Hiç evlenmemeyi tercih eder miydiniz?

Kendi hayatım için konuşayım Allah’a şükür maddi sıkıntım yok. Kayınvalide elti görümce sıkıntım yok arada kocama gıcık oluyorum ama yine de evlenmemeyi tek Başıma bi hayat kurmayı isterdim çünkü ne olursa olsun bi yerde kocaya da çocuğa da sen bakıyorsun ve bu çok yorucu ne gerek var yani. Koca adamın ne yiyeceğini her gün ben düşünüyorum evi topluyorum temizlik vs artı bi de çocuklar. Neden bu kadar çok sorumluluğun Altına girdim diye soruyorum bazen kendime. İnanın evlendiğimden beri de neden kahvaltıyı hep ben hazırlıyorum diye bile sorguluyorum gücüme gidiyor sanırım. Anaç bir yapım da yok belki ondan böyle düşünüyorum

Ülkemizde hala evlilikle alakali dayatmalar, kurallar olmasi cok sacma ... ornegin kizlar 30'una gelmeden evlenmeli(10/15 yil evvel daha da erkendi belirtilen yas) erkekler 40'ina yaklasirken evlenmemisse mutlaka artik evlenmeli, evlenmezse sorun vs .. bazi ailelerdeki kiz cocugunun hemen basi baglansin vs dusuncelerinin olmasi.. kucuk sehirlerde hala devam ediyor mesela bu kurallar...
sahsen ben annemin cehaleti ve babamin hayatta olmayisi nedeniyle 23 yasinda evlendim kendi tercihim olan birisiyle ama asik oldugum, ciddi manada "iste yaslanacagim adam" diyecegim o kisi degildi.. zaten o kucuk yasta da bunun idrakina varip, dogru karara varma yetisine sahip olamaz zaten insan..
su anda Turkiyede yasamiyorum ve burada kadinlar ve kiz cocuklari eski nesilde yahut su anda; bizdeki gibi sindirilmemisler... istedikleriyle gezip tozup, gercekten cok emin olduklari o adamla evlenme sansina sahip olabiliyorlar... ya da hic evlenmeme kararini alabiliyorlar.. evlenip ayrilma durumunda "dul"kadin yaftasi yemiyorlar... gercekten cografya kadermis bunu gozumle gordukten sonra daha iyi idrak ettim..
sozu cok uzattim kusuruma bakmayin, uzun lafin kisasi; sadece yasim geliyor, ailem istiyor vs diye degil de; gercekten emin oldugunuz ve konusabildiginiz. gozlerinizin ici gulsun diye ugrasan, sizi onemseyen, ilgi gosteren o adami bulursaniz kacirmayin , evlenin (en az 28 yasindaysaniz tabii:) )....kendinizi hic evlenmem ben diye de sartlamayin.. umarim hakkinizda en hayirlisi olur... kosullariniz her ne olursa olsun mutluluklar dilerim...

Bosanmak bunun icin varYani olursa olur olmazsa yoluma bakarim.
Ben cocuk icin evlenirdim sanirim,ama cocuk icin evlilik yurutmem,ikisi cok farkli.
Evlilige cok anlam yuklemiyorum ben,hayatimin akisinda olan bi kurum.Kocam olmadan asla diyenlerden degilim.Olmasa da olurmus fjfjfjjf

Çok şükür mutlu bir evlilik ve ideal bir eşe sahip biri olarak söylüyorum . 35 ten önce evlenmezdim . Belki o zaman da zor evlenirdim çocuk konusu filan . Ya ben düşündüm de hiç evlenmezdim galiba büyük sorumluluk , eş ailesi , bitmek bilmeyen ekonomik ve sosyal dertler . Aman ne bileyim ya çok zor soru gülüm . Artıları da var eksileri de var .

Bir arkadaşım 42 yaşında evlendi 43 sonlarına doğru hamile kalıp 44 yaşında doğum yaptı. Çocuğu 3 yaşındayken de boşandı. Bana onu hatırlattınız ☺

keşke evlenmeseydim değilde keşke o kişiyle evlenmeseydim dedim. evlilik doğru insanla olur ancak. şuan evlilik gibi bir düşüncem yok. belki ilerde olur mu bilmiyorum ama sırf evlenmek için değil doğru insanı bulursam evelenirim yoksa yalnız ölürüm daha iyi. çok çektim çünkü hala çekiyorum. aynı şeyleri tekrar yaşayacaksam gerek yok.

Bu sorunun cevabı olamaz ki herkes kendi yaşadığı evliliğe göre cevap verecek senin cevabın sa yaşadığın şeylere göre olacak ve biz insanlar ne yoksa bizde onun güzel olduğunu düşünüp isteriz ...Hayırlı olan kararlar verirsin Inşallah

Bizim hastanede çalışan Nevin Abla vardı. Emekli olmak üzereydi.

Anne babası ile yaşamış. Sonra ikisini de kaybetti.
Nevin Abla dedim, hiç evlenmeyi düşündün mü daha önce?

-" annemle babam hayattayken hiç istemedim ama onları kaybedince, evlenseydim, daha mı iyi olurdu ? diye düşündüm." Dedi.

Kendi açımdan, evlilik insanı olduğumu düşünüyorum.

Çevremde 55-60 yaşına gelip hiç evlenmemiş insanlar var.

Gözlemime göre ;
Bir yaşa kadar çok güzel
Karışan yok , görüşen yok , kimseye hesap vermek zorunda değilsin , istediğin yerde çalış , sadece kendini geçindirmek zorundasın , kimseye sadakat borcun yok , istediğin kişiyle flört et , tatillere git , istediğin gibi giyin , hayatını kendi özgürlüğüne göre yaşa

Ancak bir yerden sonra- o yer muhtemelen 40 lı yaşlar -
İnsanlarda hafif bir burukluk ve pişmanlık oluyor gibi hissediyorum.
Çünkü yukarda saydığım şeyleri gençlikte yapabiliyorsun yaş ilerledikçe gruplarda senin yaşında kafa dengi arkadaş kalmıyor zaten herkes çoluk çocuğu ile geziyor.
O yaştan sonra boş kalıyorlar ve başkasının hayatlarını yaşamaya başlıyorlar.
Her şeye rağmen bir aile kurmak güzel bence

Son olarak ; evlenince de anlaşamazsan ayrılırsın
Sonuçta karşı tarafa zimmetli değilsin
Ve evlenip ayrılan çocuklu kişiler içinde
Keşke hiç çocuk yapmasaydım diyene hiç rastlamadım ancak keşke çocuklarım olsaydı diyene çok rastladım.
Bence çocuk zaten evlilikten bağımsız bir konu.
Anne baba olmakla eş olmak aynı şey değil.
Kişi çok iyi bir anne baba olup
Başarısız bir eş olabilir.

Sevgili konu sahibi, o kadar guzel bir konu actin ki. Dunyanin her yerinden, milyonlarca farkli fikir duyabilecegin, herkesin yasanmisliklari/pismanliklari/hayalleriyle farkli bakis acisi getirecegi bir konu.

Bir de bu çok spesifik bir konu.
Bir arkadaşım var eğitimli sevgi dolu ailede büyüdü.
Kız da nasıl bir duygusal boşluk var anlamadim.
Eşi resmen kumar bağımlısı.
Söz verip verip kumar oynuyor.
Resmen bir ev parasi batırdı.
Geçende konuşuyorum mesela diyorki ben bu evde eşimle çocuklarımla çok mutluyum.
Bazı şeylere zorlanmasam en mutlu olduğum yer diyor.
Para kaybetmese demek istiyor.
Kızın ailesini tanimasam herhalde anne babası şiddet uygulamış bunu sevmemiş diyeceğim.
Ailede el bebek gül bebek modundaydi.
Herkes evliliğinde sıkıntı çekiyor öyle böyle ama bu kackere dolandirildi.
Ve tonlarca borç ödemek zorunda.
Dedim ki ona Esin ne şanslı asla ondan vazgeçmeyecek onu her türlü kabul etmiş bir kadın var.
Ben o tarz sorunların binde birini yasamadigim halde eşimi evliligimi ondan çok sorgulamisimdir.

Bilmiyorum ama düşünürdüm ya. Eşimle ilk zamanlar birbirimize alışma sürecinde çok pürüzler yaşadık o zamanlar keşke evlenmeseydim demiştim.
Ama şimdi her şey yerine oturdukça onun yanında kendim oldukça, babamın evinde nasılsam eşimleyken de öyle olabildikçe dedim iyi ki evlenmişim. Şansım eş konusunda yaver gitti, kafa dengim bir kere. Ben çok gülen bir insanım aile evimde hep bu yaşıma kadar gam keder gördüm büyük sorunlar yaşamasak bile büyük şeyler oluyormuş gibi büyütürdü benim ailem, gülsem ne gülüyorsun bunca derdin içinde diye sorun yapıyorlardı.
Ama evlenince kendi hayatımı kurdum her şey benim istediğim gibi eşimde benim gibi zıppır birisi evde hep bir sohbet muhabbet.
Şuan daha 3 yıllık evliyiz zaman bize ne gösterir ne yaşatır bilemem ama şuan için çok şükür her şey yolunda.

Arkadaşa katılıyorum...evlilik ve evet Türk erkeğiyle evlilik çok yorucu....hele çalışan kadınlar için ..anneleri paşa yetiştirdiği için evlikteki sorumlulukları almıyor bizim beyzadeler....sonra gelsin kavgalar, boşanmalar...
Bana göre bekarlık sultanlık...ama işte evlat yok mu....işte ondan güzeli yok bu dunyada.
Bekarlar evlenmek ister, evliler keşke evlenmeseydim der...bu döngü böyle gelmiş böyle gider malesef

Herkesin mesajlari tek tek okudum. Ben de suan ayrilik asamasinda biri olarak, evliligin en guzel yani cocuk zaten. Ama esinizi secerken ailesini de iyice taniyin derim. Sahsen ben kv yuzunden ayriliyorum. Bencil insanlar her zaman mutsuzluk getirir. Soyle diyorum bu benim kaderimde varmis ve yasanmasi gerekiyormus. Kotu bir tecrube oldu ancak bana sonsuz mutluluk veren oglumu bagisladi.ilerde kv olursam kesinlikle oglumun mutlulugu icin ugrasacagim. Yuva bozmak icin degil.

her ne kadar evlilik zor bir ilişki biçimi olsa da bir ömür yalnız kalmak hiç istemezdim açıkçası.

20lerimin başındayım, kendi adıma konuşayım evliliğe şu an sıcak bakmıyorum ama ileride evlenmek isterim. Aile kurmanın, çocuk büyütmenin benim için önemli bir manevi doyum alanı olacağını biliyorum. Kariyer falan tek başına mutlu etmez beni

Yaşım 27, evliyim ama hiç evlenmemeyi tercih ederdim. aslında kendime seçtiğim eşten memnun değilim galiba ondan da kaynaklı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…