Herkes artık bebek yap diyor... Çok bunaldım:(

millet ne düşünürse düşünsün,önemli olan sizin düşünceniz...
bebek dünyaya getrimek kolay Allah verirse,ama ona bakmak gerçekten zor,
yani maddiyat ister...şuan çektiğiniz sıkıntılar geçici,düzelecektir herşey..
bence her yönden kendinizi hazır hissettiğiniz zaman düşünün...
Milletin dediklerine de,annenizin baskısını da boş verin...
kimse sizin özelinizi bilemez...
Hakkınızda hayırlısı olsun...
sevgiler...

anlıyorum canım bu ekonomik koşullar hepimizi zorluyor. bence en doğru cevabı sen kendin vermişsin. millete göre hava hoşş.. boşver.. derdi sıkıntıyı çekecek kim?.. bizleriz. şimdi kendi boğazımızı iyi kötü doyuruyoruz ama yarın öbür gün çocuk olunca iş başka. hem büyüdüğünde her istediğini almak yapmak zorundayız. alamazsak suçluluk hissedicez.. ama millet anlamaz yargılar sadece. evet canım anlıyorum seni. bazen insanın en yakını bile anlamaz bunu.
aynı şekilde banada herkez soruyo hadi nezaman diye.... ooooooofff sizene deyesim geliyo ama olmuyo.. bende özlellikle eşim taraftan baskı var.. beni her gördüklerinde mutlaka sorarlar hadi daha yokmu bişiy.. "hayır düşünmüyoruz" derim.. ama.. yok... anlamazlar.
3.5yıllık evliyim. tedavi görüyoruz 2.5yıldır biz çocuk düşünüyoruz. yoktan gücümüzle para bulup... ama olmuyor kısmet değilmiş demekki.
ama bilseler dr gittiğimizi.. cahil millet.. bu kezde kısır bunlar diycekler daha çok üzülcez..
yani üzülme canım herşeyin hayırlısı.. önce kendinizi bi toparlayın. üzülme Allah bişeyleri ayarlamıştır. herşeyi zamana bırak. :1hug:a.s.

arkadaşım maddi imkanlarda çok önemli ama maalesef bebek öyle her istediğinde yapabileceğin birşey değil.erkek olsaydın yada yaşın daha küçük olsaydı bende sana bekle derdim.ama sen şartlarımı düzelteyim diyene kadar doğurganlığınıda kaybedeceksin.yani 3 sene sonra belki hamile bile kalamıyacaksın.
yani herşeyi yoluna koyabilirsin ama çocuksuzda kalabilirsin
bence yaşını geçirmeden çocuk yap .allah büyük rızkını gönderir.gözünde herşeyi büyütme.dediğim gibi sonra çok geç olabilir.

O dedi ,bu dedi diye bebek sahibi olunmaz ki...Siz rahata çıktığınızda bebeğinizi daha güzel bir dünyaya getireceksiniz.Bebeğin sorumluluğu var.Yaşınızda ne var ki...İnsanlar 40'lı yaşlarda bile bebek sahibi oluyor.Lütfen kimsenin eleştirilerine kulak asmayın.Çok kızıyorum ''Bebek yok mu ,bebek?'diye ikide bi sıkıştıranlara.3 aylık evliyim bana bile söylüyorlar,ama ben de çok takıyorum ya ...Hiç umrumda değil.Bunun için canınızı sıkmayın.Şu an hazır değiliz,henüz düşünmüyoruz,gibi şeyler söyleyip başınızdan savın.Haa,hala ısrarla söyleyenler olursa (yaşı vs kullanarak) ağzının payını verin.a.s.

canım haklısın belki ama borç harç içinde nasıl düşüneyim. cesaret edemiyorum. sanırım insan 30 yaşından sonra ince eleyip sık dokuyor. yaşım küçük olsaydı gözümü karartabilirdim.evlendiğimizde bile kimse yanımızda değildi. sıkıntıyı biz yaşadık. evimizde koltuk yok eşya yok. insanlar evime oturmaya gelmek istedi. kabul etmedim. şimdi çocuk sevmek için herkes bebek diyor. onlar sevecek sonra gidecekler.
tabi ki bol paraya kavuşamayız belki ama eşimin işleri yoluna girip borçlarımız biraz azalsa daha iyi olur. birikimimiz bile yok.
annemden birşey istediğimde yeri geliyor ben sana çeyiz yaptım yeterince diyor. kime nasıl güveneyim? :uhm:
bazen cebimizde hiç paramız olmuyor annem bunu bile anlamıyor.hep yok sizde diyor. sanki biz çok memnunuz paramızın olmamasından. of offfff! :çok üzgünüm:

eşim de çok sinir oluyor bu sorulara. kısırım ben diyeceğim diyor. aman yapma elalemin ağzına daha çok laf verme diyorum.
evlenirken bile çok affedersiniz nerden buldun bu donsuz adamı diye arkamdan laf etmişler. üstelik nişanımda.
senağlama
şimdi bebek yap diye laf ediyorlar.

canım insanlara kulak asma kayınvalidem hep nişanlıyken düğünü sorarlar, evlenince bebeği sorarlar bebeğinde olduktan sonra kimse ihtiyacın ne demez der aynen o durum millete bakma sen ben de 1,5 yıllık evliyim en azından 1 sene daha düşünmüyorum ama bana da sürekli neden yapmıyorsun neden isteöiyorsun sana ne ya belki ben kendimi hazır hissetmiyorum evet millet çok karışıyor çok haklısın ama canım yanlış anlamada 32 yaş yani 30 yaş ve üstü riskli olabiliyor hamileliklerde bence o yüzden artık yavaş yavaş düşün allahım onun nasibini verecektir zaten bu devirde bir çocuk yeterde artar bile.

canım borç olunca düşünemiyor insan bizde 1 yıl korunduk.neymiş borcumuz varmış.ama şimdi 6 yıllık evliyiz ve bebek olmadı.tedavi görüyorum şu an..belkide bebek size uğur getirecek.çok duydum bebeği olduktan sonra işe girenleri..derler ya gelen rızkıyla gelir diye.tabi 10 tane yapıp rızkı gelir demek yanlış olur ama ilk bebek.ama yinede karar senin..sen daha iyi bilirsin..işallah bir an önce işleriniz düzelirde bebiş yaparsınız...

canım herkes zor günler geçiriyor ben evlendim hamile kaldım o zaman çok kızdım kendime omasa falan diyordum hem maddi hemde manevi problemleren dolayı ama şimdi allaha şükr çoçuğum var çoçuklar çok tatlı sen üzülünce saçını okşuyorseninle ilgileniyor bakımı zor madide zor ama yaş olarak fazla geçikme anne olunca ne doğru kararmış diyeceksin benim oğlum oyuncak istedi ve param yoktu alamadım olsun gidelim fiyatını soralım dedi sorduk pahalı fiyatını görünce istemiyorum dedi sonra anlattı paran biter diye istemedim 2 hafta sonra ne yapıp ettim aldım oyuncağı demek istiyorumki herşey gelir geçer para sıkıntı dost bir bakmışsınki o küçüçük elleriyle seni destekliyor şimdi madiat yok tamam 2 sene sonra durumu düzelttin çoçuk oldu sonra ne olacağını biliyormusun yanlış anlamayın çok çoçuk doğuranlara bende karşıyım ama en azındasn bence yaştan dolayı senin zamanın gelmiştir tabi benim fikrim :ecrin_bebek:

bende bu insanları anlamıyorum illa soyumuzu devam mı ettirmek zorundayız?her evlenen cocuk yapmak için mi evleniyor? walla anlamıyorum insanları,sen şimdiye kadar yapmamakla çok mantıklı bir hareket yapmıssın.o cocuga guzel olanaklar saglamayamadıktan sonra ne gerek var?bende evlenicem ama illa cocugum olacak diye bir kural yok.inanın cok zengin olsam 3 cocuk bile yaparım seviyorum kalabalık aileleri ama suandaki fikrim belki diyorum.belki cocuk yaparsamda 33,34 yaslarımda istiyorum.

sen de borcları odeyip ve kendini hazır hissettiğin zaman yap,kimsenin ne dediğini takma.konusmak isteyen her konuda konusur.bugun cocuk konusur yarın baska birşey bulur.

Canım kimseye bakma annene de bakma. Sen kendini ne zaman maddi ve manevi hazır hissedersen o zaman çocuk sahibi ol bence. Ben de 32 yaşındayım ve yeni evlendim. Hakkımızda hayırlısı olur inşallah herşeyin:))))))))))))))))))

allah oncelikle yardimciniz olsun

kesinlikle önce maddi durumunuzu duzeltmelisiniz

yoksa bu durumda dunyaya cocuk getirmek cok kolay olmasa gerek

yasiniza gelince

annem 38 yasinda kizkardesimi dogurdu halamda 41 yasinda :)

yani risk bakimindan diyorum kardesimde kuzenimde sagliklilar allah ömür versin hepsine

arkadasim bence bebek yapin ne demisler cocuk riski ile gelir dünyaya, bu devirde o kadar insan cocuk sahibi olmak istiyor da olmuyor seneler boyu ugrasiyorlar allah göstermesin ya seninde basina gelirse bu durum?
annen ailen sana destek cikar ve insallah esinin isleri de düzelrir
her insanin borcu var inan borcsuz insan yokdur bu dünyada benimde evimde dogru düzgün esya yok ama esim yanimda olsa hic düsünmem bebek yaparim
cocuk riski ile gelir korkma mevlam yardim eder kulunu darda birakmaz
sana mutluluklar dilyiorum ve biraz cesaretli ol:)

kimse diyor diye cocuk yapma kendin istiyorsan buna kendin hazirsan oyle yap derim etraf bakacak degil sonucta borcumuz var diyorsun stres ortaminda hamile kalmakta iyi degil ama allah gonlune gore versin canim insallah

elalemin lafıyla bişey yapma canım..sen istiyorsan yap..
elalem bebeğinin mamasını,bezini alacak mı ona iyi imkanlar sunabilecek mi?kendini hazır hissettiğinde yap...

Aynı çocuk sorunu bendede var 30 dayım,5 senelik evliyim ama planlarım var, İnşaAllah azda kaldı olmasına diye umut ediyorum,ve banada inanılmaz soruyorlar, ben ne diyorum bil bakalım: ben kısırım çocuğum olmuyo diyorum, şok oluyorlar, ben mi delilerle uğraşçam ya, ben deli oluyorum benle uğraşıyolar,aslında biliyorlar kısır olmadığımızı yakın çevremiz soranlar yani,çünkü ne ben ne de eşimin bir kere bile doktora gitmişliğimiz yok,bide bi kere oldu,ama kaybettik, yine de hazır değilim ve hazır olana kadar asla üzülemem kimse için, canım hayat kıymetli valla kimseyi takma

Canım benim de annem beni 38 yaşında dünyaya getiriş. ama ilk çocuğunu 27 yaşında dünyaya getirmiş. ilk çocuğu yapmanın yaşı önemli deniliyor.

annem diyor ki sen çocuk istemeyip allah a karşı geliyorsun. Allah rızkını verir. tamam haklı ama biz ne zaman maddi olarak rahatladık diyoruz hep bi şey oluyor tres geliveriyoruz. tekrar başa dönüyoruz. yine borçler yine ödemeler. bu nedenle hep bbek olayını erteledik.
çok güzel destek olmuşsunuz sağolun. hala düşünüyorum ne yapayım siye.
aslında bebeğim olsun sonra gidip o çok bebek sevmek isteyenlerin başına ekşiyeyim.
zaten eşim diyor bebek görmeye gelen koca bir paket bebek bezi almasını şart koşacağım. sevenlerden de para alacağım.:roflol:
adam sinir oluyor garibim. ama yapar mı yapar.
valla sinirim bozuldu o yüzden kendime güldüm kusura bakmayın.
kafayı sıyırmazsam iyidir.kötükedihüso

öyle deme ya canım benim. allah korusun ben de öyle söyliyeyim diyorum başıma gelir diye korkuyorum. iş yerinde söylesem var ya of olay olur herkes beni konuşur.

Genelde anneler bu konuda anlayışsız oluyorlar artık biraz evladının üstüne toz kondurmak istememekten mi desek bir an evvel torun sahibi olmak istediklerinden mi desek bilemiyorum ama her şey toz pembe.

Aynı muameleye müzdarip biri olarak seni çok iyi anlıyorum 6 sene oldu evliyim kaç kez bu soruyla baş başa kaldığımı bilmiyorum ama artık kendi kararımı kendim vereceğimi anlayınca annemde vezgeçti sormaktan. Kaldıki komşuymuş oymuş buymuş onların fikirleri soruları kikirdemeleri çokta tın soran oldumu hemen cevabını veriyorum valla bakacaksan doğurayım diyorum susuyorlar bir keresinde biri sormuştu onada olmuyo ben napim kısırım sanırım dedim öyle acınaklı acınaklı bakıyorlar ki gülmemek için kendimi zor tuttum.:lepi:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…