- 1 Aralık 2008
- 4.236
- 4.717
- 398
- Konu Sahibi papyonkilikli
-
- #2.161
Ben katılırım arkadaşımO zaman şöyle yapıyorum arapça bilenler ve hatime devam etmek isteyenler liste yapalım yeni sayfaya geçelim bundan sonraki listeye katılacaklarda konuyu baştan bilmiş olur
1. kendimi yazıyorum
okumak isteyenler 2, 3, 4, 5 diye kendilerini etiketleyebilirler
o zaman 5 dakika müsaade eder misin bende konu açıyordum zaten bana kızgın değilsin dimiyeni konunu acip link verirsen daha iyi olur.
Kusura bakma ama ben yazdığımda daha çözülmemişti o yüzden yazdım kafam karıştı Nasıl yapalım yazmışsınız fikrimi söyledim yoksa lüzumsuzluk yapmak istememkonuyu bagladik cozduk arkadasim.
ilk mesaja link adresini verdim Allah kabul etsin.http://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?threads/hatim.924921/
hanımlar en baştan başlayacak liste
teşekkür ederim ilgin içinilk mesaja link adresini verdim Allah kabul etsin.
hakkım varsa helali hoş olsun canım benim sende hakkını helal et olur muKONUMUZ VE LISTEMIZ SONA ERMISTIR ARKADASLAR. ALLAHIM KABUL ETSIN SU ZAMANA KADAR YAPILAN TUM HATIMLERI.
AMELLER NIYETLERE GOREDIR.
BIZIM NIYETIMIZ TERTEMIZDI. RABBIM BILMEDEN YAPTIGINIZ TUM HATALARI KABUL ETSIN. DUALARDA BULUSMAK UMIDIYLE. HATAM OLDUYSA AFFOLA HAKKINIZI HELAL EDIN.
işte bizim toplumsal problemimiz herkesin kapalı doğruları var latince okuyorduk iyi kötü şimdi noldu belki de bir kaçımız haftada 1 kuran eline alırken belki de şimdi dünyevi işlerle meşgul olacak halbuki kuranı kerimin çoğu tevsirinin önsözünde peygamber efendimiz arap ırkına mensup olduğu için araapça indirildiği aslının kuranı anlamak ve haayata yansıtmaktan geçtiği yazar ,,,oysaki biz her kitabı kutsal kabul ediyoruz meselA incil arapça değildi,tevrat arapça değildi böyle şeylere takılıp çok iyi yaptığımız bir şeyden men olduk çok yazık ...
Namazlarımızda mutlaka Kur’an-ı Kerim'i aslından okumalıyız. Allah kelamı olan Arapça olandır. Bunun yeri ve sevabı ayrıdır. Her harfine kat kat sevap verilir.işte bizim toplumsal problemimiz herkesin kapalı doğruları var latince okuyorduk iyi kötü şimdi noldu belki de bir kaçımız haftada 1 kuran eline alırken belki de şimdi dünyevi işlerle meşgul olacak halbuki kuranı kerimin çoğu tevsirinin önsözünde peygamber efendimiz arap ırkına mensup olduğu için araapça indirildiği aslının kuranı anlamak ve haayata yansıtmaktan geçtiği yazar ,,,oysaki biz her kitabı kutsal kabul ediyoruz meselA incil arapça değildi,tevrat arapça değildi böyle şeylere takılıp çok iyi yaptığımız bir şeyden men olduk çok yazık ...
canım benim kimseyi suçlamana gerek yok ben sen başından böyle olduğunu bilmiyordum fetva hattı yalan söylüyor diyelim diğer yazılanlarda mı yalan söylüyor kimseyi Arapça bilmiyor diye laf etmiyorum kimse bilmek zorunda değil . sen günahım sizin boynunuza diye bi cümle kuramazsın . Ben bildiğimi söyledim ve durumun böyle olduğunu bilmeyen hanımlarda varmış . Konuyu basitleştirmek ne demek ya KURANIKERİM den bahsediyorum bu konuyu nasıl basitleştirebiliriz sonuçta Arapça yazılmış ve yıllardır günümüze Arapça gelmiş . Sizinle polemiğe girmek değil niyetim Mevlanaya gelince eserlerinden çokçasını okudum nasıl bi zihniyetini olduğunu ve insanlara nasıl yaklaştığını biliyorum. Nefsimle savaşıp hiç değilse okuyordum demişsin o zaman nefsinle yine savaş yine oku hatta nefsinle biraz daha savaş inşallah Arapçayı da öğren öyle oku KURANIKERİMİ bak nasıl için titreyerek okuyorsun . Ben tecvid öğrenmeye giderken bi duayı ezbere okuyorum hocam napıyorsun oradaki o harfi düz okursan Allaha küfre girer sakın öyle okuma demişti . Ben sadece bildiğim doğruyu savundum ben size yine yazmazdım sadece günahım sizin boynunuza demeniz benim kafamın tasını attırdı herkesin yeteri kadar günahı var ..Bir kaç gündür giremedim. Neler olmuş. Cidden çok üzüldüm. Resmen basima agrilar girdi. Kimin hakki kime gectiyse Allah affetsin. Turkiye,'nin geldiği son durum ortada. Bunun burada bile ete kemige burunmesi uzucu. Allah her şeyi bilen ve işitendir sözü Rabbimindir kızlar. Yazılanları ne olur sadece okuyup geçmeyin, biraz dusunelim. Rabbim her dili her sözü anlar. Hepiniz anne veya adayisiniz. Din yolunda yapılan bir sevabı bu şekilde sonlandırmak bu konuyu bu şekilde basitleştirmek yakismamis bizlere. Allah'im hepimizi affetsin ben şahsım adima sizlere katılamayacagim, günahı sizin boynunuza. Bu şekilde otekilestirilmek hiç hoş değil. Bir arkadaş yazmış hatırlayamadım kusura bakmasın cidden güzelde yazmış bu şekilde nefsimle savaşıp hiç değilse okuyordum diye. Çokta haklı. Buna engel olunmuş bu yorumlarla. Rabbim neye ne sevap yazıyor kim biliyor? Sizlere acizane tavsiyem Mevlana' yi okuyun dini iyi anlayan alimlerden biridir. Fetva hattının doğru düzgün çalışmadığı kurumun başındaki insanların son günlerde yaptığı açıklamalardan bellidir. Allah herkesin yolunu açık etsin.
canım benim kimseyi suçlamana gerek yok ben sen başından böyle olduğunu bilmiyordum fetva hattı yalan söylüyor diyelim diğer yazılanlarda mı yalan söylüyor kimseyi Arapça bilmiyor diye laf etmiyorum kimse bilmek zorunda değil . sen günahım sizin boynunuza diye bi cümle kuramazsın . Ben bildiğimi söyledim ve durumun böyle olduğunu bilmeyen hanımlarda varmış . Konuyu basitleştirmek ne demek ya KURANIKERİM den bahsediyorum bu konuyu nasıl basitleştirebiliriz sonuçta Arapça yazılmış ve yıllardır günümüze Arapça gelmiş . Sizinle polemiğe girmek değil niyetim Mevlanaya gelince eserlerinden çokçasını okudum nasıl bi zihniyetini olduğunu ve insanlara nasıl yaklaştığını biliyorum. Nefsimle savaşıp hiç değilse okuyordum demişsin o zaman nefsinle yine savaş yine oku hatta nefsinle biraz daha savaş inşallah Arapçayı da öğren öyle oku KURANIKERİMİ bak nasıl için titreyerek okuyorsun . Ben tecvid öğrenmeye giderken bi duayı ezbere okuyorum hocam napıyorsun oradaki o harfi düz okursan Allaha küfre girer sakın öyle okuma demişti . Ben sadece bildiğim doğruyu savundum ben size yine yazmazdım sadece günahım sizin boynunuza demeniz benim kafamın tasını attırdı herkesin yeteri kadar günahı var ..
bence sen anlamak istediğin gibi anlıyorsun din bitanedir kurallarıda öyledir kimse kafasına göre değiştiremez .Canım seni tanımam, senle bir kavgam yok. Madem okumussun bazi seyleri ben ne söylersem söyleyim, söylediğim karşındakinin anladığı kadar. Emin ol senin okurken benim kafamın tasida fazlasıyla attı. Bundan sonrası için nefisle savaşım hakkında senin bir söz söyleme hakkın varmi sence? Yaratan misin? Benim bunu dememdeki kastı anlamamıssin inatlada herşeye kapalisin besbelli. Senle ne konuşsan boş hayırlısı olsun senin icin. İnsanların saf gönülleri ile yaptıklarına karismamani tavsiye ederim. Kırdığının gönül kime ait sahibi kim kimse bilmiyor. Bundan sonra yazdıklarına bilki cevap vermeyecem. Tavrın okuduklarını yakismamis.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?