ilk önce allah hakkında hayırlısını versin.bence baban haklı.en başında sana yapabileceklerini söylemeleri gerekirdi.yada bol keseden atıp 8-10 bilesik veya set alacam dememeliydi.nişan için güzel bir salon tutulmuşsa oğlan tarafı altınına da yapar.ayrıca sizin nişanlanacağınız 1-2 sene önceden belliydi keşke biraz sevgilin veya ailesine para biriktirseydi.ayrıca eğer bir evliliğe adım atılıyorsa erkek tarafı da hiçbirşeyden kaçmamalı.çünkü kız tarafı durumu iyi bile olmasa kızının çeyizini 4 4lük hazırlar.erkek tarafıda bir zahmet altın vs yapsın.senin kıyafetini bile pahalı bulmuşlar.ne ayıp şey yaptıkları.evlendiğinizde de bunlar koltuk takımını vs.çok pahalı bulur.nişanı yapamayan düğünü nasıl yapardı bilmiyorum.sevgide bir yere kadar.senin bir hayat standardın var.sevgilinin işi bile yok.çok zor.bu yaşa kadar işi olmayan adamın bundan sonra bulması bence daha zor.iyi düşün.sevgi karın doyıurmayacak.sen nereye kadar sıkıntı çekebilirsin ki.bende szin aranızda çoooooooooooooooook fark var.yol yakınken bitir.zaten ailen gerçeği görmüş ve bitirmiş.ilerde sen istesen ailen istemeyecek.çünkü ailemi silemem demişsin.ayrıca seni sevgilin sevseydi kaçalım demezdi.bana kalırsa sen türkiye de de yaşayamazsın.aklını başına al ve yeni bir yol çiz kendine.hemde almanyada.