• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Herkes eski yaşamına döndü. Peki ben?

İlk zamanlar annem yakın olmasına yardımcı olmasına rağmen bende öyle diyordum. Ben bakamıyorum bebeğime evime diye. Annem kızıyordu kendini kasma sıkma. Sıktıkça olmaz diyordu haklıymış. Yeri gelirdi bütün gün bebek kucağımda otururdum öylece. Ev işi şöyle dursun yemek bile yemezdim. Sonra sonra alışıyorsun daha dur 4 ay olmuş çook yeni çokk. Benim kızım 15 aylık oldu evi süpürücem öğlen olmuş ağlıyor çünkü uykusu geldi yatacak yatmıyor beni de bırakmıyor birlikte süpürdük götürdüm yatırdım. Ne yapayım öyle böyle büyüyecek seninki küçük daha çok küçük annesi. Daha dünyaya adapte olma aşamasında inan. Annem hep şey der çocuk doğdu mu o sene ev kadını olacaksın. Ayağı yer tuttu mu sokak kadını. Dışarda peşine gezeceksin oynayacak dolanacak yorulacak. Ben öyle büyüttüm sizi der. Çık sıkma kendini çok sıktın mı hiçbir şey tam olmuyor. Sal kendini sal. Herkes aynı çocuk büyütüyor kimse güllük gülistanlık değil inan bak. Rabbim yardımcımız olsun.

Aylık düzenli sıkıntı kaynaklı lırdeşen döküyorum.
Fazla inatçıyım.
Benim için annelik bir milattı ve başaramıyor olmak daha da stres yaptırdı.
Umarım geçer.

Açılın hanımlar, bir damla anne sütü olmadan, 1 yaşından sonra bakıcı ile büyümüş biri geldi..

Başlıyorum
Maşallah kafam zehir gibidir, hiç bir kronik hastalığım yok. Bağışıklığım da çok iyidir. (Ayıptır söylemesi domuz gibiyimdir.) Herkes hastalanır genelde beni teğet geçer.
Kan tahlili sonuçlarımı gören doktorlar şaşkın.. doktorlar meraklı... Maşallah maşallah.😏
Ayrıca spora yatkın diri bir fücudum var. Kemiklerim, kaslarım falan...vuu beybi. Dipdiriyim çok şükür.

Bir şey olsa bana olurdu herhalde.(Allah'ım sen koru)
Müsterih olunuz bebesi süt içmeyen anneler. Bazen olmaz işte. Yapacak bir şey yok. :KK54:

Mesela size bir örnek de bırakayım. 2 yaşına kadar anne sütü içen kardeşim benden 5 cm kısa ve astım hastalığı, hormonal bozukluklar yaşadı. Anne sütü önemlidir muhakkak ama önemli olan tek şey bu değil.

Son düzenleme:
Aylık düzenli sıkıntı kaynaklı lırdeşen döküyorum.
Fazla inatçıyım.
Benim için annelik bir milattı ve başaramıyor olmak daha da stres yaptırdı.
Umarım geçer.
Geçiyor inan. Bu kadar rahat bir insan değilim normalde. Bi ara o kadar takıntılı idim ki afedersin eşim wc gitse. Ben orayı yeni yıkadım diye ağlardım çıldırırdım öyle kafayı yemiştim düşün. Elimde toz bezi ile yatar kalkardım. Yani çok rahat biri değildim. Bebekle birlikte saldım gitti olduğu kadar. Ne yapayım. Yeni doğum yapmışım sezaryenle. Eve geldim iki üç gün olmuş annem kv görümceler evde ben yatıp dinleyeceğim eşime laf yapıyorum. Her yeri mahvettiler yemek yapacağız diye. Git topla şurayı sil burayı sil. Deli miyim neyim ki üç gün sonra zaten çıldırdım kalktım buzdolabının baştan aşağı cifledim sildim. Niye herkes elliyor diye. Öyle deliydim yani. Ama şimdi yaptığım kadar diyorum kendimi sıkmıyorum. Olan bize oluyor yapma kendine bu kötülüğü. Boşver bebeğinle vakit geçir. İnan çok çabuk zaman geçiyor.

Lohusa depresyonuna adım atmışsınız hayırlısı...
Gruptan çıkmanız aşırı saçma olmuş ama sizin sinir atma yönteminiz olabilir...
Bence bu yazdıklarınızı keşke eşinize mesaj olarak atsaydınız....

kimse çocuğunu isteyerek bakıcıya bırakmaz, lütfen biraz empati...
Haklisiniz aslında onu kasttmemiştim keyfi bırakanları dedim evde canım sıkılıyor diye maddi sorunu olmayıp hemen işe başlayanlar var çevremde .Ben öğretmenim mesela hemen işe başlamayıp ücretsiz izin alıp 23 günlük bebeğim var onu iki yaşına getrimeyi düşünüyorum.

Çok dertlendim dünden beri.
Doğum yapalı 4. 4ay oldu.
Benimle doğum yapan bütün arkadaşlarım (4 kişiydik.) normal hayatlarına işlerine döndü.
Düzenlerini oturttular.
Ben neden oturtamıyorum şu lanet düzeni.
Bütün gün 4 duvar arasında çocuk uyutmaya çalışmaktan nefret geldi.
Bütün gün yapayalnız evde bıktım.
O kadar sinirlendim ki saha demin iş yerinin whatsupp grubundan çıktım. Sürekli etkinlik yapmak için buluşma planları yapılıyor ve resmen sinirlerim bozuldu oturdum ağlıyorum.
Kocaman bir kaosun içindeyim ve çıkamıyorum.
Çok mutsuzum mesela.
Aynaya bakınca kendimden tiksiniyorum.
4 kilo almışım aptal gibi. Ne giysem yakışmıyor.
Saçlarım dökülüyor.
Leş gibi kusmuk kokuyorum.
Baştan aşağı kendimden nefret ediyorum..
Geceleri uyuyamıyorum. Bebek Uyusa bile ben oturuyorum. Yorgunluktan gözlerim yanıyor ama uyuyamıyorum.
Gündüzleri tam bir facia 20 dakika uyuyup uyanan bir bebek. Uykusunu alamamış mutsuz bir bebek. Emmeyen bir bebek.
Yer yerim ağrıyor her yerim sızlıyor.
Sırtım kamburlaştı.
Ve yıllarca bu böyle gidecek gibi geliyor.
Hep mutsuz olucam hiç uyumayacak bu çocuk. Hep huysuz olucak.

Çok tükendim ben ya...
Annelik bana göre değilmiş asla.. :KK42::cry:
bakıcı bulup işe başlarsanız iyi gelir ruhunuza

Lohusa depresyonuna adım atmışsınız hayırlısı...
Gruptan çıkmanız aşırı saçma olmuş ama sizin sinir atma yönteminiz olabilir...
Bence bu yazdıklarınızı keşke eşinize mesaj olarak atsaydınız....
Biliyor zaten.
Her akşam geçecek temalı harika konuşmalar yapıyor.
Noluyosa gece oluyor.
Desen bebek mi uyumadı yok.
Ama iç sıkıntısı ve ağlama krizleri basıyor.

Çok dertlendim dünden beri.
Doğum yapalı 4. 4ay oldu.
Benimle doğum yapan bütün arkadaşlarım (4 kişiydik.) normal hayatlarına işlerine döndü.
Düzenlerini oturttular.
Ben neden oturtamıyorum şu lanet düzeni.
Bütün gün 4 duvar arasında çocuk uyutmaya çalışmaktan nefret geldi.
Bütün gün yapayalnız evde bıktım.
O kadar sinirlendim ki saha demin iş yerinin whatsupp grubundan çıktım. Sürekli etkinlik yapmak için buluşma planları yapılıyor ve resmen sinirlerim bozuldu oturdum ağlıyorum.
Kocaman bir kaosun içindeyim ve çıkamıyorum.
Çok mutsuzum mesela.
Aynaya bakınca kendimden tiksiniyorum.
4 kilo almışım aptal gibi. Ne giysem yakışmıyor.
Saçlarım dökülüyor.
Leş gibi kusmuk kokuyorum.
Baştan aşağı kendimden nefret ediyorum..
Geceleri uyuyamıyorum. Bebek Uyusa bile ben oturuyorum. Yorgunluktan gözlerim yanıyor ama uyuyamıyorum.
Gündüzleri tam bir facia 20 dakika uyuyup uyanan bir bebek. Uykusunu alamamış mutsuz bir bebek. Emmeyen bir bebek.
Yer yerim ağrıyor her yerim sızlıyor.
Sırtım kamburlaştı.
Ve yıllarca bu böyle gidecek gibi geliyor.
Hep mutsuz olucam hiç uyumayacak bu çocuk. Hep huysuz olucak.

Çok tükendim ben ya...
Annelik bana göre değilmiş asla.. :KK42::cry:
Ben de benzer duyguları yaşadım, hele emmeyice o anne bebek bağıdaha da zor kuruluyor. İşini özlemene gelince, o da eşinin seni yeterince sosyal hayata katmamasından oluyor. Mesela kahvaltılara yemeklere gezmelere gitseniz batmaz. He cocukla yapılır mı? Evet yapılır ben 3,5 aylıkken tatile gittim yakın biyere ama tatildi. Tabii emmediğinden bisürü sey tasımam gerekti. Otelde biberon steril edemeyecegimden sterilizatör bile aldım( bunun bütcesi icin otelde 1 günden vazgctim) ama cok iyi geldi o tatil bana. Ve tatilden sonra kilom da yavas yavas azalmaya basladı cünkü stresten yiyormusum... ben de annelik bana göre değilmiş dedim bu duygularının hepsi normal. Ayağa kalkmak ise senin elinde. Cesur ol eşin cıkarmasa bile sen cık uyksuzluga acık hava iyi gelecek

suçu buna atmayın, kimse sizin çocuğunuza bakmak zorunda değil.başkasına güvenip mi doğurdunuz? madem annelik babalık sorumluluğunu almayı göze alıp doğurdunuz , kendi çocuğunuz bakacaksınız.insan kedisini başkasına bırakamıyor
Niye bakıcıya bırakanlar tü kaka anne baba mı..
Bakacak kimse yok derken zaten açıkladım.
Ben bırakamam.
Feriştahı gelse bakamaz benim gözümde.
Evet 11 kedim vardı
Birini bırakamadım.

Ben de benzer duyguları yaşadım, hele emmeyice o anne bebek bağıdaha da zor kuruluyor. İşini özlemene gelince, o da eşinin seni yeterince sosyal hayata katmamasından oluyor. Mesela kahvaltılara yemeklere gezmelere gitseniz batmaz. He cocukla yapılır mı? Evet yapılır ben 3,5 aylıkken tatile gittim yakın biyere ama tatildi. Tabii emmediğinden bisürü sey tasımam gerekti. Otelde biberon steril edemeyecegimden sterilizatör bile aldım( bunun bütcesi icin otelde 1 günden vazgctim) ama cok iyi geldi o tatil bana. Ve tatilden sonra kilom da yavas yavas azalmaya basladı cünkü stresten yiyormusum... ben de annelik bana göre değilmiş dedim bu duygularının hepsi normal. Ayağa kalkmak ise senin elinde. Cesur ol eşin cıkarmasa bile sen cık uyksuzluga acık hava iyi gelecek
Aslında işi özlemedim.
Ama evde de çok bunaldım.
Çıkarım sorun değil. Çıkıyorum da zaten
Bedenen sokaktayım aklım evde.
Telefonumu kapatıyorum eşimi arayıp sık bp
Boğaz etmemek için.

Açılın hanımlar, bir damla anne sütü olmadan, 1 yaşından sonra bakıcı ile büyümüş biri geldi..

Başlıyorum
Maşallah kafam zehir gibidir, hiç bir kronik hastalığım yok. Bağışıklığım da çok iyidir. (Ayıptır söylemesi domuz gibiyimdir.) Herkes hastalanır genelde beni teğet geçer.
Kan tahlili sonuçlarımı gören doktorlar şaşkın.. doktorlar meraklı... Maşallah maşallah.😏
Ayrıca spora yatkın diri bir fücudum var. Kemiklerim, kaslarım falan...vuu beybi. Dipdiriyim çok şükür.

Bir şey olsa bana olurdu herhalde.(Allah'ım sen koru)
Müsterih olunuz bebesi süt içmeyen anneler. Bazen olmaz işte. Yapacak bir şey yok. :KK54:

Du ben de yazim, anne sütüne direnmiş, memeyi 3. ayda reddetmiş/anacığının sütü kesilmiş biri olarak; emzirememiş anneler kendilerini deşip durmasınlar gari:

Nerede "İlk 6 ay anne sütü şart"lı zeka göndermeli espri görsem gülerim. Çok itici olur övmeyeyim kendimi ama, iq testine tabi tutulmuş biri olduğumu ve sonucun fena çıkmadığını söyleyeyim anlayın.:confused: (Kendini gizlice övesi gelmiş övdü çaktırma)

Şu yaşıma kadar, bir parmağım bile kırılmadı ve düşüp uçmadığım yer kalmadı, kemikler iyi yağni (Akşama bacağımı çaat diye kırarmışım :KK70: Maşallah diyem bari)

2 yaşına kadar anne sütü alan kardeşim benden rahat 10 cm kadar kısa. (Tüm malzemeyi bende kullanmışlar, artık arta kalanla da sen olmuşsun diye takıldığım çok olduydu. Canım kardeşim benim oy :KK200:)

Anne sütü önemli, bunu inkar edemeyiz ama olmayınca da sonuç kafanızdaki gibi felaket değil anneler, relaks. Genlerden alıyor alacağını kuzular. :*

Bunalıma girmişsin daha doğrusu kendi kendini sokmuşsun siz böyle devam ederseniz o bebek emmez tabii yazıkk bebeğe yaa kendinden geçmişinde bebeğe bari yansıtma arkadaşlarınla buluşamadıgini planlar yapamadığını kendine bakmadığını ... Bebeği isteyerek yaptiniz sanki tüm suç onun muş gibi davranmayın biraz annelik duygunuz depressin beee
ben 21 yaşında anne oldum aile olarak evlenirken her iki tarafta yardım yok kendi başımıza herşey o zaman 25 milyar borç vardı eşim ise gidip gelmesi için motor sa almıştı mecbur ay sonu zor geliyordu benim yaşındaki kızlar süslenip geziyorlardı daha vs hiç bunalıma girmedim evladımi kokladım şükür dedim suçu ona yüklemedim . Ve yıllar sonra iyiki emziriyordm dedim mama alacak para yoktu cunki belki çoğu kişiye uydurma gibi gelir ... gelsin
Hayatta neler neler var kızım sen oturmuşsun kendini tatmin edemediğin için bunalımda sin
O kadar yüzeysel konuşmuşsun ki inanamıyorum😳 bikere emzirmeyi her anne ister ve bence en büyük bunalım kalp krıklığı yaratan sey bebeklerin emmeyi reddetmesi. Kendimi yedim bitirdim emzirecem diye. O emmedikce psikolojim bozuldu eşimle bunun da getirdiği depresyonla ayrılma noktasına geldim. Emzirme danışmanı tuttum ve bebeğimin damağı kubbe damak, çenesi ise geride imiş. Anatomik olarak emmesi cok zor dedi emzirme danışmanı. Ve hayat birden güzelleşmeye başladı o cok bilmişlerin söylediği gibi emzirmek istesen emzirirsin diyenler yüzünden anneliğimi sorgular bebeğime acır olmuştum ama asıl acınacak haldeki bendim. Yani yapmayın zaten morale ihtiyacı olan insanları burda baltalamayın!

Back