- 7 Nisan 2015
- 4.599
- 16.204
- 208
Yok canım ben hep iştahsızdımBirde Bizde genetik ablamın 3 çocuğu var uzun boylu zayif doğurmamış gibi.Biliyordum böyle eriyeceğimi:))Boyumuz aynıymış seninle, bende evlendiğimde senin kilondaydım :)
Evet ya gece yemek yemek acayip kilo aldırıyor, akşam yemeği saati de yattığın saate göre değişebilir. Hedefim çok uzakta değil, dişimi sıksam veririm. Yemekten kısmama gerekte yok, sadece biraz spora ihtiyacım var ama ona da vakit lazım.
Sen hep mi iştahsızdın yoksa doğumdan sonra mı böyle oldun?
Ben onun o tosuncuk halini yerim
Kuzum emzirmekte yemek değil içmek önemli, onu ye bunu ye hep yaşlı teyzelerin söylentisi :) zayıfsın kız işte daha nerene vereceksin :)
Bende hamileyken çok beğeniyordum kendimi:)) ama son ay artik yatarken nefes alamıyordum bünye alışık değil o kiloya. İnşallah daha fazla vermem böyle kalirim bariHic bir kiyafetim gelmiyor bi yandan zayiflayayim giyeyim kiyafetlerimi istiyorum bi yandanda kilolu halimi sevdim zayifken cok cocuk gibiymisim diyorum :))
Ama istesemde istemesemde gidiyor bana yapan biri olsa ben yesem ohh ben eriniyorum ondan yemiyorum :)
6,5 aylık 7 küsür kilo en son yediydi. 10 gün evvelKızlar bebişlerinizin şuan kaç aylık ve kaç kilo?
Benim şişkom 13 aylık olacak ve 9,5-10 kilo arası :)
Kızlar bebişlerinizin şuan kaç aylık ve kaç kilo?
Benim şişkom 13 aylık olacak ve 9,5-10 kilo arası :)
Kilo aliminiz artmış Maşallah Inci kizimizaSen sorunca aklima geldi @deeploneliness metehan kac kilo kac cm dogdu hic sormadik :)
Bizim cimcime kucuk dogdu zaten şu an 59cm 5 kilo 2.bucuk ayligiz. Doktora dün gittik boyumuz hızlı uzamis normalde ayda 3cm uzarmis kilomuzda iyi 1 ayda 1kilo almisiz ucundan yirttik kilodanda :)
Ebrum gec degil mi yürümek icin elif yasini gecti ben mi yalnis anladim ilk adimini atti deyince :)) Bana herkes hala desin teyze desin baba desin deyip duruyor bende dede diyecek
Ilk defa 50leri goren vucut 60ı nasil kaldirsin ama kiloda fazla olmamak kaydiyla yakisiyormus ya giyemedigim ne kadar kiyafet varsa hepsini giydim :)Yok canım ben hep iştahsızdımBirde Bizde genetik ablamın 3 çocuğu var uzun boylu zayif doğurmamış gibi.Biliyordum böyle eriyeceğimi:))
Bende hamileyken çok beğeniyordum kendimi:)) ama son ay artik yatarken nefes alamıyordum bünye alışık değil o kiloya. İnşallah daha fazla vermem böyle kalirim bari
yemek yapamıyorım çoğu zaman uğraşmak istemiyorum yorgun oluyorum zaten hep. Ya hazir istiyorum pişiriyorum yada kahvaltilik öyle geçiyor
Oyy masallah kuzuya biraz hizli gitmissiniz ama yiyen cocugada dur denmez ki sadece anne sutu dimi. Disler cikinca zayifliyorlar zatenKilo aliminiz artmış Maşallah Inci kizimiza3380 doğdu Alpim su an 5200 gr :)) bizimki de biraz fazla beslenmesine aralık vermem gerek..
Sağolasın Büşra teyzesiIlk defa 50leri goren vucut 60ı nasil kaldirsin ama kiloda fazla olmamak kaydiyla yakisiyormus ya giyemedigim ne kadar kiyafet varsa hepsini giydim :)
Oyy masallah kuzuya biraz hizli gitmissiniz ama yiyen cocugada dur denmez ki sadece anne sutu dimi. Disler cikinca zayifliyorlar zaten
Maşallah inciye uzun boylu olacak sizin gibi :) ilk zamanlarda çok çabuk uzuyorlar ve bir yaşına kadar doğum kilolarını üçe katlıyorlarmış.Sen sorunca aklima geldi @deeploneliness metehan kac kilo kac cm dogdu hic sormadik :)
Bizim cimcime kucuk dogdu zaten şu an 59cm 5 kilo 2.bucuk ayligiz. Doktora dün gittik boyumuz hızlı uzamis normalde ayda 3cm uzarmis kilomuzda iyi 1 ayda 1kilo almisiz ucundan yirttik kilodanda :)
Ebrum gec degil mi yürümek icin elif yasini gecti ben mi yalnis anladim ilk adimini atti deyince :)) Bana herkes hala desin teyze desin baba desin deyip duruyor bende dede diyecek
Üşengeçliğinden aç mı bırakıyorsun kendini :) ben yemeden dursam midem resti çeker, nasıl dayanıyorsun?Hic bir kiyafetim gelmiyor bi yandan zayiflayayim giyeyim kiyafetlerimi istiyorum bi yandanda kilolu halimi sevdim zayifken cok cocuk gibiymisim diyorum :))
Ama istesemde istemesemde gidiyor bana yapan biri olsa ben yesem ohh ben eriniyorum ondan yemiyorum :)
Valla çok şanslısın kuzum :)Yok canım ben hep iştahsızdımBirde Bizde genetik ablamın 3 çocuğu var uzun boylu zayif doğurmamış gibi.Biliyordum böyle eriyeceğimi:))
Bende hamileyken çok beğeniyordum kendimi:)) ama son ay artik yatarken nefes alamıyordum bünye alışık değil o kiloya. İnşallah daha fazla vermem böyle kalirim bari
yemek yapamıyorım çoğu zaman uğraşmak istemiyorum yorgun oluyorum zaten hep. Ya hazir istiyorum pişiriyorum yada kahvaltilik öyle geçiyor
Maşallah kuzuma. Emeklemeye başladı mı?6,5 aylık 7 küsür kilo en son yediydi. 10 gün evvel
Oy küçük tosbağaya bak sen maşallah. Yiyen çocuk iyidir diyor herkes banada, insan şişko olacak diye kaygılanıyor biraz :)Kilo aliminiz artmış Maşallah Inci kizimiza3380 doğdu Alpim su an 5200 gr :)) bizimki de biraz fazla beslenmesine aralık vermem gerek..
Aslında anne sütü haricinde hiç bir şeye ihtiyacı yok oğluşun ama gazı için ve mama aralıklarını uzatmak için rezene çayı mı versen?Sağolasın Büşra teyzesiemzikle oyaliyoruz biraz ama acken o da fayda etmiyor zamanla düzene gireriz simdi memeyi hem yemek hem guven hem de gaz ağrılarını hafifletmek icin istiyor o da haliyle kilo olarak geri dönüyor anne sütü veriyorum 6 ay ins boyle devam eder..
Is yerinde bütün kızlar diyet yapıp zayifliyordu ben ise hamileyken her hafta yarim kilo alıyordum onlar topuklu ayakkabilarin üstünde ucuyorlar ben de spor ayakkabilarin üstündeo yüzden eski kilomu çok özledim gidiyorsa kendiliginden gitsin kilolar Alpim ya en guzeli
Incide beni emzik olarak kullandi bi ara hic birakmiyordu ama kilo olarak donmedi bize :)) Istahsiz kiz fit olacak diye az yiyor simdi 5dk en fazla 15 dk emiyor doyuyor bende sık sık emzirmeye calisiyorum.Sağolasın Büşra teyzesiemzikle oyaliyoruz biraz ama acken o da fayda etmiyor zamanla düzene gireriz simdi memeyi hem yemek hem guven hem de gaz ağrılarını hafifletmek icin istiyor o da haliyle kilo olarak geri dönüyor anne sütü veriyorum 6 ay ins boyle devam eder..
Is yerinde bütün kızlar diyet yapıp zayifliyordu ben ise hamileyken her hafta yarim kilo alıyordum onlar topuklu ayakkabilarin üstünde ucuyorlar ben de spor ayakkabilarin üstündeo yüzden eski kilomu çok özledim gidiyorsa kendiliginden gitsin kilolar Alpim ya en guzeli
Önce zorunlu en gec 2 saatte bir gecede dahil simdi saat dakika yok her an hazirim :)) Emerse emiyor emmezse diliyle memeyi disari atiyor yada dondurma gibi yaliyorKaç saatte bir emziriyorsunuz?
Boyu uzun canım kilosunu dert etmeIncide beni emzik olarak kullandi bi ara hic birakmiyordu ama kilo olarak donmedi bize :)) Istahsiz kiz fit olacak diye az yiyor simdi 5dk en fazla 15 dk emiyor doyuyor bende sık sık emzirmeye calisiyorum.
Spor ayakkabi candir o neymis topuklu ayakkabi :) Accik spor yapip gobegimi eritmem lazim o gozume batiyor kilo kendilinden akip gidiyo tutamiyorum zatenInsallah canim kac gunluk oldunuz simdi bende şu gun isine aklim ermiyo ya oda ayri konu :)) nasil aklinda tutuyor millet 79 gunluguz yok 42 ayligiz :)))
Yok canım emeklemiyor henüz,kucağimizdan inmediği için.Maşallah inciye uzun boylu olacak sizin gibi :) ilk zamanlarda çok çabuk uzuyorlar ve bir yaşına kadar doğum kilolarını üçe katlıyorlarmış.
Evet gülüm benim kız biraz ağırdan alıyor :) tutunarak yürümekte bir sorun yok, öyle fıldır fıldır geziyor. Her bebek farklı işte... Tutunmadan daha yeni attı ilk adımını, şimdi 2-3 adıma çıkarttık. Bir çok sayfada erken doğan bebeklerin o erken doğdukları zaman hesaplanmamalı diye okudum, yani onlara göre Elif 1 ay küçük ve yaşına göre yapması gerekenleri 1 ay sonra yapacak. Bakalım sizinkiler ne zaman ayaklanmaya başlayacak :)
Üşengeçliğinden aç mı bırakıyorsun kendini :) ben yemeden dursam midem resti çeker, nasıl dayanıyorsun?
Valla çok şanslısın kuzum :)
Maşallah kuzuma. Emeklemeye başladı mı?
Oy küçük tosbağaya bak sen maşallah. Yiyen çocuk iyidir diyor herkes banada, insan şişko olacak diye kaygılanıyor biraz :)
Aslında anne sütü haricinde hiç bir şeye ihtiyacı yok oğluşun ama gazı için ve mama aralıklarını uzatmak için rezene çayı mı versen?
O hareketi bilmiyorum da mekik cekmek lazimmis ama hala korkuyorum dikislerden yuruyuste super geliyor sıkılasıyorsun yüzebilsem aninda gider de bacaklar roberto carlos gibi oldu benimBoyu uzun canım kilosunu dert etmeben de gün gün hesap etmiyorum ayın kaçı diyip öyle biri sorarsa şimdi 35 günlük olmuşuz :)) büyüdükçe emzirme süresinin kısalması çok normal memeyi daha kısa sürede boşaltıyorlar hele gece kısa sürmesi bence çok iyi uykulu uykulu emsin diye beklemek daha zor oluyor ben de göbek için evde suquat hareketleri yapmayı istiyorum
Demek ki aynı alpicim benimkide gece ne güzel uyuyordu şimdi saat başı uyanıyor sonra bir gaz seansı sonrada 8 gibi uyaniyorO hareketi bilmiyorum da mekik cekmek lazimmis ama hala korkuyorum dikislerden yuruyuste super geliyor sıkılasıyorsun yüzebilsem aninda gider de bacaklar roberto carlos gibi oldu benim
Cok sukur sakin bir bebek beni hic üzmuyor uykularimiz biraz az hep kuş uykusu geceleride ne guzel 2 kere uyaniyordu simdilerde saat basi uyaniyor :-/
Masallah kilosu boyu cok guzel seninkide tosuncuk :) Eskisi gibi olmaz artik canim her zmaan oyle oldugunu dusunsene dolu dolu gögüsler hayat cok zor olur :)) ilk 3 ay öyle olurmus derler sonra sonermis sonuk meme yagli süt demekmis bende ilk önce panikledim sütüm mü azaldi diye ama normalmisDemek ki aynı alpicim benimkide gece ne güzel uyuyordu şimdi saat başı uyanıyor sonra bir gaz seansı sonrada 8 gibi uyaniyor
Gündüz belli olmuyor bazen uyuyor bazen uyumuyor bu aralar pek bir memeye düşkünüz ama
Eskisi gibi sert dolu değil normal mi acaba..
Süt var ama bakıyorum emerken yutkunuyorda
Benim paşada 60cm 6100 gr olmuş..
Ama benim bu kontrol 2 ay 7gunlukken
Maşallah paşaya Rabbim bağışlasın canım.Demek ki aynı alpicim benimkide gece ne güzel uyuyordu şimdi saat başı uyanıyor sonra bir gaz seansı sonrada 8 gibi uyaniyor
Gündüz belli olmuyor bazen uyuyor bazen uyumuyor bu aralar pek bir memeye düşkünüz ama
Ay ben onu yerim :))))))Önce zorunlu en gec 2 saatte bir gecede dahil simdi saat dakika yok her an hazirim :)) Emerse emiyor emmezse diliyle memeyi disari atiyor yada dondurma gibi yaliyor
36 haftalık doğdu gülüm, 47 cm 2,5 kilo idi cadı. 1 ay içinde 1 kilo almayı başarmıştı :)E-brulim elif kac haftalik dogmustu ki aman gec olsun güç olmasin zaten ömrü boyunca bol bol yürüyecek Allah saglik versin yeter ki..
Benim kizimda bana cekmis acikinca aglamiyorBende yemesem yemek aramamda emince icim geciyor illa bisiler yemek zorundayim.
Cadıma bak sen :)Yok canım emeklemiyor henüz,kucağimizdan inmediği için.
Destekli oturtuyorum,Desteksizde oturuyor tam dengesini sağlaymıyor.
Ben saatli emzirmedim hiç teklif ediyorım sürekli istiyorsa alıyor zaten
Maşallah kuzuyaDemek ki aynı alpicim benimkide gece ne güzel uyuyordu şimdi saat başı uyanıyor sonra bir gaz seansı sonrada 8 gibi uyaniyor
valla canım şu anda hiç program yapacak durumda değilim birde kilo alimi geriledi oyüzden mızmızlandiği zaman teklif ediyorum:) bir uyku saati düzenli en geç 9 da yatar ama on kere kalkar ruh gibi geziyorum hep:)) zamanla düzene girer inşallah odaAy ben onu yerim :))))))
36 haftalık doğdu gülüm, 47 cm 2,5 kilo idi cadı. 1 ay içinde 1 kilo almayı başarmıştı :)
Aynen öyle Büşram zamanın önemli yok, sağlıklı olsunlarda gerisi önemli değil.
Annesine benzediyse demek ki o da büyüyünce ince belli olacak :) gerçi belli de olmaz belki sonradan açılır :)
Cadıma bak sen :)
Daha küçük annesi, tam anlamıyla oturması biraz daha sürer.
Ooo senin ki güzelmiş ne zaman isterse o zaman - yaşadı fıstık :) aslında öyle yapmak gerekiyormuş... saatine göre emzirince günün daha planlı programlı oluyor tek avantajı bu.
Maşallah kuzuya
Meme artık sütü kontrol ettiği için fazla şişlik olmaz canım, gerektiği kadar üretiyor.
Kızlar uyku düzenleri daha çok değişebilir, gün gün yeni huylar edinebiliyorlar. Bizimki 20 dakika içinde uyurdu şimdi neredeyse 1 saat sürüyor uyuması :/ bir evre geliyor gece hiç uyanmıyor sonra bir bakıyorum tamamen değişmiş.
Tabiki bu durumda en doğrusunu yapıyorsun. Maşallah canım, inşallah en kısa zamanda sabaha kadar deliksiz uyur.valla canım şu anda hiç program yapacak durumda değilim birde kilo alimi geriledi oyüzden mızmızlandiği zaman teklif ediyorum:) bir uyku saati düzenli en geç 9 da yatar ama on kere kalkar ruh gibi geziyorum hep:)) zamanla düzene girer inşallah oda
Aminn sağol canım.Bazen birakiyorum kendiliğinden yatiyor bazen ayakta salliyorum.Tabiki bu durumda en doğrusunu yapıyorsun. Maşallah canım, inşallah en kısa zamanda sabaha kadar deliksiz uyur.
Peki nasıl uyutuyorsunuz bebişleri?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?