fazla fedakarlık olmuş sizinkisi. bunu bazen ben de yapıyorum ve her defasında kendime kızıyorum.
çok sevdiğim bir arkadaşımla ara sıra alkollü mekana gideriz. hesap ödeme şeklimiz de öyle alman usulü ya da herkes yediğini içtiğini ödesin tarzında olmadı hiçbir zaman. ne bileyim bi akşam çıktık, ben ödedim hepsini. bi akşam çıktık o ödedi. sonra tekrar çıktık hatta kardeşi de geldi, ben ödedim hepsini bir öncekini o ödediği için. üstelik bana, "ben bunun altında kalmam, rövanşını alırım bi sonraki buluşmamızda" demişti, gülüşmüştük. geçenlerde çıktığımızda sıra ondaydı. eşit şeyler tükettik bu arada yanlış olmasın. ben o öder diye düşünürken kasaya gittiğimizde hiç bana bakmadan ikiye bölünecek denince ben şok oldum. çok yüklü bir miktar da değildi hani. benim bir öncekinde ödediğim hesabın yarısı kadar falan tutmuştu. ikiye bölerek ödedik, bişey demedim tabii denmez yani. ama bozuldum içten içe zira ben ona öyle yapmıyordum. 3 kuruşluk hesabı ikiye böldürmesi tuhaf geldi ikimiz de çalışan insanlarız. ve dönüşte altında arabası olmasına ve evim arabayla 5 dk mesafede olmasına rağmen (kendi evi de 2 sokak ötedeydi) asla eve bırakmayı teklif etmedi, arabayı almıyorum zaten evim yakın dedi, bişey demedim. ki ben zamanında (arabayı çıkarmamıştı) gece vakti yalnız kalmasın diye yürüyerek evine kadar eşlik de etmiştim. ama o beni gece vakti, soğukta öylece bıraktı. eve geldiğimde de mesaj atmış ben dayanamadım arabayı aldım sen de vardın mı? diye sormuş
bence ben salça olmayayım diye bana arabayı almıcam demişti. öyle hissettim sonradan. ben kiii ne zaman ihtiyacı olsa maddi manevi hep yanında oldum. arabası yolda kalmıştı bir keresinde, bende de araç yok ama ben bi taksiye atlayıp gidip yardım etmiştim ona, hava kararmış, yalnız hissetmesin diye. paragöz değilim ama ince düşünce bağımlısıyımdır. ve ben bu arkadaşla bir daha çıkmayacağım, çıktığım zaman da sadece kendi hesabımı ödeyip taksime atlayıp gideceğim. artık ne yaptığını umursamayacağım yani. insanlardan vefa beklemek lüks oldu. ama bunların hiçbirinde onun suçu yok hepsi benim suçum. yani b.k mu var ödedin, b.k mu var yolda kaldı diye yanına gittin, sana ne? suç benim :) siz de çok fazla harcama yapmışsınız, kendinizi zora sokmaya değmez kimse için. bak mesela ben bunları yazdım yazdım şimdi biri gelir alıntı yapar, "yapmasaydın sen de, kafana silah mı dayadı" der