Her turlu dilek istek ama en onemlisi Allah Rizasi icin benimle hatime baslayacak arkadaslar var mi?

vallahi haksizlik degil keske mimiklerimi yansitabilecegim bir mecra olsa surasi. 5 kez aradim ulasamadim.

hakkım varsa helali hoş olsun güzel bir niyetle bizleri bir araya getirdin
bilmiyorduk Allah kabul etsin okuduklarımızı..

arapça okumak isteyenler devam etsinler o kadar yol kat edilmişken kapanmasın konu bence

hakkım varsa helali hoş olsun güzel bir niyetle bizleri bir araya getirdin
bilmiyorduk Allah kabul etsin okuduklarımızı..

arapça okumak isteyenler devam etsinler o kadar yol kat edilmişken kapanmasın konu bence
evet en mantiklisi bu C cansu_tr arkadasim arapca okuyanlarla devam edin siz. ben arapcadan malesefki okuyamam. ilk mesajada yaziyorum simdi. inan sana yalanci demedim ben. haddim degil tanimiyorum bile seni nasil gunahina girerim. sadee ben ulasaadim demek istedim.
hem belki bu vesile ile arapcayi da ogrenenler olur aramizda.

arkadaşlar acizane fikrimdir listeden çıkmak çözüm olmaz arapça biliyorum ama yavaş okuyorum diyorsanız bundan sonra arapçadan okuyun yavaş olsun ama bildiginiz kadar okuyun hem böylece arapcanızda gelişir çünkü okumadıktan sonra geliştirme şansı olmuyor malesef bende ilk öğrendiğimde çok yavaş okuyordum ama okudukça hızlanmaya başladım 1 sayfa okuyun ama arapça okuyun

kızlar bence arapça okuyabilenler hatim yapabilir eksik kalan cüzler tamamlanarak...

meladen okumakta ayrı bir sevap ..
Kur an ı anlamak uygulamak bambaşka..
payımıza ne düşerse bizler onu yapalım ..
elimizden geldiğince çalışıp çabalayalım

Arapça okumayı da anlamayı da elimizden geldiğince çabalayıp öğrenmeliyiz..
azar azar çalışarak da olsa bismillah deilip ilim yolunda ilerlenebilir..

siz nasıl istiyorsanız öyle olsun ben şimdi o listedekilere ne diyeyim arapça bilmeyenler okumasın diyerek onları Kuran okumaktan soğutabilirim
durumu anlatan guzel bir mesaj atabilirsin. Cok zor olacak simdi. ne yapmali bilemedim. fikir verin guzel yurekli insanlar ne yapalim? eyvahlar olsun nasil bir vebal bu... cok uzgunum su an...

türkçeden okuyanlar hiç mi arapça bilmiyor arkadaşlar soralım biliyorum ama yavaş okuyorum diyenler isterlerse 1 cüzü iki kişi paylaşabilir ya da yine 1 cüz alır ama hatim süresini uzun tutarız

C cansu_tr aklima soyle birsey geldi. bu listeden kimseyi cikarmayalim. ilk niyetimiz belli amelimiz belli. bence bu listede suan kadar dagitilan kisiler istedikleri gibi okusun su zamandan sonra listeye alinacaklara arapca olacagi soylenir olmaz mi?kimsenin gonlu kirilmamis okur. gulbera nin fikri de guzel aslinda.

öyle olursa listedekilere ayrıcalık yeni gelmek isteyenlere ayrımcılık gibi olmazmı
yanlış telafuz etmek istemiyorum ama böyle düşündüm ben şuanda

okuma yapan herkese bence özel msj ile durum izah edilmeli
ve müsait olduklarnda bu yazışmaların okunması rica edilmeli

ve yine arapça ve türkçe olarakta iki liste olabilir
kimsenin gönlünü kırmamak için
belki bu sayede türkçe okuyanlar arapçayı öğrenir yada ilerletir arapça devam ederler
burda hem arapça öğrenmek isteyenlere yardımcı olunur

9.HATİM LİSTESİ SON OKUMA GÜNÜ 21.05.2016
1.cüz
gulbera
2.cüz papyonkilikli
3.cüz Senfonim
4.cüz @lisaa-89
5.cüz F Ftszynp
6.cüz R rhbtmu
7. cüz @hsevda
8.cüz Senfonim
9.cüz (tilavet sevdesi) bulut776
10.cüz Veson
11. - 12. cüz G guzbahar

13. cüz (tilavet secdesi)
14.cüz (tilavet secdesi)
15.cüz (tilavet secdesi) Sealand
16.cüz (tilavet secdesi) vesselam_
17.cüz (tilavet secdesi) vesselam_

18.cüz
19.cüz (tilavet secdesi 2 adet )
20.cüz

21.cüz (tilavet secdesi)
22.cüz Enfal97
23.cüz (tilavet secdesi) G goxall

24.cüz (tilavet secdesi)
25.cüz guiding1
26.cüz
27.cüz (tilavet secdesi)
28.cüz

29.cüz
30. cüz (tilavet secdesi 2 adet ) C cansu_tr

hanımlar hepinizden özür diliyorum çoğunuz beni yargıladınız biliyorum ama ben bildiğimi savundum bu konuda daha önce bi bildiğim olduğu için bu kadar baskın oldum ve kimsenin kalbini kırmamak için uzun süre sustum ben burada sayfanın ilk başından katılmadım hatim yapmaya açıkçası sayfalarda çok olduğu için başını okumamıştım geldiğimde . Ve sanıyordum ki herkes Arapçadan okuyor bilmeyebilirsiniz kimseyi yargılamak haşa bana düşmez bende düz okuyordum bu kız tecvid öğrenmeye başladım hala harfleri mahreçleri çıkaramayabiliyorum . Hatmin Arapçadan olması gerekiyor ben hiç birinize sen Arapçadan okumuyormuşsun ayrıl listeden diyemem isterseniz Arapça olarak devam etmek isteyenler olarak yeni bi hatim sayfası açalım isterseniz buradan devam edelim siz bilirsiniz. he derseniz ki listeyi sen devam ettirme oda olur benim için sıkıntı yok sadece cüzümü okurum çekilirim kenara amacım kalp kırmak değil bilirim ki Kalp kırmak Kabe yıkmaktır...

Benim bu hatim grubuna katılmamın amacı kendi hatmimi yapmaktı.ve topik açıldığından bu yana ocaktan beri 10 dan fazla Cüz okudum bu topik olmasa idi bu kadar kısa sürede bu kadar cüzü kendi nefsimle başbaça kalsa idim asla okuyamazdım.allah bu topiği açandan ilgilenenden ve okuyanlardan Razı olsun.

Arapçası Zayıf olanlar cüzü 2 kişi 3 kişi şeklinde aralarında paylaşabilir .arapça hiç bilmeyen var mı aramızda acaba?

Bu konu bence tartışmaya açık değildir arkadaşlar... Hatim Arapça olur tıpkı namaz ve ezanın Arapça olması gerektiği gibi... Zira anlam ve mana tamamen değişebilir... Bu konuda yeterince bilgi sahibi olduğumu düşünüyorum... Bende ilk sayfaları okumamışım böyle olduğunu bilmiyordum ama bu bizleri etkilemez..

O zaman şöyle yapıyorum arapça bilenler ve hatime devam etmek isteyenler liste yapalım yeni sayfaya geçelim bundan sonraki listeye katılacaklarda konuyu baştan bilmiş olur
1. kendimi yazıyorum
okumak isteyenler 2, 3, 4, 5 diye kendilerini etiketleyebilirler

konuyu bagladik cozduk arkadasim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…