- 5 Ağustos 2016
- 11.151
- 32.035
-
- Konu Sahibi GeyikliGece
Tabiki şartlarınızı bilmiyorum üstelik şuan özel sektör korkunç durumda. Heryer kapanıyo açık olanlar masş veremiyo vs ama hiç olmazsa büyük fast food zincirlerinde işe girebilirsiniz günü kurtarmak adına.
Herkese kolaylıklar diliyorum gerçekten ülkece kötü durumdayız
Ne hiddeti dusuncemi soyluyorum ayrica size bisey dedigim yok. Kivircigin maliyeti yok 2 liraya kocaman demet aliyorum 5 tllikle cok bi fark oldugunu dusunmuyorun
Hımmmm, şimdi diğer bayanlar seni biraz eleştiriyorlar ama sen suadiyede oturup şaşkında çalişiyor ve borçsuz bir sekilde yasayabiliyorsan aslında burda yazan herkesten daha idarelisin demekki, ben tebrik ediyorum seni.Et balik kurumuna bakabilirim bilmiyorum ama yakin bize bostanci. Persembe pazarina 2 kez gittim. Gercekten pahali. Hic burda soylenen gibi degil. Zeytinin kilosu bile 25 tl 30 tl. Bu en iyisi. 45 50 tlye kadar zeytin var sergide. Bi de adama yarim kg diyosun adam 700 gr olsun tarttim bak ay soyle boyle almiycaklarimi da aliyorum.
Simdi mesela umraniye gelismemis bir yer degil tamam ama sanirim burda cok merkezi semtte oturuyorum o fiyatlar yok burda diyenler bu tarz gelismis ama uygun yerlerde oturuyorlar. Tamam her sey elinin altinda ve konforlu oralarda ama burada cidden o fiyatlar yok.
Mopasa git denmis. Orayi bilmiyorum. Mapten baktim bana cok yakin degil ama gidilebilir uzakta. Onu deniycem.
Komsulara sor denmis kimseyle muhabbetim yok yani komsuluk kurulabilecek kimse yok. Herkes calisiyor ve cok havali kadinlar. Geneli disarda yemek soyluyor. Evim giris kat surekli motosiklet sesi duyuyorum ordan biliyorum.
Hımmmm, şimdi diğer bayanlar seni biraz eleştiriyorlar ama sen suadiyede oturup şaşkında çalişiyor ve borçsuz bir sekilde yasayabiliyorsan aslında burda yazan herkesten daha idarelisin demekki, ben tebrik ediyorum seni.
Allah razı olsun tabiki içini ferah tut Rabbim isterse olur inşallah sanada tattırır o duyguyu Allah'im ben 10 senedir evliyim yeni oldu oğlum sana da Rabbim nasip etsinAllah oğlunu sana bağışlasın canımm benim maşallah...ben çocuk olan evde bereket olduğuna inanırım hep..
Benim çocuğum olmuyor.bana da dua eder misin çocuğum olsun.........evime neşe bereket gelsin
Ben calisiyorum zaten. Isim ve maasim da iyi hem de gunu gunune yatiyor cok sukur. Konuyu yanlis anladiniz sanirim yine de tesekurler iyi dilekler icin
Şöyle yapın mesela ,maaşınız yattıgı gün birikim hesabına 500 tl sizden 500 tl eşinizden eft yapın maaşınızı 4 bin gibi düşünün o para orada birikir,ufakta olsa birikim şart sadece ev-araba vs için değil Allah korusun bir sağlık sorunu olsa ona bile bir dünya para gidiyor.Ben calisiyorum zaten. Isim ve maasim da iyi hem de gunu gunune yatiyor cok sukur. Konuyu yanlis anladiniz sanirim yine de tesekurler iyi dilekler icin
Şöyle yapın mesela ,maaşınız yattıgı gün birikim hesabına 500 tl sizden 500 tl eşinizden eft yapın maaşınızı 4 bin gibi düşünün o para orada birikir,ufakta olsa birikim şart sadece ev-araba vs için değil Allah korusun bir sağlık sorunu olsa ona bile bir dünya para gidiyor.
Alışveriş için eğer yaşadığınız ilçede ucuz pazar yoksa gerçekten zor,farklı ilçeye gitseniz benzin yol parası aynı hesaba gelir,ama alışveriş yaparken büyük boylarından alın yukarıda da yazmıştım mesela 1.5 kg yoğurt almak zararlı olur onun yerine 5 kg alın salçayı zeytini toplu olarak büyük boy alın.bim-şok vs varsa oralarda bakabilirsiniz fiyatlarına yada sanal market fiyatlarına bakabilirsiniz.
Niye 2 gün olsun yoğurtun ömrü açınca aniden bitecek diye birşey yok ki.Zeytini 300 gram almak da zarar oluyor ama o yüzden 3 kg alın dedim sulu olanlarından.En azından uzun süre gider.Maaş için de birikim hesabı yapın maaşınız yattığı gün atarsınız hesaba.Tadini bakmadan hic zeytin almadim. Kotu cikarda 3 kg ziyan olur diye de almaya acikcasi cekinirim.
Hazir salca kullanmiyoruz zaten. Yogurt da kendim yapiyorum. Ama zaten 5 kg yogurt alsak ne kadar gidicek ki bozulur bitene kadar. 2 gun degil mi omru?
Deterjan ve tuvalet kagidi gibi urunlerde mutlaka buyuk alirim ama.
Pariste dogdum buyudum ama suan vallahi istanbuldayim
Suadiyedeyim. Istanbulda kira bakici fatura 2250 tl diyen oldu biz 3500e kadar kiralik baktik sadece yari bodrumlar vardi. Esimin babasi ev aldi mecburen. Istanbulu hic bilmiyorum acikcasi. Ondan her yeri boyle sanmisim bunu farkettim. Cevremdeki yerleri biliyorum. Caddebostan feneeyolu goztepe kadikoy moda. Oralar da burdan farkli degil.
Bir de biz ciddi anlamda cok yemek yiyoruz bunu anladim. Sigara veya alkol tuketmiyoruz. Disarda da yemiyoruz. Evde bildiginiz cok yiyoruz. Ne biliym cöp gibi de insanlariz...
orda yoktur açmazlarCanım etrafında mutlaka bim a101 şok vardır. Market alış verisini oralardan yap sen. %20 30 daha tasarruflu olur. A101 şok da manav da var taze bulursan meyve sebze alırsın. Başka aklıma birşey gelmiyor. Senden çok farkım yok ama özellikle kuruyemiş alışverişini çok ucuza getiriyorum o sekilde
orda yoktur açmazlaren ucuz yer migrostur. orası da edanın dediği gibi talan edilir.
Hadi ya biz Avrupa yakasindayiz o yüzden bilemedimorda yoktur açmazlaren ucuz yer migrostur. orası da edanın dediği gibi talan edilir.
MantıklıHadi ya biz Avrupa yakasindayiz o yüzden bilemedimhepsiburada dan market alışverişini yapabilir o zaman temizlik tuvalet kağıdı falan. Ya da carrefour biraz daha ucuz. Eve servisi var 50 tl üstüne. Hem de uygun kampanya oluyor
Yerlisiyim alıştığım dükkanlar var 30 senedir. Aldığım tercih ettiğim belli ürünler var. Pastanesinden peynir ve etine. Pirinç almıyorum :)a101 de var şokta bimde neden açmasınlar ?
Ben modadayım burdaki a101 kadıköyün eneskilerinden bimde var suadiyede mi olmuycak ?
Buarada balıkçılardan neden kazıklanıyosun balık ve sakatat dışında hiçbişey almam ordan.
Prynir zeytin alana ağzım açık bakıyorum hele bakliyatta gülüyorum resmen . Binden alıp döküyolar kaplara 3 liralık pirinç oluyo 10 lira
Yerlisiyim alıştığım dükkanlar var 30 senedir. Aldığım tercih ettiğim belli ürünler var. Pastanesinden peynir ve etine. Pirinç almıyorum :)