• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Herşeye yeniden sıfırdan başlamak

Büyük şehirde olmanız avantaj.
1+1 apart tutacak kadar yanınızda paranız olsun , iş her türlü bulursunuz.
Allah yolunuzu açık , bahtınızı güzel etsin.

Okulların açılmasına 2 aydan fazla var. Çocuk yanında olacak, en iyi ihtimalle asgari ücrete iş bulacak.
Apart dediğiniz yeri tutarken depozito vs isteyecekler, ilk ayın sonunda maaş alacak.
Çocuğu da kendi de perişan olmasın ye en az 5-6 bin lira o evden çıkmak zorunda ki bu sadec ev meselesi ve ilk ihtiyaçları için.
Çocuğu çalışırken bırakacak yeri de olmaz böyle.

Ailenizin olduğu şehire gidin.
İlk 5-6 ay ailenizle kalın, işe başlayın. Sonra onlara yakın kendi evinize çıkın.
Çocuğunuz konusunda okula getir-götür destek olurlar hem de ayrı düzeniniz olur

Ailemin yaşadığı yerde iş imkanı yok zaten .ayrı ev tutturmazlar.
Gitsem bakarlar ama ben artık yük olmak yine boşanıp gelmiş bunu da sürdürenedi diye aileme laf getittirmek istemiyorum.

Ailemin yaşadığı yerde iş imkanı yok zaten .ayrı ev tutturmazlar.
Gitsem bakarlar ama ben artık yük olmak yine boşanıp gelmiş bunu da sürdürenedi diye aileme laf getittirmek istemiyorum.

Paran yok, işin yok, çocuğun var.
O zaman ailen gelecek, olduğun şehirde düzenini kurana kadar sana destek olacak.
Okul başlayana kadar yanında duracak, maddi olarak da biraz yardım edecek.
Ben kimseden destek almadan, çocuğu yıpratmadan sıfırdan başlama gibi bir durumun masal olduğuna inanıyorum.
Sizi üzmek için söylemiyorum.
Bu ancak geçerli bir mesleğiniz, yüksek maaşınız, memuriyetiniz falan varsa mümkün.
Devlet destekleri nelerdir bilmiyorum, kadın sığınma evleri vs var ama oralarda yapabilir misiniz emin değilim. Dediğiniz gibi bir 183 u arayıp bilgi almaya çalışın.
Biraz sizin şartlarınız farklı, aileniz giderseniz sizi kabul ediyor. Bu durumda oralara gerçekten ihtiyacınız var mı? Bunu da düşünürdüm.

Devletin size bulunduğunuz konumda yapacağı yardımlar çok açık;

-Çocuğunuz kreşe gidiyorsa çok cüz-i bir rakama, sosyal hizmetlerden yardım alarak gönderebiliyorsunuz.

-Yine sosyal Hizmetlere durumunuzun kötü olduğunu kanıtlamanız halinde (6ayda bir periyodik sıkı kontrol yapıyorlar) 1 yıl boyunca size destek adı altında yardım yapıyorlar, bu tek çocuk için 450 lira gibi bir rakam sanıyorum.

-Barodan ücretsiz avukat talep edebilirsiniz, yine sizin için gerekli bi konu.

-Sığınma evleri için başvuruda bulunabilirsiniz o esnada iş bulma şansınız da olur.

Bunlar devletin size sunduğu haklar.
Konunuza gelince, ben gerçekçi bi insanım sizi üzmeyi asla istemem ama pembe hayaller kurdurmaya da niyetim yok.
Boşanmış 2 çocuklu bi anneyim, sıfırdan düzen kurdum şuan çocuklarımla ayrı bir evde yaşıyorum, çalışıyorum ve belli bir gelirim var.
Evet bunları yaptım çünkü ailem yanımda, annem çocuklarımla ilgileniyor, ben ayağa kalkarken elimi tuttular sırtımı sıvazladılar.
Bugün saat 10' dan sonra kadın başımıza dışarı çıkmaya bile korktuğumuz bir ülkede yaşıyoruz, her yerimiz suç, suçlu, sapık, pislik.. Şu koşullar altında çocuğunuzun elinden tutup, herşeyi arkanızda bırakıp işiniz gücünüz, birikiminiz, geliriniz yokken yeni sıfırdan bi hayat kurmak hayalden başka bişey değil kusurabakmayın.

31 yaşındasınız, yaşıtız.
Keşke biraz öngörülü olup ya çalışmaya başlasaydınız ya da 3-5 kenara atıp kötü günler için biraz birikim yapsaydınız.

Seçenekleriniz kısıtlı, ya ailenizin yanına dönüp biraz mahçubiyet yaşayacaksınız ya da şuan ki şinizin evinde ne zaman kapıya konulacağım korkusuyla yaşayacaksınız.

Son düzenleme:
Devletin size bulunduğunuz konumda yapacağı yardımlar çok açık;

-Çocuğunuz kreşe gidiyorsa çok cüz-i bir rakama, sosyal hizmetlerden yardım alarak gönderebiliyorsunuz.

-Yine sosyal Hizmetlere durumunuzun kötü olduğunu kanıtlamanız halinde (6ayda bir periyodik sıkı kontrol yapıyorlar) 1 yıl boyunca size destek adı altında yardım yapıyorlar, bu tek çocuk için 450 lira gibi bir rakam sanıyorum.

-Barodan ücretsiz avukat talep edebilirsiniz, yine sizin için gerekli bi konu.

-Sığınma evleri için başvuruda bulunabilirsiniz o esnada iş bulma şansınız da olur.

Bunlar devletin size sunduğu haklar.
Konunuza gelince, ben gerçekçi bi insanım sizi üzmeyi asla istemem ama pembe hayaller kurdurmaya da niyetim yok.
Boşanmış 2 çocuklu bi anneyim, sıfırdan düzen kurdum şuan çocuklarımla ayrı bir evde yaşıyorum, çalışıyorum ve belli bir gelirim var.
Evet bunları yaptım çünkü ailem yanımda, annem çocuklarımla ilgileniyor, ben ayağa kalkarken elimi tuttular sırtımı sıvazladılar.
Bugün saat 10' dan sonra kadın başımıza dışarı çıkmaya bile korktuğumuz bir ülkede yaşıyoruz, her yerimiz suç, suçlu, sapık, pislik.. Şu koşullar altında çocuğunuzun elinden tutup, herşeyi arkanızda bırakıp işiniz gücünüz, birikiminiz, geliriniz yokken yeni sıfırdan bi hayat kurmak hayaden başka bişey değil kusurabakmayın.

31 yaşındasınız, yaşıtız.
Keşke biraz öngörülü olup ya çalışmaya başlasaydınız ya da 3-5 kenara atıp kötü günler için biraz birikim yapsaydınız.

Seçenekleriniz kısıtlı, ya ailenizin yanına dönüp biraz mahçubiyet yaşayacaksınız ya da şuan ki şinizin evinde ne zaman kapıya konulacağım korkusuyla yaşayacaksınız.
Haklısınız.kendi başıma yapabileceğim bilet yoksa .ailemin yanına gitcem .
İnsan çaresiz hissedince hayal demiyelim de tutunacak bişey yada cesaret alabilecek yöntemler arıyor.varmı yapabilir miyim olurum olmaz mı.

Allah yardımcın olsun gerçekten iyi bir işin ve mesleğin yoksa çok çok zor.... Benim de küçük bir çocuğum var geçen sene ayrıldım eşimden , kimseden destek göremesem de meslek sahibiyim ve bir şekilde dönebiliyorum ama yarın bir gün işsiz kalırsam çocuk da ben de perişan olacağız , o yüzden yapabilirsen ailenin yanına dön :(

Allah yardımcın olsun gerçekten iyi bir işin ve mesleğin yoksa çok çok zor.... Benim de küçük bir çocuğum var geçen sene ayrıldım eşimden , kimseden destek göremesem de meslek sahibiyim ve bir şekilde dönebiliyorum ama yarın bir gün işsiz kalırsam çocuk da ben de perişan olacağız , o yüzden yapabilirsen ailenin yanına dön :KK43:
Allah yardımcımız olsun.hakkımızda hayırlısı.

Ya aileme döncem yada bu şekilde devam etcez.

Haklısınız.kendi başıma yapabileceğim bilet yoksa .ailemin yanına gitcem .
İnsan çaresiz hissedince hayal demiyelim de tutunacak bişey yada cesaret alabilecek yöntemler arıyor.varmı yapabilir miyim olurum olmaz mı.

Cesaret almaktan bahsetmişsiniz ama Sellenno Sellenno arkadaşın sunduğu çözüme, "içime kapanık ve aşırı çekingenim" demişsiniz.Bu daha kapıları aralamadan kapatıp arkasına kilit vurduğunuz anlamına gelir.Hem çalışmaktan yada hayattan bu kadar korkup hem de tek başınıza bi de elinizde çocukla bişeyler başarabilme olasılığınız çok düşük.
Önce kendinize güvenin, bireyselliğimi, ekonumik hakkımı kazanmak için özerkliğimi ilan etmek için her taşın altına girebilirim dediğiniz gün başarabilirsiniz bu söylediklerinizi.
Bu da sizin için inanın çok basit, muhtemelen o kocanız olacak öküzün psikolojik baskılarıyla özgüveniniz falan yerleyeksan.. önce ailenizin yanına gidip bi toparlanın sonra bi daha konuşalım.

Bi arkadaş ortamında aile ve sosyal politikalar da çalışan bir sosyolog kadın vardı ve eşinden ayrılmış maddi durumu kötü olan kadınlara 1 yıl maddi destekte bulunduklarını söylemişti istersen bi araştır ....mesleğin yokmuş o yüzden evde bakıcı veya yaşlı bakımı tarzında bi iş bulabilirsin mesela bizim komşunuz yaşlı bir çiftin evine sabah gidip evlerini temizleyip yemek yapıyor kızı da çalıştığı eve götürüyor servis okuldan çıkınca akşam kızıyla beraber evine geliyor...allah yardımcın olsun kendini çaresiz hissetmek çok zor umarım hayatında herşey çok güxel olur

Bi arkadaş ortamında aile ve sosyal politikalar da çalışan bir sosyolog kadın vardı ve eşinden ayrılmış maddi durumu kötü olan kadınlara 1 yıl maddi destekte bulunduklarını söylemişti istersen bi araştır ....mesleğin yokmuş o yüzden evde bakıcı veya yaşlı bakımı tarzında bi iş bulabilirsin mesela bizim komşunuz yaşlı bir çiftin evine sabah gidip evlerini temizleyip yemek yapıyor kızı da çalıştığı eve götürüyor servis okuldan çıkınca akşam kızıyla beraber evine geliyor...allah yardımcın olsun kendini çaresiz hissetmek çok zor umarım hayatında herşey çok güxel olur
Çok sağolun.en doğrusu orayla görüşmek .
İnşallah çocuğum için bu kadar çaresiz hissediyorum.tek başına olsan bir şekilde idare edersinse çocuk olunca öncelik onun hayatı.

Back