• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hesap nasıl ödensin?

onu dadüşünmek gerek tabii baştan he diyip geçiştirip son anda beklenmedik durumlar yaşanabilir
size tavsiyem arkadaşımın düğününde bu işle damadın sağdıçı ilgilendi, para işleri komple iki şahitteydi, ikisi kendi aralarında hallettiler. siz de öyle yapın, siz telaştan mutlaka birilerini ya da bir şeyleri atlarsınız, damadın ya da sizin en yakın arkadaşınız bu işleri halletsin.

500 kişiyi davet edip düğün yapmıyorsanız, bence taş çatlasın 30 bilemedin 50 kişinin hesabını ödeyebilirsiniz rahatça..

Ya öyle olacak yada bir taraf kendi verip diğer tarafa ısmarlanacak sorun çıkacak ikisinden birini seçin...

onu dadüşünmek gerek tabii baştan he diyip geçiştirip son anda beklenmedik durumlar yaşanabilir
biz bir arkadas için doğum günün falan kutlancaksa onun olmadığı whatsapp grubu kuruyoruz.kutlama masrafını falan orda konnusup hallderiz.aynı şekilde yakın bir kız arkadasınız herkese ulaşssın o organize ediyor gibi görünsün olmadı parayı o toplar o teslim eder.hem siz para istememiş olurusunz hem de o gün karısıklık cıkmaz

Merhaba hanımlar, yakında evleniyorum. Sadece nikah olacak düğün istemedik. Ancak fikrinizi almam gereken şöyle bir konu var. Nikahtan sonra akşam bir yerlere yemeğe gidelim kuru kuruya nikahla kalmasın dedik. Ve yemek hesabını da fix menü herkes kendi karşılasın diye konuştuk. Sadece nişanlımın ve benim yakın arkadaşlarımız katılacak diye kararlaştırdık. Benim pek arkadaşım yok sadece kuzenimi ve eşini bir de lise arkadaşımı ve nişanlısını davet ettim. İkisi de şartları uygun buldu katılacağız dediler. Sorun şu ki nişanlım yakın akrabalarını da davet etmek istiyor ve eğer gelen olursa kimseye hesap ödetmem orda diyor. Geçen konuşmamızda eğer böyle bir masrafa kalkışabileceğimi gözüme kestirseydim zaten düğün yapardım düğünü de geçtim ev düzerken gelinlik seçerken vs kendimi hiç kısıtlamazdım dedim. Biraz konuştuk. Nişanlımın yakın arkadaşları da tabii ki hesabı biz ödicez kendi payımıza düşeni. Sonuçta arkadaşlık bugünler içindir tarzında konuşup bana destek oluyorlar. Ama hala çözebilmiş değiliz. Sizin fikriniz nedir? Eğer karşı taraf akraba vs masrafını karşılayacaksa herkesin hesabını biz ödemeliyiz. Geriye kalanlara ayıp olacak diye düşünüyorum. Ve birde o şekilde bir harcamaya girmek istemiyorum açıkçası.
biz nikahtan sonra restorana gittik, 12 kişi falandık, eşim odedi tabii herkesin hesabını, bana insanları davet edip sonra da hesap ödetmek mantıklı gelmiyor.
o zaman hiç gitmeyeceksiniz.

benim tümünü karşılayacak gücüm yok maalesef :KK43: sanırım en mantıklısı iptal etmek olacak

Kişi sayısı belirlenip ona göre arkadaş çağrılır. Hesabıda siz ödersiniz.
Eğer düğün yapmıyorsanız sadece nikahsa ve bu yemek arkadaşlarınızla eğlenmek içinse bence hesabı sizin ödemeniz gerek. İlla pahalı bir yere gitmeye gerek yok. Kişi başı menüsü 25 tl'den 15 kişi çağırsanız 400 tl ye kapatırsınız.
Akrabalara gerek yok bence. Ama hesap konusunda ben böyle düşünüyorum. Hem yemeğe çağırıp hem hesabı onlara ödetmek bana pek etik gelmedi. O zaman evinizde davet verin?

o kadar kisiye gerek yok bence .ben esim ve cok yakin bi arkaasim ucumuz gitmistik cok guzeldi

benim tümünü karşılayacak gücüm yok maalesef :KK43: sanırım en mantıklısı iptal etmek olacak
Üzüldüm ya neden vazgectinz.?

Akraba isi yaş ama arkadaslarla guzel olur...

Benim çok yakin arkadasim düğünden sonra yemege gitmek isteyecek ve ben parasini dusunecegim. Asla dusunmem....gelin ve damadin hesabini da oderim. Arkadasimin mutlu gününde yaninda olmak için 100 200 lira harcamak asla ama asla gözüme batmaz.

Kendinizi kötü hissetmeyin hesap odetiyorum diye. Her şeyi kisitli yapmissinz zaten sizin için de güzel bir ani olur.. Sizinle kalbi bir olan insanlar size yardimci olmaktan ve aninizi paylaşmaktan mutluluk duyacaktir

lütfen böyle düşünmeyin. bakın böyle bir organizasyona gitmiş biri olarak yazıyorum. ben o gün arkadaşımın yanında olmak için gittim ve verdiğim parayı falan da düşünmedim. bir fix menü en fazla 100 liradır, hadi olsun 150 lira. böyle özel bir günde arkadaşın yanında olmak için kaçınılacak bir para değil.
aklımdan da arkadaşım düğün yapmadı yemeğin parasını bana kaktırdı falan da geçmedi. herkesin otellerde düğün yapma imkanı yok maalesef. amaç bir arada olup eğlenmek, mutlu bir gün geçirmek, arkadaşlarınız da razıymış zaten, sorun ne?

bu yemek işi düğüne eş değer olmasa barıı bence davet edılenlerın hesaıbını karşılamalısınız bu yuzdende arkadaşlarla sınırlı kalsın

Düzenlemeyin yemek falan ya da bir orta yol bulun. Bana saçma geliyor öyle birkaç saatlik eğlence için, muhabbet için bilmemkaç kişinin hesabını yüklenmek falan.

Akrabanın hesabını ödeyip arkadaşlarınkini ödememek daha saçma. Ben olsam eşimle baş başa giderdim.

Son düzenleme:
Arkadaşlarınıza hesap ödetmeniz bana çok saçma geldi, ödetecekseniz çağırmayın, yemek işine girişmeyin derim. Ödeyebilecekseniz yemek işine girişin. Bir arkadaşım düğünden sonra yemeğe gidelim ama herkes kendi hesabını ödesin derse, kırmamak için tamam derim ama çok garipserim, yemekli nikahlarda hiç bir davetlinin hesap ödediği görülmüşmü ? sonuçta sizin nikah yemeğiniz onlar davetliniz. Çok içimde kalmasın diyorsanız bikaç samimi arkadaşı çağırıp hesabı siz ödeyin. Yada illa yemek olmak zorunda değil,

Bence arkadaslarla gidilsin eglenilsin, hesabi anlastiginiz gibi onlar kendisi odesin(egerki ayiplamazlarsa).
Ertesi gunde akrabalarla gidilsin hesabi kendi cebinizden verin.

nikahtan sonra gıdılecek yerde davetlılerın hesap odemesı çok saçma bişi..
ya yemek olmayacak, ya da nişanlın gıdecegınız yerle anlasma yapacak.

akrabalar gelirse hesap düğün masrafına döner. yemeksiz düğün fiyatına çıkar o yemek. arkadaş arasında küçük bir yemekle kutlayın.

bende nıkahla ewlendım sonrasında arkadaşlarla bır eğlence yapalım dedık ama hesabı odettırmek çok ayıp olacağını dusundugum ıcın bızımde bunu yapacak butcemız kalmadığı ıcın ıptal ettık

Nişanlınız o kadar masrafı karşılayabilecekse düğün yapsın yemeksiz olsun ama bütün akrabasını toplar en azından düğün salonu vs gibi bi yerde ;)

Back
X