- Konu Sahibi papyonkilikli
- #2.101
canım herkes Arapça olarak okuyor hatim olduğu için Arapça okumamız gerekliBende katilmak isterim ama arapca bilmiyorum okunusundan olursa kabul ederseniz bende katilmak okumak isterim canim
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
canım herkes Arapça olarak okuyor hatim olduğu için Arapça okumamız gerekliBende katilmak isterim ama arapca bilmiyorum okunusundan olursa kabul ederseniz bende katilmak okumak isterim canim
Pekicanım herkes Arapça olarak okuyor hatim olduğu için Arapça okumamız gerekli
canım yanılıyorsun ben mesela başından beri latinceden okuyorum,, papyonkilikli bu hatimi başlatırken arapça latince farketmez demişti ve ben hepsini bu şekilde okudum bilginiz olsun benim içime siniyor ama sizin içinize böylesi sinmezse çıkabilirim gruptancanım herkes Arapça olarak okuyor hatim olduğu için Arapça okumamız gerekli
papyonkilikli dedi: ↑
Guzel arkadaslarim ben burada cok iyi insanlarla tanistim sukrolsun. Hepimizin bir derdi tasasi var. Ben hatim baslatmak istiyorum. Bir haftada herkes 1 cuz alsa tamamlariz. Arapcadan okumak sart degil bilmiyorsak latincede okunur onemli olan yureginizin niyeti bana katilan olur mu? Herkes kendi iategi dilegi ya da Allah rizasi icin hangisi olursa hatim sonrasi dualar kabul gorurmus. Nautilus dnzderya aysesahra @jonguil sevdakusum @Avrenim@birkadin aklima gelen kisiler bunlar zorlama degil fikrinizi almak istedim olur mu sizce?
eilenn söylediği gibi ben herkes Arapçadan okuyor sanıyordum bu benim şahsi fikrim şuan kafam çok karıştı tamamı Türkçeden okunsa olabilir ama bi türkçe bi arapça nasıl oldur diye şaşırdım açıkçası çok uzun süredir listeyi devam ettiriyordum ama böyle olduğunu bilmiyordum ben bi çok kişiye hatim için mesaj attığımda Arapçasından bilmedikleri için katılmak istemediklerini dile getirdikleri için hep herkesin Arapçadan okuduğunu sanıyordum ... çünkü ben Arapçayı düz okurken kendimin başladığım hatimim vardı daha sonra tecvid öğrenmeye başladığımda öğrendiğim kişi hatimi bana en baştan başlatmıştı o eksik olacak yarısı düz yarısı tecvidli olsun ama bunu tamamen tecvidli oku demiştipapyonkilikli dedi: ↑
Guzel arkadaslarim ben burada cok iyi insanlarla tanistim sukrolsun. Hepimizin bir derdi tasasi var. Ben hatim baslatmak istiyorum. Bir haftada herkes 1 cuz alsa tamamlariz. Arapcadan okumak sart degil bilmiyorsak latincede okunur onemli olan yureginizin niyeti bana katilan olur mu? Herkes kendi iategi dilegi ya da Allah rizasi icin hangisi olursa hatim sonrasi dualar kabul gorurmus. Nautilus dnzderya aysesahra @jonguil sevdakusum @Avrenim@birkadin aklima gelen kisiler bunlar zorlama degil fikrinizi almak istedim olur mu sizce?
eilenn söylediği gibi ben herkes Arapçadan okuyor sanıyordum bu benim şahsi fikrim şuan kafam çok karıştı tamamı Türkçeden okunsa olabilir ama bi türkçe bi arapça nasıl oldur diye şaşırdım açıkçası çok uzun süredir listeyi devam ettiriyordum ama böyle olduğunu bilmiyordum ben bi çok kişiye hatim için mesaj attığımda Arapçasından bilmedikleri için katılmak istemediklerini dile getirdikleri için hep herkesin Arapçadan okuduğunu sanıyordum ... çünkü ben Arapçayı düz okurken kendimin başladığım hatimim vardı daha sonra tecvid öğrenmeye başladığımda öğrendiğim kişi hatimi bana en baştan başlatmıştı o eksik olacak yarısı düz yarısı tecvidli olsun ama bunu tamamen tecvidli oku demişti
9.cüz alındı9.cüzü alıyorum
ben seni listeye 9.cüze ekledim canım onu okuyacaksın nasip olursa . bende karışık olarak hatim olmaz diye biliyorum şahsım adıma söylüyorum herkesin Arapçadan okuduğunu biliyordum aksi bir durum olursa benim söylediğimi yanlış anlayanda olursa çekinmeden söylesin ben listeden ayrılırımBildiğim kadarıyla ya herkes türkçe okuyacak yada herkes arapça okuyacak
karışık olarak Hatim olmaz
hatta bi hocadan türkçe okuyunca sadece sevabini alırsın ama Hatimolmaz ddemişti Hatim olması için arapça okunması gerekiyor demişti
bu arada biri daha 9. Cüz ü alıyorum yazmış yanlışlık olmasın da ben kesin 9. Cüz ü mü okuyacağım C cansu_tr
evet dogru ben latinceden okuyorum. arapcam cok iyi degil. bakin bu konuda herkesin farkli bir dusuncesi var ama turkce mealini bile okumak hatim sayilir. Allahim oku diyor arap alfabesinden oku demiyor. dinimiz kolaylastirin zorlastirmayin diyor. ben boyle daha rahat daha icten daha kendimi vererek okuyorum. rabbimin lisani yok. aa yine de sizlerin yurekleri masil isterse oyle okuyun. C cansu_tr onemli olan yurek birligi. yurekten gecen. ama dedigim gibi siz bilirsiniz.canım yanılıyorsun ben mesela başından beri latinceden okuyorum,, papyonkilikli bu hatimi başlatırken arapça latince farketmez demişti ve ben hepsini bu şekilde okudum bilginiz olsun benim içime siniyor ama sizin içinize böylesi sinmezse çıkabilirim gruptan
arapça bilmeyeni geri çevirmek bana çok doğru gelmiyo fakat saygı duyarım ,,,
ben seni listeye 9.cüze ekledim canım onu okuyacaksın nasip olursa . bende karışık olarak hatim olmaz diye biliyorum şahsım adıma söylüyorum herkesin Arapçadan okuduğunu biliyordum aksi bir durum olursa benim söylediğimi yanlış anlayanda olursa çekinmeden söylesin ben listeden ayrılırım
allah askina yapmayin arkadaslar canlar olur mu oyle sey ya kuranin neresinde yaziyor bu yorum sevgili peygamberimizin hangi hadisinde var bu soz. neyse eger oyleyse 8 hatimdir hatim yapmiyoruz biz. oyle okuyup geciyoruz. neyse bu konuda nasil devam etmek istiyorsaniz oyle devam edelim. ama arapcadan okuyabilecegimi sanmiyorum ben... malesef okadar uzun sure vaktim yok. hayirlisi artik. cok uzuldum bu yarz yorumlara gercekten kalbim kirildi. bu benim gozumde dislamak otekilestirmek ama siz neyi nasil yapmak istiyorsaniz o sekilde yapin. sonucta gonul isi.Bildiğim kadarıyla ya herkes türkçe okuyacak yada herkes arapça okuyacak
karışık olarak Hatim olmaz
hatta bi hocadan türkçe okuyunca sadece sevabini alırsın ama Hatimolmaz ddemişti Hatim olması için arapça okunması gerekiyor demişti
bu arada biri daha 9. Cüz ü alıyorum yazmış yanlışlık olmasın da ben kesin 9. Cüz ü mü okuyacağım C cansu_tr