Herkes artık bebek yap diyor... Çok bunaldım:(

Anne baba tamam bi yerde torun görmek isterler anlarım biyere kadar ama ben diğer eş dost konu komşu ve arkadaşların çocukla ilgili yorumlarını bile duymak istemiyorum. Bide derlerya bazen olmuyomu yoksa diye... İşte o zaman çıldırıyorum resmen, kardeşim sizeneeee sizene!klava:
Belki evet olmuyor ama ben kalkıp bu durumu sana söylemek istemiyor olamazmıyım, belki eşimde problem yada bende ama ben bunu seninle paylaşmak istemiyor olamazmıyım :mymeka:
Yani sen hatırlatıyorsun diyemi çocuk yapıcam, ısrar ediyorsun diye, baskı yapıyorsun diyemi çocuğum olucak :mymeka:
ALLAH böyle ısrarcı ve bence patavatsız insanlardan uzak tutsun.
Bende 35 yaşındayım henüz çocuğumuz olmadı, ama evlendikden hemen sonra başlamışlardı çocuk çocuk diye... İlk başlarda önemsemiyordum ama şimdi gerçekden olmayınca (ki doktora gittim herhangi bir problem yok herşey normal dedi bende vede eşimde ) bu laflar hepden sinirime dokunmaya başladı. :1ninca:

ben yeni evliyim şimdiden bana sormaya başladılar
bebek varmı bebek varmı
bana şaka gibi geliyor.
ben daha eşime evime alışmaya çalışırken herkes benden bebek bekliyor.

biizmde borcumuz var bir yıl kadar ödeyecegiz.ve ben bir yıl kadar düşünmüyorum.
yok Allahım rızkını verir aileler destek olur.
ilerde olmaz bak.
neler neler.anlamıyorlar bizi
anlamak içinde çaba sarfetmiyorlar.
en güzeli onlara kendimiz anlatarak enerjimizi tüktmemekk.

ayni sorun bende de var evlendim evleneli nasilsin hayatin nasil demiyolar cocuk yokmu olmuyomu cocuk yapin cocuk parasi alirsiniz diyolar nefret ediyorum boyle insanlardan ve irtibati kesiyorum para icin cocuk mu yapilir yaa

Pes diyorum
Arkadaşım sen takma kafana boşver, onların ısrarlarından ilaç kullanmak zorunda kalıyorsun hale bak yaa!
Ne derlerse desinler takma kafana, takarsan ömür boyu ilaç bağımlısı olursun. Lütfen kendini üzme bu kadar :1hug:

ya ben bu milleti anlamıyorumm..aile içinde alınan kararlar vardırr...herkez hemen çocuk yapmak zorunda mı canımm.....maddi ve manevi olarak kendini ayarlarsın.kendini hazır hissettiğinde yaparsınn..bende 2.5 yıllık evliyimm nasılsın iyimisin diye sormadan bebek yok mu....haydaa....kendi kızının olmuş ya hemen....bende yapayım diy bekliyorlar herhalde....yeni ev aldım borcum var diyorumm..ne var canımm yap diyorlarr...zamanı gelince olur diyorumm...hala soruyorlarr...acaba bebeğin geleceği için bişeyler yapmadan düşünmeden pat diye çocuk yapmak çok mu marifett...niye yeni evlenen çiftlerden hemen bebek beklentisi var anlamam....bide ben 24 yaşındayımm yaa..sanane yanii....birinci olur bu defa da ikinciyi ne zaman yapacaksın diye sorarlarr....anlamıyorummm...

canım tek diyeceğim maddi durumun iyi bile olsa ruh halin anne oılmaya hazır değilse sakın yapma cokzorlanırsın kaç yasındaki insanların cocugu oluyo değilmii boşver konusan konussun

canım çocuk doğur diyolarda dışardan bakılınca o kadar kolay geliyoki insana bi çocuk doğurmak hatta hamile kalmak bile parayla dr parası senin ihtiyaçların oluyo hamileyken kilo alıyosun ve giydiklerin olmuyo hamile elbiseleride ucuz değilki ondan sonra çocuğun ihtiyaçları bizimde borcumuz var allahtan ev kira değil yoksa geçinmemiz çok zor olurdu genede sıkıntılarımız oluyo ay başı geldimi para geldiği gibi gidiyo ordan sık burdan sık genede yetişmiyo çocukda olucak ona daha doğru düzgün bişey alamadık bidaki ay bi portbebe alıcaz o kadar doğuma para offf offf gelde geçin dünyaya çocuk getirmek müthiş bişeyde para olmayınca çok sıkıyo insanı allah büyüktür bizimde şu borcumuz bitse belimiz doğrulacak bunada şükür evimiz var kirada değiliz genede bu halimize şükür allah bu günlerimizi arattırmasın sağlık olduktn sonra herşey olur bence siz biraz düzelin maddi açıdan ondan sonra düşünün çocuğu 35 den sonra biraz zor oluyomuş ama allah kolaylığınıda verir bide şuna çok gıcık oluyorum çocuğu olmuyomu yok niye olmuyo yaw sanane doğurucamda senmi bakacan öyle sinirlerimi bozuyolarki bende 2 sene bekledim çok değil aslında ama hemen çocuğu yokmu evlenir evlenmemezmi yapacaktım çocuğu onlara neyse herkese veriyodum cevabı millete kolay geliyo sen kimseyi dinleme güzelim durumun düzelsin o zaman sıkıntı yaşamadan çocuğunuda dünyaya getirirsin inş allah büyüktür allah yardımcın olsun hepimizin yardımcısı olsun:Saruboceq::Saruboceq:

Bizim insanımız öyle,bekarsındır evlenmiyonmu ne zaman evlenecen,evlenirsin çocuk yokmu ne zaman yapacan ,süre uzarsa olmuyomu? bakınıp da olacak herhalde ,yaparsın ikinciyi ne zaman alacan,bitmez anacım.Cahillik parayla değil ya..Kimseyi takma millete laf lazım senin çocuğun olmuş olmamış aslında önemlide değil onlar için ,maksat laf olsun torba dolsun.
ben de şehir dışına gelin gitmiştim.ılk senelerde annemleri çok özlediğimden sık sık gidiyordum.Benim içinde anlaşmıyolar ondan geliyo demişler.Nasılda uyduruveriyolar ..
Oysa eşim dünya iyisi biri,ağlardım annemle tlf de konuşunca oda bana kıyamaz hadi git derdi
yani öyle insanlardan her yerde var,takma kafana

sakın kendını hazır hıssetmeden cocuk yapma bence hem cok buyuk sorumluluk hemde maddı anlamda ınsanı cok zorlayan bır durum,cunku ınsan cocugu olunca ona herseyı vermek ıstıyor.bebegın gorunmeyen aylık masrafı cok buyuk malesef.

elalemin derdi kişileri niye gerer hiç anlamam..
bu benim hayatım yaa niye sorgulanıyorum ki sürekli...
bekarken ne zaman evleneceksin derler,
evlenirsin çocuk ne zaman derler,
çocuk yaparsın 2.ne zaman yap bi tane daha derler..

derler de derler...hiç bitmez bu demeler...
daha 32 yaşındasın bence daha çok vaktin var ne zaman hazır olursan o zaman çocuk düşünmelisin bence.elalemin ağzı torba olsa büzücez ama olmuyor işte boş teneke gbi tıngırdar dururlar...

annene gelince onu diğer insanlardan ayrı tutuyorum,belki torun sahibi olmak duygusuyla ya da millein lafından dolayı öyle söylemiş olabilir.
ama annen de olsa bunu isteyen karar veren sen olmalısın.
bence hiç takma hayatına aynen devam et,kimse için yaşamıyoruz herkes kendi hayatını yaşamalı.
..

Herkes iyi güzel demiş evet çocuk için önce senin ve eşinin hazır olması lazım buna katılıyorum.
Ama çocukta sen isteyince gelmeyebiliyor canım. Bizde ilk 5 yıl bazı maddi zorluklar çektik eşim askerliğini yapmamıştı onu bekledik ve hep sandık ki biz isteyince olacak hemen...Olmadı işte 1 yıl bekledik olmadı ve bir yıldırda tedavilere dökmediğimiz para kalmadı. Bu arada benim yaşta 32 oldu,..
Benim çektiğim zorlukları yaşamanı istemem canım inşallah da yaşamazsın ama yaşın gelmiş ve geçiyor. Bence daha fazla erteleme, ben şu an kaybettiğim yıllar için çok pişmanım, ama zamanı geri alamıyorum

Kimsenin sözüyle çocuk yapma canım.Biz zaten millet ne der derdiyle çekmedik mi ne çektiysek?En doğru karar eşinin ve senin kararındır.Şartları ve yaşadığın durumu senden iyi başka kimse bilemez.

Klassik türk muhabetti konusacak baska bisey yok sanki kötükedihüso
Ben iki senelik evliyken komsunun bitanesi kizkardesime sormus ablanin cocugu yokmu diye kardesimde yok demis. Kadinda " A neden yoksa mutlu degilmi " demis kardesimde vermis agzini payini.
Ama bu tabiki anneme dert olmusdu "bak elalem ne düsünüyor bi cocuk yapin sizde"
Annemede baya kizmisdim o lafindan.
Simdi 10 aylik bi oglum var ikinci nezaman yapicaksin diyorlar kafamçokkarıştı

bu insanların istekleri bitmiyorki....bi çocuk alsan 1 sene sonra 2. ne zaman diye sormaya başlarlar....tecrübeyle sabittir...

banada gına geldi artık....canım nezaman isterse ozaman alırım...bu kimseyi ilgilendirmez...

kafana hiç takma canım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…