Yorumunuz çok kıymetli oldu

Bir beyaz yakalı olarak her cümle çok ama çok önemli.
İnanın çok zengin arkadaşlarım var. Yanlarında solda sıfır kalırım. Ama aşırı gerizekalılar, hayatlarında okul yüzü görmemişler,paranın her şeyi satın alabileceğine inanıyorlar. Aynı anda asla iki aileyle arkadaş olamıyorlar. Bir aileyi gözlerine kestirip her şeyi o aileyle yapmak istiyorlar. Sonra görgüsüzlükleri yüzünden o aileyi ellerinden kaçırıp başka bir aileyle yakınlaşmaya çalışıyorlar. Bana da kanca takmaya çalıştılar yüz vermedim mesela. Ne konuda konuşacağım ki? Siyaset konuşamam,din konuşamam,ekonomi konuşamam,tatil konuşamam,alışveriş konuşamam,sanat konuşamam,spor konuşamam. Ee geriye bir şey kalmadı zaten. Onun bildiği şeyler hangi ülkede ne restoran var ,çanta ayakkabı markaları,tırnak yaptırma yerleri,
estetik klinikleri,eve gelen hizmetçi,özel şoför cart curt.
Adam Uludağa geldi ben orda tatildeyken kayak bilmiyor,çocuğuna kayak dersi için hoca buldum hocayı beğenmedi,yemeğe oturduk sofra donatıp millete hava atmaya çalıştı,çocukları futbola yazdırdık geldi orda arıza çıkardı velilerle kavga etti ,aynı okula çocukları yazdırdık gelip orda kavga çıkardı ayrılmak zorunda kaldı mesela. Ben yanında ultra fakirim bu adamın. Zenginliği batsın. Eşeğin biri bana kalırsa.
Bu örnekleri size neden verdim,para her zaman sosyalleşme kapılarını size açmaz,bazen de kapatır o kapıları. Gerçekten düzgün insan varsa karşınızda size bilginiz kadar saygı duyar,cebinizdeki paranıza bakmaz.