- 13 Mart 2017
- 1.437
- 5.392
günaydın kızlar,
misafir evin bereketidir diye düşünürüm hep.
yedirir içirirsin ama hiç azalmaz gibi gelir bana.
bende fırsat buldukça misafir ağırlarım. mutfakta hem pratik hemde seriyimdir.
gel gelelim ben hiç temizlik yapmayi sevmem.
ev temizlemeyeyim ama günlerce mutfaktan çıkmayayım.
100 kişilik orduyu doyurabilirim ama evi silip süpürmek hiç bana göre değil.
aynı apartmandan 4-5 arkadaşız sürekli görüştüğümüz.
bir tane arkadaşın annesi de bizim binada karşılıklı dairelerde oturuyorlar. akşam aradı gel kahve içelim diye.
konu gün yapmaya geldi. arkadaşın annesi biz eskiden kahve günü yapardık. her hafta birine giderdik 20 tl bırakırdık dedi.
(5-6 yıl önce)
bizde yapalım dedik. hem her hafta olması iyi olur çabuk döner sıra hemde kahve içmeye oturmaya bahanemiz olur dedik.
bu 5 kişiyiz. haftalık 50 tl dedik.
250 tl ye çeyrek alırız. zaten hemen hemen herkese ayda 1 denk gelecek. her ay çeyrek kenara koymak gibi olacak.
normalde de koyabiliriz kenara ama bu bir araya gelip muhabbet etmek için bir zorunluluk gibi olması güzel.
bakalım ilki bu cuma yapacağız.
artık her ay 1 çeyrek de böyle biriktiririm :)
Benim eşim hiç sıcak bakmıyor su gün olayına. Gerçi şu an baksa da güne filan giremem. Ama hep istemisimdir. İşe başlayınca bende gün yapacağım eşimi ikna Edip.
Ay bı ise başlasam neler neler yapıcam...
Ayrıca bebekle beraber hiç temizlik filan yapamıyorum , eşim gelmeden yemekte yapamıyorum.
Yemek dediysem bı çorba bı sebze yemeği filan.
Hiç şöyle sofralar donatamadim.
Bir kere şu patlıcan a köfte sarılan yemekten yapmistim, bir kere de sulu köfte. En ağır yemeklerim bunlar. :))
Şu an mutfağa gireyim ugrasayim , evimi dip köşe temizliyeyim istiyorum ama nerdeee... Oğlum sağ olsun. İyi ki var anca onla ilgileniyorum, arada diğer odalara gidiyorum değişiklik oluyor:))
Üzümlü cevizli kurabiye ye bayılırım ... Belki güzel bir tarifi vardır. Bir ara yaparım belki . Belkiler....
Ay çok sevinirim.Ben de çok severim, kaya kurabiye, perişan kurabiye adı altında tarifini bulabilirsin canım, olmadı , ben sana özel ve güzel bir tarif atarım... :)
Bereketli olsun. Niyetler ne güzel...ben güne girmek için hiç eşime sormadım :)
hatta dün akşam gittim arkadaşlara eve çıkınca da gün yapıcaz dedim.
geçen ay biten bir günümüz vardı. kayınvalidenin baba tarafı akrabalarıyla yapmıştık.
hala devam eden kayınvalidemin anne tarafı ve annemlerin olduğu.
maksat kaynaşmak. uzaklaşan akraba bağlarını ayakta tutmak.
çocuklarımıza akrabalarını ve bu ilişkileri aşılamak aslında amaç.
yoksa para bahane.
adı olmayınca toplanmak daha zor olur. herkezin işi çıkabilir, kendini zorunlu hissetmeyebilir.
dün akşam karar verip de yapacağımız gün de cuma başlayacak.
biz çalışan insanlar için değil ama evde olan kadınlar için gün yapılması gerekir bence.
hem sosyal bir ortam oluşuyor hemde ufak ufak verdiği paralar çoğalarak zamanı gelince toplu şekilde ele geçmesi insanı motive ediyor gibi gelir bana hep.
Ay çok sevinirim.
64 le doğuma girdim. 15 gün sonra 54 kiloydum. Şu ara 57 oldum. Henüz yaz tam anlamıyla gelmemisken hapur hupur yemek istiyorum. Hiç güzel tarifim yok. Dediğin tarife bakayım.
Selam hanımlar,
Biz arsa bakmaya geldik trakya tarafına
Hiç anlamadığımız işlere kalkıştık hayırlısı bakalım
İki gün tatil fırsatı olmuş oldu bize
Geçmişi okuyunca dönerim size
Allah a emanet
Dönemseldir o.Merhaba kızlar..
Buradan uzak kalınca unutmuş muyum, soğumuş muyum bilmiyorum...eskisi gibi içimden gelmiyor yazmak nedense...işten fırsat bulunca faceye atıyorum kendimi, buraya sıra gelmiyor, aklıma da gelmiyor artık...
Birikim, tasarruf vs işini de artık çok kafama takmadan yürütmeye karar verdim. Olduğu kadar...Kendimi çok fazla kasmayacağım...o yüzden ben burada olmasam daha iyi olur :) Siz devam edin..Arada buraya uğrar bir çaynızı kahvenizi içerim yine :)
Merhaba kızlar..
Buradan uzak kalınca unutmuş muyum, soğumuş muyum bilmiyorum...eskisi gibi içimden gelmiyor yazmak nedense...işten fırsat bulunca faceye atıyorum kendimi, buraya sıra gelmiyor, aklıma da gelmiyor artık...
Birikim, tasarruf vs işini de artık çok kafama takmadan yürütmeye karar verdim. Olduğu kadar...Kendimi çok fazla kasmayacağım...o yüzden ben burada olmasam daha iyi olur :) Siz devam edin..Arada buraya uğrar bir çaynızı kahvenizi içerim yine :)