Herkesin kayınvalidesi mi böyle yoksa benimki mi numunelik ???

Herzaman kendini savunmayı bilmelisin .kimsenin zoruyla hareket etme .Kayınvalidenin eltisi istediği kadar söylesin ben bunları kendime yakıştırmıyorum de geç .Ayrıca onun hayali seni bağlamaz .. Ben kendi hayallerimi yaşarım de . . Sen çok sessiz kalmışsın . . .lütfen hal ve hareketlerine dikkat et başta nasıl olursa öyle gider . Başkalarının baskısıylada bir ömür mutlu mesut yaşamak çok zor olur emin ol . Baktın onlar senin üzerine çok geliyor nişanlınla alışverişe çık .Düşüncelerini onunla paylaş .Yada eş adayının ailesiyle görüşücek isen yanlız gitme annen veya bi akrabanı götür seni yanlız sanmasınlar . . Birde şunu tavsiye ederim .şimdiden söyleniyorlarsa senin yanında sabah 7 de kayvalidene git die .Sende onlarla görüştüğün zamn ben uykuyu severim 10 da kalkarım . pek ev gezmelerini sevmem de. . . Sanırım sen kendiini tanıtmadığın için onlarda seni anlayamamşlar :KK71:

kına salonumu ben tutmuştum, nişanıda kız tarafı yapar bizde.
ama snn kaynana herşey bnm dediğim gibi olsun diyor.
daha şimdiden böyleyse işin var cidden.

bence de asıl sorun kayınvaliden canım. evlenince de bi şekilde sizi huzursuz edecektir. allah kolaylık versin hep mücadele ile geçiyor evliliklerimiz bu kaynanalar yüzünden.

kaynana olayı şans birine çok bilmiş denk gelir başkasına bilmeyen başkasına pinti ama bence hepsi aynı öyle yüzüne gülmelerine aldanmıyacaksın en kötüsüde yeni kurulan aileye saygı duyulmaması ,sanki oğulları evlenmemiş aynı düzen olsun istiyorlar bence en erkenden dişine göstereceksin uzatmaları oynamaya gerek yok herkes haddini bilecek yaşı büyük diyede herşey sineye çekmeyeceksin

canım kına gecesi erkek tarafına ait değildir ama .. Kız tarafı tutar salonu .. Ama diğer konularda sonuna kadar haklısın .. Bende yaşadım aynı şeyleri çok sinir bozucu ASLA ve ASLA susma kendi istediğini söyle ... Sonra ben gibi ahh ahhh dersin ... Sakın susma bu benim düğünüm de ...

ben de ailem olmadan çıktım çarşılara...çok yanlış...ya ailende gelsin ya da sadece nişanlınla sen git.en güzeli nişanlınla gitmen.hadi nişan alışverişini anlarım da ,düğün alışverişine karışamazlar.gelinliğini vs. nişanlınla seçmelisin.yoksa kayınvaliden eltisiyle bir olup sana öyle bir gelinlik seçerler ki,bu kadar vasat zevki olan insanlar,o gelinlikle salona bile gidemezsin bırak düğün boyunca giymeyi.
canım hepimizin yaşadığı şeyler bunlar,senin kayınvaliden numunelik değil.ama başta ipleri ellerine verme.kendileriyle de yüzgöz olmamak adına nişanlına söyle ne istediğini.nişanlını al eline bi güzel.ben başta hatayı yaptım,alışverişti şuydu buydu herbişeye tamam dedim,onların istediği gibi giyindim.gerçi benim kayınvalidem zevklidir,aldıkları herşeyi beğendim ama olsun,sonuçta fazla yüz verdim.4 yıllık evliyim burnumdan geliyor.benim de bu topikte konum var baksan anlarsın.bikere eğer nişanlını tatlılıkla ikna edebiliyorsan yakın yerde oturma.benim arkadaşımında benzer sorunu vardı..ve kız nişanlısına "aşkım,ben ne kendi annemlere ne de senin annenlere yakın oturmak istemiyorum.lütfen tutacağımız ev her iki annemize de aynı uzaklıkta olsun...biz kendi yuvamızı kuruyoruz onların değil,biraz başbaşa yaşayalım hayatımızı.ilerde baktık olmuyor yine oturur konuşuruz,ortak bir karar alırız aşkım v.s" gibi tatlı cümlelerle ikna etti nişanlısını ve istediği de oldu.erkek kısmısı biraz alıktır aslında,tatlı tatlı yaklaşınca yağları eriyiverir.ben yöntem bilememişim,çoğu şeyi de bundan dolayı kaybettim ama aklım başıma geldi.eşime karşı öyle tepkili davranışlar sergiledim ki,o ben ne istiyorsam inadına davrandı.o yüzden şimdilerde isteklerimi tatlı tatlı,olabildiğince sevimli davranarak yaptırıyorum.alıklar tabi ama bir o kadar da aslan kesiliyorlar.
sana bir yöntem vereyim,psikoloğum vermişti bana bu aklı,ve gerçekten tuttum."hüzünlü ve kırgın" diyelim ki nişanlına uzak yerde oturmak istediğini söyledin hayırı bastı,hüzünlü ve kırgın davran.hırçın değil.konuşma çok,hüzünlüüüüüü ve kırgıııııııınnnn.
ALLAH HAKKINIZDA HAYIRLISINI VERSİN.

Canım sen kız tarafısın agır tarafda sensın bence ona gore sende agırlıgı koy sen olamzsan bu iş olmaz ole tek basına sakına bunlarla kapı onune bıle cıkma annenı ve sana yakın olan akraba bayanları al yanına ne demek ya dayatmak onlar bastırıyorsa sende bastır acımaaaaaaaa acınacak hale gelırsın

Var canım böyle numuneler tek değilsin üzülme..1 yıllık evliyim ve tecrübelerime dayanarak söylüyorum hatır gönül deme..Baştan değer veriyorsun kırılmasın üzülmesin diyorsun ama hep üzülen sen oluyorsun canım..Ayrıca şunu asla unutma baştan nasıl başlar ise öyle gider..Yaparsın yaparsın bir gün canına tak der sonra nie yapmıyorsun değiştin bir yaptığın bir yaptığını tutmuyor olur..Baştan tavrını koy duruşunu göster yoksa ilerde ciddi sorunlar yaşarsın eşin ile de sorunlar çıkar..Sonra çözmek için efor sarf edersin herşey düzeldi dersin ama kayınvaliden yine arıza çıkarır tecrübelerime dayanarak anlatıyorum canım..

allah ıslah etsin ne diyelim..
evlendikten sonra umarım karışmaz bu kadar çook.. sakın evinizi yakın tutmayın..
her şey gönlünüzde olsun..

benim babanemde çok cadıdır 3 tane gelini var, annem çok sessiz çok ezilir, gelini var hala gelinlik yapıyo ama bi küçük yengem varki kendimde dahil herkese onun politikasını tavsiye ediyorum. babanem konuşur konuşur hiç cevap vermez duymazdan gelir, ama bildiğini okur, hep resmidir anne bile demez sessizce işini halleder , sende sessiz kal ama bildiğini oku, şimdiden bu kadar karışıyo ilerde nolur kimbilir

Eğri oturup doğru konuşmak gerekirse durum vahim.Bu kaynana sana zor rahat verir.Evlenmeden önce çaresine bak derim ben.Hele de ev yanyana olursa delirtir o kadın seni

X