üşenmedim sonuna kadar okudum üzüldüm ama güzel bişey farkettim ki aşkınız büyük oldugu halde mantıklı düşünüyosunz ...
el oglu bugn sever yarın bırakır çok dogru herşey olabilir..
aslına bakılırsa ortada çözülmicek bi sorunyokmuş neden bu kadar büyümüş anlayamadm ... bide nişanı kız tarafı yapar siz neden böyle bişey talep ettiniz..
gerçe bunlar ıknuşmak anlamsız artık allah sabır versin hayırlısı neyse o olsun hakkınızda
evet ortada aslinda pek birsey yok sadece ailemi sinirlendiren onlarin öle umusamaz halleri gidip hemen salonu bile iptL Etmisler bu is naisl olsa olmuycak diye uyaniklik yaptilar benim babam sadece mücadele görmek istedi niye oglan ikna edip gelmedi ailesini veya niye kendi gelmedi dedi ailem(
babana bunlar yapılsaydı,baban ne yapardı acaba:26:
babam insan fakir olabilir ama fakirinda bir gururu var öle bol keseden atipda sonra davetiyeleri dagittikdan sonra yok iste yapamiyorum yok olmuyor demeklede olmuyor diyor. Neysen basdan söyliyeceksinki cözüm bulalim orta yolu bulalim veya hic birsey bilmiyorsan al büyüklerini ikna etmek icin gel bi konusalim yüz yüze diyor. Ama söz veripde salonu tut elbiseyi al davetiyeleri dagit nasil olsa bunalr cayamaz diye herseyi yapildi diye isin icinden cikmaya calis sonra acindir kendini. Üstelik annesi bile ne beni ne annemi vs aramadi hci tik cikmadi onlardan hatda sessiz sedasiz gitmis salonu iptal etmisler. Bende annen iel evlenirken zorluklar cektim ama kendimi ispat ettim gösterdim herkese sevdigimi diyor seninkisi bri kere bile karsima cikmadi bu nasil sevgi diyor. Karsima is isden gecti kiz gitti bende 3 gün sonra yola cikacagim sen karsima cik o saatden sonra onu ^10 dk konusturduguma dua etsin diyor.
ilk önce allah hakkında hayırlısını versin.bence baban haklı.en başında sana yapabileceklerini söylemeleri gerekirdi.yada bol keseden atıp 8-10 bilesik veya set alacam dememeliydi.nişan için güzel bir salon tutulmuşsa oğlan tarafı altınına da yapar.ayrıca sizin nişanlanacağınız 1-2 sene önceden belliydi keşke biraz sevgilin veya ailesine para biriktirseydi.ayrıca eğer bir evliliğe adım atılıyorsa erkek tarafı da hiçbirşeyden kaçmamalı.çünkü kız tarafı durumu iyi bile olmasa kızının çeyizini 4 4lük hazırlar.erkek tarafıda bir zahmet altın vs yapsın.senin kıyafetini bile pahalı bulmuşlar.ne ayıp şey yaptıkları.evlendiğinizde de bunlar koltuk takımını vs.çok pahalı bulur.nişanı yapamayan düğünü nasıl yapardı bilmiyorum.sevgide bir yere kadar.senin bir hayat standardın var.sevgilinin işi bile yok.çok zor.bu yaşa kadar işi olmayan adamın bundan sonra bulması bence daha zor.iyi düşün.sevgi karın doyıurmayacak.sen nereye kadar sıkıntı çekebilirsin ki.bende szin aranızda çoooooooooooooooook fark var.yol yakınken bitir.zaten ailen gerçeği görmüş ve bitirmiş.ilerde sen istesen ailen istemeyecek.çünkü ailemi silemem demişsin.ayrıca seni sevgilin sevseydi kaçalım demezdi.bana kalırsa sen türkiye de de yaşayamazsın.aklını başına al ve yeni bir yol çiz kendine.hemde almanyada.
bence doğru bir karar vermişsin aileni seçmekle. sevgilin iyi bir iş bulsun işini sağlamlaştırsın senin altınını da takar koluna en güzelinden salonu da ayarlar sonra tekrar babana gelir konuşur bakın artık işim sağlam hiçbir sorun çıkmayacak ne olur tekrar düşünün bizi ayırmayın üzmeyin diye. o zaman her şey güzel olur inşallah :)
benim babam nisani biz yapacagiz diye cikti yola ama önce görmek istiyorum zorlandiklarinda ne yapacak bu millet diye denedi bunlari izlemek istedi benim kizim nisan istiyor dedi siz yapin demedi bende ekrek arkadasima önceden söylemistim iste razi gelin kabul edin sonra orta yol bulunur diye. Aileside orda hemen kabul etti eger gercekdende yapamiyorsan söyleseydin hersey agir gelir hepsini yapamayiz isin icine altinda girdi diye. Ozaman biz salonu tutar sizde altinalri taakrdiniz ama bunlar söylenmesi gerekiyordu. Milleti güvendirip isin icinden kacmak dogru degil bence. Biz aslen kirsehirliyiz oglan tarafida isparta. Bizde nisanlar genellikle kiz evinde oldu ama herzaman erkek tarafi karsiladi masraflari. Okadarda kiz verdik veya aldik kimse 3 kurusun lafini etmedi bunalrin ettikleri gibi. Paran yoksa acik acik söyle veya sunu yapabilirim am abuna gücümüz yetmez diye izah et. Bize kötü amacli bri aile degilizki zaten herkes bu sene nisan olacak diye gitti tr´ye. Burda en büyük hata erkek arkadasimin gelmemesiydi ve benimde öle konusmam onlari bri sekidle tembih etmemdi kendisi sonunda geldi ama kiz geri dönmüs salon iptal edilmis vs vs sonra geldi onuda ben söyledim bir kere git konus diye. Gitti konustu ama babam benim yolladigimi anlamis. Bunda bukadar yürek yok cesaret yok sen yolladin biliyorum diyor. Bende brisey demedm ne diyebilirimki. Beni sevdigini biliyorum bende onu cok seviyorum onunla mutlu oalcagima inanabiliyorum ama hci birseyin garantisi yok bu yüzden ne ailemden gecebiliyorum nede yardan. Iste cagresizlik hayatda en kötü seymisarkadaşım ,sanırım 51 plakadansın,iç anadoluda da nişanı kız tarafı yapar.salonu tutar,ikramlık herneyse nişanda hepsi kız tarafına aittir.nişanı yapmayan düğünü nasıl yapardı bilemiyorum demişsin.nişan kız tarafına aittir,düğün ,oturulacak ev vs erkek tarafına aittir.sevgiler.
benim babam nisani biz yapacagiz diye cikti yola ama önce görmek istiyorum zorlandiklarinda ne yapacak bu millet diye denedi bunlari izlemek istedi benim kizim nisan istiyor dedi siz yapin demedi bende ekrek arkadasima önceden söylemistim iste razi gelin kabul edin sonra orta yol bulunur diye. Aileside orda hemen kabul etti eger gercekdende yapamiyorsan söyleseydin hersey agir gelir hepsini yapamayiz isin icine altinda girdi diye. Ozaman biz salonu tutar sizde altinalri taakrdiniz ama bunlar söylenmesi gerekiyordu. Milleti güvendirip isin icinden kacmak dogru degil bence. Biz aslen kirsehirliyiz oglan tarafida isparta. Bizde nisanlar genellikle kiz evinde oldu ama herzaman erkek tarafi karsiladi masraflari. Okadarda kiz verdik veya aldik kimse 3 kurusun lafini etmedi bunalrin ettikleri gibi. Paran yoksa acik acik söyle veya sunu yapabilirim am abuna gücümüz yetmez diye izah et. Bize kötü amacli bri aile degilizki zaten herkes bu sene nisan olacak diye gitti tr´ye. Burda en büyük hata erkek arkadasimin gelmemesiydi ve benimde öle konusmam onlari bri sekidle tembih etmemdi kendisi sonunda geldi ama kiz geri dönmüs salon iptal edilmis vs vs sonra geldi onuda ben söyledim bir kere git konus diye. Gitti konustu ama babam benim yolladigimi anlamis. Bunda bukadar yürek yok cesaret yok sen yolladin biliyorum diyor. Bende brisey demedm ne diyebilirimki. Beni sevdigini biliyorum bende onu cok seviyorum onunla mutlu oalcagima inanabiliyorum ama hci birseyin garantisi yok bu yüzden ne ailemden gecebiliyorum nede yardan. Iste cagresizlik hayatda en kötü seymis((
canım allah yardımcın olsun ama ben suçu senin ailende görüyorum işi maddiyata vurmuşlar bikere ne öle şart koşmak 10 bilezik falan malmı satıyolar ya bende evlendim eşimin ailesi sordu ne istersiniz die benim annem kızdı ben size gelin vermiyorum evlat veriyorum o sizin gururunuz ne yaparsanız yapın sormayın bile dedi adamların gücü yoksa napsın yazık gururları kırılmış kim olsa aramazdı zaten ne yap et babanı ikna et insaf altın rekora koşuyo 10 bilezik bide set 20 25 milyar ya durumu iyi olan biri bile alırken zorlanır adam aramış mahçup bir şekilde para ayarlayamadıgını sölemiş ya bilmiyorum sana çok üzülüyorum ama ailenede bi okadar sinir oldum ya sizin kızınız seviyo acı çekiyo bu yüzden siz altın derdindesiniz nediyim ya o altınlar da kızın için değilmi bırka kardeşim kız altın falan istemiyo belki of ya allah sabır versin ama ailenle yasa ama soğuk davran hatta konuşma bilede anlasınlar hatalarını
valla benimkiler de hiç birşey istemediler.kızımızın yüzü gülsün yeter demişlerdi.doğrusu da bu bence.
valla benimkiler de hiç birşey istemediler.kızımızın yüzü gülsün yeter demişlerdi.doğrusu da bu bence.
ilk önce allah hakkında hayırlısını versin.bence baban haklı.en başında sana yapabileceklerini söylemeleri gerekirdi.yada bol keseden atıp 8-10 bilesik veya set alacam dememeliydi.nişan için güzel bir salon tutulmuşsa oğlan tarafı altınına da yapar.ayrıca sizin nişanlanacağınız 1-2 sene önceden belliydi keşke biraz sevgilin veya ailesine para biriktirseydi.ayrıca eğer bir evliliğe adım atılıyorsa erkek tarafı da hiçbirşeyden kaçmamalı.çünkü kız tarafı durumu iyi bile olmasa kızının çeyizini 4 4lük hazırlar.erkek tarafıda bir zahmet altın vs yapsın.senin kıyafetini bile pahalı bulmuşlar.ne ayıp şey yaptıkları.evlendiğinizde de bunlar koltuk takımını vs.çok pahalı bulur.nişanı yapamayan düğünü nasıl yapardı bilmiyorum.sevgide bir yere kadar.senin bir hayat standardın var.sevgilinin işi bile yok.çok zor.bu yaşa kadar işi olmayan adamın bundan sonra bulması bence daha zor.iyi düşün.sevgi karın doyıurmayacak.sen nereye kadar sıkıntı çekebilirsin ki.bende szin aranızda çoooooooooooooooook fark var.yol yakınken bitir.zaten ailen gerçeği görmüş ve bitirmiş.ilerde sen istesen ailen istemeyecek.çünkü ailemi silemem demişsin.ayrıca seni sevgilin sevseydi kaçalım demezdi.bana kalırsa sen türkiye de de yaşayamazsın.aklını başına al ve yeni bir yol çiz kendine.hemde almanyada.
nekadar karamsarsın ya allah aşkına durumu olmadığını bile bile 10 bilezik isteyen kız tarafı daha başından olmaz demişler tanımadan kızının sevgisine değer vermeden ,ya olmayınca bizahmet takılarıda yapsın olmuyo işte , hem takılar 25 30 bin bide salon ev eşyası sen bunları kız tarafının yaptığı çeyizlemi kıyaslıyosun , erkek tarafının maddi durumu olsa yapmasalar anlarım ama pes ya çocuk sınav için işten çıkmış olmamış öyle ha deyince iş bulunmuyo sense bu saatten sonra zor diosun iyi evlenince kocası işi bırakırsada boşansın öylemi , bu arada ne hayat standardı ya aşk standat falan tanımaz aşıksa zaten senin dediklerinede kulak asmaz.
bence doğru bir karar vermişsin aileni seçmekle. sevgilin iyi bir iş bulsun işini sağlamlaştırsın senin altınını da takar koluna en güzelinden salonu da ayarlar sonra tekrar babana gelir konuşur bakın artık işim sağlam hiçbir sorun çıkmayacak ne olur tekrar düşünün bizi ayırmayın üzmeyin diye. o zaman her şey güzel olur inşallah :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?