- Konu Sahibi minislerinminisi
-
Bekarken yalnızlığı çok severdim. Evlendikten, özellikle çocuktan sonra, o sessiz bekar evimi çok aradığım oldu. Kalabalık yordu çünkü. Ama bekarlığı ailemle yaşamış olsam belki yalnızlığı yaşamayacak, tadını da alamayacaktım. Şimdi ayrıldım ama iyi ki çocuklarım var diyorum. Bu kez de kalabalığa alıştığım için yalnızlık korkutucu geliyor :) Akrabanız eminim çok mutludur. Hatta eve biri gelse çok garipseyecektir. Ama insan 30-35ten sonra yanında bir yoldaş istiyor. Sadece sevişmek, aşk değil. Dostluk kuracağı, her an ulaşacağı ve yanında olacağına inandığı birini istiyor. Ha bunu hiç istemeyen de var. Ay ne bileyim herkes nasıl isterse o şekilde mutlu olsun :)Maddi durumu, kariyeri oldukca iyi olan bir akrabamiz var. Epey de taninmis bir kadin. Istedigi heryere, istedigi zaman gidebilen, dunyayi dolasmis biri. Vakti zamaninda istedigi kisi onunla ilgilenmemis, sonradan cikanlar da parasi icin istemisler onu. Kisaca hic evlenmedi ama hayati dopdolu. Birgun annemle konusurken duydum "dort duvar arasinda yalniz hayat" .
Sirf yalniz olmamak icin iskence gibi bir evlilik de hayati cehenneme cevirir elbette.
Gercekte dogru olan var midir ki? Dogru kime gore neye gore? Evlendin, pat diye adamcagiz ölüverdi, e yine kaldin yalniz.
Onlarca kisiden, bir suru farkli fikir cikacaktir. Konuyu ben de merakla takip ediyorum.
Ben bu olaya bir ara çok kafa yordum.
Hiç evlenmemeyi çok düşündüm.
Bana çok uygun gelmiyordu evlilik.
Çünkü bu ülke topraklarında eş ailesi sorunlu erkek çocukları kavramlar vs.
Bekar kizkardesimle konuşuruz bu konulari.
O da diyor hiç evlenmemis olmayı eski günlere dönmeyi ister misin abla diyor?
Eş ailesi ile ilgili bir ton beklenmedik gelişme oldu hayatımda vs.
Beni çocuk olayı düşündürurdu.
Yani bekar olunca çocuk olmadığı için tek özlemim çocuk olurdu.
Şuan çocuk için yine denerdim gibime geliyor.
Çocuk bambaşka birşey benim için.
Ama çocuk hevesim olmasaydi ben asla o riske girmezdim.
Çünkü ideal evliliğe sahip çevremde de 10 evlilikten biri var .
Çoğu eş ailesi yada eşin kendisi olarak bir ton soruna sahip.
20 yaşında evlenmis biri olarak ve 18 yıllık evli biri olarak ve tabi anne biri de olarak cevabım çok net : EVLENMEZDİM ahahsfs . Şimdi bir şekilde devam ediyor ama hayat evlilik ve çocuk sorumluluğu almak için çok kisaymisSizce evlenmemek nasıl bir karar olurdu?Genç yaşta bazı şeylerin farkına varamayıp sonradan evlenmediğime pişman olur muyum?Evet iyi bir evlilik olmadıktan sonra olmasa da olur diyenler olucaktır.Ama ayrıntılı fikir almak istiyorum.Belli bir yaşa gelip hiç evlenmemiş olan varsa aranızda bu kararından memnun mu?Düşüncelerinizi bekliyorum.
Kötü bir evlilik tecrübesi sonrası keşke hiç evlenmeseydim diyorum. Ehline denk gelmeyen herşey ziyan olur.Sizce evlenmemek nasıl bir karar olurdu?Genç yaşta bazı şeylerin farkına varamayıp sonradan evlenmediğime pişman olur muyum?Evet iyi bir evlilik olmadıktan sonra olmasa da olur diyenler olucaktır.Ama ayrıntılı fikir almak istiyorum.Belli bir yaşa gelip hiç evlenmemiş olan varsa aranızda bu kararından memnun mu?Düşüncelerinizi bekliyorum.
Aa siz ayrıldınız mı en son bi konuştuğumuzda evliydiniz sanki. Hayırlı olsun çok mutlu olunBekarken yalnızlığı çok severdim. Evlendikten, özellikle çocuktan sonra, o sessiz bekar evimi çok aradığım oldu. Kalabalık yordu çünkü. Ama bekarlığı ailemle yaşamış olsam belki yalnızlığı yaşamayacak, tadını da alamayacaktım. Şimdi ayrıldım ama iyi ki çocuklarım var diyorum. Bu kez de kalabalığa alıştığım için yalnızlık korkutucu geliyor :) Akrabanız eminim çok mutludur. Hatta eve biri gelse çok garipseyecektir. Ama insan 30-35ten sonra yanında bir yoldaş istiyor. Sadece sevişmek, aşk değil. Dostluk kuracağı, her an ulaşacağı ve yanında olacağına inandığı birini istiyor. Ha bunu hiç istemeyen de var. Ay ne bileyim herkes nasıl isterse o şekilde mutlu olsun :)
Çok teşekkür ederim canım benim :) Seninle konuştuğumuz dönem mahkemeye başvurmuştuk sanırım. O günlere denk gelmişti. Bu arada senin konunu açtım okumaya başladım ama kendi telaşımdan tekrar aklımdan çıktı. En yakın zamanda bakacağım mutlaka. Kusuruma bakma lütfen.Aa siz ayrıldınız mı en son bi konuştuğumuzda evliydiniz sanki. Hayırlı olsun çok mutlu olun
Hiç sorun yok. Şu an hem düşünsel hem duygusal olarak yoğun yorucu bir dönemden geçiyorsunuzdur. Ne zaman konuşmak isterseniz buradayım. Umarım çok mutlu olursunuzÇok teşekkür ederim canım benim :) Seninle konuştuğumuz dönem mahkemeye başvurmuştuk sanırım. O günlere denk gelmişti. Bu arada senin konunu açtım okumaya başladım ama kendi telaşımdan tekrar aklımdan çıktı. En yakın zamanda bakacağım mutlaka. Kusuruma bakma lütfen.
Bu kapı hiç evlenmemeyi tercih etmeye çıkmıyor yalnız.Karar vermek için değil fikirleri merak ediyorum karşıma düzgün biri çıksa değerlendririm ama çıkmazsa istemediğim bi evliliği yapamam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?