Hic birikim yapamayan bir tek biz miyiz?

Ben calisiyorum zaten. Isim ve maasim da iyi hem de gunu gunune yatiyor cok sukur. Konuyu yanlis anladiniz sanirim yine de tesekurler iyi dilekler icin

Ne hiddeti dusuncemi soyluyorum ayrica size bisey dedigim yok. Kivircigin maliyeti yok 2 liraya kocaman demet aliyorum 5 tllikle cok bi fark oldugunu dusunmuyorun

Ama ben 2 tllik varken 5 tllik aliyorum cunku o guzel demiyorum ki neden bana aldiginiz 2 tlligin de gayet iyi oldugunu anlatmaya calisiyorsunuz?

Burda sadece 5 tllik var ve ben onu aliyorum. Tercih veya karar degil zorunluluk. O koca 2 liralik demeti ben nerden alirim iste bunu soruyorum.

Hımmmm, şimdi diğer bayanlar seni biraz eleştiriyorlar ama sen suadiyede oturup şaşkında çalişiyor ve borçsuz bir sekilde yasayabiliyorsan aslında burda yazan herkesten daha idarelisin demekki, ben tebrik ediyorum seni.

Bilmiyorum neden ama ben nerden tasarruf edebilirim diyince aldigim cevap "eee tasarruf ediceksin" "bu kadar birikimi dusunuyorsan caba harciycaksin" gibisinden oldu. Iste ben de onu nasil yapicagimi sormak istemistim. Belki ben beceremedim sormayi.
Sanki keyfimden 2 tl lik degil 5 tl lik kivircik almisim gibi davranildi. Bense bunu bulabildigim icin bunu aliyorum. Ama calisip da kendine benim kadar az para harcayan kac kisi vardir gercekten merak ediyorum. Luks kuafore gitme merakimdan degil burda bu oldugundan kas biyik icin bu parayi veriyorum. Diger turlu de dolmus parasi vericem. Gidis 3.5 donus 3.5 toplam 7 tl. En azindan bildigim hijyeninden emin oldugum yere gidiyorum.

Canım etrafında mutlaka bim a101 şok vardır. Market alış verisini oralardan yap sen. %20 30 daha tasarruflu olur. A101 şok da manav da var taze bulursan meyve sebze alırsın. Başka aklıma birşey gelmiyor. Senden çok farkım yok ama özellikle kuruyemiş alışverişini çok ucuza getiriyorum o sekilde

Allah oğlunu sana bağışlasın canımm benim maşallah...ben çocuk olan evde bereket olduğuna inanırım hep..
Benim çocuğum olmuyor.bana da dua eder misin çocuğum olsun.........evime neşe bereket gelsin
Allah razı olsun tabiki içini ferah tut Rabbim isterse olur inşallah sanada tattırır o duyguyu Allah'im ben 10 senedir evliyim yeni oldu oğlum sana da Rabbim nasip etsin

1000lirayi para olarak kenarda tutarsaniz ihtiyaç oldukça ordan alırsınız altın alabilirsiniz o parayla yada araba gibi bi borca girebilirsiniz 4000 de gayet rahat yeter . Herşey de çok pahalı ne kadar olsa okadar harcaniyor

Tek tek sıralayacağım ama öncelikle gercekten herşey ateş pahası, eskisi gibi 5000 tl gelir birikim yapılacak devir değil, herseye zam üstüne zam geliyor sürekli, maaşa zamları hiç söylemeyeyim. e durum böyle olunca alım gücü sürekli düşüyor.

1. Pazara gitmek bile kesmiyor hersey çok pahalı
2. Artık üretilen birçok eşya 3 seneyi bulmadan arızalanıyor, ya tamir ya yenisi alınıyor.
3. Çocukların masrafları almış başını gitmiş hiç bahsetmeyeyim
4. Birgün çıkıp gezelim deseniz 100-200 liradan az dönemezsiniz
5. Sigprtalıda olsanız Muayene ücretleri birikiyor eczaneye ödüyoruz
6. Devlet hastanesine gidemediğiniz durumlarda hastaneler ateş pahası
7. İlaçlara sürekli para veriyoruz, süreli hastalanıyoruz.

Diye listeyi sınırsıza kadar götürürüm, yani hayat artık çok pahalı. Lüks yaşamasanda beşbin tl birikim yapılacak para değil artık. Yaşayan yaşıyor ama kredi borçlarıyla, kredi kartı borçlarıyla yaşıyor. Makarna yiyor çorba içiyor.kırmızı Et en son ne zaman yedin desen belki hatırlamaz. Öyle yani .

Ben calisiyorum zaten. Isim ve maasim da iyi hem de gunu gunune yatiyor cok sukur. Konuyu yanlis anladiniz sanirim yine de tesekurler iyi dilekler icin
Şöyle yapın mesela ,maaşınız yattıgı gün birikim hesabına 500 tl sizden 500 tl eşinizden eft yapın maaşınızı 4 bin gibi düşünün o para orada birikir,ufakta olsa birikim şart sadece ev-araba vs için değil Allah korusun bir sağlık sorunu olsa ona bile bir dünya para gidiyor.

Alışveriş için eğer yaşadığınız ilçede ucuz pazar yoksa gerçekten zor,farklı ilçeye gitseniz benzin yol parası aynı hesaba gelir,ama alışveriş yaparken büyük boylarından alın yukarıda da yazmıştım mesela 1.5 kg yoğurt almak zararlı olur onun yerine 5 kg alın salçayı zeytini toplu olarak büyük boy alın.bim-şok vs varsa oralarda bakabilirsiniz fiyatlarına yada sanal market fiyatlarına bakabilirsiniz.

Tadini bakmadan hic zeytin almadim. Kotu cikarda 3 kg ziyan olur diye de almaya acikcasi cekinirim.
Hazir salca kullanmiyoruz zaten. Yogurt da kendim yapiyorum. Ama zaten 5 kg yogurt alsak ne kadar gidicek ki bozulur bitene kadar. 2 gun degil mi omru?
Deterjan ve tuvalet kagidi gibi urunlerde mutlaka buyuk alirim ama.

Niye 2 gün olsun yoğurtun ömrü açınca aniden bitecek diye birşey yok ki.Zeytini 300 gram almak da zarar oluyor ama o yüzden 3 kg alın dedim sulu olanlarından.En azından uzun süre gider.Maaş için de birikim hesabı yapın maaşınız yattığı gün atarsınız hesaba.

GeyikliGece Suadiyedeysen normal bu fiyatlar çevrendeki yerlerde aynı. ben kadıköydeyim balıkçılar pazarından alışveriş ederim fiyatlar senin dediğin gibi. haa pazara gitsek farklı olur muhakkak. ama zaman yok ki. Bu arada Suadiyede 5000 liraya yaşamaz ki ordaki arkadaşlarımın gelirleri en az 10000

orda yoktur açmazlar en ucuz yer migrostur. orası da edanın dediği gibi talan edilir.

orda yoktur açmazlar en ucuz yer migrostur. orası da edanın dediği gibi talan edilir.

a101 de var şokta bimde neden açmasınlar ?

Ben modadayım burdaki a101 kadıköyün eneskilerinden bimde var suadiyede mi olmuycak ?

Buarada balıkçılardan neden kazıklanıyosun balık ve sakatat dışında hiçbişey almam ordan.
Prynir zeytin alana ağzım açık bakıyorum hele bakliyatta gülüyorum resmen . Binden alıp döküyolar kaplara 3 liralık pirinç oluyo 10 lira

Hadi ya biz Avrupa yakasindayiz o yüzden bilemedim hepsiburada dan market alışverişini yapabilir o zaman temizlik tuvalet kağıdı falan. Ya da carrefour biraz daha ucuz. Eve servisi var 50 tl üstüne. Hem de uygun kampanya oluyor

Mantıklı

Yerlisiyim alıştığım dükkanlar var 30 senedir. Aldığım tercih ettiğim belli ürünler var. Pastanesinden peynir ve etine. Pirinç almıyorum :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…