• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hesap nasıl ödensin?

Akraba cagiracaginiz olsaydi zaten dugun yapardiniz.

Yemege arkadaslarinizla gidip eglenin, akrabalar de galirse zaten kalabalik olur , gerek yok. Lakin davet ettiginiz arkadaslara hesap odetmeniz hic uygun gelmadi bana , davetlilere hesap odetmemelisiniz bence.

Akrabalarinizi da yeni evinizde agirlarsiniz.

Benim bicok arkadasim bu sekilde eglence yapti herkes kendi hesabini odedi hatta biyerde giriste topladi garsonlar, sonradan karisiklik oluyor diye. Kimse de yadirgamadi. Bence arkadas kuzen vs goturun buyukleri sokmayin isin icine gayet de guzel eglenirsiniz.

Akraba cagiracaginiz olsaydi zaten dugun yapardiniz.

Yemege arkadaslarinizla gidip eglenin, akrabalar de galirse zaten kalabalik olur , gerek yok. Lakin davet ettiginiz arkadaslara hesap odetmeniz hic uygun gelmadi bana , davetlilere hesap odetmemelisiniz bence.

Akrabalarinizi da yeni evinizde agirlarsiniz.

arkadaşlarımız kendi teklif etti bu tarz bi eğlence planlamayı bizim aklımızda yoktu zaten

Evet, ilk kez kv' ile oturan sen olmayacaksin ve bu nedenlerden dolayi ilk bosananda sen olmayacaksin. Bdv'ye bir göz at derim. Bu konular hep hüsran ile bitiyor.

Niye "yalniz" yasamak acimasiz oluyor? Ölüm hayatin parçasi, partner ile evlat ayni sey degil ki. Herkesin evi ayri olmasi herkesi daha huzurlu eder. Kadinin kendi evi var diye bir sefer yalniz olmuyor. Ona misafirlige gidebilirsiniz, yada yazlari beraber disarda piknik yapmak felan. Ben aslinda asla anlamam, bu evlatlarin yanina tasinmak olayi. Insanin kendi evi, kendi düzeni gibisi var mi?

Bu arada sen sorunlari küçümsüyorsun gibime geliyor. Dedigim gibi, bdv'deki konulara bir göz at... :KK14:
Ben çok anlayamadım sizi boşanmak vs çok negatif olup kötü düşünmenize veya düşündürmenize gerek yok sanırım ki açtığım konuda da kayınvalidemden dert yanmıyorum ki böyle bir yorum yapasınız. Ben demiyorum herşey mükemmel toz pembe olacak diye tabii ki olmayacak hatta şuanda da anlaşmazlığa düştüğümüz oluyor ama istedikten sonra orta yol mutlaka bulunuyor emin olun. Ayrıca ben hiç bir zaman küçük veya büyük sorunları hayatımın merkezine koymadım. Gözümde büyütmedim ki aşması zor olmasın. Neticede kimse 50-60 yıllık ömründe eziyet çekmeye gelmiyor dünyaya. Yarına garantimiz yokken neden her gün dertleri büyütüp dizimi döveyim? Bence çok lüzumsuz. Karşımdaki olgun bir insan görmüş geçirmişliği var mutlaka fikrini sorarım bana uyarsa uygularım uymazsa eşim ve ben ne istersek o şekilde yaparım. Netice de üvey anne değil. Yarın öbür gün buraya kayınvalide ile ilgili olumsuz konularda açabilirim belli mi olur muhtemelen o zamanlarda siz ''hemen boşanın öyle ömür geçmez'' diyen negatif düşünceli kişilerin başında yer alacaksınız.

arkadaşlarımız kendi teklif etti bu tarz bi eğlence planlamayı bizim aklımızda yoktu zaten

O zaman super , madem herkes halinden memnun problem yok.

Lakin dugunden ziyade maddi problemler + kv yle yasama basiniza dert olmaya, diger uyeler buna deginmisler. Insallah her sey guzzel olur.

Merhaba hanımlar, yakında evleniyorum. Sadece nikah olacak düğün istemedik. Ancak fikrinizi almam gereken şöyle bir konu var. Nikahtan sonra akşam bir yerlere yemeğe gidelim kuru kuruya nikahla kalmasın dedik. Ve yemek hesabını da fix menü herkes kendi karşılasın diye konuştuk. Sadece nişanlımın ve benim yakın arkadaşlarımız katılacak diye kararlaştırdık. Benim pek arkadaşım yok sadece kuzenimi ve eşini bir de lise arkadaşımı ve nişanlısını davet ettim. İkisi de şartları uygun buldu katılacağız dediler. Sorun şu ki nişanlım yakın akrabalarını da davet etmek istiyor ve eğer gelen olursa kimseye hesap ödetmem orda diyor. Geçen konuşmamızda eğer böyle bir masrafa kalkışabileceğimi gözüme kestirseydim zaten düğün yapardım düğünü de geçtim ev düzerken gelinlik seçerken vs kendimi hiç kısıtlamazdım dedim. Biraz konuştuk. Nişanlımın yakın arkadaşları da tabii ki hesabı biz ödicez kendi payımıza düşeni. Sonuçta arkadaşlık bugünler içindir tarzında konuşup bana destek oluyorlar. Ama hala çözebilmiş değiliz. Sizin fikriniz nedir? Eğer karşı taraf akraba vs masrafını karşılayacaksa herkesin hesabını biz ödemeliyiz. Geriye kalanlara ayıp olacak diye düşünüyorum. Ve birde o şekilde bir harcamaya girmek istemiyorum açıkçası.

bence iptal et! düğün yapsan bundan iyi diye düşünüyorum ben hem içinde kalmaz. bence düğün yap kızzzz :confused:

O zaman super , madem herkes halinden memnun problem yok.

Lakin dugunden ziyade maddi problemler + kv yle yasama basiniza dert olmaya, diger uyeler buna deginmisler. Insallah her sey guzzel olur.
çok teşekkür ederim fikriniz için. Arkadaşlarımız da bizi düşünüyor. İnşallah herkes gönlüne göre yaşayıp gider.

bence iptal et! düğün yapsan bundan iyi diye düşünüyorum ben hem içinde kalmaz. bence düğün yap kızzzz :confused:
Ben pek haz etmiyorum o tarz ortamlardan kalabalık gürültü vs. Gerçi erkek tarafı istedi tabii ama onlara da maddiyat engel oldu hayırlısı :KK56:

Sewgili eşin çagırıdıgında elbette gelirler we seninkiler hesabı öderken onlarınkini eşin öder olacagı bu

akrabalar işin içine girerse hesap da ödersin, üstüne laf da söylerler . hiç bulaşma

ama çok saçma bu, arkadaşın kendi ödeyecek damadın akrabasınınkini siz!! arkadaşlarınız bozulmaz mı? bence başlı başına düğün eğlencesi yapıpta hesabı gelen kişilere ödetmek saçma... arkadaşlar süpriz falan yapsalar tamamda bilemedim şimdi bana göre acaip bir durum olmuş

Back
X