• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hesap nasıl ödensin?

Merhaba hanımlar, yakında evleniyorum. Sadece nikah olacak düğün istemedik. Ancak fikrinizi almam gereken şöyle bir konu var. Nikahtan sonra akşam bir yerlere yemeğe gidelim kuru kuruya nikahla kalmasın dedik. Ve yemek hesabını da fix menü herkes kendi karşılasın diye konuştuk. Sadece nişanlımın ve benim yakın arkadaşlarımız katılacak diye kararlaştırdık. Benim pek arkadaşım yok sadece kuzenimi ve eşini bir de lise arkadaşımı ve nişanlısını davet ettim. İkisi de şartları uygun buldu katılacağız dediler. Sorun şu ki nişanlım yakın akrabalarını da davet etmek istiyor ve eğer gelen olursa kimseye hesap ödetmem orda diyor. Geçen konuşmamızda eğer böyle bir masrafa kalkışabileceğimi gözüme kestirseydim zaten düğün yapardım düğünü de geçtim ev düzerken gelinlik seçerken vs kendimi hiç kısıtlamazdım dedim. Biraz konuştuk. Nişanlımın yakın arkadaşları da tabii ki hesabı biz ödicez kendi payımıza düşeni. Sonuçta arkadaşlık bugünler içindir tarzında konuşup bana destek oluyorlar. Ama hala çözebilmiş değiliz. Sizin fikriniz nedir? Eğer karşı taraf akraba vs masrafını karşılayacaksa herkesin hesabını biz ödemeliyiz. Geriye kalanlara ayıp olacak diye düşünüyorum. Ve birde o şekilde bir harcamaya girmek istemiyorum açıkçası.

Nikah sonrası yemek ücretini sizin ödemeniz lazım. Arkadaşlarınız bile olsa sizin ödemeniz lazım. Şöyle düşünün yemekli düğünlerde misafirler ücret ödemiyor ama bu da sizin için olan bir yemek, nikahınızın ardından... Ve kalabalık olursa bir düğün salon parası rahat çıkar. O şekilde harcamaya gitmeyecekseniz bence yemek yapmayın, kokteyl+nikah yapın, tatlı+tuzlu ekler ve içecek ile...

Kına gecesi yapacaksanız orada arkadaşlarla eğlenirsiniz zaten kuru kuru nikah olmamış olur. Veya Sadece arkadaşlarla gidin akrabalarınızı evlendikten sonra eve çağırır ağırlarsınız.

düğün olmadı en azından eğlenebileceğimiz insanlarla bir yerlere gidelim dedik ama bilemiyorum nasıl fikir
benim ablamda gündüz nikahı yaptı akşam evlerinde akrabalarla yemek yendi sonra sadece arkadaşlarıyla eğlenmeye gittiler kimsede kırılmadı.

hiç yemek işine girmeyin derim. düğün gününüz size özel bir gün, arkadaşlarınız da olsa hesap ödetmeniz doğru olmaz.
akrabalarla olan kısmında zaten çağırdın çağırmadın kırgınlıkları mutlaka olur.

Sizin nikahınız için yemeğe davet edip hesabı sizin ödememeniz hiç hoş değil bence.
Hiç girişmemelisiniz bu işe.

sadece yakın arkadaşlarınızla gidip hesabı beraber ödemeniz gayet mantıklı bence. zaten bir sürü masrafınız var ve arkadaşlarınız size destek olmaktan mutluluk duymalılar. evleniyorsunuz diye her şeyi sizin ödemenize gerek yok ki.

Siz odemelisiniz diyorsunuz da arkadaşlar ödeyecek parasi olsa öder zaten bu kadar sorun etmezdi

Parasi yoksa yemek de yemesin diyeceksiniz ama ben arkadasimin içinde kalacagina cebimden çikan parayi tercih ederdim..."aa ne ayip etti" demezdim.

akraba dediğiniz sanırım genç akrabalar.kuzenler,eşleri,ablalar,abiler gibi.size bu kouda anlayış gösterecek tiplerdir.
yaşlı akraba olursa onlara ters gelebilir bu durum.
uygun fiyatlı fiks menü yerlere bakın ve durumu yakınlarınıza izah edin.aralarında ödeyemeyecek durumda olan akrabalarınızı da ,tolere edebilirsiniz.

yok genç akrabalar değil nişanlımın annesi ablası 40 yaş üzeri insanlar yani 40 yaştan 60 yaşına kadar bir akraba grubu var kim gelir kim gelmez bilemem ama teklif etmek gerekir eğer nişanlımın istediği şekilde yaparsak. çok fazla kalitesiz bi yere gitmekte istemedik herkes eşiyle nişanlısıyla olacağı için 75 tl fix menü canlı müzikli nezih bir restorant bulduk. evet dediğiniz gibi karşılayacak durumum olsa inanın hiç lafını etmem 20 kişi olsak 1500 tl yapar az para değil ben o parayla kına gecesi yapardım ve evet maddi olanaklardan dolayı kına gecesini de iptal ettik eğer bunu da ben ödeyemem kimseye de ödetmem deyip iptal edersek kuru kuru nikah yapmış olacağız sadece

yok genç akrabalar değil nişanlımın annesi ablası 40 yaş üzeri insanlar yani 40 yaştan 60 yaşına kadar bir akraba grubu var kim gelir kim gelmez bilemem ama teklif etmek gerekir eğer nişanlımın istediği şekilde yaparsak. çok fazla kalitesiz bi yere gitmekte istemedik herkes eşiyle nişanlısıyla olacağı için 75 tl fix menü canlı müzikli nezih bir restorant bulduk. evet dediğiniz gibi karşılayacak durumum olsa inanın hiç lafını etmem 20 kişi olsak 1500 tl yapar az para değil ben o parayla kına gecesi yapardım ve evet maddi olanaklardan dolayı kına gecesini de iptal ettik eğer bunu da ben ödeyemem kimseye de ödetmem deyip iptal edersek kuru kuru nikah yapmış olacağız sadece
Nisanlin neyin kafasında anlamadım yani kusura bakma ama.

Bir iki dostla yenecekmis yemek herkes de kabul etmiş. Anne nine nereden cikardi? Dediğiniz gibi madem bunu ödeyecek gücü vardi neden size sıkıntı çektirdi. Bu erkekleri anlamak zor

Nisanlin neyin kafasında anlamadım yani kusura bakma ama.

Bir iki dostla yenecekmis yemek herkes de kabul etmiş. Anne nine nereden cikardi? Dediğiniz gibi madem bunu ödeyecek gücü vardi neden size sıkıntı çektirdi. Bu erkekleri anlamak zor
onlara sölemezsek ayıp olur diyor ama ben kendi ailemi davet etmeyi düşünmüyorum zaten gelmezler annem öyle ortamları sevmez babamında alkol sorunu var kimse baş edemez onunla orda ama bende sadece altı yedi kişilik bizi tanıyan bilen kafa dengimiz arkadaş grubuyla gitmek istiyorum

canım belli ki maddi imkansızlıklar içinde bir yuva kurmaya çalışıyorsunuz. normal şartlarda düğün eğlencesi için kimi davet edersen et nikah eğlencesine, hesabı sizin ödemeniz uygun düşerdi. ancak bu durumda bence yakın arkadaşlarınızı davet edin sadece, onlar da kendi hesaplarını ödesinler. böyle bir günde hesabı ödemediğiniz için kimsenin size darılıp kırılacağını sanmam, sonuçta durumunuz yok. var da pintilik ediyor değilsiniz. öncesinde bu durumu anlatın. ayıplayan da gelmeyiversin. bence tümden iptal ederseniz daha sonra kuru kuru nikahımız oldu eğlenemedik bile diye içinde çok kalır. akrabaları çağırırsanız onların hesabını ödemeniz gerekir. yakın arkadaşlar tamam ama akrabanın ağzı torba değil büzesin. bir yemek bile veremediler diye konuşur dururlar. bence onları evde ağırlayın, veya başka zaman kendi evinize çağırın ayrı bir gün.

onlara sölemezsek ayıp olur diyor ama ben kendi ailemi davet etmeyi düşünmüyorum zaten gelmezler annem öyle ortamları sevmez babamında alkol sorunu var kimse baş edemez onunla orda ama bende sadece altı yedi kişilik bizi tanıyan bilen kafa dengimiz arkadaş grubuyla gitmek istiyorum

Neden ayip olsun ki. Bence arkadaşları biz topladik demeyin. X arkadasim bizim adimiza yemek düzenlemiş oraya katilacagz diyin. Yani baskasinin davetine katilmak istemezler herhalde

çok
Neden ayip olsun ki. Bence arkadaşları biz topladik demeyin. X arkadasim bizim adimiza yemek düzenlemiş oraya katilacagz diyin. Yani baskasinin davetine katilmak.istemezler herhalde
zor ikna oluyor arkadaşlarıyla bizde öyle konuştuk mesela x eşiyle bir mekan ayarlayıp sürpriz yapmış bize oraya gidiyoruz diyeceğiz nasıl olacak bilmiyorum hiç

çok

zor ikna oluyor arkadaşlarıyla bizde öyle konuştuk mesela x eşiyle bir mekan ayarlayıp sürpriz yapmış bize oraya gidiyoruz diyeceğiz nasıl olacak bilmiyorum hiç

Bir sonraki aksam da evimize cagiririz diyin. Yani dediğiniz gibi 20 kişiye 1500 lira ödeyecek durumdaysa bastan beri nisandi düğündü neden yapmadi. Bencillik yapmasin. Eğer böyle yapacaksa çok anlamsiz ben olsan iptal ederdim inat edip. Kizdim nisanliniza.

Bir sonraki aksam da evimize cagiririz diyin. Yani dediğiniz gibi 20 kişiye 1500 lira ödeyecek durumdaysa bastan beri nisandi düğündü neden yapmadi. Bencillik yapmasin. Eğer böyle yapacaksa çok anlamsiz ben olsan iptal ederdim inat edip. Kizdim nisanliniza.
bende en sonunda o şekilde konuştum eğer aman ayıp olur darılırlar diye diye bi kısmını biz karşılayacaksak ben neden kendi tarafıma ödetiyorum ki epi topu 4 kişi gelecek yani kalabalık değiliz hem onu düşünen kendi hesabını kendi ödemek isteyen arkadaşlarına da çok ayıp olacak eğer ayrı gayrı yapacaksak ama çokta ısrar ederse 3 aylık kredi ödememi 1 gecede veremem malesef iptal ederim en temizi

Evlenince evde davet verseniz olmaz mi ?
Daha az masraflı olur bence hem de ev ortamı daha rahat olur

bende en sonunda o şekilde konuştum eğer aman ayıp olur darılırlar diye diye bi kısmını biz karşılayacaksak ben neden kendi tarafıma ödetiyorum ki epi topu 4 kişi gelecek yani kalabalık değiliz hem onu düşünen kendi hesabını kendi ödemek isteyen arkadaşlarına da çok ayıp olacak eğer ayrı gayrı yapacaksak ama çokta ısrar ederse 3 aylık kredi ödememi 1 gecede veremem malesef iptal ederim en temizi

Olmazsa bu lüks yere arkadaşlarla gidin...daha sonra ya da once akrabalarla mesela bizim şehirde kebapciya gidilir en fazla 15 lira bunu odeyebilirsnz belki 20 kişi olsaniz 300 350 ödenir. Hem kendi ailemiz de katilir alkolsuz bir aile mekaninda.

Olmazsa bu lüks yere arkadaşlarla gidin...daha sonra ya da once akrabalarla mesela bizim şehirde kebapciya gidilir en fazla 15 lira bunu odeyebilirsnz belki 20 kişi olsaniz 300 350 ödenir. Hem kendi ailemiz de katilir alkolsuz bir aile mekaninda.
oda olabilir aslında ama bence şart değil daha sonra illaki yemekli çaylı gidiş gelişler yapacağız arkadaş ortamındayken aile büyükleriyle hiç rahat edemem ki ben :KK43:

Back
X