-
- Konu Sahibi papyonkilikli
- #2.121
canim ben de aradim simdi alt yapi calismasi nedeniyle hizmet vwremiyoruz dedi190 fetva hattı var hanımlar şuan arayıp sordum böyle bir şeyin mümkün olmadığını hatim olarak başlanıyorsa Arapçadan okunması gerektiğini söylediler bana inanmayabilirsiniz lütfen siz arayın kendiniz duyun . Kimseyi yargılamak değil niyetim .
kimse kimseyi yalanci pozisyonuna sokmuyor cansu sacmalama senden once ben aradim ve oyle dedi ben de ssirdim hepsi bu acaba bende mi sorun var diye bikackere daha aradim. Sacmalama lutfen bu guzel konuyu bu hale getirmeyelim.tamam şuan resmen yalancı pozisyonuna sokuyorsunuz (312) 295 70 00 bu numaradan da ulaşabilirsiniz
allah askina yapmayin arkadaslar canlar olur mu oyle sey ya kuranin neresinde yaziyor bu yorum sevgili peygamberimizin hangi hadisinde var bu soz. neyse eger oyleyse 8 hatimdir hatim yapmiyoruz biz. oyle okuyup geciyoruz. neyse bu konuda nasil devam etmek istiyorsaniz oyle devam edelim. ama arapcadan okuyabilecegimi sanmiyorum ben... malesef okadar uzun sure vaktim yok. hayirlisi artik. cok uzuldum bu yarz yorumlara gercekten kalbim kirildi. bu benim gozumde dislamak otekilestirmek ama siz neyi nasil yapmak istiyorsaniz o sekilde yapin. sonucta gonul isi.
yok est. olur mu oyle sey ama gercekten aglayacak kadar cok uzuldum bunca zaman devam eden bir konunun bu sekilde olmasina. lisyedeki tum arkadaslar haklarini jelal etsin. bu kafa karisikligi ile nasil devam eder bilmiyorum. belki de konuyu kapattirmaliyiz. C cansu_tr canim hangi daire baskanligi ile gorustun ben kimseye ulasamadim. uzmana,bagliyoruz dediler ondan sonra acan olmadiCanim yanlış anlama beni lütfen kesinlikle kimseyi dislamak haddime değil sizin duzeniniz siz bilirsiniz tabiki bana düşmez bile laf söylemek
ben sadecedduyduğum birşeyi üzerimde borç kalmasın diye söylemek istedim hepsi bu canım
Kalbini kirdiysam Özür dilerim kesinlikle kötü bir düşünceyle yazmadım emin olun
ya arkadasim suanda neredeyse agliycam. diyanete ulasamiyorum 190,kppli genel mudurlukte kimse acmiyor teli. 3 kez aradim. cok guzel bir gonul birligimiz vardi ama simdi simdi bu kafa karisikligi ile ne olucak sasirdim kaldim.kızlar bence burada niyet önemli rabbim hepimizin niyetini biliyor ne amaçla okuduğumuzu ben arapça okuyamıyorum ama latince okuyabiliyorum ve kuran okumak istiyorum arapça okuyamıyorum diye latince cüz okuyup hatim edemez miyim bence burada niyet önemli latince ya da arapça hatta Türkçe fark etmiyor. belki verdiğim örnek saçma gelebilir ama hasta olan kimi oturarak kimi yatarak kimi ayakta namaz kılıyor yani yatarak ya da oturarak namaz kılanın sevabı ayrı ayaktakinin ayrı mı niyet önemli yeter ki kıl yani hastaysan oturarak ya da yatarak her neyse yeter ki niyetin namaz kılmak olsun. bu da aynı şey yeter ki niyetimiz hatim etmek olsun
arkadaşlarım neler oluyor burada..
amaç Allah rızası tartışmaya kızmaya gerek yok
önemli olan doğruyu öğrenmemiz...
hatim = Kur'an 'ın yüzünden veya ezberden baştan sona okunmasıdır.
mealden okumanın türkçe okumanın sevabı başkadır..
meal ilimdir..o ayrı..
diyanet işleri başkanlığı
“Kuran-ı Kerim, mealinden okunup bitirilince hatim sayılır mı?” sorusuna Diyanet İşleri Başkanlığı şu cevabı veriyor: “Kuran-ı Kerim hem lafzı hem de manası ile Kuran’dır. Bu itibarla Kuran-ı Kerim mealleri, Kuran hükmünde değildir. Yüce Rabbimizin öğüt ve buyruklarını öğrenmek maksadıyla Kuran-ı Kerim meali ve tefsirini okumak güzel ve sevaplı bir iş ise de bunları okumakla hatim indirilmiş olmaz.”
diyor
konu meal olsa keake arkadasim meal degil latin harfleri ile okumak.arkadaşlarım neler oluyor burada..
amaç Allah rızası tartışmaya kızmaya gerek yok
önemli olan doğruyu öğrenmemiz...
hatim = Kur'an 'ın yüzünden veya ezberden baştan sona okunmasıdır.
mealden okumanın türkçe okumanın sevabı başkadır..
meal ilimdir..o ayrı..
diyanet işleri başkanlığı
“Kuran-ı Kerim, mealinden okunup bitirilince hatim sayılır mı?” sorusuna Diyanet İşleri Başkanlığı şu cevabı veriyor: “Kuran-ı Kerim hem lafzı hem de manası ile Kuran’dır. Bu itibarla Kuran-ı Kerim mealleri, Kuran hükmünde değildir. Yüce Rabbimizin öğüt ve buyruklarını öğrenmek maksadıyla Kuran-ı Kerim meali ve tefsirini okumak güzel ve sevaplı bir iş ise de bunları okumakla hatim indirilmiş olmaz.”
diyor
aynen canım hepimizin derdi ortak niyetimiz aynı aslında üzülme tatlım güzel bi şey için konu açtın canım allah razı olsun bu aralar pek katılamadım ama kapatmak istiyorsan konuyu kapat canım üzme tatlı canınıya arkadasim suanda neredeyse agliycam. diyanete ulasamiyorum 190,kppli genel mudurlukte kimse acmiyor teli. 3 kez aradim. cok guzel bir gonul birligimiz vardi ama simdi simdi bu kafa karisikligi ile ne olucak sasirdim kaldim.