Herkes artık bebek yap diyor... Çok bunaldım:(

kendini hazır hissetmeden asla diyorum...
bende 1,5 yıllık evliyim canım 26 yaşındayım ama inan bende bir birikim yapmadan çocuk sahibi olmayı düşünmüyorum...
millet sorduğundada ne çocuğu biz daha evcilik oynuyoruz :)diyorum...
yada durun biz daha birbirimize doymadık bebeğe daha var diyorum...
çok canım sıkılırsada aman be napayım kocam çocuk istemiyo diyip onun üstüne atıyorum :)
gidip onada bişiy diyemezlerya....
ağzı torba olup büzüşesiceleeeer...
nefret ediyorum soran meraklı insanlardan...
sende boşverrrr....
hayat senin hayatın...

canim ya..stres yapma bu kadar..zorla dogurtcak halleri yok ya :)

annen seni düşünüyor..bundan şüphe duyma kesinlikle..gerçekten bir süre sonra insanin herşeyi yolunda gitse bile kafasi kaldirmayabilir cocugu..

ama sana nacizane tavsiyem "sadece" rizik korkusuyla cocuk yapmamazlik yapma..herkes kendi rizkiyla gelir dünyaya..bu dünyada hiçbirşeyin garantisi yok..maddiyatin bugun iyi olup yarin kötüde olabilir..bugun kötü olup yarin iyi olabilir..hiçbirşeyin devamliliginin garantisi yok..

ben evlendigimde eşim bir holdingte calişiyordu mak.muhendisi olarak..evlendik ve 2 ay sonra koca holding tuzbuz oldu..eşim işsiz kaldi birden bire..daha yeni evli oldugumuz için birikim yapmaya firsatimizda olmamişti..dün harika bi işi,parasi varken bugun işsiz,parasiz kalmiştik..bu 6 ay sürdü..eşim mühendis oldugu halde artik iş bulamadi bi türlü..siradan işlere bile razi hale gelmişken birden yurtdişindan meslegi ile ilgili teklif geldi ve gitti yurtdişina..dün işsiz,her türlü işe razi haldeyken bugun yurtdişinda prestiji yüksek bir işi olmuştu..ve bunlar 1 yil içinde oldu..basta söyledigimin canli örnegini yasadim yani..hiçbirşeyin garantisi yok maddi acidan..maddi olarak önce Allah'a sonra kendinize güveniniz sonsuz olmali..

amma velakinnn..eger kari-koca suan gerçekten cocuk sahibi olmaya hazir degilseniz asla yapmayin..cünkü bu zorla yapilcak birşey degil..şuan hamile oldugum için bunu cok rahat söylüyorum..insan bu dönemi severek gecirmeli..o cocuga isteyerek gebe kalmalisin..kimseyi takma sakin..insanlar hep konusur..nişanlanirsin evliligi,evlenirsin cocugu sorarlar..bitmez sorulari..sen sadece kendini düşün..o cocuga bakicak olan sensin..o cocugun anneye ihtiyaci olcak,konu komşuya degil

canım bencede kendiniz hazır hissettiğinizde çoçuk yapmalısınız.kım istemez kı çoçuğu olsun.ne olursa olsun insanlar bişey anlatmak zor.torba değil ki ağzını büzesın.bu sizin vereceğiniz bir karar canım.herseyın hayırlısı olsuncanım.inş en kısa zamanda hersey yoluna girer ve hersey dileğince olur.öpüyorum.

cnm sen kısmet bizde düşünüyoruz deyip geç kenara herkese dert anlatamazsın sanki onlar bakacak sen doğurunca.annenden bahsetmiyorum tabi.o iyi niyetiyle yaşından dolayı geç kalmadan anneliği tatmanı istiyordur.ama onun dışındakileri takma bir bebek yaparsın arkasından hadi ikinci için baskı yaparlar.iki kızın vardır hadi yapın birtane daha belki erkek olur derler.bizim insanımızın huyu bu konuşur.hele maddi açıdan rahatlamadan çocuk yapmak bana pek mümkün görünmüyor.çok iyi düşün cnm:teselli:

offff! kızlar işin kötüsü insanlar bana değil anneme söylüyorlar. ben çalıştığım için beni görmüyorlar. annemin komşu gezmeleri ve katıldığı günlerde anneme soruyorlar. annem de onlar tembel yapmıyorlar filan diyormuş. sonra bana geliyor her defasında konusunu açıyor. durumumu zaten biliyor. tamam haklı geç anne olmamı istemiyor ama borç varken cesaret edemiyorum. bakalım işler yoluna girsin biraz biz de düşünüyoruz. ama aksilikler bırakmıyor ki yakamızı.
dün eşime gözlük almaya gittik arkadaşımızın optiğine bir güzel kazıklandık geldik. 700 ytl ye gözlük aldık eşime. kızacaksınız biliyorum ama eşime uçma borcumuz var diyorum borcumuz bitiyor öderim ben diye aldı. sonra eve gelirken kızdım sen böyle yaparsan biz asla bebek sahibi olamayız dedim. o da pişman oldu ama iş işten geçti. arkadaşıma da hayret ettim durumumuzu biliyor evlendiğimizden beri yaşadığımız zorluklara şahit. şimdi dükkan açtı diye sanki koca patron pahalı mal sattı. halbuki onun siz sıkıntıdasınız deyip daha uygun birşeyler vermesi gerekirdi. 10 taksite böldü göçtük valla. bize 1 sene daha bebek sahibi olmak hayal oldu senağlama

canım üzülme evlendiğin günden itibaren başlıyorlar söylenmeye bebek ne zaman diye bende 6 aylık evliyim 22 yaşındayım daha şimdiden başımın etini yiyorlar görsen varya sen bir yap bakalım olacakmı diyorlar birde sanki olduğunu öğrenince geri gönderebileceğim bebeği kimse sormuyor bir eksiğiniz varmı diye herkes bebeği soruyor onu nasıl doğuracağını nasıl bakacağını soran yok doğursan ne olacak bu seferde yalnız olmaz kardeşi olsun dicekler yani söylenmeleri hiç bitmeyecek bana söylenenlere artık cevabımı veriyorum bırakında ona biz karar verelim sonuçta onu bakacak olan biziz diyorum geçiyorum...klava: sende kimseyi takma sen ne zaman kendini hazır hissedersen o zaman yap a.s.

ben şaka yapıyorum ama burası küçük bi yer çoğu iş arkadaşımla 10 seneden beri tanışıyoruz zaten hatta ilk okul arkadaşım bile var içlerinde ben öyle deyince inanmıyorlar tabi, biliyorlar bir kere bile doktora gitmiş insan diiilim, yoksa duyulur tabii.Ondan da rahatım bunu söylerken, cevap vermektense dalga geçiyorum işte

merhaba bu konuda annen sana destek olması gerekirken yanlış yapıyor.bebek bir evin neşesi anlamı ama maddi imkansızlıklar bebeği ertelemende çok doğru bir karar.çünkü doğurmak değil ondan sonrası ona birşeyler verebilmek alabilmek geleceğini düşünmek çok önemli.inşallah en kısa zamanda madi imkanların düzelir ve rabbim sana sağlıklı gönlünce uzun ömürlü bir bebek nasip eder.kimsenin lafına bakma bu sıkıntılı günlerinde kim var yanınızda o zamanda kimse olmayacak herşey gönlünce olsun

kendin istediğin için doğur, başkaları için değil.
onlar bakmayacaklar sen bakacaksın. uzakdan konıuşması ne kadar kolay bu insanlara yaww

lütfen yanlış anlama yaşın 32 bebek yapayım doğurayım derken 34 yaşında olursun yaş ilerledikçe hamile kalmak daha riskli borç inan bitmiyor biz düğün masrafı eşya taksidi derken bayağı borçlandık o borçu kapatamadık ve tekrar kredi çekip durumu düzeltmeye çalıştık şu an aylık 1200 ytl krei ödüyoruz 1000 ytl kredi kartı elektrik su tlf ev kirası geliyor 5500 para toplamalıyız yaşım 30 ama deli gibi bebek istiyorum daha olmadı 2 yıllık evliyiz ve ne zaman olacak allah bilir ben bebek değince olacak sanırken bekleyeli 8 ay oldu umarım bu yazdıklarımın faydası olur

dün biri evli biri bekar 2 arkadaşımla dışarda birşeyler yiyelim dedik. evli olanın 2 çocuğu var. oturduk ama yerinde duramadı şiparişini önce getirttik. 10 dk oturdu acele yedi ve kalktı. evi de uzak biraz. biz rahat rahat oturup yedik. düşündüm de çocuğun olunca hayatın bitiyor. herşey çocuğa endeksli oluyor.
çevremde bazıları sakın çocuk yapma diyor. bu devirde bu şartlarda zor diyor.
iyice kafam karışıyor o zaman.:uhm:
sanırım ben korkuyorum.
galiba bu gidişle evlatlık filan alacam :çok üzgünüm:

:1hug:nefret ediyorum böyle yapanlardan elalemin derdi senimi gerdi gb herkes yapacağı zamanı biliyodur birde karışmasalar fikir yürütmeseler sen bakma onlara biz zamanını biliyoruz de kapat konuyu konuşmalarına bile izin verme bence

Nesrin 111, a dan z ye yazdıklarına katılıyorum. Başta kayınvalidem olmak üzere benim de etrafımdakilerden çocuk konusunda 3yıldır yaşadığım acayip bir baskı vardı. Kendimi hiç hazır hissetmiyordum. Ama onlar beni hiç anlamadılar... Neymiş efendim torun sevmek onun da hakkı değilmiymiş... Bu baskıları kendi kendime aşamadım. Sağolsun eşim de hiç bana destek olup annesinin susturmadı.. En sonunda psikiyatristlik oldum. 6 aydır ilaç kullanıyorum Bu sefer de kayınvalidem gelmiş "Depresyon ilaçlarını en az 1 yıl kullanmak gerekiyomuş... bir yıl daha torun olmayacak demekki..." diyor !!!!! Yıllardır onun bu lafları yüzünden benim psikolojimin ne halde olduğu kadının zerre kadar umrunda değil.... Hep kendini düşünüyo.... gülim mi ağlıyım mı şaşırdım artık!!!!

canım ben gerçekten annenn bu konuda san abaskı yapmasına şaşırdım!!! çünkü genelde kayınvalideler baskı yapar anneler destek olur ama sen hiç kimseyi takma kafana. bi yandan da gereksiz harcamalardan kaçının bence 700 ytl gözlük aldık diyorsun borcunuz varken bu gibi harcamalara hiç gerek yok bence. eksikler hiçbirzaman bitmez herşeyi edinip bebeği o zaman yaparız diye düşünüyorsanız daha çok uzun zaman beklemeniz gerekebilir. o yüzden birazcık boçları azaltınca en fazla 1 yıl sonra bebek fikrine sıcak bakın bence, ya bide olmazsa tedavi olman gerekirse 1-2 sene de öyle geçicek bunlarıda enine boyuna bi düşün bence.

bende 15 aylık evliyim ilk evlendiğim günden beri kayınvalidem baskı yapıyor henüz yaşımın 23 olmasına rağmen ya çocuğun olmassa 1-2 yıl yapmayanların çocuğu olmuyor sizde hemen yapın sonra çok ararsınız diye baskı yapıorlar ilk zamanalr çok takıyordum kafaya ama artık takmıyorum, çünkü onu doğurup büyütücek olan benim onlar sadece sevicekler, kimse para lazım mı diye sormuyor sormazda.

henüz erken diye düşünüyorum maddi sıkıntımız yok çok şükür ma psikolojik olarak asla anneliğe hazır hissetmiyorum kendimi çok korkuyorum. ama gerçekten evlenenler için bebek konusu başlıbaşına bir sorun kimle karşılaşsan görüşsen bebek ne zaman diyor... en iyisimi hiç kimseyi kafaya takmamak ama bi yandan da çok ileri tarihe atmamak..allah aratmasın olmaması da çok kötü bi psikoloji olsa gerek...

canım seni çok iyi anlıyorum bende 1,5 yıllık evlıyım hazıran da 2 olucam millet nerde görse beni çocuk yok mu çok yavaşsınız onlara neyse mesele kilo aldıgım da hemen hamilemısın yuzune bır güzellik gelmiş gibi konuşmalar canımı öok sıkıyor ama artık çaresını buldum eşimle konuştuk soran olursa eşim istemiyor de geç dedı bende oyle yapıyorum gıdıp de onda soramazlar ya :jeyyar: bizde birikimimiz yok bıraz birikim yapmak istiyoruz hersey maddıyat sevmeye gelınce severlerde iş para oldumu ailelerden yardım olmaz boşver herkez istemesıyle kalsın sen evlılıgının tadını çıkarmaya bak

kendini hazır hissetmeden cocuk yapma demeyin kızlar.ozaman hic bir zaman cocuk yapasın gelmiyor.nasıl guzel bir duygu oldugunu ne yazıkki bilmedigin icin akıl yoluyla aa hazır degilim yapamam edemem oluyorsun.bende bu yanılgıya çok düştüm.ve bugune dek keşkeee bekleyecegime yapsaydım diyorum.suan
hamileyim ve okadar mutluyum kiii.oylee guzel bir duygukii.yasım 30a geliyor ve niyee sanki bugune dek bu histen kaçmısım diye kızıyorum kendime.bizler maddi duruma bakıp dertleniyoruz ama her bebek nasibiyle gelir sözüne inanıyorum ben.cocuk sahibi olmaktan korkmayın.denemekten kacarken kacarken birgun bir de sorun oldugunu ogrenip daha ustune yıllarca tedavi derdine düşmekte var. yaş 30 ustelik.ya sonraa??? son pişmanlıga faydada vermemek lazım.ilk cocugunu yap.ikinciyi ister yap ister beklet.ama ilkini yersiz korkular yuzunden ertelemeyin.
suan oglum tekmeliyorr okadar mutlu oluyorumki.ona konustugumda sorular sordugumda bana poposunu cıkarıyorr topugunu cıkarıyor .
ayagının seklini karnımda görüyorum.tarifiiinee tat bulunmuyor bu hissin. Allaah herkesee hayırlı saglıklı evlatlarr versin işalaah..

Bu çocuk diye tutturan insanlara sinir oluyorum ya size ne sizi ilgilendirir mi ya.Herkes ne derse desin sen ne zaman hazır olursan o zaman yaparsın anne olmak için önce hazır olmak lazım. Benim kayınvaldem de bir kaç kere sordu ne zaman çocuk yapacaksınız diye( sanki o yaparken ben karışmışım gibi) ne zaman uygun görürsem o zaman çocuk yapacağım herşeyin yeri ve zamanı var dedim.

allah yardım etsin bende birkaç yıl çocuk istemedim ama sonrada olmadı tüp bebek bile yapdım sonunda allaha sıgındım dualarla oldu sende bol bol dua et allah sabır versin

Sinir oluyorum böyle yapan insanlara.
Bebek yapıp yapmama kararı karı kocaya kalmış bir şeydir onlara ne...
Ailelerin,arkadaşların komşuların baskıları yüzünden neden bebek yapılsın ki.
Onları karışma hakları yok..Çok istiyorlarsa kendileri yapsınlar.
Kimse kimsenin hayatına karışma hakkını kendinde bulmamalı herkes haddini ve durması gereken yeri bilmeli..

Arkadaşım çok güzel ifade etmişin.Hislerime tercuman olmuşsun. Ben yıllarca sinir oldum oldumÇok üzgünüm çoook kimseye laf anlatamadım sonunda psikologluk oldum...Şimdi antidepresanlar sayesinde duymuyorum o lafları...Enteresan olan da ne biliyo musun: bu halimi bile bile daha hala bana çocuk doğur da sevelim diyolar!!! :1no2:İçimden neler söylediğimi tahmin edersin artık...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…