evlenmeyi düşünmüyorum en az 4-5 sene, acelem yok. zamana bıraktım akışta evlilik olması daha iyi bence öbür türlü heyecanı kalmıyor

Evlilik insanı değilim,evlenmem diyordum.
Yay burcuyum, özgürlüğüme ve keyfime düşkünüm.
Bir ilişkinin ortasında evet derken buldum kendimi.En büyük motivasyon kaynağım anne olabilmekti.Bu duyguyu yaşamayı daha çok istiyordum.Nitekim oldu da.
Zor tarafları çok ama güzel tarafları daha çok.
Eşimle saygı sevgi çerçevesinde güzel bir evlilik sürdürüyoruz.
Kavga ettiğimiz veya zorlandığım zamanlarda bekar günlerimi özlediğimi hissediyorum.
Fakat sonra değer diyorum mükemmel olmak zorunda değiliz,iyi bir yol arkadaşına ihtiyaç duyuyor insan.

Sizce evlenmemek nasıl bir karar olurdu?Genç yaşta bazı şeylerin farkına varamayıp sonradan evlenmediğime pişman olur muyum?Evet iyi bir evlilik olmadıktan sonra olmasa da olur diyenler olucaktır.Ama ayrıntılı fikir almak istiyorum.Belli bir yaşa gelip hiç evlenmemiş olan varsa aranızda bu kararından memnun mu?Düşüncelerinizi bekliyorum.
Bir yakınımız var ve evlenmemek kendi tercihi. Çok güzel, hoşsohbet, sosyal ve kariyer sahibi. Açıkçası ben evlenmediği için hep mutlu sanıyordum ama sonra öğrendim. Çocuğu olmadığı için, kendi ailesini kurmadığı için üzgün. Elbette bu bir seçim ve herkes evlenmek zorunda değil ama çok emin olunması gerek. Açıkçası ben kararsız olsaydım evlenirdim ve çocuk yapmazdım. Bana göre olmadığını fark edersem boşanırdım ve en azından denedim derdim(tabi karşı taraf da fikirlerini bilmeli). Emin olursam o zaman çocuk da düşünürdüm

Türkiye’deki bekarların da bu ekonomide hayatı rio karnavalı değil artık. Bu yüzden evlenin 😁 tek başına geçim zor. Eskidenmiş o şehir şehir ülke ülke gezmek… çok çok iyi bir işte iyi bir maaşla çalışılmıyorsa tek başına geçim artık gerçekten zor. Gez dolaş da bir yere kadar. Belli bir yaşa gelince etrafında herkes evlenmiş oluyor herkesin önceliği ailesi oluyor doğal olarak. Yalnız güzelliklerin tadı bile çıkmıyor bir süre sonra. Paylaşarak yaşamak güzel. tabi herkesin dediği gibi doğru kişiyle yapılmalı evlilik. Sırf evlenmek için değil. Evet evlenmeden de sevgili olursun flört edersin hayatı paylaşırsın ama aile kavramına önem verenler evlenmeli bence. Evlilik olmadan o bağlılık kurulmuyor tam olarak. Kafama uymazsa çeker giderim rahatlığı sevgilikte daha fazla. En güzel zamanlarım ailemle geçirdiğim zamanlar ama bir süre sonra anne baba vefat edebilir kardeşler evlenir ailen kalmaz. İnsanın ailesi olması çok güzel bence. Eski sevgililerimizden kimler kaldı? Aklımıza bile gelmez çoğu. Hepsi geçti gitti ama evlenince eşin ailen oluyor. Şimdi eşlerin çoğu eşiyle her yere geliyor evde eşine yardım ediyor zaten. En azından benim çevremde böyle. O yüzden doğru kişiyle yapıldığında evlilik güzeldir bence. Otuzların ortalarında bekar biri olarak söylüyorum bunu. Artık ben de istiyorum ama kafama gönlüme uyan birini bulamadım henüz. Bulmadan da yaşım geçti dye asla evlilik yapmam. Yanlış evlilikler de cehennem. Bir de sanki hep evlenmeyeler belli bir yaştan sonra pişman gibi söylenmiş de evlenenlerden de pişman olan var. Önemli olan aklına kalbine uyan düzgün bir evlilik yapabilmek. O da günümüzde iyice zorlaştı sanırım.

Sen gibi kızlar da kimseyi bulamıyor ya şaşırıyorum cidden 😊 bu adamlar insanın iyisinden anlamıyor bence. Benim de bir arkadaşım var hem hanım hanımcık denilen kızlardan hem de kendini geliştirmiş çalışan kazanan kendi ayakları üzerinde duran harika bir kız. Karşısına saçma sapan insanlar çıktı o da sen gibi ben gibi bekar hala.

Back