- 9 Ekim 2020
- 200
- 128
- 36
-
- Konu Sahibi RedMoonshine
Yani polemige gerek yk bn yorm yapiorm ve bunu sdce paylasm sahibi icin yapiorm digerlerine sormuorm veya diger kisilerle konsmuyorm ayrica farzimisal anladiginiz givi dedm o da bnm fikrim kimse elestiremezEvet anlatamıyorsunuz. Sizin anlatamadığınız cümlelerinizden dolayı polemik oluyor. İnançsız davranması ne mesela inançsızsa öyle davranacak doğal olarak. Daha dikkatli kelimeler seçseniz yanlış anlaşılmayacaksınız.
Düşünülüp aranırsa göze batacak birşeyler bulunur illakinin cevabıGerçekten buda batar mı insanın gözüne
bence once aıle terapıstıne gıtmelısınızEvet, aynisini ben de söylüyorum biliyormusunuz. Bak yememize icmemize cok para gidiyor, dikkat edelim diyorum, tamam diyor, ertesi gün bi bakmisim 2 kutu dondurma almis, oturmus ikisini de yiyor.
Bisey yiyorsa, bitene kadar, göbegi midesi catlayana kadar yiyor. Sonra da gece oy midem yaniyor diyor. Ve bu her gün oluyor. Doktora gitmen lazim diyor, terapi görmen gerekiyor diyorum kabul etmiyor.
esimin tek hatasi cok yemesi demissiniz ya, yani sizce bütün yükü benim üstüme yikmasi dogru? Benkm bütün evin islerinden sorumlu olmam normal?
Buzluktan bisey almasini rica etmedim, tüm yazimda buzluk kelimesi bile gecmiyormutfak dolabinin üstünden bisey istedim, yani su tavana yakin olan dolaplar var ya. Esimin boyu uzun oldugu icin, benim de kisa oldugu icin, o an yemek hazirlayabileyim diye rica ettim indirir misin diye.
Almanyada evler çok küçük temizlik kolay yapılıyor aslında.Bi de evet 600 euro çok mutfak alışverişine.biz de iki kişiyiz 400 450 gidiyor.Bi de kirayı merak ettim kiralar da çok pahalı.eğer ev büyükse daha küçük ev düşünün.eşinizde de sizde de aynı oranda hatalar var.bence suclamadan karşılıklı otrup konuşun.iş bölümü yapın.
Sandalye diye bi şey icat edildi dolapların üstüne de ulaşmamıza yardımcı oluyor ben hep öyle alıyorum :) Size normal geliyor mu birisi bi işle ilgilenirken onu bırak şunu yap demek. Çıkın alın yani.yanlis okumussunuz maalesef, neden sevmedigim yemegi yaptin demedim ki hic, sadece ben yemem dedim (sevmedigim icin, sevdigim bi yemek olsaydi yerdim).
Buzluktan bisey almasini rica etmedim, tüm yazimda buzluk kelimesi bile gecmiyormutfak dolabinin üstünden bisey istedim, yani su tavana yakin olan dolaplar var ya. Esimin boyu uzun oldugu icin, benim de kisa oldugu icin, o an yemek hazirlayabileyim diye rica ettim indirir misin diye.
bütün işi size nasıl yıkmış
adam makinayı doldurup boşaltmış ortalığı toplamış
yemek yapmış
siz zaten deterjan vs kokusuna gelemediğiniz için o işleri de o yapıyormuş
evde yaptığı tek iş olarak saydığınız çöp atmak da var
nedir bu yaptığınız bütün iş
bu saydıklarınız dışında -çocuğunuz yok anladığım kadarı ile-
sil süpür çamaşır yıka kaldı
adam iki gün önce alınan bonbonları bitirmiş eee bir daha alınır 7/24 yemek yiyor diyorsunuz ama sofraya dahi çağırmadan oturuyorsunuz
yani ben olsam gel yiyelim şimdi sonra toplarsın derim ama siz zaten uyuşuk o ne zaman gelirse gelsin ben yiyeyim modundasınız
peki o bunu anladı mı
yani ben yetişemiyorum o bana lazım bunu ver dediniz mi
ben eşinizin cevabından evden memnun olmadığınız için o lazımlı kabı oraya koyup ona aldırdığınızı düşündüğü hissine kapıldım
bakın sizi de eşinizi de tanımam iki satırlık yazının bana geçirdiği his bu
hani evi sevmedim demişsiniz ya bunu buraya yazma ihtiyacı hissettiğinize göre evde eşinize de geçiriyorsunuz bu duyguyu
evdeki dolabın boyunuzun yetişmediği bölümünde bir eşya var ve lazım
eşim heee mi dedi gider içerden sandalye alır çıkar alırım ona da biz de seni adam sandık boyun uzun yardımcı olursun sandım derim
bir de 30 parça saklama kabı koyacak yeriniz var lazımlı eşyaları alt rafa koyun ne yapacaksınız iki kişi 30 parça saklama kabını adam zaten yiyormuş her şeyi neyi saklayacaksınız içinde
acaba harcamalar da sadece eşinizin çok yemesinden mi kaynaklı bu sıkışıklığın tek sebebi onun pis boğazlığı mı
Yok burda biraz farklı.zaten en pahalı yer türk marketleri oluyor burda.orda da dediğim gibi 400 euroya aylık harcama yapılır çocuk yoksa.o yüzden 600 fazla geldi bana.şimdi Almanya şartlarını parasını vs bilmem de
ben Türkiye mantığı ile yazayım
burada arkadaşlar diyorlar ki asgari ücretle 2250 civarı yani 2 çocuk iki yetişkin yiyip içiyoruz gayet de yaşıyoruz faturalar vs de dahil
bir kısım da diyor ki o para sadece bizim mutfak masrafımız
bunların ikisi de bu ülkeden gerçek insanlar
Almanya'da siz 450 harcarken 600 harcamak neden uç olsun ki
mesela X marketten süt aldık 3,75 benim aldığım süt 7,95 yani iki katı
neden abes olsun ki sizinkinin 1/3 ü kadar fazla harcama yapılması
yemek var malzeme var kalite var marka var vs vs
şimdi Almanya şartlarını parasını vs bilmem de
ben Türkiye mantığı ile yazayım
burada arkadaşlar diyorlar ki asgari ücretle 2250 civarı yani 2 çocuk iki yetişkin yiyip içiyoruz gayet de yaşıyoruz faturalar vs de dahil
bir kısım da diyor ki o para sadece bizim mutfak masrafımız
bunların ikisi de bu ülkeden gerçek insanlar
Almanya'da siz 450 harcarken 600 harcamak neden uç olsun ki
mesela X marketten süt aldık 3,75 benim aldığım süt 7,95 yani iki katı
neden abes olsun ki sizinkinin 1/3 ü kadar fazla harcama yapılması
yemek var malzeme var kalite var marka var vs vs
bulasik makinesini bosaltmadi (böyle bisey yazmadim), ben önceden bosaltmistim, o da sabah biseyler hazirladigi ve tezgahta biraktigi icin, bizde beraber yemek hazirlamak istedigimiz icin tezgahi bu sekilde bosaltti. Pazar günü kendine yemek yapti, bana da bi tabak getirdi. Ac bile degildim. Bu yemek konusu da ne büyüdü. Bi pazar günü yemek yapti diye adam her gün yapiyor oldu. Ben bi gün yapmasam hic yemek yapmadin oluyor, adaletin de böylesin
Yapamaz değilde yapmıyordur. Tek yaşasa aç mı kalacakEşinizdeki iyi bir yönünü hafife almayın diye yazıyorum. yemek yapmak !
benim eşim evde marangoz, buharlı ütü, Hover, elektrik işleri, birşey bozulursa tamirci çağırmayız kendisi yapar ev işlerimde rica etsem yardımcı olur hep ama adam portakal soymayı bile bilmez, annesi hep önüne hazır etmiş, asla bi yumurta bile kıramaz çünkü yapamaz yani. 11 yıldır evliyim mecbur alıştım bu duruma, inanın eline elma verdim soysun diye yarısı çöpe gitti.
demem o ki; iyi yönlerine alkış tutmasanızda görmemezlikten gelmeyin.
Almanya Türkiye ile asla ama asla kiyaslanamaz. Hicbir sekilde hicbir konuda. Hele ki konu maddiyat ise. Biz burda etin kilosuna 7 hadi bilemedin 8€ ödüyoruz. TL ye göre bugünün kuru ile hesaplayinca cok ama biz burda 2250€ aliyorsak 2250€ ile 7€ ya et aliyoruz, siz 2250TL ye kilo (atiyorum) 40 TL ye et aliyorsunuz. O yüzden bizim mutfak masraflarimiz cok fazla. Türkiyeye göre normal olabilir. Ekmegimiz bile 1-2€ arasi.
Düşünsene arkadaş seçecek ama dinini bilmiyor ve baktı arkadaşlık ilerliyor senin inancın ne diyor:)) ona göre devam edecek ya. Inancim yok deyince de sana saygım bitti diyerek ortamı tek ediyor falan:)) ne mana amaİnancsızlar da senin saygı duymanı bekliyordu zati
Ben de ilk patates soydugumda yarışı çöpe gitti. Elma soydugumda ise elimi kestim falan. Ben zaten paso elimi keserim ama ilk seferler hep daha kötüydü. Siz 11 senedir baya yapamiyo diye meyvesine kadar soymuşsunuz adamın. Güzel iş yaaa:))) beyim beceremez diyosunuz yaniEşinizdeki iyi bir yönünü hafife almayın diye yazıyorum. yemek yapmak !
benim eşim evde marangoz, buharlı ütü, Hover, elektrik işleri, birşey bozulursa tamirci çağırmayız kendisi yapar ev işlerimde rica etsem yardımcı olur hep ama adam portakal soymayı bile bilmez, annesi hep önüne hazır etmiş, asla bi yumurta bile kıramaz çünkü yapamaz yani. 11 yıldır evliyim mecbur alıştım bu duruma, inanın eline elma verdim soysun diye yarısı çöpe gitti.
demem o ki; iyi yönlerine alkış tutmasanızda görmemezlikten gelmeyin.