Herkesin kayınvalidesi mi böyle yoksa benimki mi numunelik ???

canım benim bizim kaynana da aynısıydı.
eltime kocakarı geceliği almış nişan ve düğün alışverişinde.(eltimim istememesine rağmen)
bana nişan alışverişinde dayatmadı.güzel bir gecelik takımı aldık.bana da tek taş konusunda dayatmıştı.eltine almadık!bende 'beni ilgilendirmez,şimdiki nişanlı kızların parmağında hem alyans hem de tek taş var 'demiştim ve aldırmıştım.
düğün alışverişinde bana da kocakarı geceliği almaya kalktı.neymiş efendim sıcak tutarmı.ş..!!!:KK30::KK30::KK30::KK30::KK30: bende 'anne oğlun o gecelikle beni görse evden kaçar,senin niyetin bizi birarada tutmak mı yoksa yolun başında hemen ayırmak mı?' tabii kadın şoke!istediğim herşeyi aldırttım düğün alışverişinde.
evlendik onlar her pazar ailecek ya kaynannamlarda ya da eltimlerde toplanıp kahvaltı yaparlarmış.
(eltim eşiyle 10 yıllık evli ben evlendikten sonra ailesiyle başbaşa kahvaltı yapmaya başlamış).
ben yeni evliyim ne kaynanam,kayınpeder,eşinden ayrı olan görümcem,12 ve 2 yaşında kızları,eltim,eşi,10 yaşında oğlu,1 yaşında kızı....! bi de arada diğer görümcem eşi ve 3 çocuğu....!

ben baştan tavrımı koydum.ben yeni evliyim.eşimle kahvaltı yaparım.eşimle vakit geçiririm.öncelerde çok sorun oldu.eşimi bana karşı kışkırttılar.çok kavga ettik,boşanma derecesine geldik taa ki artık eşimde ailesinin huyunu biliyor ve artık onlar benim hakkımda ne söyleselerde eşim umursamıyor.
9 aylık evliyim son 2 aydır çok şükür eşimle bir problemim yok.artık kaynanamlarda karışamıyorlar.

anlatmak istediğim canım istediğin herşeyi aldır.sonra sen alırsın felan...!
bence dirseğini göster.eltim göstermemiş.hep ezilmiş,her denileni yapmış.görümcem ve kaynanam çalışmı 2 yaşında görümcemin kızına ve yeni doğmuş kendi çocuğuna bakmış.ama değer görüyor mu hayır...!
anlayanlara iyilik yapacaksın alttan alacaksın,anlamıyorlarsa sende onlardan beter olacaksın.
benim kaynanama söylediğim sözlerin 1/1000 ini eltim söylemeemiştir.ama artık o da anladı onlara iyilik yaramadığını ve o da artık sesini çıkarmaya başladı.

sen sen ol saygını koru ama asla kendinden ve kişiliğinden taviz verme!
alttan alırsan ezerler,ezilirsen....!
eltim sezeryan doğum yaptı 2.çocuğuna 15oo lira vermişler.1 yıl boyunca hep başına kaktılar.olup olmadık yerlerde,tanımadığımız insanların yanında söyledilir.
ben kürtaj oldum 6oo lira verdik.hiçbir yerde söyleyemediler.çünkü benim sessiz kalmayacağımı biliyorlardı.

asla ve asla kendini ezdirme.

onlarla alisverise cikarken mutlaka yaninizda 2-3 kisi goturun. sizi kimsesiz sessiz bulup oyle istediklerini alamazlar o zaman. siz de yanlarinizdakilerden guc alin ve sadece kendi istediklerinizi aldirin.

cok sessiz birisiniz sanirim bulmuslar sizi ne isterlerse onu yaptirmaya calisiyorlar.
disinizi gosterme zamaniniz gelmis te geciyor bile.
diger arkadaslarin dedigi gibi, hayir demesini ogrenmelisiniz.
ister bozulsunlar ister kirilsinlar, siz evleniyorsunuz ve yapilan seyler sizin isteginiz dogrultusunda olmali.

ev konusunda cok cok kararli olun ve sakin boyle bir kaynanaya yakin oturmayin, gece gunduz elinin altinda olursunuz rahat birakmaz sizi...

ben deliyimdir vallahi...
kayinvalidem kendi kafasina gore alisveris yapsa, alisveris sonunda torbalari veririm eline bu esyalari siz kendi zevkinize gore sectiniz siz kullanin o zaman derdim. nazinizi gecirmeyi simdiden ogrenin yoksa evlenince cok ezilirsiniz

delisin yaaa :KK60: :KK60:

biz nişan alışverişinde hatta düğün alışverişinde de kimsecikleri istemedik yanımıza...

ne istiyorsak,ne beğeniyorsak aldık...kayınvalidemler bozulmuştu ama hiç kusura bakmasınlar vallahi...

sende koy tavrını istemediğin bir bez parçasını bile alma,ama arkadaşlarında dediği gibi nişan ve kına kızındır....

Çok bilmiş ve sinsi kaynana seni parmağında oynatıyor tabi toysun gençsin sen ona sert yüzünü göstermediğin sürece sanırım bu derdim var bölümüne çok kaynana derdi yazacan gibi alışverişe arkadaşınıda al o dişini göstersin cadı kaynanaya!

canım al nişanlını kendiniz çıkın alışverişe. çocuk deilsiniz ki onlara ne ne aldığınızdan. senin içine sinmeyecekse ne anlamı var? benim gelinliğimi bile zar zor benim ısrarımla gördü kayınvalidem, göstermezdm ama eşime o msjı verdim bak annene değer veriyorum gelinliğimi görsün istiyorum die.

ahhh canım görümcem benim kıyamam sana sen bunların üstesinden gelirsin inşallah ama burdada kızların dediği gibi kendini ezdirme canını sıkma onlar fikri her ne kadar kötülüğe çalışsada Rabbim iyilerin yanındadır

Son düzenleme:
tüm bunlar olurken nişanlın nerde cnm? bence nişanlını al karşına konuş alışverişleri bundan sonra ikimiz yapıcaz ben annenle ve onun eltisiyle almak istemiyorum.bana sormadan alışveriş yapıp zevkime göre bişey almıyolar falan de.cnm ipleri baştan sağlam tutucaksın yoksa sonra seni kuklaya çevirirler farkında olmazsın..alışverişte düşüncelerini söyle ben bunu beğenmedim de aldırma kararlı ol.sessiz kalma sakın ilerde çok zorlanırsın. :KK19:

Hakikaten ya,kayınvaldenin eltisi de dış kapının mandalı ne alakaysa.Kesin çok bilmiş diye yanına alıyordur.
Ona gelene kadar sen yanına kendi anneni,teyzeni,onlar da utanıp sıkılırsa ağzı laf yapan,tatlı tatlı laf yetiştirecek bir komşuyu filan al.
Giderken söyleme teyzem benimle gelecek diye,emrivaki yap.Yalnız geleceksin sansınlar,yanına birini alıp git.

böle konular çok su götüren cinstendir hangisi doğru hangisi deil buna sadece kendin karar verebilirsin çünkü karşı tarafı en iyi tanıyan sensin. bence sen itidallli ol yani idare etmeye çalış ama çok tavizler de verme . bu konuda tek çıkışın nişanlınla güzel bir lisanla konuşup ona rahatsızlıklarını annesini ve ailesini şikayet etmeden anlatmak. evimiz bizim yuvamız orada huzurlu olabilmek en önemli şey. eşyalar bir araçtır ama neden kendi beğendiğimiz eşyalar olmasın ki. çünkü onları biz kullanıyoruz.
nişanlınla konuş her eşyanızı kendiniz beğenin ikiniz kimseyi götürme yanında en son olarak da herkesin ailesini götürürsünüz biz çok gezdik baktık enson olarakta bunları beğendik bunları almak istiyoruz dersiniz son söz kimse bişey diyemez. herkesin ailesi derken anne ve babalar sadece yok elti yenge görümce kimseyi çağırmana gerek yok çünkü orası senin evin ama anne ve babalar gelmeli
allah yardımcın olsun kimseyi kırmadan umarım orta yolu bulabilirsin :44:

böle konular çok su götüren cinstendir hangisi doğru hangisi deil buna sadece kendin karar verebilirsin çünkü karşı tarafı en iyi tanıyan sensin. bence sen itidallli ol yani idare etmeye çalış ama çok tavizler de verme . bu konuda tek çıkışın nişanlınla güzel bir lisanla konuşup ona rahatsızlıklarını annesini ve ailesini şikayet etmeden anlatmak. evimiz bizim yuvamız orada huzurlu olabilmek en önemli şey. eşyalar bir araçtır ama neden kendi beğendiğimiz eşyalar olmasın ki. çünkü onları biz kullanıyoruz.
nişanlınla konuş her eşyanızı kendiniz beğenin ikiniz kimseyi götürme yanında en son olarak da herkesin ailesini götürürsünüz biz çok gezdik baktık enson olarakta bunları beğendik bunları almak istiyoruz dersiniz son söz kimse bişey diyemez. herkesin ailesi derken anne ve babalar sadece yok elti yenge görümce kimseyi çağırmana gerek yok çünkü orası senin evin ama anne ve babalar gelmeli
allah yardımcın olsun kimseyi kırmadan umarım orta yolu bulabilirsin :44:
hepinize çok teşekkür ederim yorumlarınız için. gerçekten en çok korktuğum şey birini kırmak ve yanlış anlaşılmak. bu yüzdende hep ben kırılıyorum işte yada içime atıyorum hastalanıyorum sonra:KK43: :KK43:

hepinize çok teşekkür ederim yorumlarınız için. gerçekten en çok korktuğum şey birini kırmak ve yanlış anlaşılmak. bu yüzdende hep ben kırılıyorum işte yada içime atıyorum hastalanıyorum sonra:KK43: :KK43:

sen hep susar sessiz kalırsan ,istediklerini ve istemediklerini onlar kırılacak diye söyleyemezsen
tabiyki yanlış anlaşılırsın....susup içine atma..herzaman kendini ifade etmeye çalış..şeffaf ol yani...açık açık ne hissediyorsan söyle usülünce...

ozaman kimse sana kırılmaz...kimse seni yanlış anlamaz...

Kızlar biraz uzun olucak belki ama gerçekten çok doluyum :KK43: içimde ne var ne yoksa anlatmak istiyorum... ben 1 yıldır nişanlıyım .Başlarda kayınvalidemi çok seviyordum çok cana yakın içten geliyordu hatta gören herkes ay çok şanslısın çok tatlı bi kayınvaliden var falan diyor .çok cana yakın görünüyor ama zaman içinde anladımki hiç kimse göründüğü gibi değilmiş.sana istediği şeyi yaptırana kadar dayatıyor bi şekilde. biz nişanlım ile 2 sene önce tanıştık 1 sene flört ettikten sonra nişanlanmaya karar verdik. 5 kasım perşembe istediler.8 kasımda söz takılacaktı 7 kasımda yüzük almak için çağırdı kayınvalidem. yengem ve ben gittik onlar sülalece gelmişler eşimin amcası teyzesi halası yengesi ve kayınvalidem. neyse biz söz diye sadece yüzük alınacak sanıyoduk. meğerse onlar sözü nişan diye tasarlamışlar. bize sordular o gün bohça getirilirvmi falan diye biz nişanda getirilir bu söz dedik. sözümüz bizim evimizde çok sade bir şekilde oldu ve biz ardımızı bekliyoruz nişan yapılacak die ama ortada nişan sözü hiç geçmiyor bile. neyse kayınvalidem beni kenara çekti o zaman nişanınızı yapmayalım sözünüzü nişanın yerine say, kına gecenle düğününüzü güzel yaparız dedi .bende o zamanlar onları zor durumda bırakmamak için kabul ettim. o zaman kına gecenle düğününüzü güzel yaparız diyen kayınvalidem bugün bana dioki kınanı evde yakarsınız bizim taraftan ya 2 kişi gelir ya 3 kişi. varmı böyle bişey ya ? neyse kabul ettiler sonunda kına gecesine biyer tutmayı o sorunu öyle hallettik. kızlar 1 senelik nişanlıyım onlarla çarşıya pazara çıkıcam diye ödüm kopuyo. kayınvalidemin kendi eltisi benden 4-5 yaş büyük sanki benim eltimmiş gibi davranıyo bana üstünlük sağlamaya çalışıyo. bi istediğim şeyi aldıramıyorum. benim fikrime önem vermiyosun neden beni çağırıyosun. önceki sene kurban bayramında beni bi giydirdiler görmeniz lazım dehşet iğrençti hayatımda kumaş pantolon giymem ben kumaş pantolon aldılar üstünede vasat bi kazak. benim zevkime bırakmıyo beni bide inci yaptırmış takmazsınız bile bide hiç sevmem ben halada sevmiyorum ya 1 kere taktım ya 2 kere gönlü kalmasın die oda. ben bunu beğendim diyorum o benim hayalimde başka bişey var dio ben onun hayalleriyle giyinmek zorundayım sanki. onuda geçtim. haziran ayında düğünümüz olucak nasipse. gelmiş dün işte bi konu açılıyo ikide bi benim annemi gösteriyo bundan sonra o değil senin annen benim dio. yani zorla soğuttu kendinden beni. sen annemin yanında ne cürretle söylüyosun. sen ne kadar annemsen o senin on bin katın yüz bin katın daha annem sanki acı sancımı o çekmişde konuşuyo. yok düğün alışverişine önce biz özgeyle gidelim fikir edinelim dio anneme. onun fikir edinmesini biliyorum ben eltisini alıcak yanına beni ikisi birden çapraz ateşe alıcaklar orda kendi istediklerini dayatıcaklar bana. ya bi yerden sonra lanet olsun ne alıyosanız alın diyecek duruma geliyorum. onun planı beni yanlız götürcek kendisi eltisini alıcak bana kendi istediklerini aldırıcak o gün sonrada benim anneme işte gördükte bida bulamayız diye çıkarttık hepsini aradan diyecek. tutacağımız evi kendi yanından istiyo. ayrı ev ama aynı ev olacak. ben bilmiyorum sanki amacını. kendisi diyemiyo bana kayınvalidem kendi annesine söyletiyo neymiş eşim sabah 7 de işe giderken bende kalkıcakmışım kayınvalideme gidicekmişim derdim neyse sabahın 7 sinde.anneme dioki nikahımız kıyıldıktan sonrada herkes evine gidermiş..çalı kakması yapıyo benim aileme hani sizi ağırlayamam kusura bakmayın herkes evine gibisinden. çok doluyum daha gitmeden sinir küpü oldum. ve iyi niyetimin suistimal edildiğini düşünüyorum kızlar sizce nasıl davranayım ???? sinirlenmekte haksızmıyım ??? :KK20: :63::97:

valla canım benim yolun başında böyleyse sonunu düşünmek bile istemiyorum..
aynı9 çile bendede var eşimle 5 senelik evliyis 2 yılda nişanlı kaldık senin kaynanan gibi tam bi cadı kaynanam sorunlarımız halaa devam ediyor sadece eşle değil ailesi ve tüm akrabalarıyla evleniyor bu kocaların eşimden çok memnunum ama ailesi bana yapmadığını bırakmadı onun için samanlık seyran olur diye düşünme ya baştan önlemini al yüz verme samimi olma yada iyi düşün derim arkadaşım... evlenince düzelmiyor sorunlar çünkü dahada büyüyor ..

Niye kabul ediyorsun istemediğin birşeyi niye giyiyorsun ben bunu beğendim diyeceksin çenelerini kapayacaksın ne demek sabahın 7 sinde kalkıp ona gitmen en baştan herşeyi konuş nşanlınla evlenince sıkıntı çekersin istemediğin bir hayatı sırf kayınvaliden istiyor diye yaşaman zorunda değilsin ne saçma yahu :KK19:

Yorumları okuyunca şok oldum. Şunu aldırdım, bunu aldırdım, dirseğimi gösterdim, istediğimi almadılar, aldırmasını bileceksin vs vs....

Şunu anladım. Ben safmışım, eşim de öyle :) Kimseye birşey aldırmadım. Kimseye şunu alın demedim. Herşeyi kendimiz aldık. Aklınıza gelebilecek herşeyi....

Kınamı da kendim yaptım, kına malzemelerimi de eşim aldı. Yani kınayı kız tarafı yapar, erkek tarafı malzemeleri alır gibi birsey söz konusu olmadı. Herseyde alın terimiz var.

Bütün bunlar bizim emeğimizle olduğu icin kimse bizim basımıza birsey kakamaz. Bu kadar hazırcı olmayın. Tabiki herkesin sartları farklı ama sartları zorlayamıyorsan da karsı tarafı yargılayamazsın.

Sadece bir arkadasın yorumunu destekliyorum. Bırak ne istiyolarsa alsınlar demiş. Haklı. Eğer seni götürüp alısveris yapıolarsa ve senin fikrii almıolarsa sen de ucuz yollu seyler al ve sakla. Gönlünü hoş tut. Hayat bu bugün vasrın yarın yoksun...

Yorumları okuyunca şok oldum. Şunu aldırdım, bunu aldırdım, dirseğimi gösterdim, istediğimi almadılar, aldırmasını bileceksin vs vs....

Şunu anladım. Ben safmışım, eşim de öyle :) Kimseye birşey aldırmadım. Kimseye şunu alın demedim. Herşeyi kendimiz aldık. Aklınıza gelebilecek herşeyi....

Kınamı da kendim yaptım, kına malzemelerimi de eşim aldı. Yani kınayı kız tarafı yapar, erkek tarafı malzemeleri alır gibi birsey söz konusu olmadı. Herseyde alın terimiz var.

Bütün bunlar bizim emeğimizle olduğu icin kimse bizim basımıza birsey kakamaz. Bu kadar hazırcı olmayın. Tabiki herkesin sartları farklı ama sartları zorlayamıyorsan da karsı tarafı yargılayamazsın.

Sadece bir arkadasın yorumunu destekliyorum. Bırak ne istiyolarsa alsınlar demiş. Haklı. Eğer seni götürüp alısveris yapıolarsa ve senin fikrii almıolarsa sen de ucuz yollu seyler al ve sakla. Gönlünü hoş tut. Hayat bu bugün vasrın yarın yoksun...

sen ve eşin beraber çalıştığınız için beraber almış olabilirsiniz. ama benim şahsi fikrim bunları almak anne ve babaların yani ailelerin görevi. ben herşeyi kendim aldıktan sonra ne anlamı var onların mürüvvet görmelerinin. tabiki aileler alıcak bence de haklısın sizde saflık. çünkü bu onların görevi. bize düşende seçmek. ayrıca insanların karşılaştıkları olaylar kişiler çok farklı. aynı durum senin başına gelseydi sende düşünürdün biraz dirsek göstermek gerekiyo diye. herkes anlayışlı düşünceli olamıyo ve kullanmaya çalışıyo karşısındakini. burda 30 kişi aynı şeyi sylüyoda 2 veya 3 kişi aykırı şeyler söylüyosa bence 30 kişi doğru söylüyodur çünkü hep başına gelenler konuşuyo ve tecrübelerini söylüyor....

bende yenı evlııym.gercı benımalısverısıme kımse karısmadı herseyı eşimle hatta kendı annemle ben aldık.. fakat şu doğru: sessız kalma.bastan tavrını koy.baştan koymayıp aradan zaman gectıkten sonra hem kendın hasta olursun..biriktirip biriktirip olur olmadık anda patlıcagına yavaş yavaş onlar ustune geldıkçe lafını soyle..sımdıkı aklım olsaydı oyle yapardım.baştan sustum sustum.sonra patlayınca noluyoo dıyolar..bende içime attım hasta oldum eşime patladım onun yuzunden..şimdilerde tavrımı koydum..tırsıyor benden artık.. ama kalbım kıırldı bı kere.öncekıler aklımdan cıkmıyor genede.. yuuznu bıle gormek ıstemıyorum artık kayannamın..UZAK OL CNM TAVRINI KOY MESAFENI KOY.bunca insan bosuna konusmuyor burdatecrubeler konuusyor..

benimkide buna benzer şeyler yapmaya çalışmıştı ama eşim resti ekmiş biz kendimiz alacağız demiş. herşeyimizi kendimiz aldık kavga çıkartmasınalr diye ama yinede kavga çıkartmışalrdı. aldığım kaliteli şeylere burun kıvırmıştı sanki kendi parasıyla alınıyor. boşver siz kendiniz çıkın ne istiyorsan onu aldır nişanlına. konuş güzelce yoksa onlarla yalnız çıkma yanına annenide al.

sen ve eşin beraber çalıştığınız için beraber almış olabilirsiniz. ama benim şahsi fikrim bunları almak anne ve babaların yani ailelerin görevi. ben herşeyi kendim aldıktan sonra ne anlamı var onların mürüvvet görmelerinin. tabiki aileler alıcak bence de haklısın sizde saflık. çünkü bu onların görevi. bize düşende seçmek. ayrıca insanların karşılaştıkları olaylar kişiler çok farklı. aynı durum senin başına gelseydi sende düşünürdün biraz dirsek göstermek gerekiyo diye. herkes anlayışlı düşünceli olamıyo ve kullanmaya çalışıyo karşısındakini. burda 30 kişi aynı şeyi sylüyoda 2 veya 3 kişi aykırı şeyler söylüyosa bence 30 kişi doğru söylüyodur çünkü hep başına gelenler konuşuyo ve tecrübelerini söylüyor....

:) safız biz evet. Benim kayınvalidemin dili ALMANYA ANKARA arası kadardır. Çok kez de beni kırmıştır ama hicbir zaman dirsek göstermedim. Eşimin anneannesi mutfağıma iğrenc bir masa örtüsü aldı. Beraber gittik. Ben beğenmediğimi söyledim ama eli hep ona gitti belki de fiyatı uygun olduğu icindi. Ben de gönlü kalmasın diye aldım ve mutfagıma serdim. O gidince kaldırdım. Bi tarafım eksildi mi hayır. Sinirlendim mi hayır.

Onlar seni kullanmaya çalışıyorlarsa sen de kullanılmış gibi görün kendini yıpratmadan olayı çözmeye calıs. Yani kafanı kullan.

Bu yazdıklarının hepsi benim basıma da geldi. Ama ufak salvolarla alt ettik. Cok kırılıp üzüldüm ama belli etmedim. İlişkimi zedelemedim. Sunu da söylemeden gecemeyeceğim. Çoğunluk her zaman doğruyu söylemez. Uygun bir deyim var ama yazamam simdi.

21. YY da çiftler evlenmek için para biriktirip düğün tarihlerini erteliyorlar. Burda bir sürü insan aynı sekilde... Tabi ki aileler mutluluklara sahit olacak ama hicbirseyi yapmaya mecbur deiller. Mecburlar diye bakarsan olaylara daima kaybedersin.

Bol şans ama bu sekilde devam eder ve olumsuz eleştirilere bu tarzda yaklasırsan daha cok üzülürsün arkadasım.

Bu insanları evlendikten sonra kaldırabileceğini düşünüyor musun?
Öyle zor ki böyle tiplerle uğraşmak, atsan atılmıyor.
Bu konularda nişanlın nerede onu anlayamadım ben.
Gerçi sen de gereken yerlerde gereken tavrı göstermelisin, yoksa ileride işin daha zor.
Kendi beğendiğin kıyafeti niye almadın ki, kendileri mi giyecekler,
seni neden götürmüşler o zaman, gerekiyorsa hiç almasaydın keşke,
böyle alacaklarına hiç almasınlar.
Şimdiden net tavrını ve isteklerini söyle ve yaptır, siz evleniyorsunuz, kayınvalide değil.
Hele de kendi ailene dış kapının dış mandalı muamelesi yaptırma,
ne demek senin annen artık benim, her alışverişinize anneni de götür,
onlar sülale boyu gelmeyi biliyorlar da, annen mi fazlalık.
İpler kopacaksa şimdiden kopmasında fayda var, sen açık ve net ol.
Beğenen alsın, beğenmeyen kendine köle arayorsa bulur artık.
Hayırlısı olur hakkınızda inş.

X