Hiç çıkar yolum kalmadı.

cagszcn

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Mayıs 2020
79
73
38
31
Merhaba herkese. 27 yaşındayım ve parçalanmış bir ailenin kızıyım. babamla görüşmüyoruz. Yani aile ilişkilerimiz çok zayıf. Ne hala ne teyze ne kuzen ne dede ne nine nerdeyse hiç kimsem yok. annemle 2 erkek kardeşim var onlar da kendi hayat kosturmacalarindan beni düşünmezler aramazlar bile. ben 27 yaşındayım. 4 yıllık evliyim. Gurbetteyim. Zorlu bir hamilelik donemi geçirdim ve şuan 7 aylik bebeğim var ama aşırı huysuz bir bebek. gündüz neredeyse hiç uyumadığı gibi sürekli ağlıyor. pandemi nedeniyle eşim evden çalışıyor 1 yıldır. Kendimi unuttum artık temel gereksinimlerimi bile gideremiyorum. eşim iyi bir insandır ama çok pimpiriklidir. Her şeye çok müdahale eder. Mükemmeliyetci yapısından dolayi surekli bana kendimi yetersiz hissettiriyor.( bebek konusunda) 1senedir evde karantinadayız. eşimin sürekli evde olması, evde olmasindan da ziyade iş stresinin iş ortami ile özel hayatımızın birbirine girmiş olmasi, sürekli ağlayan bir bebek, hiç kimsesi olmayan her şeye tek başına yetişmeye çalışan bir anne. Sürekli evde hapis kalmamız. bir de üstüne üstlük eşimin ailesi ile sorun yaşadım ve sonuna kadar haklı olmama rağmen eşim beni suçlu görüyor. Evde huzurum yok. 1 saat olsun evden çıkıp çalacağım bir kapım yok. Ölsem katlanmak zorundayım. Çalışmak istiyorum üniversite mezunuyum ama. çocuğuma bakacak kimse yok kafama göre iş de bulamıyorum zaten. Her şey o kadar kötü gidiyor ki. Sürekli ağlamak istiyorum. O kadar yorgunum 1 saat bile olsa bir yerlere kaçmak istiyorum. Birileri beni sevsin istiyorum. Düşünülmek istiyorum. Bazen öyle sıkılıyorum ki kendi kendime zarar veriyorum. Antidepresan kullansam onlar uyku yapıyor ben uyursam bebeğe kim bakar☹ öyle yalnızım öyle yorgunum ki ... ne yapacağımı nasil atlatacagimi bilmiyorum.

yurtdisinda misiniz yurticinde mi? cok fazla onerebilecegim bir sey gelmedi aklima. sabretmek zorunda oldugumuz bir donem. es ailesiyle sorun neydi?

Eşinle.acik açık konuş. Her gün öğle arasında bir saat bebeğe baksın. Sen de çık dolaş. Hem havalar güzelleşiyor. Arada bebeği arabasına koyup çıkarsın. Hafta sonu yasakları kalkarsa bir günü kendine ayirirsin.

yurtdisinda misiniz yurticinde mi? cok fazla onerebilecegim bir sey gelmedi aklima. sabretmek zorunda oldugumuz bir donem. es ailesiyle sorun neydi?
istanbulda yasiyorum. memleketime 900 km uzaktayim. eşimin ailesiyle sorun şu. eşim onlara mukemmel olmami bekler. mesela onlar haksız olsa bile beni haksız görür çünkü bana karsi anlam veremediğim bir önyargısı var. Sürekli ara bozmak için laf taşiyan eltim var. mesela esim bana bir defa yalan söylemiş ailesi ile ilgili. abisiyle konuşmuş. eltim bana bunu anlatıyor. sana yalan soyluyor konuşurlarken duydum diye. anlatıyorum ama bana asla inanmiyor. ben de patlama noktasına geldim. yüzleştik. ben haklı çikmama rağmen bsna aile içinde kavga çıkardın dedi. yine benim arkamda durmadi.

düsünülmek istiyorsan önce kendini düsünmeyle basla. bunu hergün anneme söylerim. belirli evin icinde bi rutin olustur bardagin dolu yerinden bak. bebegini at besigine yada kanguruya tak. pat pat gezmeye cik... gezmek dedigim öyle misafir degil. biraz yesil sakin olan yerler hem sana hem bebege iyi gelicek buna adim gibi eminim. bütün gün evin icinde bebegin huzursuz olmasi normal

havalar soguk bir bahane, cok sükür kitlik yasamiyoruz ona göre giyin giydir... burda -10 -20 leri görüyoruz ama disari cikmadigim gün yoktur.

oyun saatleri uyku saatleri temizlik yemek yapimi okadar ilgilenilcek sey varki su hayatda. insanin depresyona girmeye vakti olmuyo bu zamanlarda

he benim esimde pimpirikli bana laf carpmaya kalksin o katini cat cat söyle kendi cöplügünde öt derim benden iyisini bulcaksan kapida orda... erkekler miy miy kadini görünce ezmeye daha bi bayilirlar. sen kendinden emin ol ki gözü korksun.

sana bi örnek. demin esim isten geldi önüne yemegini koydum günümü sordu: bunu bunu basardim dedim, cümlenin sonunda wayyyt harika bi kadinim neleri basarmisim suncacik zaman icinde dedim öyle baka kaldi...

Yakın bir komşunuz, arkadaşınız falan da yok mu?

Bu bir kaç gündür buralarda yazdan kalma havalar var. Böyle havaları kaçırmayıp kanguru ile biraz yürüyüşe çıksanız.
Bebek de sakinlesebilirdi belki..

Eşinle.acik açık konuş. Her gün öğle arasında bir saat bebeğe baksın. Sen de çık dolaş. Hem havalar güzelleşiyor. Arada bebeği arabasına koyup çıkarsın. Hafta sonu yasakları kalkarsa bir günü kendine ayirirsin.
Aslında bakıyor bos kaldıkça. ama onun da işi cok yoğun . işe ek olarak bir de mesleki terfi için bir sinava hazırlanıyor. akşamları online eğitim aliyor. o da çok stresli bir donemde😌

Eşiniz mükemmelliyetçiyse göstersin marifetini bakalım. Başkası iş yaparken mükemmel arayanlara ifrit oluyorum. Uyumanız gerekiyorsa uyuyun. Bebeğe tek siz bakmak zorunda değilsiniz. Hatta alın ilacınızı derin bi uyku çekin ki dinlenin. Yoksa uykusuzluk yorgunluk şu bu toplamda insanı yıkan şeyler. Her dakka çalışmıyo ya bu adam bırakın ekmek almaya çıkın market gezin. Havanızdeğişsin. İnanın şu pandemi dönemi hemen hemen hepimiz aynıyız. Herkes evde bunaldık yalnız değilsiniz. Ama biraz bencillik yapın siz mutsuz olursanız bebeğiniz eşiniz hepiniz mutsuz olursunuz. Azıcık rahatınıza bakın

Yakın bir komşunuz, arkadaşınız falan da yok mu?

Bu bir kaç gündür buralarda yazdan kalma havalar var. Böyle havaları kaçırmayıp kanguru ile biraz yürüyüşe çıksanız.
Bebek de sakinlesebilirdi belki..
arkadaşlarım da hep uzaktalar. pandemi nedeniyle kimse kimseyle görüşmek istemiyor zaten. dışarı çıkıyorum fırsat buldukça kendimi eve kapatmıyorum ama sürekli ağlayan bir bebekle dışarı çıkmak bile oyle zor ki. uzerimi bile zor giyiniyorum.

Bebeğinizi pusete koyup yürüyüşe çıkabilirsiniz, havalar malum, iyi gelecektir, hem size hem bebeğinize...

Dışarı çıkıp hava almak iyi geliyor gerçekten bebek arabasına koy gezdir biraz hem yorulup güzel uyuyorlar o zaman. Bende öğlen uykusuna yatırınca çıkıyorum markete falan 14 aylık benimki. Şu anda herkes senle aynı durumda merak etme kimse kimseye en yakınına gitmiyor. Bu günler bitince komşu bulur arkadaş bulursun.Bebeğinde büyür takılırsınız onla. Evde hobi edin ben mesela örgüye başladım çocuklara şapka ördüm amigrami oyuncak örüyorum .Birşeylerle kafa dağıtıyorum.

Eşiniz mükemmelliyetçiyse göstersin marifetini bakalım. Başkası iş yaparken mükemmel arayanlara ifrit oluyorum. Uyumanız gerekiyorsa uyuyun. Bebeğe tek siz bakmak zorunda değilsiniz. Hatta alın ilacınızı derin bi uyku çekin ki dinlenin. Yoksa uykusuzluk yorgunluk şu bu toplamda insanı yıkan şeyler. Her dakka çalışmıyo ya bu adam bırakın ekmek almaya çıkın market gezin. Havanızdeğişsin. İnanın şu pandemi dönemi hemen hemen hepimiz aynıyız. Herkes evde bunaldık yalnız değilsiniz. Ama biraz bencillik yapın siz mutsuz olursanız bebeğiniz eşiniz hepiniz mutsuz olursunuz. Azıcık rahatınıza bakın
Aslında yardim ediyor. Bazen gece o sallıyor, sabah 2 saat bile alip oyalıyor. onun da mesleki terfi sınavı var. mesai sonrası online eğitime giriyor her gün 19-23 arasi ve duzenli ders çalışması gerekiyor. o da sonuçta bizim için. ama ben o kadar yoruldum ki evim hem okul hem is yeri ama ayni zamanda cocuklu ev . evim de küçük . genis genis vakit gecirecegim hicbir alanim yok her yer tikis tikis.

Eşinin mükemmeliyetçi oldugu konularda
Sen daha iyi yapıyorsun adı altında eşine yaptır.
Bunu kinayeli sekilde yapma tatlı ratlı yaptır. O daha iyi biliyor ya o yaptıkça yaptıkça sesini keser.
Mesela ilaç verirken tükürüyor mu bebek. Eşin geldi beceremiyorsun dedi. Canım ya bir de sen denesen. Heh bak be güzel yaptın ben böyle beceremiyorum de o işi kocaya kilitle.
Az akıllı olun. Adam madem kadir kıymet bilmiyor Siz de onu o silahla vurun.
Benim eşim balık yıkarken çok söylenirdi (çok su akıyor diye) şuan balığı o yıkıyor🥴

Bir de alın yavruyu gezin. Niye hapissiniz. Ya da uyutup çıkın madem babası evde.
Arkadaslarınızla görüntülü konuşabilirsiniz. Yol çok siz isteyin yeter ki.

Esimde cok pimpiriklidir ama ben kendimi seviyorum ve deger veriyorum.esim haftanin iki gunu işe gider ben kizimla disari parka falan giderim.esim evdeyken kizimi birakir yalniz yuruyus yaparim.sizde boyle yapin kendinize deger verinki baskalarida size deger versin.

Dışarı çıkıp hava almak iyi geliyor gerçekten bebek arabasına koy gezdir biraz hem yorulup güzel uyuyorlar o zaman. Bende öğlen uykusuna yatırınca çıkıyorum markete falan 14 aylık benimki. Şu anda herkes senle aynı durumda merak etme kimse kimseye en yakınına gitmiyor. Bu günler bitince komşu bulur arkadaş bulursun.Bebeğinde büyür takılırsınız onla. Evde hobi edin ben mesela örgüye başladım çocuklara şapka ördüm amigrami oyuncak örüyorum .Birşeylerle kafa dağıtıyorum.
herkes ayni durumda biliyorum ama benim telefonda bile olsa dertlesecek hic kimsem yok. annemle konuşuyorum o da hep meşguldür. ne zaman dertlesmeye çalışsam su işim var der kapatır dinlemez bile beni. Hobilerim var aslında ben de uğraşıyorum ama afedersiniz ben lavaboya bile gidemiyorum. bebek gündüz toplamda 1 saat ancak uyuyordur o da parca parca. aksam olunca benim de pilim bitiyor. o uyuyunce kafami kaldiracak halim kalmiyor. o enerjiyle de rutin islerimi ancak halledebiliyorum. kisisel bakımımı dahi yapamıyorum .

Eşinin mükemmeliyetçi oldugu konularda
Sen daha iyi yapıyorsun adı altında eşine yaptır.
Bunu kinayeli sekilde yapma tatlı ratlı yaptır. O daha iyi biliyor ya o yaptıkça yaptıkça sesini keser.
Mesela ilaç verirken tükürüyor mu bebek. Eşin geldi beceremiyorsun dedi. Canım ya bir de sen denesen. Heh bak be güzel yaptın ben böyle beceremiyorum de o işi kocaya kilitle.
Az akıllı olun. Adam madem kadir kıymet bilmiyor Siz de onu o silahla vurun.
Benim eşim balık yıkarken çok söylenirdi (çok su akıyor diye) şuan balığı o yıkıyor🥴

Bir de alın yavruyu gezin. Niye hapissiniz. Ya da uyutup çıkın madem babası evde.
Arkadaslarınızla görüntülü konuşabilirsiniz. Yol çok siz isteyin yeter ki.
bebegin uykusu maksimum 15 dakika. onu uyutayim hazırlanayım desem evden cikmadan uyanır🙁 eşim bankanın icra islerinde çalışıyor. Sürekli telefonla islerini yürütüyor. bebek surekli agladigi için bakamiyor mesai saatlerinde yani evde ama evde surekli bilgisayar basında ya da telefonda.

6.5 aylık bebeğim var, psikolojin kötü. Eş ailesiyle de, eşle de sorunlar daha da büyüyor ondan. Eşin ne kadar yoğun olsa da bir saat zaman ayırsın sen sevdiğin ne varsa onu yap. Günde bir saat olmasa da haftada olur bir rutin belirleyin. Belirli yaştan sonra aile katkı sağlamıyor zaten. Hastalanıp onlar da muhtaç olmasın yeter diyorsun. Bebekli her anne üç aşağı beş yukarı senin psikolojinde. Zamanla daha iyi olacak. Şöyle düşün ilk doğdukları zaman lohusalık daha zordu, şimdi daha iyi sonrası çok çok iyi olacak.

not: benim bebeğim de gündüz uyumuyor.​

Aslında yardim ediyor. Bazen gece o sallıyor, sabah 2 saat bile alip oyalıyor. onun da mesleki terfi sınavı var. mesai sonrası online eğitime giriyor her gün 19-23 arasi ve duzenli ders çalışması gerekiyor. o da sonuçta bizim için. ama ben o kadar yoruldum ki evim hem okul hem is yeri ama ayni zamanda cocuklu ev . evim de küçük . genis genis vakit gecirecegim hicbir alanim yok her yer tikis tikis.
Şuan hepimizin evi öyle. Zaman zaman hepimizin dibe vurduğu zamanlar oluyo. Sanırım şuan öylesiniz. Bakın üç çocuğum var ikisi sınava girecek bu sene hazırlanmaları gerekiyor. Eşim evden çalışıyo. Yatalak KV m bizle yaşıyo. Acaip anlayışsız. Küçük bebeğimle çocuklar ders çalışsın eşim işini yapsın diye bize mutfak ve yatak odası kaldı. Bebeğim kapılarda ağlıyo fırsat buldukça babasına ablalarına koşuyo rahat vermiyo. Yapacak bişey yok deyip kabullendik bu sene de böyle. Yemek yaparken mutfak masasında oynatıyorum. Sonra yatak odasına geçiyoruz orda oyalıyorım. Ekstra sorunlarımızdan bahsetmiyorum bile. Evde hastamız oldugu için dısarıda çıkamıyoruz. Komik diziler izliyorum dans ediyoruz modumu düşürmemeye çalışıyorum. Sizde deneyin bebekler şarkı dans severler. Biraz kendinizi kendiniz rahatlatmaya çalışın

Merhaba herkese. 27 yaşındayım ve parçalanmış bir ailenin kızıyım. babamla görüşmüyoruz. Yani aile ilişkilerimiz çok zayıf. Ne hala ne teyze ne kuzen ne dede ne nine nerdeyse hiç kimsem yok. annemle 2 erkek kardeşim var onlar da kendi hayat kosturmacalarindan beni düşünmezler aramazlar bile. ben 27 yaşındayım. 4 yıllık evliyim. Gurbetteyim. Zorlu bir hamilelik donemi geçirdim ve şuan 7 aylik bebeğim var ama aşırı huysuz bir bebek. gündüz neredeyse hiç uyumadığı gibi sürekli ağlıyor. pandemi nedeniyle eşim evden çalışıyor 1 yıldır. Kendimi unuttum artık temel gereksinimlerimi bile gideremiyorum. eşim iyi bir insandır ama çok pimpiriklidir. Her şeye çok müdahale eder. Mükemmeliyetci yapısından dolayi surekli bana kendimi yetersiz hissettiriyor.( bebek konusunda) 1senedir evde karantinadayız. eşimin sürekli evde olması, evde olmasindan da ziyade iş stresinin iş ortami ile özel hayatımızın birbirine girmiş olmasi, sürekli ağlayan bir bebek, hiç kimsesi olmayan her şeye tek başına yetişmeye çalışan bir anne. Sürekli evde hapis kalmamız. bir de üstüne üstlük eşimin ailesi ile sorun yaşadım ve sonuna kadar haklı olmama rağmen eşim beni suçlu görüyor. Evde huzurum yok. 1 saat olsun evden çıkıp çalacağım bir kapım yok. Ölsem katlanmak zorundayım. Çalışmak istiyorum üniversite mezunuyum ama. çocuğuma bakacak kimse yok kafama göre iş de bulamıyorum zaten. Her şey o kadar kötü gidiyor ki. Sürekli ağlamak istiyorum. O kadar yorgunum 1 saat bile olsa bir yerlere kaçmak istiyorum. Birileri beni sevsin istiyorum. Düşünülmek istiyorum. Bazen öyle sıkılıyorum ki kendi kendime zarar veriyorum. Antidepresan kullansam onlar uyku yapıyor ben uyursam bebeğe kim bakar☹ öyle yalnızım öyle yorgunum ki ... ne yapacağımı nasil atlatacagimi bilmiyorum.
Sizi çok iyi anlıyorum .. Bu tip insanlar zayıf karakterlidir.. Daima Ailenin desteğini almak istediklerinden yanlış dahi yapsalar , gün yüzüne çıkarma eğiliminde olmazlar... çünkü kendisi de ailesindeki bireyler gibidir onları suçlamak demek kendisini suçlamak la eşdeğer görürler,,, Bu bir tip aşağılanma sendromu denebilir.. Sizin yapmanız gereken şey , kendinizi önemli hissettirmek her ne olursa olsun .. onlara ben değerliyim, benim görüşlerim değerli ben sizin kabuledilebilirliğinize ihtiyacım yok dedirtmeniz... bu nasıl olur derseniz??? Onların hiçbir işine dahil olmamanız sınırlarınızı belirlemenizle olur... mesafe ve resmiyet insana duruş kazandırır..

bebegin uykusu maksimum 15 dakika. onu uyutayim hazırlanayım desem evden cikmadan uyanır🙁 eşim bankanın icra islerinde çalışıyor. Sürekli telefonla islerini yürütüyor. bebek surekli agladigi için bakamiyor mesai saatlerinde yani evde ama evde surekli bilgisayar basında ya da telefonda.
Hımm uymuyorsa tabi bırakılmaz babaya. Ben bi saat uyur diye düşünmüştüm
15 dakika uyuyan bebek çok zor Allah yardım etsin.
Dısarıda dolaşsa uykusu da uzayabilir belki.

Back