ben de ailem olmadan çıktım çarşılara...çok yanlış...ya ailende gelsin ya da sadece nişanlınla sen git.en güzeli nişanlınla gitmen.hadi nişan alışverişini anlarım da ,düğün alışverişine karışamazlar.gelinliğini vs. nişanlınla seçmelisin.yoksa kayınvaliden eltisiyle bir olup sana öyle bir gelinlik seçerler ki,bu kadar vasat zevki olan insanlar,o gelinlikle salona bile gidemezsin bırak düğün boyunca giymeyi.
canım hepimizin yaşadığı şeyler bunlar,senin kayınvaliden numunelik değil.ama başta ipleri ellerine verme.kendileriyle de yüzgöz olmamak adına nişanlına söyle ne istediğini.nişanlını al eline bi güzel.ben başta hatayı yaptım,alışverişti şuydu buydu herbişeye tamam dedim,onların istediği gibi giyindim.gerçi benim kayınvalidem zevklidir,aldıkları herşeyi beğendim ama olsun,sonuçta fazla yüz verdim.4 yıllık evliyim burnumdan geliyor.benim de bu topikte konum var baksan anlarsın.bikere eğer nişanlını tatlılıkla ikna edebiliyorsan yakın yerde oturma.benim arkadaşımında benzer sorunu vardı..ve kız nişanlısına "aşkım,ben ne kendi annemlere ne de senin annenlere yakın oturmak istemiyorum.lütfen tutacağımız ev her iki annemize de aynı uzaklıkta olsun...biz kendi yuvamızı kuruyoruz onların değil,biraz başbaşa yaşayalım hayatımızı.ilerde baktık olmuyor yine oturur konuşuruz,ortak bir karar alırız aşkım v.s" gibi tatlı cümlelerle ikna etti nişanlısını ve istediği de oldu.erkek kısmısı biraz alıktır aslında,tatlı tatlı yaklaşınca yağları eriyiverir.ben yöntem bilememişim,çoğu şeyi de bundan dolayı kaybettim ama aklım başıma geldi.eşime karşı öyle tepkili davranışlar sergiledim ki,o ben ne istiyorsam inadına davrandı.o yüzden şimdilerde isteklerimi tatlı tatlı,olabildiğince sevimli davranarak yaptırıyorum.alıklar tabi ama bir o kadar da aslan kesiliyorlar.
sana bir yöntem vereyim,psikoloğum vermişti bana bu aklı,ve gerçekten tuttum."hüzünlü ve kırgın" diyelim ki nişanlına uzak yerde oturmak istediğini söyledin hayırı bastı,hüzünlü ve kırgın davran.hırçın değil.konuşma çok,hüzünlüüüüüü ve kırgıııııııınnnn.
ALLAH HAKKINIZDA HAYIRLISINI VERSİN.