Beklediginiz seyleri siginmadaki arkadaslarima zaten yapiyorum, gordugum orneklerde kocasi sifirin altindayken evlenen kadinlar butun omurlerini kocalarini tabiri caizse adam etmek icin harcayip sonra yine yaranamama durumu var. Hepsi de diyor ki keske dengimle evlenseydim. Adama omur boyu egitim veriyorlar,adam okuyor,is sahibi oluyor hatta fabrika kuruyor ama kadini begenmiyor,hatta donup diyor ki “hadi lan senin bir omurde yaptigini bak ben 5 yilda yaptim,demek ki sen bir ise yaramamissin,bosuna senelerce dirsek curutmussun” simdi boyle diyen adam aileden okumus,gorgulu ve kulturlu bir adam olsaydi sizce bunu diyecek miydi? Benim bahsettigim nokta budur arkadasim. Yoksa siginma evindeki kadinlara onlari daha da asagi cekecek bir yorum yaptigim yok.
Burada verilen örnekte adam beyin fukarası yani zaten içinde bir ego savaşı olmalı varmış ki hayat arkadaşını gömsün. Bende bunu diyorum okumuş görgülü, kültürlü bir beyin fukarası da der ki bende üniversite mezunuyum sende ama (bebek için işten çıkmıştır kadın) bak sana ben bakıyorum boşuna dirsek çürütmüşsün.
Ego savaşı yapmak için birinin 0 dan başlayıp yükselmesi gerekmiyor. O içindeki ilkel egoyu bir şekilde çıkartır.
O yüzden denklik karakter özelliğinde olmalıdır. (Bence)
Yanj biri çok naiftir eşlerin hemen ağlar biri duygusuzdur. Ne ağlıyorsun her şeye sümüklü, kadın mi aldım cocuk mu aldim diye bile ezebilir ezmek istese.
Bunun için evlenilcek kişinin vicdanı, hoşgörüsü, hayattan beklentisi denk olmalıdır.
Ben şuna da karşıyım;adama aşık olup evleniyorsun o haline, o durumda ki eğitimine hadi bakalım ben üniversite okudum sende oku. Hadi bakalım işinde yüksel gibi yaptırımları çocuğumuza yapabiliriz. Alıp adami çocuk gibi lise oku, üniversite oku, yok şu maasli işe gir diye sürekli durtersek adam kendini kanitlama çabasına girer ve dürtüsel olarak sürekli kanitlama cabasinda olduğu kişiyi ezer. Aynı ergenlerin ailesini bir süre begenmemesi gibi. Ama atlanmamasi gereken şey ortada ergen ve anne baba yoktur eş vardır. Adam etme işini eş ustlenirse geri teper.
Adam gormedigin biriyle neden evlenirsin ki zaten.
Kadın farkında olmadan o sürecte adamı eziyor olabiliyor.
Buradaki kadında cevreye karşı küçük düşmek (kendince) denk es istemesinden kaynaklıdır. Bu tarz biri okulları denk olsa da davranissal açıdan ayni baskıyı eşi üzerinde kurmaya calisabilir( bak Ayşe'nin kocası karisina pirlanta almış sende tık yok gibi, mehmet aynı diplomayla on bin alıyor sen hala 3 binde kaldın, ben kadin halimle mobinge ragmen aynı diplomayla 5 aliyorum birde sen gibi erkek olsam ohoo sen hala 2 ye talim gibi)
Adam kendini geliştirmek ister sende destek olursun ona okeyim. Tabiki destek olmalısın eşine.
Evlilikte kim ne meslek ne egitimse konu olmamalı bence vicdanı, anlayışı, sana ilgisi çocuklarına ilgisi, duyarlılığı, sana olan aşkı konu olmalı.
Ben senin yorumlarını genel anlamda beğenirim arkadaşım o yüzden şaşırdım zaten yorumuna yanlış anlaşılma olmasın. Sana anti tez uretmek değil amacım fikir paylasimi.