• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hesap nasıl ödensin?

oda olabilir aslında ama bence şart değil daha sonra illaki yemekli çaylı gidiş gelişler yapacağız arkadaş ortamındayken aile büyükleriyle hiç rahat edemem ki ben :KK43:

işte ayırın akraba ve arkadası...arkadaşlarla bu fasıllı yere gidin. akrabalarla da ucuz normal bir yemege ama dediğiniz gibi zaten eve cagıracaksınız gerek yok ama işte birbirinize kızıp inatla fasıllı eğlencenızı iptal etmeyin diye fikir üretiyorum. bence nişanlınızdan çok siz inat edin düğünde gelinin istediği olur yerini bilsin damat:)

işte ayırın akraba ve arkadası...arkadaşlarla bu fasıllı yere gidin. akrabalarla da ucuz normal bir yemege ama dediğiniz gibi zaten eve cagıracaksınız gerek yok ama işte birbirinize kızıp inatla fasıllı eğlencenızı iptal etmeyin diye fikir üretiyorum. bence nişanlınızdan çok siz inat edin düğünde gelinin istediği olur yerini bilsin damat:)
:) çok güzel düşünüyorsunuz teşekkür ederim ama ben yemeğe gelinlikle gitmek istediğimi bile kabul ettirememiş bi insanım nişanlım foto çekiminden sonra eve uğrar üzerimizi değişiriz dedi ama ben gece yarısı yemek dönüşü eve gelinliğimle girmek istiyorum anlatamadım neyse ki arkadaşları vs soktuk araya da karışmıyor artık

:) çok güzel düşünüyorsunuz teşekkür ederim ama ben yemeğe gelinlikle gitmek istediğimi bile kabul ettirememiş bi insanım nişanlım foto çekiminden sonra eve uğrar üzerimizi değişiriz dedi ama ben gece yarısı yemek dönüşü eve gelinliğimle girmek istiyorum anlatamadım neyse ki arkadaşları vs soktuk araya da karışmıyor artık
keşke boğazına kadar borca soksaydın bu adamı o zaman anlardı dünya kaç bucak. hakkınızda hayırlısı olsun.. dilerim istediğin gibi olur hepsi.

ay arkadaşım işin çok zor. gönlünden geçenin en güzeli olsun. nişanlına çok kızdım ama
yemeği falan da dert etme, gerçekten dostunuz olan insan 2 kadeh içki bir tavuk/balık için zaten sizin sıkılmanızı istemez kendi cebinden çıkarır verir.
soran olursa da arkadaşlar organize etmişler herkes kendi hesabını ödeyeceği için akrabaları davet edemedik, bizim onların parasını ödemeye gücümüz yetmezdi, gelene de hesap ödetmek bize hoş gelmedi dersiniz açık açık. çünkü akraba milleti -iyilerini tenzih ederim- genellikle böyledir, vira konuşurlar ama çözüm sunmazlar.
güzel bir gece geçir sen, kafayı dağıtmak senin de hakkın.

Düğün sonrası yemek benim bildiğim olur. Bizde yaptık en az 20 kişiydi hepsinin Hesabını da biz ödedik..
Sade nikah yapıyorsanız bence yemek verin.

hem kv. oturucan, hem nişanlın dediğim dedik. Allah yardımcın olsun.
zor.

Aynı dert bizdede vardı.eşimde ödetmem dedi sonra bi hesapladım düğün parası.baya bi kavgadan sonra ikna oldu ama bize iteleyen akrabalarıda oldu .
Herkes böyle yapıyor artık kendi hesaplarını ödesinler bi zahmet.

sizin bunu kendiniz mi söylediniz Arkadaşlara. onlar teklif etse neyse ama sizin böyle bir Teklifle gelmeniz yanlış. nişanlınızın parası var yemek için demek ki bırakın oradaki kişi sayısını azaltın nişanlınız ödesin. diğer Türlü yapmayın yemek olayını . siz kimseye o kadar para ödeyemem herkes kendi Yemeğini ödesin diye düşünüyorsunuz ama sizin düğün yerine yaptığınız kutlama yemeği bu .

sizin bunu kendiniz mi söylediniz Arkadaşlara. onlar teklif etse neyse ama sizin böyle bir Teklifle gelmeniz yanlış. nişanlınızın parası var yemek için demek ki bırakın oradaki kişi sayısını azaltın nişanlınız ödesin. diğer Türlü yapmayın yemek olayını . siz kimseye o kadar para ödeyemem herkes kendi Yemeğini ödesin diye düşünüyorsunuz ama sizin düğün yerine yaptığınız kutlama yemeği bu .
hayır benim aklımda böyle bir plan yoktu arkadaşlarıyla otururken onlar açtı konuyu bana kalsa baş başa bi yerlere gitmek isterdim

ay arkadaşım işin çok zor. gönlünden geçenin en güzeli olsun. nişanlına çok kızdım ama
yemeği falan da dert etme, gerçekten dostunuz olan insan 2 kadeh içki bir tavuk/balık için zaten sizin sıkılmanızı istemez kendi cebinden çıkarır verir.
soran olursa da arkadaşlar organize etmişler herkes kendi hesabını ödeyeceği için akrabaları davet edemedik, bizim onların parasını ödemeye gücümüz yetmezdi, gelene de hesap ödetmek bize hoş gelmedi dersiniz açık açık. çünkü akraba milleti -iyilerini tenzih ederim- genellikle böyledir, vira konuşurlar ama çözüm sunmazlar.
güzel bir gece geçir sen, kafayı dağıtmak senin de hakkın.
onlarda o şekilde konuşuyor zaten arkadaşlıklar böyle günler içindir. o parayla olmayız da ölmeyiz de şeklinde düşünüyorlar ama nişanlım gurur meselesi yapacak nerdeyse

biraz mecburi malesef eşi vefat etmiş. ayrı ev açma imkanımız da olmadığından birlikte oturacağız

Eşi vefat edince ne oluyo ben anlamıyorum ki.
Bu ülkede "yalnız yaşanmaz" diye bir kanun mu var?

Benim annem İstanbul'da yalnız yaşıyor.

Ben Ankara'da yalnız yaşıyorum (2 kızımla).

Ayrı ev açma imkanı olmayan evlenmesin bence. Ondan sonra yok böyle sorunumuz, şöyle sorunumuz. Kayınvalide öyle dedi, kocam böyle yaptı.

Çocuğunuza yazık.

evlenince kayınvalimle oturacağım illa ki davet edilecektir yani akrabalar vs bilemiyorum

Sanirim senin hesap ödemeden daha büyük sorunlarin var. Yani madem kirayi bile ödeyemiyorsaniz, ne diye evleniyorsunuz? Ki bu sekilde evlenmiyorsun ki aslinda, sadece baska bir ailenin yanina tasiniyorsun. Kayinpeder ölmüs diye, mecburen kayinvalide ile yasamak zorunda degilsin ki.

Yani, 1,2 sene bekleyip, paraniz birikip, istedigin sekilde nikah mi istiyorsun, dügün mü, kutlamyi yapip, kendi evine yerlesmek varken, bu acele niye? Benden söylemesi sen daha çok yipranirsin. 3üncü sahis ile, hele ilk evlendiginde beraber yasamak çok, ama çok zor. O sahis isterse melek olsun yine olmaz.

Istediginde televizyonun önünde kocana sarilamicaksin, öpemiceksin, ayaklarini uzatip "bügün disardan siparis edelim", yada birsey oldugunda istedigin gibi kavga bile edemiyeceksin. Açikçasi bunlari yapamadiktan sonra adi evlilik degil bence, evcilik olur..

Eşi vefat edince ne oluyo ben anlamıyorum ki.
Bu ülkede "yalnız yaşanmaz" diye bir kanun mu var?

Benim annem İstanbul'da yalnız yaşıyor.

Ben Ankara'da yalnız yaşıyorum (2 kızımla).

Ayrı ev açma imkanı olmayan evlenmesin bence. Ondan sonra yok böyle sorunumuz, şöyle sorunumuz. Kayınvalide öyle dedi, kocam böyle yaptı.

Çocuğunuza yazık.
neticede ilk kez oturan ben olmayacağım tabi ki sorunlar olacak ama yaşı da var annesinin bence gitsin yalnız yaşasın veya annen dul ayrı ev imkanı yok ben evlenmem demek bana biraz acımasızca geliyor

onlarda o şekilde konuşuyor zaten arkadaşlıklar böyle günler içindir. o parayla olmayız da ölmeyiz de şeklinde düşünüyorlar ama nişanlım gurur meselesi yapacak nerdeyse
arkadaşların haklı nişanlın fazla irdeliyor olayları. hiç gerek yok akrabaya falan. arkadaşlarınız sizin mutlu gününüzü paylaşmak istiyorlar bırakın paylaşınlar, ayrıca bu düğün değil, arkadaş organizasyonu kişi adediyle yer ayırtmışlar süpriz yapmışlar dersiniz olur biter.

neticede ilk kez oturan ben olmayacağım tabi ki sorunlar olacak ama yaşı da var annesinin bence gitsin yalnız yaşasın veya annen dul ayrı ev imkanı yok ben evlenmem demek bana biraz acımasızca geliyor
albendedende okadar arkadaşım banada acımasızca bır durum gıbıgelıyor kendı annemızdebudurumda olabılırdı

Back
X