- 8 Nisan 2011
- 6.716
- 141
- 123
- Konu Sahibi maximaculpa
-
İnşallah ben de sizin sayenizde alırım yememeye..
Detox önce bana da zor gibi geldi çünkü ben peynir ve yoğurt hastası biriyim ama gayet dayandım ( rüyamda peynir yediğimi saymazsak) bir de zaten bitince yiyebilecegini bilmek guzel:)
Bu arada hep aynı kahvaltıdan sıkılinca söyle yapıyorum:
1 domates 1 biber bol maydonoz doğuruyorum 1 yumurta kırıyorum yiyeceğim kadar peyniri ve çekirdeklerini çıkarttığım zeytinleri koyup eziyorum.. 2 dilim kepek ekmegine surup firinaaaaa :)
:Ben hiç detoks yapmadım, yapabilir miyim bilmiyorum.1 kere yapıyım dedim, unuttum detoks yaptığımı, normal şeyler yedim
Kızlar,
Uzun zamandır tatlı bişeyler yemiyodum pek.
Cumartesi günü brownie yedim işte, o kadar midem bulandı ki yedikten sonra, çok fena oldum.
Bugün de muz yidim bi tane, kusuyodum az kalsın.
Tatlıdan tiksincem nerdeyse, o derece oldum.
Ayy ben çok geç kaldım ama bende bu beslenmeyi benimsemek istiyorum ... Kurban Bayramı'na kadar veremem ama hedefim yılbaşına kadar 13 kilo :))
Ayy ben çok geç kaldım ama bende bu beslenmeyi benimsemek istiyorum ... Kurban Bayramı'na kadar veremem ama hedefim yılbaşına kadar 13 kilo :))
:
ayy ne güzel ben oğlum brownie yerken uzaktan melül melül bakıyorum yememek için zor tutuyorum kendimi (çokkk severimde browniyi) ama buda bişeydir dimi
verirsin, ama spor da yapman lazım şekerim.
benim yediğim brownie de brownie ydi yalnız.yok böyle bişey ya.
evet o da bişey, ama oğluna da öyle zararlı şeyler yedirme
2 yaşına kadar abur cubur tarzı hazır gıda alan çocuklarda 6-7 yaşında ilkokul çağında anlama geriliği, anlamada problem çıkıyormuş söyleyim.
şeker, bisküvi bu gibi şeylerin hepsi çocuğa verilmemeli.
yanlış yapıyosun
yok cnm evde yapıyorum zaten ben ama dayanmak zor oluyo yinede bozmak yok bu sefer çok azimliyim
tmam, evde yapıyosan sorun yok
brownie diyince etininki geliyo da aklıma, söyliyim dedim.
sen de 1 dilim ye kız.
ama öğle vakitlerinde ye ki akşama kadar eritebilesin.
o kadar yasak koyma kendine.
haftada 2-3 gün yiyebilirsiniz.
sonrasında egzersiz yaparsınız eritirsiniz.
İnanır msn ben de suan amerikadayim.. Nycdeyim ben:)
Buraya gelip detoxa başlamamın nedeni de biraz bu çünkü aslında hic abur cubur yemem ama vücudum burada şişti.. Bunu katkı maddelerine bağlıyorum.. Çünkü burada hersey cok yapay.. Yarın detoxumun 4. Gunu gercekten vücudum kendine geldi..
Çorbalar konusunda haklisin cok kremali ve tuzlu onu icinde daha bir fena oluyor insan..
Ben çorbayı bıraktım. Bol meyve alıyorum isin guzel tarafı benzinlikte bile tane ısı elma satılıyor.
Hosgeldin:)
Burcucum sorunlarını o kadar iyi anlıyorum ki:)
Simdi yoğurt olayına gelince greek yoğurt diye satılan yoğurt var pain yazanı sade olanı.. Süte gelince dediğin doğru meyveli vs bir suru sut var.. Ama ben genelde marketin kendi ürünü Light sutu alıyorum yani bizim Migros'un sutu gibi..
Bunun dısında salatalara kesinlikle sos dokmuyorum.. Çünkü ilk geldiğim zaman hep salata yiyordum ama şişiyordum sonra baktım soslar Light olsa bile sodyum o kadar yuksekki sisiriyor..
Sirkeleri de tuzlu sadece limon!!
Bu arada senin dediğin asiri meyve ile beslenince oluyor ara ogun olarak yersen elmayı glukoz döngüsünde hızlı yakılıyor..
Ama dediğin sürekli meyve yiyen biri icin doğru fruktoz kolesterol döngüsüne girip kolesterolü yükseltir karaciğer yaglanmasi yapar..
Bu arada mesleğimi açık ettim gibi:)
Burada satılan special k nin yada natuevalley gibi bir markaydi tahlili ürünleri var onlarla ara ogun yapabilirsin.. Resmen dukan icin üretilmiş nerdeyse hepsi proteinden oluşuyor:)
Light sut icemiyorsan canim half half olanları dene lezzetli.. Ama sut cok içmiyorum bugün detoxumda var diye içeceğim..
Ben light activia yiyorum cogu zaman kefir bulunmadığı icin:)
ya sorma 4 gündür callan teyzeyi yapıyorum mahvetti beni
merhabalar herkese.. kilomu bilmiyorum ama 57 idim en son. boyum 1.60. 4-5 kilo arası vermek istiyorum çünkü boyum kısa. topiği gördüm girdim. paylaşım için teşekkürler. mantık karatayın mantığı ve bence en sağlıklı olan şey. yazılan herşeye katılıyorum. benim sorunum ise şu: birincisi çok kilo alan biri değilim o yüzden yemekten çekinmiyorum ne istersem yiyorum tatlısından tutun makarnasına kadar. kilom en fazla 2 kilo oynamıştır şimdiye kadar ki çoğu zaman oynamaz. ama bu tarz kötü karbonhidratlar almak istemiyorum artık sistemime zararlı çünkü. bunları kesersem de zaten kilo vericem otomatikman biliyorum ama bence insülin direncim var çünkü pat diye hızlı kilo veremiyorum ( gerçi bu kadar yemeyle zaten verilmez) herneyse 2. sorunum da ben öğrenciyim ve bi programla eğitimime amerikada devam ediyorum. yani şimdi amerikadayım. burda yemek kültürü bizim oraya göre çok farklı. zaten amerikalıların bi yemek kültürü yok. çin yemeği, italyan yemekleri, ızgaralar, hamburgerler falan çıkıyo. Allahtan salata station ı çok çeşitli. tatlıyı seviyorum ve malesef yiyorum yani. ama yarından itibaren (zamanda farklı burda. orda çoktan yarına döndü gün) başlıycam sizin gibi bende sağlıklı beslenmeye. diğer sorunum da suyu çok içemiyorum ama gün içinde sıvı alımım iyi 2 litreyi buluyodur çok rahat hatta fazladır. yıllardır devam eden iyi bi alışkanlığım vardır içeceklerimin hiçbirine sofra şekeri kullanmam saf içerim ve yıllardır siyah çay alışkanlığım yoktur yeşilçay içerim ve ben o kadar yiyip yine de göbeğimin olmamasını yeşilçaya bağlıyorum. spora gelince ben nerdeyse kanada sınırındayım yani çok soğuk burası sabahları yarım saat kadar koşuyordum hasta oldumiyileştiğimde gym e gitmeyi düşünüyorum. bunun dışında bilmiyorum yemekhanede daha çok sebze tüketmeye çalışıcam malesef Türk yemekleri yok, çorba die bişe yok. tek bildikleri domates çorbası oda koyu puding gibi bişey. yani çorba ve Türk usulu sebze yemekleri yok burda. he birde aklıma gelmişken, geçen yıl ben Türkiyedeyken sabah normal doyana kadar kahvaltımı yapardım bi güzel, öğlen yine yemekhanede çorbamı ana yemeğimi salatamı makarnamı azda olsa yerdim. akşam bişey yemezdim, yoğurt falan yerdim. ve 6dan sonra bişey yemezdim. onundışında arkadaşlar buluşunca falanda gayet tatlılarımı falan yerdim hatta hergün fırın sütlaç falan yerdim. ama gitgide zayıflamıştım ki ben bunu bilinçsiz yapıodum hani amacım kilo vermek falan değildi. demem o ki, akşam yemek yememk çok faydalı cidden uykuda eriyosun. sonradan bunun gece 2-5 arası salgılanan leptin hormuno sayesinde olduğunu öğrendim. neyse çok yazdım.
Uzun lafın kısası hanımlar, bende aranıza katılıyorum. vermek istediğim bi 5 kilo var. yazılan herşey çok mantıklı. günlük liste vermeye çalışıcam ama size göre geriden olcak çünkü 8 saat fark var aramızda. haydi bakalım tam destek, hep destek:):)
selam kızlar maxımanın ılk sayfadakı yazısını okudum damladımbu dıyet sıstemı karatay dıyetı bende kıtabını okudum keyfle uyguladım aslında hocamız kendısıde soylemıstı kıtap sattırma taktıgı dıyet demek gereklı olmus lakın bu bır dıyet degıl yasam bıcımı kı coookkk dogru gercekten uygulayınca anladım uygularken cok guzel kılo vermeye basladım lakın bır degısıklık mahvettı bozulmaya basladı ısler erken kalmak cok muhım basladıgım donemlerde esıme ıse gıderken kahvaltı hazırlıyordum bende onunla kahvaltı yapıyordum ve calısmıyoum gerı yatmıyordum bırseylerle ugrasıyordum gun uaynık gecıyordu araogunde yapıyordum ama baslarda az sonra kestım sayılır falan fılan ne zaman ben kahvaltı hazırlamayı bıraktım erken kalkmayı bıraktım telef oldum oglen veya ogleden sonra kalkıyorum metabolızma sasırdı yeme saatlerı sasırdı vucut saatımle uyanık oldugum saatler catıstı kılo almaya basladım yenıden neyse kılom bu sabah 83,4 ıdı lakın yarın sabah daha ustunu gormem muhteme 88,5 a kadar cıktım sonra pko rahatsızlıgından dolayı ınsulın dırencım var dr um kullandırıyordu ve bıraktıgım lakın yenıden basladıgım metformın ılacı yanı seker ılacı yenıden kılo vermeme yardım etmeye baslayınca bende az dıkkatle kılo vermeye basladım 88,5 dan 82,5 a geldım 5 haftada 5 kg gayet ıdeal ıdı ama 3 gundur hafta sonu olması ve mısafır gelmelerı hasebıyle sacmaladım ıyıe yedım falan fılan neyse hemen topraanıyorum yarın saat evde tempolu aletlı egzersız sauna esortman ıle bol ter atarak ve yedıgıme dıkat ederek ve uyku duzenımı ayarlayarak baslıyorum su anda saat 04:34 en erken 5 de yatarım 11 de kalkmaya calısıcam ve yarında normal saatınde uyuyum daha erken kalmaya gayret edıc em boylece uyku duzenımle vucudumun esref saatıde denk gelecek :))
YANİ BUNDAN KELLİ BENDE SİZİNLE TAKILMAK İSTİYORUM LİSTE YAZMAK ONA BUNA YASAK KOYULMASINDAN HOŞLANMIYORUM HELE Kİ YANLIŞ YEMİŞSİN BUNU YEMEMELİSİN FAALAN LAFINA DELİRİYORUM :) YANİ KAÇAMAK OLMADAN OLMAZ AMA KENDIMI ÇABUCAK TOPARLAMAYA ÇALIŞICİĞİM(bu 3 gunde oldugu gıbı:)
BENİDE ARANIZA ALIN BENIDEEEEEE
hoşbuldum. ben de minesotadayım ama haftasonu 5 günlüğüne newyorka geçicem bende. aynen herşeylerinde sos var bir de. salataya bile. afedersin kusmuk gibi yenmio:/ bende ayrı salata tabağı falan yapıorum. onun dışında yağı fazla kullanıolar bide yemeklerine. bide ben en çok şeyde sıkıntı çekiyorum ya adam gibibi inek sütü bulamadım. yağı alınmış buldum ondada süt tadı yok şekerim. içemiyorum. yok vanilyalı süt yok soya sütü yok bilmem ne ağacı sütü. yoğurtlar keza öle. vanilyalı yoğurt satıolar arkadaş:/ ben meyve çok yemek istemiyorum çünkü ondaki şeker de karaciğeri yağlandırıyo aklında bulunsun. yani şeker ve alkolun karaciğerdeki etkisi aynı.
Burcucum sorunlarını o kadar iyi anlıyorum ki:)
Simdi yoğurt olayına gelince greek yoğurt diye satılan yoğurt var pain yazanı sade olanı.. Süte gelince dediğin doğru meyveli vs bir suru sut var.. Ama ben genelde marketin kendi ürünü Light sutu alıyorum yani bizim Migros'un sutu gibi..
Bunun dısında salatalara kesinlikle sos dokmuyorum.. Çünkü ilk geldiğim zaman hep salata yiyordum ama şişiyordum sonra baktım soslar Light olsa bile sodyum o kadar yuksekki sisiriyor..
Sirkeleri de tuzlu sadece limon!!
Bu arada senin dediğin asiri meyve ile beslenince oluyor ara ogun olarak yersen elmayı glukoz döngüsünde hızlı yakılıyor..
Ama dediğin sürekli meyve yiyen biri icin doğru fruktoz kolesterol döngüsüne girip kolesterolü yükseltir karaciğer yaglanmasi yapar..
Bu arada mesleğimi açık ettim gibi:)
Erkencisin maxi bravo sana:) gercekten paketi ürünlerin sodyumuna bakıyorsun cok fena..
Ödem atana kadar ne kadar maydonoz yedim hatırlamıyorum..
Yok canim diyetisyen değilim doktorum:)
Sağlıklı bir sekilde kılo vermek en önemlisi..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?