Herkesin kayınvalidesi mi böyle yoksa benimki mi numunelik ???

ozge0818

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
28 Şubat 2010
291
3
Kızlar biraz uzun olucak belki ama gerçekten çok doluyum :KK43: içimde ne var ne yoksa anlatmak istiyorum... ben 1 yıldır nişanlıyım .Başlarda kayınvalidemi çok seviyordum çok cana yakın içten geliyordu hatta gören herkes ay çok şanslısın çok tatlı bi kayınvaliden var falan diyor .çok cana yakın görünüyor ama zaman içinde anladımki hiç kimse göründüğü gibi değilmiş.sana istediği şeyi yaptırana kadar dayatıyor bi şekilde. biz nişanlım ile 2 sene önce tanıştık 1 sene flört ettikten sonra nişanlanmaya karar verdik. 5 kasım perşembe istediler.8 kasımda söz takılacaktı 7 kasımda yüzük almak için çağırdı kayınvalidem. yengem ve ben gittik onlar sülalece gelmişler eşimin amcası teyzesi halası yengesi ve kayınvalidem. neyse biz söz diye sadece yüzük alınacak sanıyoduk. meğerse onlar sözü nişan diye tasarlamışlar. bize sordular o gün bohça getirilirvmi falan diye biz nişanda getirilir bu söz dedik. sözümüz bizim evimizde çok sade bir şekilde oldu ve biz ardımızı bekliyoruz nişan yapılacak die ama ortada nişan sözü hiç geçmiyor bile. neyse kayınvalidem beni kenara çekti o zaman nişanınızı yapmayalım sözünüzü nişanın yerine say, kına gecenle düğününüzü güzel yaparız dedi .bende o zamanlar onları zor durumda bırakmamak için kabul ettim. o zaman kına gecenle düğününüzü güzel yaparız diyen kayınvalidem bugün bana dioki kınanı evde yakarsınız bizim taraftan ya 2 kişi gelir ya 3 kişi. varmı böyle bişey ya ? neyse kabul ettiler sonunda kına gecesine biyer tutmayı o sorunu öyle hallettik. kızlar 1 senelik nişanlıyım onlarla çarşıya pazara çıkıcam diye ödüm kopuyo. kayınvalidemin kendi eltisi benden 4-5 yaş büyük sanki benim eltimmiş gibi davranıyo bana üstünlük sağlamaya çalışıyo. bi istediğim şeyi aldıramıyorum. benim fikrime önem vermiyosun neden beni çağırıyosun. önceki sene kurban bayramında beni bi giydirdiler görmeniz lazım dehşet iğrençti hayatımda kumaş pantolon giymem ben kumaş pantolon aldılar üstünede vasat bi kazak. benim zevkime bırakmıyo beni bide inci yaptırmış takmazsınız bile bide hiç sevmem ben halada sevmiyorum ya 1 kere taktım ya 2 kere gönlü kalmasın die oda. ben bunu beğendim diyorum o benim hayalimde başka bişey var dio ben onun hayalleriyle giyinmek zorundayım sanki. onuda geçtim. haziran ayında düğünümüz olucak nasipse. gelmiş dün işte bi konu açılıyo ikide bi benim annemi gösteriyo bundan sonra o değil senin annen benim dio. yani zorla soğuttu kendinden beni. sen annemin yanında ne cürretle söylüyosun. sen ne kadar annemsen o senin on bin katın yüz bin katın daha annem sanki acı sancımı o çekmişde konuşuyo. yok düğün alışverişine önce biz özgeyle gidelim fikir edinelim dio anneme. onun fikir edinmesini biliyorum ben eltisini alıcak yanına beni ikisi birden çapraz ateşe alıcaklar orda kendi istediklerini dayatıcaklar bana. ya bi yerden sonra lanet olsun ne alıyosanız alın diyecek duruma geliyorum. onun planı beni yanlız götürcek kendisi eltisini alıcak bana kendi istediklerini aldırıcak o gün sonrada benim anneme işte gördükte bida bulamayız diye çıkarttık hepsini aradan diyecek. tutacağımız evi kendi yanından istiyo. ayrı ev ama aynı ev olacak. ben bilmiyorum sanki amacını. kendisi diyemiyo bana kayınvalidem kendi annesine söyletiyo neymiş eşim sabah 7 de işe giderken bende kalkıcakmışım kayınvalideme gidicekmişim derdim neyse sabahın 7 sinde.anneme dioki nikahımız kıyıldıktan sonrada herkes evine gidermiş..çalı kakması yapıyo benim aileme hani sizi ağırlayamam kusura bakmayın herkes evine gibisinden. çok doluyum daha gitmeden sinir küpü oldum. ve iyi niyetimin suistimal edildiğini düşünüyorum kızlar sizce nasıl davranayım ???? sinirlenmekte haksızmıyım ??? :KK20: :63::97:

canım öncelikle epey dolmuşsun.kaynananda tam cadı denilecek cinsten.kusura bakma ama hatanın çoğu sende bu tiplere ne kadar sessiz kalırsan okadar eziliyorsun canım yaa.dişini göster saygısızlık yap demiyorum ama nişanlınla falan şakalaşırken ben ne istersem öyle olucak benim evim olucak sonuçta sen işteyken ben kalıcam orda yanlız başıma .mobilyalar şöyle böyle olucak gibilerinden konuş dur.ona laf söyleme fırsatı verme.ayrıca nişanlın bu konularda çok pasif kalıyorsa bir daha düşünderim.çünkü en çok korktuğum erkek tipidir anasına söz söyleyemeyen tipler.nişanlınla başbaşa oturup konuşun kaynananın dediklerini ona söyle.üzüldüğünü,kırıldığını hisseettir.kendi yanına çek nişanlını ve ondan sonrada kaynananla asla muhattapp olma nişanlın konuşssun o söylesin.mesela bende temmuzda evlenicem.eşya beğenmeye sadece nişanlımla ikimiz gelirse kendi annemi götürücem işte hepsi bu.gerisine ihtiyacım yok!!!

canım öncelikle epey dolmuşsun.kaynananda tam cadı denilecek cinsten.kusura bakma ama hatanın çoğu sende bu tiplere ne kadar sessiz kalırsan okadar eziliyorsun canım yaa.dişini göster saygısızlık yap demiyorum ama nişanlınla falan şakalaşırken ben ne istersem öyle olucak benim evim olucak sonuçta sen işteyken ben kalıcam orda yanlız başıma .mobilyalar şöyle böyle olucak gibilerinden konuş dur.ona laf söyleme fırsatı verme.ayrıca nişanlın bu konularda çok pasif kalıyorsa bir daha düşünderim.çünkü en çok korktuğum erkek tipidir anasına söz söyleyemeyen tipler.nişanlınla başbaşa oturup konuşun kaynananın dediklerini ona söyle.üzüldüğünü,kırıldığını hisseettir.kendi yanına çek nişanlını ve ondan sonrada kaynananla asla muhattapp olma nişanlın konuşssun o söylesin.mesela bende temmuzda evlenicem.eşya beğenmeye sadece nişanlımla ikimiz gelirse kendi annemi götürücem işte hepsi bu.gerisine ihtiyacım yok!!!

aynen katılıyorum.. şimdiden yüz verirsen ilerde daha kötü olur. tavrını koy.

Ben evlenir evlenmez yurtdisina geldim ve burada esim ve ben hem ogrenciyiz hem de okulda hocalarin asistanligini yapiyoruz. Evimizi kendimiz dosedik birikimimizle, anne ve babalardan beklemedik. Ust bas desen kimse bisey almadi bir tek yengem nisan bohcasi yapmisti:) biz de esime yapmistik tabi.
Kayinvalidem evliligimizden 1 sene sonra vefat etti:KK43:(( Hic onlarla beraber vakit geciremedik.
Diyecegim sey: Birak iclerinden geleni alsinlar, giymek takmak zorunda degilsin. Begenmis gibi gorun.
Sen gonlundekini esinle beraber gezer gene alir zevkine gore giyinirsin. zaten senin kullanmadigini gorunce onlar da almaktan vazgececektir. Sen de hediyelerini ona gore alirsin. Yani oyle ozenmene gerek olmaz.

Eger hayatinda Adan Zye herseye karisacaklarini dusunuyorsan onlardan biraz uzaklarda ev tutmaya calisin. Cok politik cevaplar vermeye calis canim. Begenmesen de kullanmasan da gulumse tesekkur et yeter bence..

gelin kaynana ilişkilerinde alttan almamaya calış canım ne kadar alttan alırsan o kadar tepene çıkar.
şu masraf olması bu masraf olmasın die iyi niyetle düşündüğünde bu sefer almak zorunda olduklarınıda almamaya çalışıyolar.bende nişanlıyken durumunuz ne ise zorlanmadan ne yapabiliyoısanız o olsun demiştim fazladan yok altındı bilezikti kıyafetti istememmiştim.ama sonucta bir baktım baya istismar olmus olayda.eşya filan kendimiz aldık onları saymıyorum zaten...

bu anlattiklarini nisanlinla paylastin mi? o ne diyo bu konuda..birde heryere sahipsiz gibi yanliz onlarla gitme ailenden anneni baska büyükleride al yanina sana emir baki yapmalarina izin verme..

nişan ve kına zaten kız tarafının yaptığı bir şey değil midir?

canım düğün alışverişinin ön gezmesi diye bir şey olmaz..kaç kere gidilecekse annen de gelir..hatta varsa teyzen halan falan çağır..asla yalnız gitme..bence doğru tahmin ediyorsun;emrivaki yapıp kendi istediklerini alacaklar..fırsat verme..alttan alayım,sorun çıkmasın,kötü olmayayım deme ne yaparsan yap yaranamazsın zaten

benim bildigimde nisan da kinada kiz tarafinda yapilir.kiz durumu varsa salon tutar yoksa evinde aile arasi yapar.sadece nisan kiyafetini erkek tarafi alir ve bogca falan yapildiysa getirir geri kalan masfari kiz tarafi yapar.Kinada da kiyafeti yine erkek tarafi alir. kinayi ve cerezi erkek tarafi getirir geri kalan yine kiz tarafina aittir.
kız tarafında yapılır ama masrafları erkek tarafı karsılar canım

benim bildigimde nisan da kinada kiz tarafinda yapilir.kiz durumu varsa salon tutar yoksa evinde aile arasi yapar.sadece nisan kiyafetini erkek tarafi alir ve bogca falan yapildiysa getirir geri kalan masfari kiz tarafi yapar.Kinada da kiyafeti yine erkek tarafi alir. kinayi ve cerezi erkek tarafi getirir geri kalan yine kiz tarafina aittir.

heh işte sorduğum buydu benimde, terslenince susmuştum sen anlatmışsın olayı :)

bildigim bu canim kizda erkege nisan kiyafeti alir,nisan pastasini yaptirir,iste salon tutacaksa tutar herseyde erkek tarafindan beklenemez ki.. o zaman nisanda, kinada erkek tarafinda yapilirdi niye kiz tarifinda yapiliyosa; kiz tarafida elini cebine aticak birazcik.Dogrusuda bu bence.
heh işte sorduğum buydu benimde, terslenince susmuştum sen anlatmışsın olayı :)

Son düzenleme:
bildigim bu canim kizda erkege nisan kiyafeti alir,nisan pastasini yaptirir,iste salon tutacaksa tutar herseyde erkek tarafindan beklenemez ki.. o zaman nisanda, kinada erkek tarafinda yapilirdi niye kiz tarifinda yapiliyosa; kiz tarafida elini cebine aticak birazcik.Dogrusuda bu bence.

evet bende senin dediğin gibi biliyorum ama burada dikkat ediyorum da her şeyi erkek tarafından bekliyorlar :S (konu sahibine değil sadece sözüm)

canım ben 4 aylık evliyim. Dügün hazırlıkları sırasında hicbir seyi umursamadım. Alacakları kıyafet canta vs sonucta. ileride ben alasını alırım dedim hicbir sey istemedim onlardan. Ama onlar adet diye aldılar sağolsunlar. Pek sorun olmadı bizde. Her seyi bana sectirdiler ama bana göre hic gerek yok bu seylere. Ben bizden kimseyi götürmedim tek basıma gittim. Bu tarz seylerin inan hic önemi yok. önemli olan niyet.

Önemli olan evlendikten sonraki zaman. Ben kaynanamın alt katında oturuyorum. Şimdilik çalışmıyorum. Kayınvalidem İlk zamanlarda esim ise gidince hemen yukarı cıkmamı, o isten gelene kadar orada kalmamı, esim gelince de aksam yemegimizi hep beraber yememizi istedi. Bana hep diyordu yemekleri 2 kisilik yapma 4 kisiyiz diyordu. Ya da yukarıda yeriz yapma diyordu.

Sonra düsündüm bu benim hayatım dedim kendi kendime. Ben onun ogluyla evlendim sadece. Onları Seviyorum, saygımı da duyarım ama bu demek degil ki bütün hayatımız beraber gececek. Kadınlara yapılan haksızlık bu. Nasıl baslarsa öyle gider dedim ve her dedigine "hayır" dedim. "hayır" demek önemli aslında. "Ben hergün yukarı cıkamam, yemeklerimizi de yalnız yemek istiyoruz biz evliligimizi anlamak istiyoruz anne lütfen ısrar etme" dedim çok kez. İlk baslarda anlamadı devam etti ama ben yılmadım hep "hayır gelemeyiz, işim var" gibi cümleler kurdum ona. Suan kafam rahat. Ama ilk ay cok sıkıntı yasadım. Savas verdim resmen. Hergün arıyorlardı. Ama suan vazgectiler.

Canım kendine bir yol ciz ve nasıl yasamak istiyorsan o sekilde yönlendir hayatını. "Alttan alma" ile "kayınvalide" yanyana bile gelmesin mümkünse. Elini verir kolunu kaptırırsın. o ince cizgiyi yakalayabilirsin umarım.

Son düzenleme:
durun bayanlar ben size bir bomba haber vereyim..benim kayınvalide geçen evimize geldi ağırladık ettik annemin yanında nişanlımın eski kırıklarını ima eder bişey söyledi şok olduk resmen annemle..bundan öncede buna benzer inciler duyardım ondan,ama şikayet etmek gibi olmasın diye susardım anladımki susmak çoooook yersiz..

şikayet ettim bu sefer nişanlma nasıl anlarsa,bu ne ya dedim olur mu..oda üzüldü tabii konuşucam ben onla dedi,ama benimki çok cahil okuma yazması bile yok..cahilliğne vercemde hiçmi kadın değilsin hiçmi kıskançlık nedir bilmedin..Allah sabır versin bana bilmiyorum napıcam..

velhasıl ne kadar sessizsen o kadar eziliyorsun..bunu geçde olsa anladım..ben canım annemi bile susturdum aman incinmesinler kırılmasınlar diye şimdi ne kadar hata ettiğimi anlıyorum..dişini göster benimde isteklerim arzularım var bu hayatı ben yaşıcam de onlarda anlar haaa bu sessiz ama koyun değilmiş diye..koyun tabirini yanlış algılama arkadaşım ben senin nezlinde aslında kendime söylüyorum..

şimdi pat küt girişiyorum vede nişanlıma şikayet ediyorum..tabii ayarını iyi tutturmak lazım sonuçda ailesi nede olsa kötüde olsa insan inciniyor..o benim kardeşime laf etse alınıyorum mesela..erkek kardeşim çok fettan çok fenadır hakediyor ama ben istemiyorum laf desin..bende onunkilere çok etmem..sonra yüz göz olunur..

sen artık nişanlınla hallet işlerini,korkularını konuş onunla..sakııııııın haa sakıııııın gidip kaynananın dibindede ev tutma,büyük gaflet olur..

onlarla alisverise cikarken mutlaka yaninizda 2-3 kisi goturun. sizi kimsesiz sessiz bulup oyle istediklerini alamazlar o zaman. siz de yanlarinizdakilerden guc alin ve sadece kendi istediklerinizi aldirin.

cok sessiz birisiniz sanirim bulmuslar sizi ne isterlerse onu yaptirmaya calisiyorlar.
disinizi gosterme zamaniniz gelmis te geciyor bile.
diger arkadaslarin dedigi gibi, hayir demesini ogrenmelisiniz.
ister bozulsunlar ister kirilsinlar, siz evleniyorsunuz ve yapilan seyler sizin isteginiz dogrultusunda olmali.

ev konusunda cok cok kararli olun ve sakin boyle bir kaynanaya yakin oturmayin, gece gunduz elinin altinda olursunuz rahat birakmaz sizi...

ben deliyimdir vallahi...
kayinvalidem kendi kafasina gore alisveris yapsa, alisveris sonunda torbalari veririm eline bu esyalari siz kendi zevkinize gore sectiniz siz kullanin o zaman derdim. nazinizi gecirmeyi simdiden ogrenin yoksa evlenince cok ezilirsiniz

Kesinlikle taviz verme canım tepene çıkar mesela diyomuş biz önden bakalım sende hemen orda mahsustan tatlı bir şekilde önden bakcak olsakta annemsiz bakamam dicen mesela ben olsa beğenmedim şeyi giymem neden alıyon onların istediklerini canım bunda birşey yok beğenmek zorunda değilsn bu konuları alttan alırsan bilmiş kaynanan çok işler açar sonra...

Sana tavsiyem şimdiden sınırı koy yoksa sonra sen üzülürsün.Benim ki de aynısını yapmıştı.Bütün eşyaları kendi seçti hata biz eve yerleşir yerleşmez eşyaları nasıl yerleşeceğini de kendisi yapmaya kalkıştı.Ama öyle zevksiz öyle demode bir mobilya aldı ki sorma. Şimdi de biri mobilyalara laf söyleyince suçu bana atıyor, güya ben seçmişim:KK33:Ben sadece sessiz kalıyordum o zamanlar o da istediği gibi at koşturdu.Şimdi bize o seçtiği çirkin eşyaları yenilemek düşüyor.Hiç yüz verme bence elini uzatırsan kolunu kaptırılar bunlar.

Son düzenleme:
Allah tamamına erdirsin,nişanını tebrik ederim.
Kayınvaldeni biraz idare etmen gerekecek.Tatlı tatlı,sert çıkışmadan,saygını bozmadan fikirlerini söyle canım.Yoksa içinde kalır,susup susup sonunda patlarsan daha kötü olur.Beğenmediğini açıkça dile getir,ben beğenmedim,alsanız da kullanamam,hiç bana göre değil,boşuna almayalım,para boşa gitmesin diyebilirsin mesela.
Alışveriş ve ev döşemek gibi gezmelere asla yalnız gitme,dediğin gibi seni ablukaya alıp oldu bittiye getirirler.Anneni,teyzeni veya abla filan sana destek olup idare edebilecek,ağzı laf yapan birisini yanına al.Ev konusunda çok dikkatli ol,sakın siz bilirsiniz diye susup yakına gitme.Madem böyle herşeye karışan,seni evinde bekleyen bir kayınvalden var,mutlaka uzak oturmalısın.
Bu sıkıntılarını nişanlına anlatırken kelimelerini dikkatli seç.Annesini suçlar şekilde konuşursan ters teper.Bir kez evleniyorum,benim de heveslerim,hayallerim var diye konuya girebilirsin.Neden hep annenin dediği oluyor dersen anlamaz,hatta sana kızar.İkimiz oturacağız,orası yuvamız olacak,evimi sevmezsem mutlu,huzurlu olamam gibi konuşmalar etkili olabilir.

X