- 22 Mayıs 2012
- 950
- 446
-
- Konu Sahibi Bayanbeyaz
o gün aceleden bunu yazmayı unutmuştum canım... kefirin de faydası var... yalnız şu marketlerde satılan hazır kefiri değil de evde kandin mayalayacağın kefiri kullan... bize de kefiri bir tanıdığımız vermişti.. sanırım aktarlarda da satılıyor... evde kendin mayalıyorsun çok zor değil ... uzun bir süre kullandı eşim... inşaallah sen de en kısa zamanda atlatırsın...
Manisalıyım canım sen öner manisaya gittiğimde izmirede giderim
çok sağol canım yağını mı ballısını mı alayım
inşallah ya her fikri deniycem bakalım ağzım boğazım yara oldu hep asitten
Ben de 20 yaşındayım ve reflü var bende de.
Tavsiye istersen ( bunları doktor bana kendi yazdırdı çünkü ağır bir reflüydü benimki çok şükür şimdi çok iyiyim ) ;
* Gece 9 en geç 9 buçuktan sonra bir şey yeme
* Yoğurt yemelisin bol bol
* gazlı içecek yasak
* çayı azaltmalısın sabahları içmesen çok daha iyi
* çantanda yulaflı yiyecekler taşımalısın. Seninkide ağır reflüyse yarım saatte bir 3-4 tane yulaflı bisküviden ye, ekmek de yiyebilirsin.
Yani işin özeti yarım saatte bir yiyecek ( yulaflı, ekmek vs ama yağlı, acılı şeyler asla değil )yemelisin..
Bunlara uyarsan bir ayda reflün azalacaktır canım :)
yağını canım zaten içinde parçacıklarda vardı...unutmaki mide için zeytinyağıda önerirler ac karına...
annem hemşire benim ama tıpta çare kalmayınca aktara gitti...
sormuş ballısıda var ama içebilirse bu daha iyi daha kuvvetli demişler onu almış...
benim mide o haldeyken bu hale geldiyse sebebi odur eminim...
sigarayı kahveyi bırakmassan kansere çevircek derdi doktorum hep düşün artık...
ama hangi aktardan aldığında önemli iyi bildiğin bi aktara git canım artık herşeyin sahtesini satıyorlar güven olmuyor buarada midenin dışındada birçok faydasıda var bi araştır istersen...
Geçmiş olsun canım.Yazılanların hepsini okumadım ama kardeşim kadar sevdiğim arkadaşımda aynı dertten muzdaripti.Duydunmu bilmiyorum ama patates suyu,onun kurtarıcısı oldu.Katı meyve sıkacağında bir veya 2 patatesin suyunu sık çiğ iç.Mide kanamasına,mide yaralarına,boğaz yaralarına ve reflü için güzel sonuçlar vermişti.Denemeni tavsiye ederim.
Bende de reflü şikayeti vardı doktora gittim endoskopi çekildi ve helipak tedavi setini verdi peşinede mide koruyucu bi hap vermişti Allaha şükür düzeldi bu şekilde ancak mide ilacı kullandığın için sonradan b12 vitamini eksikliği çıkabiliyo ona dikkat et
Kudret narı bende kullandım, reflü sorunum senin ki kadar ileri değildi ama çok faydasını gördüm, iki ay kadar kullandım bir daha da olmadı çok şükür
yok bende de reflü vardı doktor öyle söyledi.o helipak gastrit mikrobu için bende kullandım onu ama reflü daha farklı bir şey.. kapakçık sorunu oluyor reflüde ama sizin geçmesne sevindim
2 Sene çektim hayattan bıkmıştım en büyük şikayetim özellkle sabahları istifra gün içind sürekli bulantı .. mide yanması agıza acı su gelmesi halt etmiş yanında ..Kullanmadım ilaç kalmadı 2 kez mideye hortul atıldı artık istifradan bogazımda tahriş olmuş agzımdan kan geliyordu .. isim vermek doğrumu bilmiyorum ama end.l isminde bir ilaç ve özellikle nexi.m çok çok çok iyi geldi .. birde beyaz bir şurup veriyorlar gav.skon oda mide yi rahatlatıyor .. kudret narından pek bir fayda görmedim .. limon bulantımı hafifletirdi .. baharatlı ve yaglıdan uzak durmalısın bulantını ve agıza acı su gelmesini fazllaştırır ..Geçmiş olsun ALLAh şifa versin inşAALLAH tez vakitte kurtulursun ben şuan iyiyim hmd olsun .. stres en büyük sebebi bunuda söyleyeyim
geçmiş olsun canım bende de antral gastrit çıktı reflü tedavisi görüyorum.... rabiza tablet ve rennio duo isimli süspansiyonu kullanıyorum 5 aydır...benim ağzıma mide özsuyu gelmiyordu benim göğüs kemiği arkasında yanma hissim vardı şükür o geçti..geçmeyen ve ondan mı kaynaklı olduğunu bilmediğim bir sıkıntım var boğazımda sanki bir kitle varmış gibi hissediyorum orda bir yumruk gibi duruyor sanki sende de var mı öyle bir sorun ? bu arada sendeki helicobacter pylori isimli bakteriden kaynaklı başlamış antibiyotik falan verilmiştir....sonrasında tahlil falan yaptırdın mı canım çünkü bu bakteri tehlikeli mide kanserine kadar götürebilirHepinize merhaba derdin biri bitmeden diğeri başlıyor şu 2 - 3 yıldır...
Konuya gelirsem mikroptan kaynaklanan gastritim vardı baya çektim şu an biraz rahatım çok şükür ama şimdi de reflü başladı ama öyle bir reflü ki hayatımın en kötü günlerini yaşıyorum boğazım 4 aydır grip gibi kızarıktı sebebi buymuş her şeyime o kadar çok dikkat ediyorum ki yatağımı yükselttim, harfi harfine diyetime uyuyorum, mide koruyucu ve asit azaltıcı şuruplar içiyorum , bitkisel şeyler deniyorum ama hiç birinin faydasını görmüyorum
20 yaşındayım ama şu an hiç bir şeyden zevk alamıyorum çok şükür çok güzel bir okulum, ailem ve ilişkim var ama sağlık olmadan olmuyor...
dün gece ağzıma ekşi su gelmesiyle uyandım asit o kadar çok gelmiş ki, bugün damaklarım hassaslaşmış acıdan yemek yiyemedim...
benim şikayetlerimin yemek borusunda yanma, boğazda kızarıklık ve yanma arada bir şey takılmış hissi,(bazen kulaklarım bile kaşınıp yanıyor) ve bulantım çok oluyor...
mutlaka bu hastalığı yaşayan ya da yakınları yaşayanlar vardır her türlü tavsiyenizi bekliyorum bitkisel olur, doktor adı olur , ilaç olur(doktoruma sormadan kullanmam merak etmeyin) vs. lütfen yardımlarınızı bekliyorum o kadar çaresiz kaldım ki her şeyi deneyip sonuç alamamak beni çok umutsuzlaştırıyor