• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Herkes artık bebek yap diyor... Çok bunaldım:(

MeLoDi

LeYLaELaGöZLüBiRÇöLaHuSu!
Kayıtlı Üye
12 Mayıs 2008
16.067
9
206
İzmir
Bu konuyu yazmak için uzun süredir düşünüyorum. daha önce yazdığım konudaki verdiğiniz destekler için teşekkür ediyorum. okuyanlar belki hatırlar ama kısa olarak anlatmaya çalışacağım.
eşimin işten çıkarılması nedeniyle maddi olarak epey zor günler yaşamıştık. eşimin ailesi de evlenirken hiç eşya almadığı gibi maddi olarakta yardımcı olmadı. nikahımda da 8 çeyrek altın 1 bilezik ve 80 ytl para takıldı. (5 yıl önce) tabi takılan da az olunca bize bir fayda sağlamadı. beyaz eşyamız, koltuğumuz, televizyonumuz yoktu. bazı eşyaları eşimin alesi alacaktı bizde kalanını. ama onlar sözünü tutmayınca kalakaldık. bunu öğrendiğimiz de nikaha 3 gün kalmıştı. yatak odası ve vitrin evimizin eşyasıydı. eşya için evlenmekten vazgeçemezdim. annem elinden geldiğince destek olmaya çalıştı. sevgimiz ile üstesindek geliriz dedik ve geldik. ama kolay olmadı. eşimin işten çıkarılması benim işten çıkarılmam kredi kartı borçaları.
ben 2.5 senedir çalışıyorum. eşimde dükkan devraldı abimle ortak. artık kendi işyerini açmak zorundaydı. çünkü yaşından ötürü ona kimse iş vermek istemiyor verseler bile sonra bahane bularak işten çıkarıyorlardı.
ve bu süre içinde biz bebek sahibi olmayı hiç düşünmedik. bikaç sefer niyetlendik. o zaman da eşim işten çıkarılmıştı. bu sefer seneye olsun diye düşünürken dükkanı devralan abim bazı masraflara eşimi de dahil edince şu an 3000 ytl borcumuz oldu.daha kirası vergisi var. evimiz de kira. alışverişlerimizi hep karttan yapıyoruz mecburi olarak. yani toparlanıncaya kadar eşim para kazanmadan dükkan için çalışacak.
annem uzun zamandan beri bebek yapın diye tutturdu. herkes benim niye çocuğumun olmadığını soruyormuş. onlara ne diyorum. annem diyor ki senden sonra evlenen herkesin çocuğu var büyüdü bile bir sen kaldın. yaşım 32. bu yaştan sonra çocuk sahibi olman zorlaşacak, riskli olcak diyor. etrafımda konuştuğum arkadaşlarım 35 yaşına kadar zamanın var diyor. ama önüne gelen bebek yok mu diyor? üstüste duyunca bunalıyorum. annem hep ona gittiğimde başıma kakıyor. ne yapacağımı şaşırdım. çocuk konusunda hiç cesaretli değilim. bu kadar borçla nasıl düşünebilirim. üstelik evim rutubetli ve kullanışsız. bebek için sağlıksız bir ortam. taşınmak bile çok masraflı. bu konudan çok sıkıldım. ne yapmalıyım sizce?senağlama

Canım bebek konusunda hemen yapmamakla bu zmana kadar iyi yapmışsın. Annenin baskısı bir yana yaşın tabiki önemli. Ama kendini hazır hissetmen annenden ve yaşından daha önemli. Sen kendini rahat bırak her şeyin zmanı vardır. Üzülme canım

canım benim önce bebek için kendini hazır hissetmelisin ama anladığım kadarıyla sen zaten hazır değilsin birde şartlarda hiç uygun değil şuan ..

1-2 yıl beklemek sanki daha iyi olacakmış gibi geldi bana ama tabii yine karar senin..

Maddiyat problemleri gelir gecer arkadasim bu tür sorunlari hepimiz yasadik veya yasiyoruz, allah güc kuvvet saglik versin calisalim bunlarda gececek insallah...:teselli:

Cocuk olayini kesinlikle ona buna kulak vererek kendini baski altinda hissederek yapma derim, sen kendini ne zaman hazir hissediyorsan o zaman yap ...lakin bir yerde annene hak vermiyor degilim, maleserf yasindan dolayi bencede fazla zaman birakma gibi bir lüksün yok...gercektende hersey genclikte cekiliyor arkadasim, yaslandik otuzdan sonra falan demek istemiyorum yanlis anlama.....:delphin:

Fakat bebek hep bebek kalmiyor okul sorunlari ergenlik sorunlari vs. vs. bunlar hep yasliligna denk geldigi zaman kafan kaldiramayabilir....o yüzden cokta zaman birakma bence...a.s

Allah herseyin hayirlisini versin insallah:Saruboceq:

ah canım benım Allah yardımcın olsun
gercekten zor bır durumdasın bu borclar arasında bebek yapmanız cok saglıksız olur bence
etrafın ne dedıgınede kulak asma sankı onlarmı buyutcek bebegı
annenede durumları acıkca anlat umarımkı senı anlıcaktır
bı ıkı sene daha dısınızı sıkıp borcları odersenız
bebegınde daha ıyı bı ortamda buyur en azından

ya ben böyle insanlara sinir oluyorum.sane ne sana neeeeeeeeeeekötükedihüso
sanki kendileri doğurup bakacak.maddi manevi ilgilenecek,geleceğini güvence altına alacak,karnını doyuracakk......ancak mıncıklamaya gelirler...sonra giderler.bir sorun olduğunda da etrafında bulamazsın onları..
hayat sizin hayatınız.isterseniz yapmazsınız,isterseniz yaparsınız.kime ne ........
senin çocuğunun olmaması onları mı geriyor.
yap çocuk 2 .nerede derler..sonra 3. nerede derler
dedikoduya malzeme bulamıyorlar seni mi çekiştiriyorlar.
istersen hiç yapmazsın çocuk...kime ne...sizin hayatınız....
çok çocuk istiyorlarsa kendileri doğursun bir tane daha....
eliniz sıkıştığında çocuk için para istediğinizde de yok derler,çıkarlar işin içinden..olan çocuğa olur..
marifet doğurmak değil büyütmek
herkes doğuruyor ve görüyoruz hallerini
bazıları çocuk doğurmayı bir meziyet sanıyorki böyle konuşuyor
:oklava:

Sen bu zamana kadar en doğru olanı en mantıklı olanı yapmışsın bebek konusunda ,,,,,tabikimaddiyat çok önemli yoksa o doğan bebeğini ne hzurla büyütebilirsin nede en güzel anlarının mutluluğunu yaşayabilirsin ,,bence bekle arkadaşım kendini ve keseni hazır hissettiğinde yap derim herkez bişeyler söler sen kendi durumunu herkezden ii biliosun o yüzden allah nasip ettiği sürece elbet birgün olucak önemli olan huzurunla tadına vararak babakman bebişine

annem zaten yaşadığım durumu biliyor. Anlatıyorum yalnış düşünüyorsun diyor. kaç defa anlattım ama annem etraftan duyduklarından rahatsız oluyor.etraftan banane diyorum herkes benim ne yaşadığımı bilmiyor ki. hazır hissetmeden sırf başkaları istiyor diye çocuk yaparsam o çocuğa ne kadar faydalı olurum ki?
gülüm sultan çok haklısın sana katılıyorum. belli yaştan sonra bazı şeyleri kaldırmak zor oluyor. erteleme şansım fazla yok. işte bu 2 arada kalmak beni bunaltıyor.:çok üzgünüm:

valla bana da çok baskı yapıyolar ama ben daha küçüğüm şuan ona bakamam,hazır değilim diye diye dilimde tüy bitti...
ama onları da artık takmıyorum....
herkes anladı artık biz istersek yaparız....

Bence çok mantıklı düşünüyorsunuz..
Kendinizi maddi manevi olarak hazır hissetmediğiniz müddetçe çocuğu düşünmeyiniz
Sizi en iyi anlaması gereken kişi anneniz iken baskı yapması garip geldi bana
Broçalarınızı biliyor mu?Destek sözü veriyor mu?
Annenizden beklentileriniz olsun madem..
Bakalım hala yap diyecek mi.

ben de 32 yaşındayım..bana soranlarada zamanı gelince yaparız hayırlısıyla..şimdiş farklı projelerimiz var diyorum..mantıklı insan gerisini sormaz zaten..aslında hiç sorulmaması daha mantıklı ama neyseee...sanki biz onlara özel meselelerini soruyoruz.misal ne zaman seks yapmayı düşünüyosunuz gibi...Allamm yaaalülülülülülü

annem zaten yaşadığım durumu biliyor. Anlatıyorum yalnış düşünüyorsun diyor. kaç defa anlattım ama annem etraftan duyduklarından rahatsız oluyor.etraftan banane diyorum herkes benim ne yaşadığımı bilmiyor ki. hazır hissetmeden sırf başkaları istiyor diye çocuk yaparsam o çocuğa ne kadar faydalı olurum ki?
gülüm sultan çok haklısın sana katılıyorum. belli yaştan sonra bazı şeyleri kaldırmak zor oluyor. erteleme şansım fazla yok. işte bu 2 arada kalmak beni bunaltıyor.:çok üzgünüm:

Canım annen bu kadar ısrar ediyosa senin için aslında. yabancı değil annen.Torun istiyor işte yazık.Eminim yardımcıda olur yaparsan. Pek geçikme genede. Şimdi anneni düşündüm Üzüldüm. Senin için hayırlısı olsun canım...

arada kalacak bir şey yok bence..
Allahın takdiri tabiki ama, o çocuk doğduğunda çalışamayacaksınız bir süre, bezidir mamasıdır doktorudur...karşılayabilecek misiniz tüm bunları...
Borcumuz var diyorsunuz..Şimdi bir çok insan bebek rızkıyla gelir diycek te, o çocuğa önce hem maddi hem de manevi bir ortam hazırlamak lazım...
Kendinizi hazır hissetmeniz de önemli...Maalesef toplumumuzda herkes herşey için akıl verir, herkes çok bilir, sanki bebek olduğu yerde sadace suyla büyüyen bir ağaç..

ne zaman cocuk yapmanız gerektiğine
siz ve eşinizden baskası karısamaz
sizinde düşündüğünüz seyler var
bence kimseye kulak asmayın
siz en iyi zamanı bilirsiniz yerimseniben

bekarken nişan fln yokmu derler nişanlanırsın düğün ne zaman derler evlenirsinn eee bebek hani derlerr derlerrr anam derlerr....ama hiç demezler bu çoçuğa maddi ve manevi koşullar uygunmu..kim bakacak..nasıl büyücek demezler..en iyisi kimseyi duymamak..:delphin:

Üzülme bu kadar hayatim ya!!:teselli:

Anneciginin bu tutumu aslinda yine seni düsündügü icin birazda, yasin geciyor senin icin daha zor olucak o yüzden....Fakat her ne olursa olsun bu durumda cocuga dedigin gibi pek faydali olamasin, bunu yine annene anlatmaya calis...:delphin:

Benim nacizane fikrim, söyle bir iki sene daha ver kendine ondan sonra tabiki eger istiyorsaniz baslayin calismalara.....yerimseniben
Her seyde bir hayir vardir güzelim, zaten cenabi hakk her bebegi kismeti ile gönderiyor bize...a.s

Aynı dert benimde başımda arkadaşlar. 16 aylık evliyim. eşim nisanda askere gidecek. çalışıyorum. bir yandan doktoram var bitirmem gereken. bir de yeni ev aldık en az nisana kadar çok sıkışığız maddi anlamda. kendime güvenemiyorum. gün geliyor öyle bunalıyorum ki içinde bulunduğum durumdan böyle bir haldeyken hamile kalıp o stresle çocuk doğurmak istemiyorum hele de eşim askerdeyken. bu arada 29 yaşındayım ve her gittiğim ortamda çocuk yapmıcakmısınız geyiğinden sıkılmış durumdayım. hatta bu yüzden akrabalar ile olan günümden de biter bitmez çıkıcam ve bir daha da devam etmicem. hepsine çocuk yaptıkları için mavi boncuk taktılar ya ben de geri kalmayayım istiyorlar. durumu anlatınca anlamazdan geliyorlar. bilemem belki de haklıdırlar kendilerince zaman çektikçe belki daha da zor olacaktır, ama kısmetimizde varsa bebek sahibi olmak elbet birgün olacak. Ama herkes kendi işiyle uğraşsın lütfen. milletin yatak odasından çıksın artıkkkkkkkkk.

Bizler Türk Milleti olarak çok meraklıyızdır böyle şeylere... Annen için söylemiyorum. Okulu bitirirsin.... Eeee yaşın geldi ne zaman evleneceksin? Biriyle arkadaş olursun. Anlatabiliyorsan eğer Eee alacak mı seni, ne zaman alacak derler.. (Karpuzuz ya içimiz boşalmasın). Evlenirsin Eee çocuk ne zaman..

Sen hiç birşeye kulak asma canım. Eşinle ikiniz karar verin ve panik yapmayın. Sonuçta bebeğin için en doğru kararları sen vereceksin.

bence de çok doğru düşünüyorsun, burda ki arkadaşlarımda seni destekliyor ama annen de doğru söylüyor kendince...

hem unutma ALLAH büyüktür ne zorluklar atlatmışsınız evlenirken, Rabbimin sana vereceği armağan her şeyin düzelmesini sağlar, rızkını verir, o da bereketiyle gelir...

hem şimdi hamile kalmaya çalışsan onünde 9-10 ay gibi bi süre olacak, bir yaz ve bir kış gececek
...

çalıştığım yerde 4 ay bebk izni var. akşamları da 1 saat erken çıkıyorsun süt izni olarak.
ama herşey bununla bitmiyor. bezi masrafı. bundan önce hamilelikte olan masraflar.
herkesin deiği çocuk kısmetiyle gelir. neden o zaman fakirler kısmetli olmuyor? onlarında çocukları var ve hastalıktan ölmüyor.
çocuğun olsun diyorlar ama şunu düşünmüyorlar bakalım çocuğum olacak mı?
Allahın bir bildiği var ki önce bu sorunlarla uğraşıyoruz.
bende isterdim daha küçük yaşta çocuğum olsun ama 27 yaşında evlendim ve hep maddiyatla uğraştık.
hazır olmadan nasıl düşüneyim. herkesin tuzu kuru ailesi yardım ediyor. annem ben bakarım diyor. ama evim kötü.

Back