Her Telden Ekonomi...

hayırlı Cumalar arkadaşlar...

aşura günü yarın, gelsin hediyeler... :) eşim her yıl, bana ve çocuklara o güne özel hediyeler alır ve her yıl, bu yıl da ben alayım diye düşünürüm ama sonuç değişmez... :) zaman ne çabuk geçiyor bir sene geçmiş....

aşure tatlısına bayılırım, yardımcım pişiriyor bugün, akşama ziyafet var... :) ve yine köy yollarına düşeriz akşam, çocukları haftasonu evde tutmak mümkün değil...

millet çılgınlar gibi stok yapıyor, ama nereye kadar, ben o konuda rahatım, sonu yok çünkü... ayrın aşure günü olması hasebiyle biraz alış-veriş yaparız, toplu...

vakalar artıyor, durum dünyada da, Türkiye de de daha vahim bir hal alıyor... EKONOMİK KRİZ BİR TARAFTAN, SAVAŞ ÇIĞLIKLARI DİĞER TARAFTAN, VİRÜS OLAYI BAŞLI BAŞINA BİR MUSİBET, O BİR TARAFTAN...

Rabbim bu mübarek cuma gününün hürmetine sonumuzu hayır etsin... korktuklarımızdan emin, umduklarımıza nail eylesin...

Amin

Merhaba arkadaşlar...

Akşam ezanıyla aşure günü başlamış oldu, hayırlı olsun... :)

Akşam yemeği dışarda yedik, hiç halim yoktu, hem değişiklik oldu, sonra alış verişe gittik... kahvaltılık, bakliyat, temizlik ürünleri, çocuklara kıvır zıvır vs, bayadır almıyordum, stoklu aldım biraz, bin tl gitti, her şey nasıl da zamlanmış, paranın hiç değeri yok... baya harcamalı bir gündü, yemeğe ne kadar gitti bilmiyorum,,, sonra köye geçtik, çay vs derken ancak yatabildim,

Hayırlı geceler...

Baya olmuş yine uğramayalı... :)

telimi değiştim yüklü bir miktar oraya gitti, büyük oğlana akıllı saat, üstüne bir de ofis için araç derken, bu ara birikim hakgetire :)

piyasada araç kalmamış, ikinci eller uçmuş, sıfır alalım dedik, piyasada araba yok, en son bir yerden Toyota corolla bulduk bir tane sıfır... ve onu aldık... hiç beğenmediğim araba 200 binlerde.... ne olacak bu piyasanın hali bilmem...

Çok yoğun bir hafta geçirdim, şu an köy yolundayız, inşallah dinlenebilirim

Aldıklarınızı ve arabanızı güle güle kullanın canım

The Black , canım gelmişsin, ben yoktum, bu nick problemli, meyraa yı kullanamıyorum, özelim de kapalı

umarım sen ve Deniz in iyisinizdir, her şey yolundadır ☺
Sen benim için meyra'sın hep :) biz iyiyiz çok şükür değişik dönemlerden geçiyoruz ama şu akıp yolunu buluyor bir şekilde.
Sen nasılsın? Çocuklar nasıl?
Ben de buradan DenizGeldi ye selam göndereyim :)

Çok şükür canım
My best name is of the meyraa

her şey çok daha güzel olacak inşallah

evet, o da bizim gibi arada uzun uzun kayboluyor

Merhaba arkadaşlar, yine uzun bir aradan sonra...

Köyden tanesini 1 liraya aldığımız yumurta bile, 1.25 lira olmuş.... her gün her şeye zam geliyor....
Fakir fukara ne yapsın...

Her anlamda zor bir kış bizi bekliyor, Rabbim herkesin yardımcısı olsun... her şeyden önce de sağlık versin... amin...

Günaydın, hayırlı sabahlar

neredeyse iki ay olmuş yazmayalı

köydeyiz , hafif bir diş ağrısıyla uyandım soba sönmemiş, odun attım, çıtır çıtır sesler eşliğinde keyif yapıyorum :)

bu köy evi işi geç oldu ama, şu son bir yıldır, özellikle de garantina dönemlerinde çok işe yaradı, hafta sonları kaçıyoruz, çocuklar bir nefes alıyor, çok şükür.... Rabbim isteyen herkese nasip etsin....

bu aralar gümüşe taktım kafayı, al-sat yapıyorum, şu an full tl deyim, altın gram birikimleri dışında.... düşüş bekliyorum, düşerse bir miktar alıp, yeni yıla bir miktar metalle girmek istiyorum, bakalım hayırlısı... ytd

altın, platin derken şimdilerde gümüşe taktım... :)

şu pandemi döneminde bir kısım masraf kalemleri azalırken ( bakıcı parası, kısmen özel okul masrafları, 3 çocuğun servis parası vs ) bir kısım kalemler de arttı ( iki ev git gel, dışarda yemeler azaldı gibi görünse de, dışarıyı eve getirme durumları vs aynı kapıya çıktı neredeyse :) )

sizlerde surum nasıl? :)

Ve sen yine denendiginde,
Ve yine kalbin daraldıgında,
Ve yine bütün kapılar kapandıgında,
Ve yine ne yapman gerektigini bilmediginde,
Uzun uzun düşün
Ve Hatırla Yaradanını

"Allah kuluna kafi degil mi?"
Zümer süresi-36.ayet

Yeni bir güne, elhamdulillah, diyerek başlayanlara selam olsun...

Gün çok erken başlamış olsa da... :)

Hayırlı sabahlar meyraacım
Ben al yat yapıyorum

Ahhh canım, ben al sat işini, arbitraj vs senden öğrendim, ne günlerdi...

benim yatırımın da bir kısmı al yat, bir kısmı al sat.... uğraşmak hoşuma gidiyor... hayırı sayılır da bir kar ediyorum, şükür, gümüşten kazandığımı, altın al yat da kullanıyorum mesela... :)

Merhaba Meyra. Keske daha cok yazsan. Okumaktan keyif aldiklarimdansin. Bu arada ben de al yat yapiyorum

merhaba canım,
Teşekkür ederim...

çok fazla gelemiyorum ama tamamen de kopamıyorum :) burada tanıdığım güzel insanlar var, özelden mesajları geliyor, eski güzel günleri hatırlıyorum, bi bakıyorum buradayım...
Başka topiklere de kırk yılda bir yazıyorum, değişik bir durum veya insanlar görünce yazamıyorum... sonra kendi topiğime gelip bir kaç satır karalıyorum, o zaman bana yakın insanlar geliyor ve yazıyor, buralardan kopamama nedenimi anlıyorum Vs ... anlayacağın değişik bir haldeyim... :)

şimdi de hafif diş ağrısına uyandım, Duolingo da ( bilgi birikimi de lazım :) pratik yapmadığım İçin İngilizcem baya gerilemiş :) ) gece gece ses yapmayayım diye buraya geldim, mesajını gördüm... :)

Aslında en güzelini yapıyorsun canım, al-yat yatırımın en hasıdır... :)

Bu arada, kendinden kısaca bahsedersen sevinirim Ayda yılda bir girince, kim kimdi karışıyor

merhabalar... :)

kaçamak yapan bir kaçak gibi, acil işim olunca ofise gelip, işlerimi halledip gidiyorum... pandemi nedeniyle ara ara kısa tatilller yapıyoruz, ama ben artık bu durumdan sıkıldım diyorum, sonra da kendime kızıp haline şükret diyorum, sağlık sektörü çalışanlarını, hastaları vs düşününce... bu günümüze şükür diyorum, inşallah güzel günler gelecek... bu süreçte bizim ihtiyacımız olan sanırım, sabır, dua ve zaman...

bu aralar aklımı, kalıcı yatırıma taktım, ama işin tuhafı, ne olacağı hakkında hiç bir fikrim yok... :)

yaşadığımız şartlarda bazen her şey anlamsız geliyor... yatırım, birikim, yeme, gezme, içme vs...

sanırım, tüm dünyayı kapsayan bu zorlu imtihan, hepimizin psikolojisinde onarılmaz yaralar açtı, açıyor, açacak...

Rabbim sonumuzu hayır etsin... amin...

Beni tanimayabilirsin c9k fazla.yazmiyordum eskiden. Ama sizleri uzun uzun okuyordum ve cok keyif aliyordum.
Ben 31 yasindayim öğretmenim. 2 cocuk annesiyim ve 9 yillik evliyim. Su aralar kafayi yedigimi dusunuyorum artik. O eşiği geçtim yani kizimin canli dersleri,kendi derslerim,oglum.surekli dibimde ve tum.islere tek basima yetismeye calisiyorum. Günler.boyle geciyor. Bir an once eski hayata donmek istiyorum. Gezmeyi ve tatil yapmayi cok ozledim.icime sine sine

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…