• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hesap nasıl ödensin?

Herkesin görüşü farklı canım bana görede ne olursa olsun o davet sizinse hesabı siz ödemelisiniz aksi ayıp olur arkanızdan konuşulur, vaz geçin hiçççç yapmayın herkesi grup olarak evinize davet edeceğinizi söyleyin böylede masraf olur ama okadarda değil.

Ben böyle bir düğün yemeğine gitmiştim. İlk defa bir düğün yemeğinde para ödedim ama bana garip gelmedi. Eğer hesabı ödemek çifti zor duruma sokacaksa ben öderim yediğimin parasını. Sizi bu kadar düşünmeyeni zaten çağırmayın. Nişanlınızla orta yolu bulamıyorsanız iptal edin. Eşe dosta hava atsın diye kendinizden ödün vermeyin. Bana ne olduysa sinirlendim. Sizin için önemli şeylerden ödün vermeyin.

dışarda yemek olayına hiç girmeyin işler karışacak gibi belli. orta yolu nikahınızdan sonra uygun bi zamanda arkadaşlarınızı eve yemeğe davet edersiniz hem daha samimi olur hem masrafınız pek olmaz birde davet edilen düğün yemeğinde hesabı kendilerinin ödemesi biraz garip ne bileyim itici geliyor hem kendi düğüne yemeğine davet et hemde hesabı onlara ödet pek hoş olmaz en mantıklısı eve yemeğe davet etmeniz.evdeki yemekte masrafşı olur diyecekseniz kusura bakmayında bunu karşılayacak durumunuz yoksa hiç öyle yemek davet işlerine girmeyin

Benim kuzenimin dugunu de maddi imkansizliktan gunduz basit bi yerde olmustu. Sonra biz kuzenler olarak şık bir mekana cay icmeye gidelim dedik sefir merkezine uzak manzarali bi yere. Sadece kuzenler gidecektik guya bi akraba duymus o ona o ona derken nerdeyse dugunden cikan yakin akrabalarn hepsi geldi ve 40-50 kisi oldu. Cayi kahveyi sodayi icen cekti gitti hesap kabak gibi bize kaldi. Odedigimiz hesap ve yasadigimiz can sıkıntısı yanimiza kar kaldi. Bence sizin işte oraya dogru gidecek. Esinin yakin akrabalari gelecek de sen kendi akrabalrina demeyecek misin vs vs derken bu yemek buyuyp dugun yemegine donecek. Siz milketi bosverin kimseye caktirmadan arkadaslarinizla gidip eglenin.

bu işi büyükler sizin adınıza düşünmeli zaten... ha düşünende maddi destek çıkanda yoksa asla akraba çağrma işine girmeyin hiç mantıklı değil çünkü.. biri gelse biri gelmese olmaz, düğün sonrası ya arkadaşlarla eğlenilir , ya da aile büyükleriyle yemek yenir ( ki bunuda siz değil aileler karşılar) bu böyledir yani. yeni evlenen insan boyle yuklere girmemeli, sabah harika biryerde başbaşa kahvaltı yaparsınız inan bu daha cok deger, yaşadıkca göreceksin ve niye parçalamaışız kendmzi diyeceksnz. kimsede arkanzdan konşmaz yemek yedirmednz diye, .. ya kalkışmayın ya da sdc arkadaşlarla eğlenin. mutluluklar :)

Aile mi daha onemli ve dugun yemegine katilmayi hakeder arkadaslar mi?
Bence aile.
Dugun yemeginde hesap odetilmesi cok sacma.
Boyle bir yemek olayindan vazgecin, balayindan sonra evinizde aileye ayri arkadaslara ayri davet verin istesiginiz gibi eglenin.
Yoksa o yemek ailede dedikoduya sebep olur.

Bizde düğün istemedik nikah+kokteyl yaptık.
Akşamında da arkadaslarımız ve yakın kuzenlerimizi alarak yemeğe çıktık.
Toplam 12 kişi.
Ve hesabı eşim ödedi.
Herkesin kendi hesabını ödemesi yanlış sonucta bu bir davet.
Sadece genclerle gidin.

Nikah sonrası yemek yenecekse tabiki siz ödersiniz hesabı. Ona göre bir grup kurarsınız, kişi arttıkça fiyatlarda artar. Bir mekanla anlaşılır ona göre hareket edilir. Hesabı misafirlere ödetme fikri çok yanlış, böyle bişeyi teklif bile etmeyin bence

benim fikrim dunyanin en sacma olayi bu
hem insanlari davet et hemde hesaplarini ödesinler
komik ötesi
hic öyle bir aksam yemegi falan yapmayin
yapacaksanizda herkes gibi dugun yapin
benim sahsi fikrim
benim bir arkadasimda böyle yapti
gitmedim

neticede ilk kez oturan ben olmayacağım tabi ki sorunlar olacak ama yaşı da var annesinin bence gitsin yalnız yaşasın veya annen dul ayrı ev imkanı yok ben evlenmem demek bana biraz acımasızca geliyor

Evet, ilk kez kv' ile oturan sen olmayacaksin ve bu nedenlerden dolayi ilk bosananda sen olmayacaksin. Bdv'ye bir göz at derim. Bu konular hep hüsran ile bitiyor.

Niye "yalniz" yasamak acimasiz oluyor? Ölüm hayatin parçasi, partner ile evlat ayni sey degil ki. Herkesin evi ayri olmasi herkesi daha huzurlu eder. Kadinin kendi evi var diye bir sefer yalniz olmuyor. Ona misafirlige gidebilirsiniz, yada yazlari beraber disarda piknik yapmak felan. Ben aslinda asla anlamam, bu evlatlarin yanina tasinmak olayi. Insanin kendi evi, kendi düzeni gibisi var mi?

Bu arada sen sorunlari küçümsüyorsun gibime geliyor. Dedigim gibi, bdv'deki konulara bir göz at... :KK14:

benim fikrim dunyanin en sacma olayi bu
hem insanlari davet et hemde hesaplarini ödesinler
komik ötesi
hic öyle bir aksam yemegi falan yapmayin
yapacaksanizda herkes gibi dugun yapin
benim sahsi fikrim
benim bir arkadasimda böyle yapti
gitmedim
Senin arkadaş ta mı böyle yaptı :KK17:
Gidilmez ki böyle bi davete. Evine davet ettiğin misafire çayı ~kahveyi vs vs yaptırmak gibi bişey bu :63:

Bence cok karisiklik cikar,gidin eglenin kendiniz,balayina gidin yahu bosverin,evinize davet edersiniz sonra...

evlenince kayınvalimle oturacağım illa ki davet edilecektir yani akrabalar vs bilemiyorum
Madem akrabalarının hesabını ödeyecekmiş senin 2-3 arkadaşının hesabını da ödesin. Sen baya masrafsız bir gelin olmuşsun 1500 tl de harcayıversin damat bey.

Imkaniniz varsa dugune cevirin.
yaz ortasinda dugunum var. Salonu 2100 tlye tuttuk. (oyle ruya gibi bir salon degil, kahvehane gibi de degil) gelinligimi diktiriyorum 900 tl. Damatligi bilmiyorum almadik daha. Tas catlasin 4000 tl ama getirisi de ona gore ister istemez.
yemek hesabi odeyeceginize dugun yapin.

Bahsettiginiz tarz bir dugune gittim. Hos olmuyo odemek.

Merhaba hanımlar, yakında evleniyorum. Sadece nikah olacak düğün istemedik. Ancak fikrinizi almam gereken şöyle bir konu var. Nikahtan sonra akşam bir yerlere yemeğe gidelim kuru kuruya nikahla kalmasın dedik. Ve yemek hesabını da fix menü herkes kendi karşılasın diye konuştuk. Sadece nişanlımın ve benim yakın arkadaşlarımız katılacak diye kararlaştırdık. Benim pek arkadaşım yok sadece kuzenimi ve eşini bir de lise arkadaşımı ve nişanlısını davet ettim. İkisi de şartları uygun buldu katılacağız dediler. Sorun şu ki nişanlım yakın akrabalarını da davet etmek istiyor ve eğer gelen olursa kimseye hesap ödetmem orda diyor. Geçen konuşmamızda eğer böyle bir masrafa kalkışabileceğimi gözüme kestirseydim zaten düğün yapardım düğünü de geçtim ev düzerken gelinlik seçerken vs kendimi hiç kısıtlamazdım dedim. Biraz konuştuk. Nişanlımın yakın arkadaşları da tabii ki hesabı biz ödicez kendi payımıza düşeni. Sonuçta arkadaşlık bugünler içindir tarzında konuşup bana destek oluyorlar. Ama hala çözebilmiş değiliz. Sizin fikriniz nedir? Eğer karşı taraf akraba vs masrafını karşılayacaksa herkesin hesabını biz ödemeliyiz. Geriye kalanlara ayıp olacak diye düşünüyorum. Ve birde o şekilde bir harcamaya girmek istemiyorum açıkçası.
davetlilere odetilmesi bence hic uygun degil..

Varsa böyle bir durum o halde sizde akrabalarınızı çağırın en azından aile yemeği olsun :KK14:

ben bu davet edilip hesapları gelen kişilere ödetmeyi doğru bulmuyorum..
madem dışarda ödeyemeyeceğinizi düşünüyorsunuz yeni evinize davet edip orada zaman geçirebilirsiniz..

Back
X