Hiç birşeyi beceremeyen bir BEN

Spora yazil parayi pesin ver derim :)

:KK70: spora yazılmak istiyorum. Çok istiyorum ama eve gidiyorum ikinci bir iş daha yapıyorum 12 de bitiyor. Hafta sonları evvdeyim o yüzden kültür merkezine üye oldum fotoğraf çekimleri için belki ordan oraya koşturursam zayıflarım. Bir ara koşuyorduk akşamları dışarı çıkıp. Ona başlamam gerek. Parayı peşin verincede mecbur gitmek gerekiyor. Ama işte şuan sadece bu dışardaki spor aletleriyle yetinmem gerek :) ilk iş bugün gitmek. ve aynanın karşısına geçip kendi kendime konuşma pratiği yapmak..

Hiç birşeyi beceremeyen bir BEN var karşınız da. İnsanlarla konuşamayan, aşık olamayan, zayıflayamayan, hiçbirşey öğrenemeyen bir beden ve ruh.

Çok sıkıldım bu durumdan 27 yaşıma girdim. Değişmek istiyorum. Olmuyor. Hep erteliyorum. Spora gideceğim diyorum. Saate bakıyorum eve 8.30 da gelmişim. Hafta sonları birşey yapayım diyorum. olmuyor. Beynim durmuş gibi sadece bilgisayara bakıyorum. Yada sadece öylece oturuyorum. Çok ama çok tembelleştim. Bir dil öğrenmek istiyorum ama kahrolası beynime girmiyor. Biraz sosyalleşeyim diye kültür merkezin de görevli oldum. Millet konuştu konuştu insanlar nasıl bu kadar rahat konuşabilir diye düşündüm sürekli. Kendimi çok ezik hissettim insanların yanında. Arkadaşlarımın yanındada öyleyim. Herkes birşey konuşuyor. Ben birşey söylediğim zaman ya beni duymuyorlar yada araya laf giriyor. sözümü bitiremiyorum ve böyle böyle bende susmayı öğrendim. Konuşmak istiyorum gerçekten ama nasıl ne konuşacağımı bilmiyorum. Ve internet üzerinde konuştuğum zaman ise çenem hiç durmuyor. Her konuda konuşabiliyorum. Tabi İkili muhabbet edebiliyorum fakat utana sıkıla. Ve 25 yaşındayken kendime söz vermiştim 30 yaşına gelene kadar her konuda mükemmel bir kadın olacağım diye. 2 sene geçti ve hiçbirini yapamamak çok canımı sıkıyor.
ve insanlar beni çok küçük görüyorlar ve ciddiye bile almıyorlar. Gerçekten değişmek istiyorum. Ama şu tembelliğimi bir türlü yenemiyorum.
mükemmeliyete değil yapabileceklerine odaklan ve aradaki farkı farket.o zaman herşey çorap söküğü gibi gelir.kilo kısmında bende aynıyım.bir türlü beceremedim.

Konusma seklinizmi yanlis acaba?
Cok baygin konusan.
Cok dolambacli konusan.
Cok karmasik konusan.
Bu tiplerde olur dinlenmeme.

Kilo vermek icin oncelikle yediklerinize dikkat ederek baslayin spora da zamaniniz oldugunda baslarsiniz. Diyet ve yürüyüş baslangic olarak yeter simdilik. Ve zayifladikca kendinize olan guveniniz yerine gelir.

İletisim kurma konusunda da kendinize guvenin kendinizi dinletmeyi bilin. Ben de sizin gibiydim insanlar beni duymuyor diyordum ama kendime guvenerek aştım bu sorunu. Kisisel gelisim ve iletisim kitaplari okuyabilirsiniz ayrıca.

Dil ogrenme konusunda ogrenme isteginiz mi yok yoksa ogrenmede mi gucluk yaşıyorsunuz? Bu da onemli. Benim b12 eksikliğim varmis mesela aklimda tutamazdim hicbir seyi ama tedavi gördüm cok sukur eskisinden daha iyiyim.

Ha bir de cok kitap okuyarak bilgi dagarciginizi arttirmaniz da konusma konusunda isinize yarayacaktır. Her konuda soyleyecek 3-5 bilgi olur aklinizda :)

En onemlisi her sey ozguvenden geciyor.

herkesin de senin gibi biri olduğunu unutma.başkalarının yanında fikrini açıkça beyan et.seni duymuyorlarsa sessiz konuştuğun içindir.kendine güvenli konuşursan herkes seni duyar ve dinler.spora gidecek vaktin yoksa diyet yap.kendine bak güzelleş silkelen.dışarıda yaşanası çok güzel bi hayat var bunu unutma

Kilo vermek icin oncelikle yediklerinize dikkat ederek baslayin spora da zamaniniz oldugunda baslarsiniz. Diyet ve yürüyüş baslangic olarak yeter simdilik. Ve zayifladikca kendinize olan guveniniz yerine gelir.

İletisim kurma konusunda da kendinize guvenin kendinizi dinletmeyi bilin. Ben de sizin gibiydim insanlar beni duymuyor diyordum ama kendime guvenerek aştım bu sorunu. Kisisel gelisim ve iletisim kitaplari okuyabilirsiniz ayrıca.

Dil ogrenme konusunda ogrenme isteginiz mi yok yoksa ogrenmede mi gucluk yaşıyorsunuz? Bu da onemli. Benim b12 eksikliğim varmis mesela aklimda tutamazdim hicbir seyi ama tedavi gördüm cok sukur eskisinden daha iyiyim.

Ha bir de cok kitap okuyarak bilgi dagarciginizi arttirmaniz da konusma konusunda isinize yarayacaktır. Her konuda soyleyecek 3-5 bilgi olur aklinizda :)

En onemlisi her sey ozguvenden geciyor.

yemek yemeyi seviyorum ama diyet değilde ihtiyacım olan spor. çünkü millet 2 tabak yemek yiyorsa ben yarım tabakla doyuyorum. mesleğim gereği yayınevinde çalışıyorum ve çok fazla kitap okuyorum nedendir bilmiyorum ama iki kişi olarak iletişim sağlıyorum ama toplulukta sorun yaşıyorum. Bu aralar sürekli unutuyorum, öğrenmede felan güçlük çekiyorum.

Kendine olan güvenin zedelenmişse bu dışarıya da yansır. Tek bir şey seç ve ona odaklan. Mesela zayıflamak, şekle girmek. Şu anda ihtiyacın olan şey bir şeyleri başarmak. Başarı duygusu seni toparlar.

yemek yemeyi seviyorum ama diyet değilde ihtiyacım olan spor. çünkü millet 2 tabak yemek yiyorsa ben yarım tabakla doyuyorum. mesleğim gereği yayınevinde çalışıyorum ve çok fazla kitap okuyorum nedendir bilmiyorum ama iki kişi olarak iletişim sağlıyorum ama toplulukta sorun yaşıyorum. Bu aralar sürekli unutuyorum, öğrenmede felan güçlük çekiyorum.
Eger az miktarda yiyorsaniz sıkıntı yok o zaman yag seker tuz ve hamur isi tarzi seylere dikkat edin yeter. Fazla hareket etmiyorsaniz ondan alıyorsunuzdur. Unutkanlik varsa b12 degerinize baktirin derim. Benimki asiri derecede düşmüştü cok etkiliyor gercekten.

Kitap okuyorsaniz birebir iletisiminizde normalse o zaman kendinizi on plana cikarin kendinize guvenin yuksek sesle ve kendinizden emin konusun, eger konusmaniz bolunurse uyarin etrafınizdakileri konusmam bitmedi diye. Arkadas ortamindaki tutumunuzu bilmediğim icin genel konuşuyorum.

Yanlarında konuşurken ya yanlış bir şey söylersem korkusu vardır muhakkak içinizde. Bilirim o duyguyu. Zira siz hariç herkes her şeyi en iyi biliyor, her şey hakkında fikir sahibi, en kültürlü insanlar onlar gibi. Hem siz onları gözünüzde büyütüyorsunuz hem de onlar kendilerini yüksekte görüyorlar.

Herkes herkesin muhabbetinden hoşlanmayabilir. Nasıl bir mizacınız var bilmiyorum ama önce kendinizde hata aramayı deneyin. Yanlış anlamayın hatalısınız demiyorum. Belki de insanların hoşuna gitmeyecek üslupla konuşuyorsunuzdur da farkında değilsinizdir. Ki muhtemelen hatalı olan siz değilsinizdir. Çok açık sözlüyseniz ve aslında doğru söylediğiniz şeyler insanların işine gelmiyorsa ondan da dinlemek istemiyor olabilirler. Benim başıma zaman zaman geliyor. Rol yapamıyorum, yapmacık olamıyorum. Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar misali.

Hiç birşeyi beceremeyen bir BEN var karşınız da. İnsanlarla konuşamayan, aşık olamayan, zayıflayamayan, hiçbirşey öğrenemeyen bir beden ve ruh.

Çok sıkıldım bu durumdan 27 yaşıma girdim. Değişmek istiyorum. Olmuyor. Hep erteliyorum. Spora gideceğim diyorum. Saate bakıyorum eve 8.30 da gelmişim. Hafta sonları birşey yapayım diyorum. olmuyor. Beynim durmuş gibi sadece bilgisayara bakıyorum. Yada sadece öylece oturuyorum. Çok ama çok tembelleştim. Bir dil öğrenmek istiyorum ama kahrolası beynime girmiyor. Biraz sosyalleşeyim diye kültür merkezin de görevli oldum. Millet konuştu konuştu insanlar nasıl bu kadar rahat konuşabilir diye düşündüm sürekli. Kendimi çok ezik hissettim insanların yanında. Arkadaşlarımın yanındada öyleyim. Herkes birşey konuşuyor. Ben birşey söylediğim zaman ya beni duymuyorlar yada araya laf giriyor. sözümü bitiremiyorum ve böyle böyle bende susmayı öğrendim. Konuşmak istiyorum gerçekten ama nasıl ne konuşacağımı bilmiyorum. Ve internet üzerinde konuştuğum zaman ise çenem hiç durmuyor. Her konuda konuşabiliyorum. Tabi İkili muhabbet edebiliyorum fakat utana sıkıla. Ve 25 yaşındayken kendime söz vermiştim 30 yaşına gelene kadar her konuda mükemmel bir kadın olacağım diye. 2 sene geçti ve hiçbirini yapamamak çok canımı sıkıyor.
ve insanlar beni çok küçük görüyorlar ve ciddiye bile almıyorlar. Gerçekten değişmek istiyorum. Ama şu tembelliğimi bir türlü yenemiyorum.
Dinlenmeme meselesi bence senle değil arkadaşlarının karakteriyle ilgili. Maalesef günümüzde insanlar dinlemeyi bilmiyorlar. Yalnız yüksek sesle konuşup cazgırlık yapanlar dinleniyor. Bence bu sağlıklı bir iletişim değil.Onlar için karakterinden taviz verme. Kendin gibi naif insanlar bulup, arkadaşlık yapsan daha iyi olur.
Hiç bir şeyi erteleme, hemen şimdi başla ne yapmak istiyorsan. Kendini değersiz görme, insanlar başkalarını küçük görmek için can atıyorlar zaten. Kimsenin senden daha iyi ve ayrıcalıklı olduğunu düşünme. Allah insanların hepsini çok özel yaratmıştır. Sende özelsin ve biriciksin unutma!

hepinize çok teşekkürler :)

Bugün spora gitmeyi planlıyoruz bizim apartmanca...
Dün Apartmandaki kızlar olarak doğum günü partisi yaptık. Ve orada dinlendiğimi farkettim her konuda konuştuk çünkü.
Aynı şekilde diğer arkadaşlarımın yanındada konuşmayı deneyeceğim. Belki de sesim çıkmıyor diye beni duymuyorlardır. Yada ilgilenmediğim konu olunca söylediklerim çekici gelmiyordur. Ama ben yinede hepsini seviyorum :) ozaman ilk değişme programına bugün başlayabilirim. Tabiki karakterimi değiştirmicem onu yapamıyorum :KK70:

hepinize çok teşekkürler :)

Bugün spora gitmeyi planlıyoruz bizim apartmanca...
Dün Apartmandaki kızlar olarak doğum günü partisi yaptık. Ve orada dinlendiğimi farkettim her konuda konuştuk çünkü.
Aynı şekilde diğer arkadaşlarımın yanındada konuşmayı deneyeceğim. Belki de sesim çıkmıyor diye beni duymuyorlardır. Yada ilgilenmediğim konu olunca söylediklerim çekici gelmiyordur. Ama ben yinede hepsini seviyorum :) ozaman ilk değişme programına bugün başlayabilirim. Tabiki karakterimi değiştirmicem onu yapamıyorum :KK70:

Kolay gelsin umarim istedigin kiloya ulasirsin, hic birakma sporu :KK28:

kendini küçümseme canım bence bir psikologdan bu anlamda yardım al seni dogru yönlendireceğinden eminim.

canım benim yaaa kıyamam :KK43: hiç yakın arkadaşın yokmu onunla paylaşsan önce bu durumları, senin yanında olsa sonra yavaş yavaş aşarsın zaten. aslında birşeyleri tek başına yapman gerekiyor sosyalleşmek için. zayıflamak için ise senin canını çok sıkan imrendiğin yada seni üzen birinin fotoğrafına bak, benim bundan ne eksiğim var dersin kendi kendine gelir herşey inan.. arkadaşın yoksa kafa dengi birini bulmanı tavsiye ederim. bende benzer durum yaşadım ama dostlarım sayesinde atlattım. ha zayıf değilim belki hala ama bu elimde değil. bende içimde hiç birşey kalmayacak demiştim ve istediğim herşeyi yaptım. senin için de geç değil henüz..

canım benim yaaa kıyamam :KK43: hiç yakın arkadaşın yokmu onunla paylaşsan önce bu durumları, senin yanında olsa sonra yavaş yavaş aşarsın zaten. aslında birşeyleri tek başına yapman gerekiyor sosyalleşmek için. zayıflamak için ise senin canını çok sıkan imrendiğin yada seni üzen birinin fotoğrafına bak, benim bundan ne eksiğim var dersin kendi kendine gelir herşey inan.. arkadaşın yoksa kafa dengi birini bulmanı tavsiye ederim. bende benzer durum yaşadım ama dostlarım sayesinde atlattım. ha zayıf değilim belki hala ama bu elimde değil. bende içimde hiç birşey kalmayacak demiştim ve istediğim herşeyi yaptım. senin için de geç değil henüz..

aslında çok kilolu değilim. diyete felan ihtiyacım yok sadece işyerinde hep oturduğum ve işim bilgisayar başında olduğu için biraz üst baçak kalça kötü duruyor. üst taraf incecik. Çok yakın olduğum arkadaşım yok. o yüzden pek kimseyle konuşmayorum bu durumu. yanlarında rahat olduğum kişiler komşularımız onlarıda zaten küçüklükten beri tanırım. Tek başına sosyalleşmek için kültür merkezinde görevli oldum. adım adım ilerliyorum :)

Bak ne güzel değişmeye başladığını farketmişsin hep böyle devam et :KK39: tembelliğe gelince bende çok tembelim Allah da bizi böyle yaratmış mizacımız böyle napalım :KK70:

X