Her Tavsiyeniz Benim İçin Bir Umut (midem)

leblebi yiyin bolbol mide suyunu alsın akşamları çay içmeyin birde yatarken dişlerinizi fırçalayın mutlaka birde su tükenin gün içinde sabahları idrar renginiz çok koyu sarıysa mutlaka su için 2 3 lt

Son düzenleme:
Kızlar endoskopiden cok korkuyorum ama agzıma acı su gelıyor ve sanırım bogazımı tahriş ettiğindn yutkunma zorlugu yapıyr sankı boazmda takılma hissi var napcm bilmiyrm bu helikobakter nasıl gecer ilaçsız hap içemeyen birirym bgune kadar elhamdulıllah sapasaglamdm son 8 aydr boyle bir de sanrm o hapar cok büyük oluyrms ve küçültüp içilemıyorms:KK43:

bu aralar o ilacın işkencesini çekiyorum ilk başlarda çok kötüydü halsizli yapıyor ağzında sürekli ilaç tadı oluyor sabahları boğaz ağrısıyla uyanıyorsun doktor yazarken korkmuştu ilacı 3 lü tedavi falan dedi dedim şurupmu tadımı kötü şurup değil dedi tadı kötü dedi ama yüzündeki ifade içince görürsün der gibiydi ama şimdi alıştım sürekli su tüketiyorum 3lt yakın midemizi kurtarıcaz diye böbrekten olmayalım endoskopiden korkmayın uyutuyorlar zaten hissetmiyorsunuz
birde bitkilerle olmuyor kudret narı meyan kökü leblebi hepsini denedim illaki ilaç tedavisi şart ben acıyı çok severim soslu limonlu salata çok severim yaklaşık bir aydır 1 kere acı yedim salata yemedim hiç sigarada kullanıyorum sigara pek etkilemiyor beni ama doktor sigarayı bırakmassan ameliyat masasına gelirsin 2. gelişinde demişti ilacı kullanırken dediğim gibi bol su için karpuz yiyin birde şeftalili ice tea biraz kilo alırsın ama 15 gün dayanıcaksın artık

Son düzenleme:
benimde reflüm var canım
ben midem yanmaya başladığı an yarım çay bardağı sütü üç yudumda içiyorum
her sabah aç karnına iç canım bana çok iyi geldi bunu 5 yıl önce yaptım şidi sorun olduğunda hemen
yapıyorum yine ama fazla değil 3 yudum sadece:KK34:

Kızlar endoskopiden cok korkuyorum ama agzıma acı su gelıyor ve sanırım bogazımı tahriş ettiğindn yutkunma zorlugu yapıyr sankı boazmda takılma hissi var napcm bilmiyrm bu helikobakter nasıl gecer ilaçsız hap içemeyen birirym bgune kadar elhamdulıllah sapasaglamdm son 8 aydr boyle bir de sanrm o hapar cok büyük oluyrms ve küçültüp içilemıyorms:KK43:

bir an önce endoskopiyi yaptırın objektif olarak tanınız konsun ona göre eğer helicobacterin sebep olduğu gastrit ise antibiyotik tedavisine başlanır...asla ihmal etmeyin gastrit kas tabakasına ilerlerse ülser ülser de kansere kadar gider Allah göstermesin..endoskopide özel hastaneler genel anestezi yapıyor diye biliyorum ....devlette yaptırdım ben lokal anestezi ile sorunsuz geçti...çok korkuyordum ama korktuğum kadar değildi hatta 5 aydır ilaç tedavim sürüyor boğazımdaki kitle hisse sanki bir şey varmış da yutamıyorum hissi geçmedi bir türlü...gastritimden mi kaynaklı bilmiyorum onun için tekrar endokopi yaptırmayı planlıyorum

geçmiş olsun canım bende de antral gastrit çıktı reflü tedavisi görüyorum.... rabiza tablet ve rennio duo isimli süspansiyonu kullanıyorum 5 aydır...benim ağzıma mide özsuyu gelmiyordu benim göğüs kemiği arkasında yanma hissim vardı şükür o geçti..geçmeyen ve ondan mı kaynaklı olduğunu bilmediğim bir sıkıntım var boğazımda sanki bir kitle varmış gibi hissediyorum orda bir yumruk gibi duruyor sanki sende de var mı öyle bir sorun ? bu arada sendeki helicobacter pylori isimli bakteriden kaynaklı başlamış antibiyotik falan verilmiştir....sonrasında tahlil falan yaptırdın mı canım çünkü bu bakteri tehlikeli mide kanserine kadar götürebilir

o bakterden dolayı olan şikayetim kalmadı canım ben reflüden çok çekiyorum o yemek borusunda yanma bende de oluyordu ilaç içince geçiyor bırakınca yanıyordu bir ara ilaçlar dokundu diye içemedim o dönem yemek borum acımaya başlamıştı mesela salçalı yada çok azda olsa baharatlık yemek yersem daha yutarken yemek oraya değdiği an yemek borum resmen acıyordu bu bu sıralar daha çok arttı tekrar endoskopi yapıldı 1 hafta önce ve orda tahriş görüldü asit yemek borumu tahriş etmiş artık o kadar çok şey yemek borumu acıtıyor ki kiraz bile yiyemiyorum yutarken orası kaynar su dökülmüş gibi yanmayla beraber acıyor :KK43:

bu arada bende yok ama o hissin sebebi reflü, bende de boğaz ağrısı yapmıştı mesela bir dönem ve boğazım faranjit gibi kronik olarak hep kızarık parfüm kokusu falan boğazımı çok yakar

Son düzenleme:
benimde reflüm var canım
ben midem yanmaya başladığı an yarım çay bardağı sütü üç yudumda içiyorum
her sabah aç karnına iç canım bana çok iyi geldi bunu 5 yıl önce yaptım şidi sorun olduğunda hemen
yapıyorum yine ama fazla değil 3 yudum sadece:KK34:

canım, benim midem değilde yemek borum yanıyor hatta yanmayıda geçti asit orayı tahriş etmiş yemek boruma bakıldı endoskopiyle asit oranın dokusunu değiştirmiş resmen artık acıyor, ve yemekler mideme dokunmuyor yemek borusundaki tahrişe yuttuğum lokma değdiği an acımaya başlıyor, yani o kadar çok dikkat ediyorum ki orayı acıtmıycak şeyler yemeğe çalışıyorum ama yine değer değmez acıyor,nasıl geçer, geçer mi bilmiyorum çünkü pek geçen bir şey değilmiş :KK5::KK5:

endeskopi oldum .. ülser çıktı .. :KK37:
ilaçlar ballı sütler geçti çok şükür .. :KK14:
doktorunuza gidin endeskopi gerekliyse olun .. :KK6:

o bakterden dolayı olan şikayetim kalmadı canım ben reflüden çok çekiyorum o yemek borusunda yanma bende de oluyordu ilaç içince geçiyor bırakınca yanıyordu bir ara ilaçlar dokundu diye içemedim o dönem yemek borum acımaya başlamıştı mesela salçalı yada çok azda olsa baharatlık yemek yersem daha yutarken yemek oraya değdiği an yemek borum resmen acıyordu bu bu sıralar daha çok arttı tekrar endoskopi yapıldı 1 hafta önce ve orda tahriş görüldü asit yemek borumu tahriş etmiş artık o kadar çok şey yemek borumu acıtıyor ki kiraz bile yiyemiyorum yutarken orası kaynar su dökülmüş gibi yanmayla beraber acıyor :KK43:

bu arada bende yok ama o hissin sebebi reflü, bende de boğaz ağrısı yapmıştı mesela bir dönem ve boğazım faranjit gibi kronik olarak hep kızarık parfüm kokusu falan boğazımı çok yakar

çok çok geçmiş olsun canım senin reflün ileri boyutta demek ki ....çünkü ben ilaç kullanmanın yanında yememe içmeme pek dikkat etmiyorum acı biber baharat turşu vs tüketiyorum ve herhangi bir sorun hissetmiyorum belki içten içten olumsuzlukları oluyordur ama bana yansımıyo ben de yiyorum :nazar: çok dikkat et canım belirli bir zamandan sonra yemek borusunun kendisini korumak maksatlı mukoza çeşiti başka bir mukoza çeşitine dönüşüyor barret özafagustu diye hatırlıyorum ve bu da başlı başına bir risk...ben de sadece boğazımdaki his var ve şu an hissetmiyorum mesela ama bazen de bariz boğazımda sanki bir yumruk duruyormuş gibi rahatsız oluyorum...

Basit gelebilir ama en azından bulantı sorunu için suyu yemek yedikten 1 saat sonra için yemek yerken su içmeyin.
Aşırı bulantım olurdu yemek yedikten sonra sadece buna dikkat ederek üstesinden geldim
Sadece 1 hafta deneyin fark olmazsa bırakırsınız
Yemekten önce içecekseniz de yarım saat önce olsun

çok çok geçmiş olsun canım senin reflün ileri boyutta demek ki ....çünkü ben ilaç kullanmanın yanında yememe içmeme pek dikkat etmiyorum acı biber baharat turşu vs tüketiyorum ve herhangi bir sorun hissetmiyorum belki içten içten olumsuzlukları oluyordur ama bana yansımıyo ben de yiyorum :nazar: çok dikkat et canım belirli bir zamandan sonra yemek borusunun kendisini korumak maksatlı mukoza çeşiti başka bir mukoza çeşitine dönüşüyor barret özafagustu diye hatırlıyorum ve bu da başlı başına bir risk...ben de sadece boğazımdaki his var ve şu an hissetmiyorum mesela ama bazen de bariz boğazımda sanki bir yumruk duruyormuş gibi rahatsız oluyorum...

aynen canım bende barretten korkuyorum zaten ama bir problem var yani orda aklıma sürekli kötü şeyler geliyor :KK43: benim babamda da reflü var ama oda senin gibi her şeyi yiyor çünkü öyle bir problem yapmıyor, sadece arada ağzına acı su geliyor ve geçiyor hiç benim gibi bir problemi yok yani, bende 1 yılda böyle yaptı eflü babamda 20 yıldır var ama hiç sıkıntısı yok arada bulantı ve o acı su sorunu oluyor işte

X