- 30 Ekim 2018
- 16.163
- 36.781
Merhaba arkadaşlar;burada beni gören 1 kişi bile olacaksa ona şunu söylemek istiyorum.Dengindeki kültüründeki kişi ile evlen lütfen.Ben hata yaptım sen yapma.Ben farklı kültürden biri ile evlendim.Aslinda aynı yerde yaşıyorduk ama kültür ,alışkanlıklar farklı.Ben hayatımı kararttim.Onlarin yaptığı gibi bir şeyi yapmadığım anda kucumsenmekten,oradan oraya sarulmaktan yoruldum.Bunlari yazabilecegim tek yer ise burası.Dua etmek ,Allah a havale etmek tek yapabileceğim şey şu an da.Benim için dua eder misiniz?Kimin duasının kabul olacağı belli olmaz.
Hayali denilemez aslında çünkü bana çok acı çektirdiYıllardır ortada olmayan adamı neden boşamadınız bu evlilik değilki? Gerçekten çok merak ettim hayali bi adamla neden evli kaldınız ?
Yapmayın desem dinlemeyeceksiniz belliTüylerim ürperdi okurken
hikayemiz aynı başlıyor. Üniversite 1. sınıfta ,ilkokul mezunu ile evlendim. Benim zorumla bu sene açık liseyi bitiriyor. Üniversite sınavına da girecek.
Yarama bastınız
Eşimle evlenmeye karar verdiğimde ben bastığı yerden ses gelen önü açık yükselmesi garanti özgüveni zirvede tabir caiz ise taş gibi bir hatundum eşim ise kumaş pantolonun içine kazağını sokan bir adamdı ve beni iş arkadaş çevrem daima ama daima uyardı emin misin bak dengin değil diye hayır eminim dedim düşüncem şuydu “ ben parçalanmış aile çocuğuydum ev yuva özlemim had safhadaydı bu gözü açılmamış saf temiz bana aşık kıymetimi bilir el üstünde tutar boy boy çocuklarımız olur mutlu oluruz” bu arada kendisi gece bekçisiydi
Evlendik
İlk 3,5 yıl gerçekten hayatımın en mutlu günleriydi peri masalından farksızdı anlatamam yani
Sonra şirket yurtdışına işçi gönderiyor sadece 2 yıllığına gidip geleyim dedi hiç istemedim ama hiç vazgeçmedi tamam demek zorunda kaldım
Ve şimdi
17 yıllık evliyim 14 yıldır o yurtdışında işçi olarak gitti ama şu an çok üst düzey bir pozisyona yükseldi 6 ayda bir gelir 15 gün kalır kan kusturur gider ben ise onun gözünde vasat bakımsız işe yaramaz yek vasfı annelik diye nitelendirdiği bir insanım
Üç kızım var sadece Allahın yardımıyla tek başına büyüttüğüm üç pırlanta rabbime bin şükür
Velhasılı kelam benimde dengim olan hatta benden çok daha yüksekde diyebileceğim taliplerim oldu ama hep reddettim tek istediğim yuva ve huzurdu
Çok pişmanım benimde hikayem birilerine ders olsun diye yazmak istedim
Az gelişmiş bir ülke olduğu için gitmek çocuklarımıza bir şey vermeyecek düşüncesi vardı hoş o da hiç istemedi zaten bir defa bile gitmedimSizin hikayeniz daha ilginç, neden sizi ve çocukları götürmedi? Siz çalışıyor musunuz? O yurt dışındayken 3 çocuğu nasıl yaptınız? Nasıl güvendiniz? Ben yurt dışına gidip beni götürmeyen adamdan çocuk yapmazdım. Hiç de geri gelmeyebilirdi, orada yeniden evlenebilirdi.
Yapmayın desem dinlemeyeceksiniz belli
Rahmetli büyükbabam demişti “ bunu adam etme bu adam olursa ilk seni beğenmeyecek kuzum sonradan görme insandan tehlikelisi yoktur “ diye ama ben dinlemedim ve sonuç “ küçük dağları ben yarattım “ demesine ramak kalmış bir adam haline geldi
BEn egitim seviyelerinin ve kisilerin kulturlerinin denk olmasindan yanayim. Ailelerle cocuklarinin kulturu her zaman ayni olmayabiliyor. Benim esimin ailesiyle benim ailem taban tabana zitlar mesela. Esimle ben orta yolu bulabilen ama cok farkli yerlerde yetismis iki insaniz,sorun yasamadik cunku esim ailesi gibi degildi. Oyle olsaydi zaten karsilasamazdik bile nerde kaldi ki evlilik
Sorun sizden her anlamda dusuk biriyle evlenip sizin gerilemeniz arkadaslar. Aralarda okudum,universiteliler ilkokullularla evlenmis,adam ilkokullu diye siz yerinizde saymissiniz ama karsinizdaki ilerlemis. Siz neden gerilediniz peki suc sizin. Karsi tarafinki bir basari oykusu olurken siz kollari kavusturup bakmissiniz bos bos. Evliliklerde her anlamda ileriye gitmeniz gerekir,yerinizde saymaniz veya gerilemeniz sizi mutsuz edecektir elbette. Biraz akil mantik
Yoo on yargili degilim size karsi,ileride olabilecek sorunlardan bahsediyorum ben. Bir sure sonra siz gerilersiniz,esiniz daha yolun basinda onu citasi yukarida cunku.Benim gerilediğim doğru değil ki. Okulumu bitirdim, mesleğimde ilerledim, sertifikalarımı aldım, hala ilerletiyorum. Kariyerim var, önü açık bir yöneticiyim. Neden ön yargılı oldunuz?
Ne yapayım peki oneriniz nedir
Merhaba arkadaşlar;burada beni gören 1 kişi bile olacaksa ona şunu söylemek istiyorum.Dengindeki kültüründeki kişi ile evlen lütfen.Ben hata yaptım sen yapma.Ben farklı kültürden biri ile evlendim.Aslinda aynı yerde yaşıyorduk ama kültür ,alışkanlıklar farklı.Ben hayatımı kararttim.Onlarin yaptığı gibi bir şeyi yapmadığım anda kucumsenmekten,oradan oraya sarulmaktan yoruldum.Bunlari yazabilecegim tek yer ise burası.Dua etmek ,Allah a havale etmek tek yapabileceğim şey şu an da.Benim için dua eder misiniz?Kimin duasının kabul olacağı belli olmaz.
Yoo on yargili degilim size karsi,ileride olabilecek sorunlardan bahsediyorum ben. Bir sure sonra siz gerilersiniz,esiniz daha yolun basinda onu citasi yukarida cunku.
Diger bir arkadasin hikayesinde de benzerlikler var,o sizden 10 yil daha ileride oldugundan sorunlari baslamis mesela. Benzer sorunlari sizin de yasama ihtimaliniz %85
Siz henuz yasamadiginiz icin bazi seyleri anlayamamaniz cok normal. Esiniz henuz yolun basinda,5 yil sonrayi dusundunuz mu? Esinizin hep bu bakis acisiyla kalabileceginden emin misiniz? Siz bundan 10 yil once ayni fikirleri mi tasiyordunuz,hic degismediniz mi mesela? Sizin gerileme durumunuz soyle olacak,zaten mesleki yonden belli bir doygunluga eristikten sonra ibre asagiyi gosterir her zaman. Esiniz 5 yil sonra mezun olup misal yuksek lisansa basvururken siz son 5 yildir ayni yerde ayni konumda olacaksiniz hani yoneticilik yaptiginiz isyerini kökten satin almadiysaniz. Esinizin onumuzdeki 10 yilinda ise hep bir yukselis olacak ve size bakip “eee sen ayni yerdesin”, “sen yillardir ugrasiyorsun bak ben hemen yaptim,demek ki senden daha iyiyim” diyebilecek ornegin. Bunlar elbette ki ornekler, ben siginma evi gonullusuyum,milyon tane benzer hikayem var. 30 yillik evliler bile bu duruma gelebiliyorken sizin su anki bana diklenmeniz bir seyi degistirmiyor ben de yasadiklarimi ve gorduklerimi paylasiyorum. Durum bundan ibaret.Maşallah hiç önyargılı değilsiniz, matematiksel yüzde bile hesaplamışsınız.
Bir süre sonra neden gerileyeyim yahu? Hem o yükselirse ben neden gerileyeyim? Benim ilerlemem onunla alakalı değil ki, benimle alakalı bir durum bu. Yeter ki o ilerlesin, ilerlemiş bir babaları olsun çocuklarımın işte ne güzel...
Siz henuz yasamadiginiz icin bazi seyleri anlayamamaniz cok normal. Esiniz henuz yolun basinda,5 yil sonrayi dusundunuz mu? Esinizin hep bu bakis acisiyla kalabileceginden emin misiniz? Siz bundan 10 yil once ayni fikirleri mi tasiyordunuz,hic degismediniz mi mesela? Sizin gerileme durumunuz soyle olacak,zaten mesleki yonden belli bir doygunluga eristikten sonra ibre asagiyi gosterir her zaman. Esiniz 5 yil sonra mezun olup misal yuksek lisansa basvururken siz son 5 yildir ayni yerde ayni konumda olacaksiniz hani yoneticilik yaptiginiz isyerini kökten satin almadiysaniz. Esinizin onumuzdeki 10 yilinda ise hep bir yukselis olacak ve size bakip “eee sen ayni yerdesin”, “sen yillardir ugrasiyorsun bak ben hemen yaptim,demek ki senden daha iyiyim” diyebilecek ornegin. Bunlar elbette ki ornekler, ben siginma evi gonullusuyum,milyon tane benzer hikayem var. 30 yillik evliler bile bu duruma gelebiliyorken sizin su anki bana diklenmeniz bir seyi degistirmiyor ben de yasadiklarimi ve gorduklerimi paylasiyorum. Durum bundan ibaret.
Cocuklarinizin iyi bir babasi olsun evet,annelerine saygi duyan babasi olsun, geldigi yeri unutmayan babasi olsun oncelikle. Cay bardagina bile olsa inanan insansaniz her seyin bir anda ters donebilecegi ihtimalini asla
Goz ardi etmeyin bence. Umarim her sey gonlunuzce olur
Universite sinavi yolun basidir, kac yasinda olursaniz olun. Siz de biliyorsunuz okumus bir insan olarak. Esiniz eger kompleks yaparsa bunu 60 yasinda da yapar ki egitim seviyesi olarak esinden gerideki erkeklerde bu cok cok yaygindir. Toplum analizleri ortada,isterseniz ayni kaynaklara ve yuzdelere siz de ulasabilirsiniz istatistik kurumundan.15 yıldır evliyiz, eşim 40 yaşında. Keşke sandığınız kadar yolun başında olsaydık da eşimin çok çok yükselme şansı olsaydı. Keşke eşim yükselmeye meraklı olsaydı. Çocukların aklı ermeden iyi kötü bir uzaktan öğretim de olsa bir üniversite diploması olsun diye benim zorumla üniversite sınavına girecek sadece.