Her Telden Ekonomi...

Ben de kredi kartı kullanmıyorum, eşimle, krediye bulaşmamak da ortak kararımız... dolara da sıcak bakmıyorum....
Hanlarım hamamlarım olsun gibi de bir derdim olmadığı için, gayrimenkule de yatırım yapmıyorum... oturduğumuz güzel bir Evimiz, istediğimiz gibi bir arabamız, inşaat halinde de olsa bir yazlığımız var.... bundan sonra param da olsa gayrimenkule yatırım yapmam...

Tl , altın ve paylaşım dışında, birikim yapmayı da düşünmüyorum... :)

Herşeyin fazlasını sevmediğim gibi yatırımın da fazlasını sevmiyorum bende.
Benim küçük bi dairem vardı ailem verdi. Bi ufak evde eşim aldı. Oturabileceğimiz bi daire almak için bütçeyi çok zorlamak gerekti, girmedik o topa. istediğimiz gibi bir evde kirada oturuyoruz. Küçük bi aracımız var. Bizi bi müddet götürür. Arsayı da ilerde yazlık yaparız belki diye düşündük. Hepsi bu Allah bin bereket versin. Sürekli borç harç yaşayamam ben. Artanı altın alır atarım kenara ihtiyaç olunca da gözünğn yaşına bakmam hiç acımam bozdurur ihtiyacımı görürüm.
Kışın umreye gidicez İnşallah yazarken bile kalbim çarpıyor. Hiç bişey beni bu düşünce kadar heyecanlandırmıyor son zamanlarda :)

Ailelerden bize de daireler kalıyor ama ben onları hesaba katmıyorum :) böyle giderse inşallah, çocuklara birer daire veririm ama asla ikinci bir ev alayım diye kendimi paralamam... yer, içer, gezer, tozar, birilerinin hayatına dokunup, onlar için bir anlam ifade edecek adımlar atarım... yani para olur da harcayacak yer olmaz mı... :)

İnşallah nasip olur da gidersiniz umreye...bu sene biz de niyetlendik ama üç çocukla cesaret edemedim... kışa biz de düşünüyoruz inşallah...

Anlatılmaz, yaşanır duygular, kelimelere sığmaz, tarif edilemez duygular..... Rabbim isteyen herkese nasip etsin....

Altın almayı ben de düşünüyorum ama, 140 seviyelerinden altına girmek ne kadar mantıklı bilemiyorum... düşüş trendi devam ediyor gibi... ytd....
Çok yüksek miktarlarda alım yapamıyorum. Ayda bir gram falan alıyorum. Kendimi çok kasmıyorum. Biz asgari ücretle geçinenlerdeniz en fazla bu kadar birikim yapabiliyoruz. Uzun vadeli düşündüğüm içinde pek fiyata bakmıyorum açıkçası :)

Kartı bir bitireyim. Artık faturalar için bile kullanmak istemiyorum. Kredi kartı bile beni manevi yönden huzursuz hissettiriyor artık.

Kredi, döviz yada faiz bunların hiçbiri banada sıcak gelmiyor. Yaşım genç olsada kafam eski sanırım. Altın hep daha iyi bir yatırım aracı gibi geliyor. Paran varsa altın alacaksın kafasındayım.

Yurt dışında akrabalarım olduğu için ara sıra harçlık olarak elime 50-100 euro geçiyor. Onu da bozmuyorum. Bozulursa harcanır deyip euro olarak tutuyorum

Anlıyorum canım... bu yaşta bu farkındalık, çok değerli... :)

İnşallah çok daha fazla altın alabileceğin günler , çok yakındır... :)

Ben inanıyorum ki, Mesleğini eline aldığında ve ilerde inşallah evlendiğinde :) çok daha güzel şeyler yapacaksın....

Günaydın arkadaşlar....

Hayırlı, huzurlu, bereketli bir gün olur inşallah...

ufak tefek şeyleri kendimize dert edip, anımızı, günümüzü, ömrümüzü zehir etmediğimiz...

Bugün işi astım :) birazdan alış verişe çıkacağım, sonra arkadaşla güzel bir kahvaltı, üstüne meşhur Bakırköy waffle, öğleden sonra çocukları çıkarırız biraz, akşama da bir aile dostuna yemeğe davetliyiz...

Yarın sabah da kalabalık bir arkadaş grubu, arkadaşa kahvaltıya davetliyiz.... :)

Koştur koştur, ömür gidiyor... sonsuzluğun başlangıcına doğru son hız ilerliyoruz......

günaydın tutumlu hanımlar. hepinizi tek tek alıntılayamadım. baş sağlığı dilekleriniz için çok teşekkür ederim.
herkes yavaş yavaş günlük hayatına dönmeye başladı. küçük görümcem yeniden derslerine asıldı, inşallah istediği bölümü kazanır. k.validem sadece ölümle değil, ayrıca diğer gelin ve damadının mal hırsı ile sınandı. onunla birlikte tabi ki kaynım ve büyük görümcem de. neyse ki evlatları çok hayırlı da, bu da atlatıldı. insanların ne kadar hadsizleşebildiğini, üzerlerine vazife olmayan konularda yorum yapıp, hak iddia edebildiğini malesef gördüm.

k.pederim bu günleri bilmiş gibi ne üzerine banka hesabı, ne gayrı menkul yapmış. adamcağız zaten zamanında aldığı evleri dört çocuğunun üzerlerine yapmış. geride henüz 18 yaşında olan bir kız evladı var. o daha okuyacak, evlenecek. onun eğitim parasını, evlenme parasını hep k.valideme açtığı hesapta toplamış. k.validem de ölüm de var deyip, herkesin hak hukuk bilmediğini bizzat yaşayarak görüp, evlatlarının da yönlendirmesiyle küçük görümcemin hesabına geçirdi. üzerine dairesi de var, maddi sıkıntı yaşamayacaklar çok şükür. rabbim kimseyi kimseye muhtaç etmesin. dünya çok pis bir yer, ölüm bile ibret olmayabiliyormuş, bunu öğrendim.

bu arada altın düşünce TL'da tuttuğum bir kısım birikimle 20 gr kadar altın, üç de çeyrek aldım. yaz geldi, düğünler olur, elimize gelir. az çok demeden birikime devam. elbette fakiri fukarayı, garibanı unutmadan

Alışveriş konusunda tıpatıp aynıyız

Alışverişi sevmememin sebebi , dediğin gibi , istediğimi bulamamam , bulduğumu kolay beğenemememden kaynaklanıyor öncelikle . 2. Sebeb ise çeşit çeşit bir sürü kıyafete gereksiz para vereceğime o parayla tatile gider ya değişik yerleri görürüm ya da otel tatili yapıp kese köpük masajlarıyla , aroma terapi masajlarıyla kendimi şımartırım düşüncesi ..

Mesela evliliğimin 1. Ayında eşimle kendime unisex spor ayakkabı almıştım. 6 yıldır giyiyorum . Babet tarzı da senede 1 ya da 2 kez alırım.. Babetler yazın her gün sabahın erkeninden akşamın geç saatine kadar ayakta , gezmede dolaşmada olduğum için yıpranıyor , yıpranmasa onu da almazdım .. Mesela çizmelerim var bekarlıktan maşaAllah hala giyerim . Özetle aldığımı kaliteli, içi dışı hakiki deri alırım yıllarca sağlıkla giyerim .. Her yıl ekstra ona para vereceğime tatile veriyorum ..

Kendi evim olduğunda benim , eşimin , oğlumun tüm dolabını yenilerim inşaAllah , benimkiler en az 5 yıl gider diye düşünüyorum .. Eşiminki anca o yıl gider .. Mavi , Polo ve Abdullah Kiğılıdan almasına rağmen nasıl bu kadar yıpratabiliyor anlamıyorum

Acı ama gerçek.... sözkonusu para olunca insanların gerçek yüzleri ortaya çıkıyor ve tahmin edilemeyecek kadar çirkefleşebiliyorlar...

Rabbim her hal ve şartta, merhametli, vicdanlı olabilen, empati yapabilen, ahlaki değerlerini koruyabilen, sağlam karakterli kullarından eylesin bizleri...

Farkındalık çok önemli.... neyi niçin yaptığını bilirsen, olayın büyük bir kısmını çözmüşsündür demektir... :)

Ben aldıklarımı eskimek istiyorum.
o yüzden alışveriş olayını kapattım.
önümüzdeki kış bot alırım.
kıyafetlerimi yenilemek isterdim ama var olanı kullanmak daha iyi.
2. bebekten sonra yenilerim belki :)

Amin cnm, inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…