Devletin size bulunduğunuz konumda yapacağı yardımlar çok açık;
-Çocuğunuz kreşe gidiyorsa çok cüz-i bir rakama, sosyal hizmetlerden yardım alarak gönderebiliyorsunuz.
-Yine sosyal Hizmetlere durumunuzun kötü olduğunu kanıtlamanız halinde (6ayda bir periyodik sıkı kontrol yapıyorlar) 1 yıl boyunca size destek adı altında yardım yapıyorlar, bu tek çocuk için 450 lira gibi bir rakam sanıyorum.
-Barodan ücretsiz avukat talep edebilirsiniz, yine sizin için gerekli bi konu.
-Sığınma evleri için başvuruda bulunabilirsiniz o esnada iş bulma şansınız da olur.
Bunlar devletin size sunduğu haklar.
Konunuza gelince, ben gerçekçi bi insanım sizi üzmeyi asla istemem ama pembe hayaller kurdurmaya da niyetim yok.
Boşanmış 2 çocuklu bi anneyim, sıfırdan düzen kurdum şuan çocuklarımla ayrı bir evde yaşıyorum, çalışıyorum ve belli bir gelirim var.
Evet bunları yaptım çünkü ailem yanımda, annem çocuklarımla ilgileniyor, ben ayağa kalkarken elimi tuttular sırtımı sıvazladılar.
Bugün saat 10' dan sonra kadın başımıza dışarı çıkmaya bile korktuğumuz bir ülkede yaşıyoruz, her yerimiz suç, suçlu, sapık, pislik.. Şu koşullar altında çocuğunuzun elinden tutup, herşeyi arkanızda bırakıp işiniz gücünüz, birikiminiz, geliriniz yokken yeni sıfırdan bi hayat kurmak hayaden başka bişey değil kusurabakmayın.
31 yaşındasınız, yaşıtız.
Keşke biraz öngörülü olup ya çalışmaya başlasaydınız ya da 3-5 kenara atıp kötü günler için biraz birikim yapsaydınız.
Seçenekleriniz kısıtlı, ya ailenizin yanına dönüp biraz mahçubiyet yaşayacaksınız ya da şuan ki şinizin evinde ne zaman kapıya konulacağım korkusuyla yaşayacaksınız.