Her Tavsiyeniz Benim İçin Bir Umut (midem)

kefir içmeni tavsiye ederim benim reflümü geçirdi
doğumda narkoz verdiler sonrasında aylarca bulantım oldu kefir içmeye tekrar başlayınca o da tamamen geçti
ne mide yanması ne ağrı ne başka bişey kalmadı

sen ilaçlardan ne kadar sonra düzelmeye başladın ben 6 aydır mide koruyucu kullanıyorum gaviscon arada alıyordum artık hergün almaya başladım o biraz iyi geliyor gibi bana

ama ılaclarını cok duzenlı kullan ..gavıscon gunde 3 kere verıyorlar aksatma arada ılacla duzelmezkı
mıde koruyucu baıgırsak duzenleyıcı yanı ne verdıyse dr aksatma cnm..cok pıs bırsey yaa benım bu agrı br tuttumu 1 hafta duzelmez..burnumdan gelır.ne yerım ne ıcerım:S ozellıkle streste uzak dur canm yaa gavıscok guzel ılac bana da ıı gelıyor.. hangı sehırdesın

benimde geçen seneden beri mide rahatsızlıklarım başladı..

birde okula gitmek için her sabah 1.5 saat yol çekiyorum ölüm gibi

uykumu alamadığım zaman oluyor en çok birde sabahları.. boğazda bir şey varmış hissi, geğirme hissi, mide bulantısı, bazen de inatçı öksürük oluyor (

sabahları bir kaşık bal yutuyorum çok rahatlatıyor sıcak şeylerde iyi geliyor.

bende tek sabahları olduğu için işe yarıyor bunlar

Allah şifa versin

gaviscon yeni verildi zaten tamam onuda düzene oturturum

bugün kontrolüm var bakalım doktor ne diyecek

çanakkaledeyim ben

Son düzenleme:

amin herkese inşallah

bende gün içinde de devam ediyor ama en çok uykuda ve sabah rahatsız ediyor benide

Benimde bu yaşta mide problemim var ama bu derecede değil çok şükür

Doktorlar ne diyor, doktor bile çare değilse İnşallah bir çözüm bulursunuz

kızlar çok yakın bir tanıdığımda yıllardır hatta neredeyse 15 yıldır bu hastalıkla uğraşıyor.
kaç tane doktora gitti.sürekli ilaçlar değişiyor.doktorların dediği ömür boyu ilaç kullanacak ve yediklerine dikkat edecek.
2 yastıkla yatıyor.boynunda düzleşme oldu.
boğazı sizdeki gibi tahriş oldu.hatta beze beze oldu.salata gibi şeyler hiç yiyemiyor.afedersiniz geri geliyor yedikleri.
birçok yiyecek yasak.ama her geçen gün yediklerinin sayısıda azalıyor.çünkü dokunmaya başlıyor.
her yıl,hatta 6 ayda bir endoskopiye giriyor.parça alınıyor.İntestinal metaplazi var.Displazi şuan yok.ama Displazi sonrası tedavi ile gerilemezse kanser gelişebiliyormuş.
yanlış bilmiyorsam.ilaç ismi yazılmıyor sanırım.gerçi doktorun dediği her ilaç hemen hemen aynı işlevi görüyor diyor.
ilaç kullanmadığı zaman zaten ne var ne yoksa çıkartıyor.
doktorun dediği yediklerine dikkat edeceksin.çiğ soğan sarımsak,kızartma,asitli gıdalar,portakal gibi asitli meyveler yasak.
çikolata,akşam üzeri tavuk/et sulu yemekler yasak.roka,tere yasak.hamur işi yasak,aklıma şuan gelmiyor çok fazla yasak var.
sık beslenme,yatmadan belli bir süre önce yemeği kesmesi gerek.bunlara rağmen rahatsızlanıp yataklara düştüğünü biliyorum.
ozamanda acilde serum yiyor.ozaman kendine geliyor.doktora sordum.serumun zararı olmaz.rahatlatır.ağrı kesici gibi bişey koyuyorlar dedi.
hani çektirmeyin sürekli istifra ederse serum alabilir dedi.
çok zor bir hastalık.hani insanlara basit gibi geliyor ama yaşam kalitesini fazlasıyla etkiliyor.
tavsiyem eğer midenizde reflü,gastrit belirtileri varsa, hiç hastalığı ilerletmeden doktora gidin
bu hastalık ilerlediyse zaten dikkat etmekten başka yapacak bişey yok.

Son düzenleme:
Havuçsuyu kürü öneririm.

Oğlumda reflü başlangıcı var.İlaç kullanmıyor.Şimdilik geçici çözümlerle idare ediyoruz.
En son her gün 1 küçük bardak havuçsuyu+her gün 1 yovita ile kür yaptık,çok iyi geldi.
Havuçsuyunu her akşam yatmadan az önce içti.Yovitayı ise öğlen ve akşam yemeği arasında tek başına yedi.
O zamandan beri şikayeti yok çok şükür.Arada (haftada 2 gibi) havuçsuyuna devam ediyor.

Kötü olduğu dönemlerde,akşam yemeğini erken yiyip,en son öğün olarak elma yiyordu.
Elma da iyi geliyor.Daha önce yazmıştım,leblebi de mideyi yatıştırıyor.
1-2 damla soğuk süt yudumlamak da iyidir.

Geçmiş olsun.Umarım yazdıklarım işine yarar.
Havuçsuyuna özellikle dikkatini çekerim.İnternetten araştırırsan faydalarını göreceksin.

Allah onada şifa versin hiçte göründüğü gibi basit değil gerçekten bende sonumun öyle olmasından korkuyorum çünkü dikkat ettiğim halde bende kötüyüm ama çok şükür o kadar değil şimdilik inşallah olmazda, yemek konusundada yiyecek şey o kadar az ki insan bunalıma giriyor ne yiyeceğini şaşırıyor

teşekkür ederim havuç suyunu evet duydum bir kere denedim hatta çok kötü midemi yakmıştı ve ardından hemen istifra etmiştim o yüzden bi daha cesaret edemedim

yovita nedir peki ?

ayrıca havuç suyuna ilk zamanlar ne kadar devam ettiniz bazı yerlerde 21 gün bazı yerlerde 40 gün yazıyor

2 defa endoskopi olmuş ve midedeki enfeksiyondan ağrıdan yerlerde sürünerek ağlayan ve sabah uyandığımda o reflünün ağzımda bıraktığı iğrenç ve acımsı tatdan çok çekmiş birisi olarak sana KUDRET NAR'ını tavsiye ederim arkadaşım...
sabahları aç karnına 1 yemek kaşığı yut bitene kadar kullan geçmesse tekrar kullan...

tadı iğrenç kokusunu içine çekme koklama yemek yemekten soğursun ama o bir mucize...

burnunu kapatarak iç ve hemen yut dene bak nasıl işe yarayacak...
çok geçmiş olsun...

buarada reflünün net bir tedavisi yok ama seni bu hale getiren midendeki enfeksiyondur...

bu kudret narını iç ne demek istediğimi anlıycaksın...

çok sağol canım yağını mı ballısını mı alayım

mide de ki enfeksiyondan kastınız helicobakter mikrobu yani bakteriyse evet oda çok çektiriyor 2 defa antibiyotik kullandım ama net sonuç alamıyorum test yapılmadı henüz geçti mi geçmedi ibilmiyorum ama sizin o mikrop antibiyotikle ölmüşmüydü

Yaşı büyüktür bu kişinin ama yine de Allah yardımcısı olsun :26:

o gün aceleden bunu yazmayı unutmuştum canım... kefirin de faydası var... yalnız şu marketlerde satılan hazır kefiri değil de evde kandin mayalayacağın kefiri kullan... bize de kefiri bir tanıdığımız vermişti.. sanırım aktarlarda da satılıyor... evde kendin mayalıyorsun çok zor değil ... uzun bir süre kullandı eşim... inşaallah sen de en kısa zamanda atlatırsın...

Yaşı büyüktür bu kişinin ama yine de Allah yardımcısı olsun :26:

evet yaşı bayağı bir büyük.o yüzden yaşı genç olanlar dikkat etsin.
tanıdığım da kefir yapıp içiyor.bazı doktorlar önermiş.ama bazılarıda fazla abartmadan için demiş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…