Hiç çıkar yolum kalmadı.

istanbulda yasiyorum. memleketime 900 km uzaktayim. eşimin ailesiyle sorun şu. eşim onlara mukemmel olmami bekler. mesela onlar haksız olsa bile beni haksız görür çünkü bana karsi anlam veremediğim bir önyargısı var. Sürekli ara bozmak için laf taşiyan eltim var. mesela esim bana bir defa yalan söylemiş ailesi ile ilgili. abisiyle konuşmuş. eltim bana bunu anlatıyor. sana yalan soyluyor konuşurlarken duydum diye. anlatıyorum ama bana asla inanmiyor. ben de patlama noktasına geldim. yüzleştik. ben haklı çikmama rağmen bsna aile içinde kavga çıkardın dedi. yine benim arkamda durmadi.
ben yurtdisinda yasiyorum bu sebeple sordum. gercek gurbet ve arkadassizlik nedir cok iyi bilirim. dil engeli vs mi var diye dusundum. ama sizin sansiniz var. illa kafa dengi mukemmel bir arkadas aramayin. bir bunaldiginizda kapisini calabileceginiz komsu teyze, abla bile nefes almaniza olanak saglar. mutlaka vardir etrafta. suan pandemi dolayisiyla zor ama kendinizi bir iki insan bulmaya zorlayin.

benim de evliligimde onyargi vardi. eltimin yaptiklarindan dolayi yogurdu ufleyerek yiyorlardi bende. bir sure sonra bu kirildi. sizde de kirilir mi acaba diye dusundum. kirmak istiyorsaniz asla ailesini agziniza almayin. hakli dahi olsaniz haksiz cikariyorlar sizi. siz kendinizi ifade edene kadar zaten hastalik sahibi oluyorsunuz. ne yaparlarsa yapsinlar siz esinizle cocugunuzla ilgilenin. tepenize cikmalarina izin vermeyin ama ailesini kotulemesini ve haklisin karicim demesini de beklemeyin bir sure.

Sizi çok iyi anlıyorum .. Bu tip insanlar zayıf karakterlidir.. Daima Ailenin desteğini almak istediklerinden yanlış dahi yapsalar , gün yüzüne çıkarma eğiliminde olmazlar... çünkü kendisi de ailesindeki bireyler gibidir onları suçlamak demek kendisini suçlamak la eşdeğer görürler,,, Bu bir tip aşağılanma sendromu denebilir.. Sizin yapmanız gereken şey , kendinizi önemli hissettirmek her ne olursa olsun .. onlara ben değerliyim, benim görüşlerim değerli ben sizin kabuledilebilirliğinize ihtiyacım yok dedirtmeniz... bu nasıl olur derseniz??? Onların hiçbir işine dahil olmamanız sınırlarınızı belirlemenizle olur... mesafe ve resmiyet insana duruş kazandırır..
ben aynen bu dediginizi yaptim da hem soguk diye damgaladilar hem de bu minnetsiz tavrimi hazmedemeyip bu sefer baska turlu cikardilar acisini. varsin soguk desinler ben memnunum. yine de size katiliyorum yapilabilecek tek yol bu.

ben aynen bu dediginizi yaptim da hem soguk diye damgaladilar hem de bu minnetsiz tavrimi hazmedemeyip bu sefer baska turlu cikardilar acisini. varsin soguk desinler ben memnunum. yine de size katiliyorum yapilabilecek tek yol bu.
Kesinlikle bu şekilde davranmak en doğrusu herkes yerini ve haddini bilmeli... insanlar sizin değerinizi bilmiyorsa onlara hakettiği muameleyle karşılık vereceksiniz... her defasında görmezden gelip haklı olup üstüne eşiniz mutlu olsun onure olsun diye kişiliğinizden hayat değerlerinizden ödün vermeyin...

Aileyle yaşamak zordur kim nederse desin anlaşamadığın eşle yaşamak daha zordur çünkü cinsel beraberlik bekler. En iyisi aileyle yaşayıp düşük maas bir işe baslamak akşam eve gelince yorgunum diyip yatmak canın istedgin yemeği dışardan söylersin boş zamanda kpss çalışırsın herkesi daha az görürsün olur biter bu kadar büyütmeyin

Back