Hiç Aile Dostumuz Yok

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Neden? Kadın belli ki bizim sektörü tanıyor olaylarda aynı dediği gibi zaten. Şuan çevresiz insan vizyonsuz görünüyor. Ben oraya aylık gelirimi yazmasaydım ilk düşüneceğiniz şey de fakir sünepe olduğumuz olacaktı. Bu insanın doğasında var.
Yok valla fakir demezdim de yine sosyal ilişkiler kuramıyor derdim. Şimdi neden kuramadığınızı anladım basbayağı görgüsüzsünüz.
Muhtemelen arkadaşlarınızla çıkınca bu kafada gidip şu kadara alınan çanta; şu kadara gidilen otel tatili falan konuşuyorsunuz 😂😂

Neden? Kadın belli ki bizim sektörü tanıyor olaylarda aynı dediği gibi zaten. Şuan çevresiz insan vizyonsuz görünüyor. Ben oraya aylık gelirimi yazmasaydım ilk düşüneceğiniz şey de fakir sünepe olduğumuz olacaktı. Bu insanın doğasında var.
Bunlar nasıl cümleler. Geçim sıkıntısı çekenler sünepe mi? Niye arkadaşınız olmadigi çok belli. Vizyon da böyle birsey degil. Bu olsa olsa görgüsüzlük olur.

Yok valla fakir demezdim de yine sosyal ilişkiler kuramıyor derdim. Şimdi neden kuramadığınızı anladım basbayağı görgüsüzsünüz.
Muhtemelen arkadaşlarınızla çıkınca bu kafada alınan çanta; şu kadara gidilen otel tatili falan konuşuyorsunuz 😂😂
İlk yazdığım yorum, görgüsüzlük var sanki insanlar kaçıyordu. Bağırıyo kız kadın hxhx

Benim eniştem de sizle aynı şehirde yaşayıp ayda çok daha az kazanan versiyonunuz. Dışardan bakınca efendi, ailesine bağlı, işinde gücünde sanırsınız ama bir (1) kere oturup bir şeyler yiyip için ikincide kesin bir mazeretiniz olur. Çünkü ne hesap ödemeyi sever, ne paylaşmayı sever, ne güzel sohbeti vardır, ne bir politik/sosyal hayat görüşü... Bilmiyorum belki siz de karşınızdakilere açıcı gelmiyorsunuzdur? Belki dünyanın öbür ucunda yaptığınız tatil başkalarının fakirliğini yüzlerine vurmanıza neden oluyordur? Belli bir yaştan sonra arkadaş yapamama olayı da bence biraz laf, ben yan kapı komşum (emekli öğretmen) ile kanka olmuştum. Çaya, kahveye, birlikte alışverişe falan giderdik abla kardeş gibi. Çevre bir şekilde yapılır, siz bence önce biraz eşinizin ve kendinizin sosyal hayattaki duruşunuzu gözden geçirin.

Bugün bunu başka bir konuda yine yazdım. Arkadaş çevrem hep zengin. Arkadaşlarımın eşleri sanayici, kliniği olan doktor falan. Kızların arabası benim zar zor çıkardığım, borçlanıp aldığım ev parası değerinde. Bunu asla dillendirmezler, keko gibi gelir belirtmezler. Hatta hep mütevazı konuşup davranırlar. Dışlanmışlık hissetmeyi geçtim, bensiz plan yapmamaya çalışırlar. Ben ve eşim öğretmeniz bu arada. Yani öyle bir doğa yok. O görgüsüzlere has bir kıroluk.

Bugün bunu başka bir konuda yine yazdım. Arkadaş çevrem hep zengin. Arkadaşlarımın eşleri sanayici, kliniği olan doktor falan. Kızların arabası benim zar zor çıkardığım, borçlanıp aldığım ev parası değerinde. Bunu asla dillendirmezler, keko gibi gelir belirtmezler. Hatta hep mütevazı konuşup davranırlar. Dışlanmışlık hissetmeyi geçtim, bensiz plan yapmamaya çalışırlar. Ben ve eşim öğretmeniz bu arada. Yani öyle bir doğa yok. O görgüsüzlere has bir kıroluk.
Bacım zaten gerçekten zengin olan buna vurgu yapmaz. Anlatma ihtiyacı duymaz. Görgüsüzlük sonradan bulunan parayla yüklenir bazılarına.

benim de en samimi arkadaşım beni ikiye katlar beşe çarpar. Ama bunu dillendirmez. Arabasından oturduğu evden belli yani. Kör değiliz anlıyoruz ama öyle gözüme sokmaz.
Mutlaka ayda bir iki çıkarız, ondan fakirim diye neden görüşmeyelim yani 😀

Yorumunuz çok kıymetli oldu 🙏 Bir beyaz yakalı olarak her cümle çok ama çok önemli.
İnanın çok zengin arkadaşlarım var. Yanlarında solda sıfır kalırım. Ama aşırı gerizekalılar, hayatlarında okul yüzü görmemişler,paranın her şeyi satın alabileceğine inanıyorlar. Aynı anda asla iki aileyle arkadaş olamıyorlar. Bir aileyi gözlerine kestirip her şeyi o aileyle yapmak istiyorlar. Sonra görgüsüzlükleri yüzünden o aileyi ellerinden kaçırıp başka bir aileyle yakınlaşmaya çalışıyorlar. Bana da kanca takmaya çalıştılar yüz vermedim mesela. Ne konuda konuşacağım ki? Siyaset konuşamam,din konuşamam,ekonomi konuşamam,tatil konuşamam,alışveriş konuşamam,sanat konuşamam,spor konuşamam. Ee geriye bir şey kalmadı zaten. Onun bildiği şeyler hangi ülkede ne restoran var ,çanta ayakkabı markaları,tırnak yaptırma yerleri,estetik klinikleri,eve gelen hizmetçi,özel şoför cart curt.

Adam Uludağa geldi ben orda tatildeyken kayak bilmiyor,çocuğuna kayak dersi için hoca buldum hocayı beğenmedi,yemeğe oturduk sofra donatıp millete hava atmaya çalıştı,çocukları futbola yazdırdık geldi orda arıza çıkardı velilerle kavga etti ,aynı okula çocukları yazdırdık gelip orda kavga çıkardı ayrılmak zorunda kaldı mesela. Ben yanında ultra fakirim bu adamın. Zenginliği batsın. Eşeğin biri bana kalırsa.

Bu örnekleri size neden verdim,para her zaman sosyalleşme kapılarını size açmaz,bazen de kapatır o kapıları. Gerçekten düzgün insan varsa karşınızda size bilginiz kadar saygı duyar,cebinizdeki paranıza bakmaz.

O markanın bir terliği var hele 😂
Bildiğin görüntü pazar terliği sırf aşırı aşırı pahalı diye alıyorlar. İşportacılarda da çakması dolu. Bence çok büyük enayilik mesela bu ama zenginler için para değil tabii😂😂
Benim aldığım terlik 100 TL çantam 300 markalara alakam yok bu arada ben intihar etmeye gidiyorum zengin değilim 😁😁😁

Konuyu çok farklı yerlere çektiniz hanımlar. Ama çok doğal burada herkes var. Mesela evde kocam gelse de çıkmadan harçlığımı bıraksa diye yolunu gözleyenlerden fikir almaya çalışmak benim hatamdı haklısınız. Medeni yorum yapanlara ayrıca teşekkürler.
Burada gerekirse size bile harçlık verebilecek seviyede insanlar da var ama kimse gözümüze sokmakta yarışmıyor çok şükür. Neden arkadaş bulamadığınızın cevabı bu cümlede var.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X