maddi/manevi planlar dahilinde, maddi olarak ilk, Ramazan ayına kadar 17 gün var ve ben bugün spor ve diyete başlıyorum... son dönemde aldığım 4-5 kg fazlalığım var... bakalım ne kadar verebileceğim... günlük adım ortalamamı 10.000 e çıkarmak da ilk hedefim... :) buraya yazıyorum ki, bir nevi kendime söz verip, sizleri de şahit tutmuş olayım... :)
Gönlümüzden geçenleri hakkımızda hayırlı eylesin Rabb'im...
Hiç bırakmadı bizi bin şükür...
Verdiği bilinç ve duyarlılık için ayrıca sukrediyorum...
Onu hissedebilmek , yaşayabilmek her Kula nasip olmaz. Daim olsun inşallah...
Benim de vermem gereken 4 kilo var... Hayatımda hiç olmadığı kadar tatlı sevmeye başladım. Emzirirken biraz zorlancam ama en azından 2 kilo hedef koydum Haziran a kadar...
Hodri meydan meyracim :)) ihhi :)
Aaa süpersin... Yaparsın elbette. Ben şu an ancak salondan yatak odasına yürüyorum. Akşamları haftada üç dört kez çıkıyoruz sahile ama bebekle ancak tın tın yürüyorum :))tam vazgeçiyordum diyet işinden, hatta dün oruçlu olduğum için iftarda tatlı kaçamağım oldu veee tam da bunun üstüne senin " Hodri meydan meyracim :)) " mesajını okudum, bi silkelendim, bi ne oluyoruz meyraaa dedim, bi kendime geldim ve şu saate kadar da gayet başarılıyım... :)
bu arada benim günlük 10.000 adım hedefim dün 2.000 lerde kaldı ama telafi edeceğim... 17 günlük süreçte, günlük ortalamam 10.000 olacak inşallah.... bazı günler yaklaşık 20.000 adım demek oluyor bu, ama yaparım dedim mi yaparımmm.... yani inşallah yapacağım... :))
yiyin her telden yiyin....gönlünüzün ,canınızın çektiğini yiyin...akılda kalacağına mideniz de kalsın..ama az miktarda...kontrollü..bence Allah'ın her nimeti bizim için....
selam bu arada ........diyet demişken;herkese benden birer dondurma
sevgi ile.
amin inşallahAcı ama gerçek.... sözkonusu para olunca insanların gerçek yüzleri ortaya çıkıyor ve tahmin edilemeyecek kadar çirkefleşebiliyorlar...
Rabbim her hal ve şartta, merhametli, vicdanlı olabilen, empati yapabilen, ahlaki değerlerini koruyabilen, sağlam karakterli kullarından eylesin bizleri...
Başınız sağolsun. Allah geride kalanlara sabır versin. Kv ye teklifiniz çok şık olmuş. Gerisi onun takdiri.selam hanımlar. tek tek alıntılayamadım, baş sağlığı dilekleriniz için tekrar teşekkür ederim. k.validem ve görümcem yeni hayatlarına alışmaya çabalıyorlar, biz de onlara elimizden gelen desteği göstermeye. oturduğumuz sitede satılık bir daire var, k.valideme yakınımıza taşınmalarını teklif ettik. o da kızın sınavı olsun bitsin, nereye yerleşecek görelim. şehir dışı olursa belki ben de onunla giderim, burası olursa o zaman yine değerlendiririz dedi. biz de kararı kendilerine bıraktık.
k.pederimin kıyafetlerininin büyük çoğunluğunu temiz bir şekilde bir hayır kurumuna götürüp bağışladık. çocukları da ufak tefek hatıra niteliğinde özel eşyalarından aldı. ben de sürekli cebinde taşıdığı çakısını ve anahtarlığını aldım. insanlar bir var, bir yok. allah tüm inananlara iman selameti versin. amin.
elimizden geldiğince birikim yapmaya devam ediyoruz. sadaka kumbarası da epey ağırlaştı. bakalım kime nasip olacak.
sizin de başınız sağ olsun, allah ailesine sabır versin.Başınız sağolsun. Allah geride kalanlara sabır versin. Kv ye teklifiniz çok şık olmuş. Gerisi onun takdiri.
Selamlar herkese
Bizde eşimin ailesinden çok genç ve ani bir ölümle sarsıldık bu hafta.
Ölüm böyle acı acı hatırlatınca kendi herşey çok boş ve anlamsız geliyor.
Allah hayırlı uzun ömürlü kullarından olmayı nasip etsin.
Diyet konuşulmuş , o beş kilo fazlası olan klasik kadınlardan biri de benim :)
Çok hızlı alıp verem bi bünyem var. Hiç tölerans vermiyor bana. Akşamdan ceviz koyup suya sabah içiyorum. Benim gün içinde ellerim çol şişer, iner. Bu sıkıntımı hafiflettiğini hissediyorum.
İnşallah ramazanla birlikte birkaç kilo veririm bende.
Başınız sağolsun. Allah geride kalanlara sabır versin. Kv ye teklifiniz çok şık olmuş. Gerisi onun takdiri.
Selamlar herkese
Bizde eşimin ailesinden çok genç ve ani bir ölümle sarsıldık bu hafta.
Ölüm böyle acı acı hatırlatınca kendi herşey çok boş ve anlamsız geliyor.
Allah hayırlı uzun ömürlü kullarından olmayı nasip etsin.
Diyet konuşulmuş , o beş kilo fazlası olan klasik kadınlardan biri de benim :)
Çok hızlı alıp verem bi bünyem var. Hiç tölerans vermiyor bana. Akşamdan ceviz koyup suya sabah içiyorum. Benim gün içinde ellerim çol şişer, iner. Bu sıkıntımı hafiflettiğini hissediyorum.
İnşallah ramazanla birlikte birkaç kilo veririm bende.
"Zerrece tamahım yoktur
Şu dünyanın varına,
Rızkımı veren Hüda'dır,
Kula minnet eylemem...."
KulNesimi
merhaba arkadaşlar....
çok yoğunum şu aralar, buraya uğramaya vakit bulamıyorum....
ev, iş, çocuklar, özel hayat, sözel hayat derken, günün, haftanın, ayın nasıl bittiğini anlayamıyorum..... gün yetmiyor, ömür yetmiyor, yapılacaklara, hayallere.......
en değerli naktimiz olan, vaktimiz, hiç farkına varmadan akıp geçiyor.... birikim hak getire....
diyette de 7. günüm bugün, kaldı 10 günüm...... yemek işi fena gitmiyor da, adım sayısında günlük ortalamam 5.000 civarında..... bi fırsat bulsam da yürüsem hayaliyle yaşıyorum, insan yürüyüşe vakit bulamaz mı? bulamıyorum...... 10.000 ortalama zor görünse de, başaracağım, yani inşallah... :) cuma günü, 19 Mayıs tatil fırsatını değerlendirip, üç günlüğüne şehir dışına çıkacağız inşallah... tek ümidim o üç günlük sürede, yürüyüş işini büyük ölçüde halletmek... tabi yemek işinde, haddi aşmadan......:)
görüldüğü üzre, her şey bir arada olmuyor.... yemek tamam, yürüyüş eksik.....yürüyüş tamam, yemek?
ömür de böyle.... hem karnım doysun, hem pastam dursun, istiyorsak ekstra çaba harcamamız gerek........
Elinden geleni yap, gerisini zamana ve Allah'a bırak. Kalbi güzel insan her zaman kazanır unutma!
dakikada kaç adım atıyorsunuz ?