Herkes meselesi

yahu kimse mukemmel yazim ve dil bilgisi uygulansin demiyor. Sadece herkes elinden geldigi kadar, bilgi sahibi oldugu kadar duzgun kullansin ki, duzgun yazilanlari okuya okuya, duzgun olmayanlarin ki de duzelsin.

Ki ve De yi ikisini de ayri yazdim. Cok korkuyorum, insallah dogru olmustur :S
:KK17::KK17::KK17:

Türkçeye de gerekli özeni gösterebilirsiniz bence. Anadiliniz sonuçta.

Evet ana dilim türkce cok gurur duyuyorum zaten bununla. Ayridan türkce derslerine girdim bir kac sene ama tabii öbür dersler agirlasinca onlari calismaya tercih etmistim o zamanlar... Her neysem sizde kendi capinizda haklisiniz konular okunmaz hale geliyor ama yapilcak birsey yok

yahu kimse mukemmel yazim ve dil bilgisi uygulansin demiyor. Sadece herkes elinden geldigi kadar, bilgi sahibi oldugu kadar duzgun kullansin ki, duzgun yazilanlari okuya okuya, duzgun olmayanlarin ki de duzelsin.

Ki bitişik de ayrı olacak sanırım.

Ben o kadar demedim zaten derdimizi güzel anlatalım yeterli :)

mutluyuzbiz123 mutluyuzbiz123 seni bu konudaki fikirlerini zikretmeye davet ediyorum :) gecenlerde de hic okunamayan bir konu vardi, okuyabildin mi diye sana sorcaktim :cool:
Durup durup bana sataşmana bir anlam veremıyorum, muhatap olmasak daha iyi olacak, sanırım ben noktalama işaretlerine karşıyım diye birşey belirtmedim ;orada anlatmak istediğim şey bambaşkaydı neyse banlanmak istemiyorum muhatap olmak hiç istemiyorum seninle hıhı haklısın sen haklısın tamam mı:)

limoncuyu arıyor gözlerim nedense :KK53:
Bu arada noktalama işaretlerinde ufak tefek farklılık olabiliyor, bknz. İspanyolca.

Benim öyle yazanlarla bir sıkıntım yok. Kendim imlayı gözeterek yazarım (istisnai durumlarım var) ama yok o şarj değil şarz yazmış, yok bağlaçları ayırmamış diye üstüne düşmem. Dilin bu şekilde yozlaşacağını da düşünmüyorum.
Ama konu baştan aşağı anlaşılamayacak derecede kuralsız yazılmışsa orada iş değişiyor. Neticede yorum yapabilmem için konuyu anlamam gerekiyor. Benimki bencillik olsa gerek.

Noktalama işaretini geçtm ben roman yazıyorlar. Bi başını okuyoz bi sonunu . Dikkat edilmeli buna

Tabiki Türkçemize sahip çıkalım saçma sapan yazmayalım.Ama çoğu kişi bilgisayardan yazmıyor,öyle olsa daha kolay, mobilden yazınca tlfn sürekli takılıyor donuyor, otomatik seçiyor insanda okumadan bi an önce cvpla yazıp gönderiyor.Bazılarıda bazen hiddetle yazıyor ne yazdığını gözü görmüyor belki o an çok kötü durumda, kadının yorumu nokta virgül olmasada okunur durumda ama bazıları sırf sataşmak adına konuyu geçip yazıma saldırıyorlar.sonrada konu acan bin pişman oluyor, sonucda burası sanal bir ortam ve bazıları çok dikkat edemiyor.saldırmakda yanlış bence okunabilir durumda olması yeterli.

Tabiki Türkçemize sahip çıkalım saçma sapan yazmayalım.Ama çoğu kişi bilgisayardan yazmıyor,öyle olsa daha kolay, mobilden yazınca tlfn sürekli takılıyor donuyor, otomatik seçiyor insanda okumadan bi an önce cvpla yazıp gönderiyor.Bazılarıda bazen hiddetle yazıyor ne yazdığını gözü görmüyor belki o an çok kötü durumda, kadının yorumu nokta virgül olmasada okunur durumda ama bazıları sırf sataşmak adına konuyu geçip yazıma saldırıyorlar.sonrada konu acan bin pişman oluyor, sonucda burası sanal bir ortam ve bazıları çok dikkat edemiyor.saldırmakda yanlış bence okunabilir durumda olması yeterli.
Aynen oyle bende oyle yorum yapmıstım arkadasın bırıne ama o artık nasıl algılıyorsa algıları kapalı arkadasın sanırım:)

burada resmi metinler yazmıyoruz tamam ama temel dil kurallarına uymak neden kimilerine zor geliyor?dili doğru kullanmak saygı meselesidir.dil bize emanet gelecek kuşaklara aktaracağız neden yozlaşmasına bozulmasına izin verelim ki?

X