Her şeye susmak, göz yummak zorunda mıyız?

Yabuislerne

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
10 Ekim 2020
29
5
29
Merhaba hanımlar,
Aslında başka bir isimle üyeliğim var ama yeni bir hesap açıp öyle derdimi anlatmak istedim. Eşim emniyet çalışanı, o görevdeyken evde tek kalıyorum. Evde tekken de dışarıdan bir kavga sesi vs geldiğinde hemen rahatsız ve tedirgin olup balkona çıkıyorum. Sokağımızın çevresinde serseriler var, yani bu torbacı diyebileceğimiz uyuşturucu kullanan, alkol alan, elinde pitbull gezdiren huzur bozan tipler, gün içerisinde özellikle de akşam ve gece geç saatlerde çok gürültülü bir şekilde konuşarak veya tartışarak dolaşıyorlar. Ben de eşim işte olduğu zamanlar her denk geldiğimde rahatsız olduğum için eşime yazıp anlatıyorum, bak az önce böyle böyle bir şey oldu diye, bazen görüntülü veya videolu kanıt atıyorum eşime, eşim de oturduğumuz ilçede görev yapıyor belki bu bölgeyle ilgilenen arkadaşlarına söyler de ilgilenirler diye ona haber veriyorum. Bazen sarhoşun biri geliyor sokakta bağırıp eski karısının ailesini çağırıyor meydan okuyor eski karısının yakını da elinde baltayla çıkıyor filan böyle şeyler de oluyor. Özellikle de uyuşturucu kullanıp satıyorlar birbirlerine veriyorlar, gürültü çıkardıklarında rahatsız olup kızana tehdit saydırıyorlar. İster istemez çok rahatsız oluyorsunuz, akşamları yalnız çıkmaya bile çekiniyorsunuz yani. Ben de bu duruma çözüm bulunsun eşim sonuçta bu ilçede görevli, mahallemizde görevli olan bekçi arkadaşlarına veya o an devriye gezen ekip arkadaşlarına bilgi verir belki burası için bir şey yapılır diye eşime anlatıyorum atıyorum ama eşim bu durumdan dolayı bana kızmaya başladı.

Sürekli balkonda olay çıksın diye bekliyorum sanıyor ama köşe başındayız 3 sokağa bakıyor evimiz. Ses direk binamızın dibinden geldiği için ister istemez o an çıkıp bakıyorum çünkü sık sık böyle şeyler oluyor, tedirgin ve rahatsız oluyorum. Bu kadar şeyi gördüğüne göre sürekli balkondasın demekki, ben yokken balkona çıkma, neden ben yokken balkona çıkıyorsun diyor. Evimşn balkonuna çıkmama laf ediyor. Az önce pitbullu tartıştıkları çocuğun üstüne saldılar. Eşime görüntüsünü attım. Bana diyor senin derdin ne, neden herşeye balkona çıkıyorsun, sana birşey mi yaptılar da bu kadar üstüne düşüyorsun, sanane, sana mı yapıyorlar, sen çekerken çocuk yukarı bakıyor ben sana daha kaç kere söyleyeceğim böyle şeylerde cama balkona çıkma diye, niye beni dinlemiyorsun filan dedi kızdı.

Gürültülerinden rahatsız oluyorum, evimden dışarı rahat çıkmak istiyorum, balkonumda keyifle oturmak istiyorum. Ben eşim evde yokken yakında oturan aileme gittiğimde dönüşte babam beni eve bırakmak zorunda kalıyor, neden kendim eve dönemiyorum? Bunlar kafama takmam için sebep değil mi?

Balkon dışında da her şeyime karışıyor eşim, evimin temizliğine, bulaşık makinesini, çamaşır makinesini ne zaman çalıştıracağıma vs. birde üstüne balkona çıkma vs demesi sinirimi bozuyor artık.

Sürekli olay çıkan bir yerde neden hala ısrarla yaşadığınızı gerçekten anlamadım. Eşiniz o ilçede görevli diye ordasınız sanırım. Gerekirse yol çeksin ama taşının böyle yerde ömür geçmez. O evde yaşadığınız sürece balkonda keyifle oturmak gibi bir ihtimali unutun. Ne siz ne eşiniz tek başınıza koca bir mahalleyi değiştirebilirsiniz. Her gün her gün şurda olay çıktı müdahale et, bak burda ne oldu diye eşinizi darlıyorsanız bıkmıştır artık ki haksız değil. Siz en ufak seste balkona koştuğunuzda biri de dönüp ne var ne izliyorsun diye size taksa ne olacak? Olmayacak bir ihtimal değil bu

Tum mahalleler mi boyle o ne biçim ilçe oyle. Siz polis degilsiniz eşiniz polis önce onu bi anlayim kamerayla cekim yapmak balkona koşmak falan mantikli degil esiniz haklı her konuda böyle cocuk gibiyseniz mutfaga da eve de karismasi normal esinizin.Icerde kapatin kapiyi pencereyi kitap okuyun muzik dinleyin.

Temizliğe çamaşır makinesine karışması çekilir şey değil orada haklısınız. Ama adam emniyette çalışıyor diye her sorunu ona anlatıp video göndermeniz saçma. Batman değil ya adam nasıl müdahale edip değiştirsin koca semti. Ayrıca ben insanların eşlerini çözümsüz şeyleri sürekli anlatıp darlamasını da anlamıyorum. Çözümcül olmam lazım, mahalleniz bu kadar sıkıntılıysa direkt taşınma üzerine yoğunlaşın

Merhaba hanımlar,
Aslında başka bir isimle üyeliğim var ama yeni bir hesap açıp öyle derdimi anlatmak istedim. Eşim emniyet çalışanı, o görevdeyken evde tek kalıyorum. Evde tekken de dışarıdan bir kavga sesi vs geldiğinde hemen rahatsız ve tedirgin olup balkona çıkıyorum. Sokağımızın çevresinde serseriler var, yani bu torbacı diyebileceğimiz uyuşturucu kullanan, alkol alan, elinde pitbull gezdiren huzur bozan tipler, gün içerisinde özellikle de akşam ve gece geç saatlerde çok gürültülü bir şekilde konuşarak veya tartışarak dolaşıyorlar. Ben de eşim işte olduğu zamanlar her denk geldiğimde rahatsız olduğum için eşime yazıp anlatıyorum, bak az önce böyle böyle bir şey oldu diye, bazen görüntülü veya videolu kanıt atıyorum eşime, eşim de oturduğumuz ilçede görev yapıyor belki bu bölgeyle ilgilenen arkadaşlarına söyler de ilgilenirler diye ona haber veriyorum. Bazen sarhoşun biri geliyor sokakta bağırıp eski karısının ailesini çağırıyor meydan okuyor eski karısının yakını da elinde baltayla çıkıyor filan böyle şeyler de oluyor. Özellikle de uyuşturucu kullanıp satıyorlar birbirlerine veriyorlar, gürültü çıkardıklarında rahatsız olup kızana tehdit saydırıyorlar. İster istemez çok rahatsız oluyorsunuz, akşamları yalnız çıkmaya bile çekiniyorsunuz yani. Ben de bu duruma çözüm bulunsun eşim sonuçta bu ilçede görevli, mahallemizde görevli olan bekçi arkadaşlarına veya o an devriye gezen ekip arkadaşlarına bilgi verir belki burası için bir şey yapılır diye eşime anlatıyorum atıyorum ama eşim bu durumdan dolayı bana kızmaya başladı.

Sürekli balkonda olay çıksın diye bekliyorum sanıyor ama köşe başındayız 3 sokağa bakıyor evimiz. Ses direk binamızın dibinden geldiği için ister istemez o an çıkıp bakıyorum çünkü sık sık böyle şeyler oluyor, tedirgin ve rahatsız oluyorum. Bu kadar şeyi gördüğüne göre sürekli balkondasın demekki, ben yokken balkona çıkma, neden ben yokken balkona çıkıyorsun diyor. Evimşn balkonuna çıkmama laf ediyor. Az önce pitbullu tartıştıkları çocuğun üstüne saldılar. Eşime görüntüsünü attım. Bana diyor senin derdin ne, neden herşeye balkona çıkıyorsun, sana birşey mi yaptılar da bu kadar üstüne düşüyorsun, sanane, sana mı yapıyorlar, sen çekerken çocuk yukarı bakıyor ben sana daha kaç kere söyleyeceğim böyle şeylerde cama balkona çıkma diye, niye beni dinlemiyorsun filan dedi kızdı.

Gürültülerinden rahatsız oluyorum, evimden dışarı rahat çıkmak istiyorum, balkonumda keyifle oturmak istiyorum. Ben eşim evde yokken yakında oturan aileme gittiğimde dönüşte babam beni eve bırakmak zorunda kalıyor, neden kendim eve dönemiyorum? Bunlar kafama takmam için sebep değil mi?

Balkon dışında da her şeyime karışıyor eşim, evimin temizliğine, bulaşık makinesini, çamaşır makinesini ne zaman çalıştıracağıma vs. birde üstüne balkona çıkma vs demesi sinirimi bozuyor artık.
Yani her olayı atıp çekmeniz her olayda balkona çıkmanızda eşiniz haklı,duyar söylersiniz,arkadaşlarına söylerse söyler her yaşanan şeyi videoya almanız fotoğrafını çekmeniz,her olayda balkona çıkmanız tehlikeli ayrıca..Onun dışında başka bi mahalleye geçin çok endişe ediyorsanız

Her şeye susmamak lazım da öyle ota b.ka karışmamak da lazım. Adam Pitbull gezdirsin kime neye zararı var mesela, her sese balkona çıkıp fotoğraf çekerseniz bu sefer siz göze batarsınız eşiniz de milleti başımıza bela etme diye kızıyordur ve bence haklı da. Uyuşturucu kullananları da gider polis merkezine yazılı şekilde şikayet edersiniz sonrasını onlara bırakırsınız. Sürekli dışarıyı dikizlemek her sese kualk kesilmek de ne bilim çok mu boş vaktiniz var ki acaba

Yani her olayı atıp çekmeniz her olayda balkona çıkmanızda eşiniz haklı,duyar söylersiniz,arkadaşlarına söylerse söyler her yaşanan şeyi videoya almanız fotoğrafını çekmeniz,her olayda balkona çıkmanız tehlikeli ayrıca..Onun dışında başka bi mahalleye geçin çok endişe ediyorsanız
Her yaşananı videoya almıyorum tabi ki belki orada herşeui görüntüye aldığım anlaşılmıç olabilşr ama öyle değil. Silah sesi geliyorsa evde duruyorum cama balkona çıkmıyorum korkuyorum zaten, ama balkon kapım sürekli açık aşırı gürültü kavga sesi geldiğinde çıkıp bakıyorum sonra büyük bir şey değşlse içeri giriyorum. Ama diyelim hırsızlık gördüysem, uyuşturucu ticareti gördüysem, beni çok tedirgin edecek şeyler gördüysem çekip atıyorum. 1,5 yıllık evliyiz, bu zamana kadar en fazla 2-3 kere atmışımdır resim en fazla. Taşınmayız burası kpmin evi ama biz kalıyoruz. Oturduğumuz ilçede en sakin yer burası malesef.

Çamaşıra bulaşığa konuşmasını ayrı tutuyorum ama sürekli her olaya balkona koşup video çekmeniz bana da güvenli gelmedi haklı eşiniz. Birinin kafası atar kapınıza gelir Allah korusun. Rahat rahat oturmak istiyorsanız bence oradan taşının. Yani hepimiz rahat yaşamak istiyoruz ama belanın göbeğinde de ben balkona çıkamayacak mıyım diye diretmek mantıklı değil. Ve can sıkıcı adam napsın yapmıyor bi şey işte üstüne aklı sizde kalır. Siz taşının bence oradan.

Her şeye susmamak lazım da öyle ota b.ka karışmamak da lazım. Adam Pitbull gezdirsin kime neye zararı var mesela, her sese balkona çıkıp fotoğraf çekerseniz bu sefer siz göze batarsınız eşiniz de milleti başımıza bela etme diye kızıyordur ve bence haklı da. Uyuşturucu kullananları da gider polis merkezine yazılı şekilde şikayet edersiniz sonrasını onlara bırakırsınız. Sürekli dışarıyı dikizlemek her sese kualk kesilmek de ne bilim çok mu boş vaktiniz var ki acaba
Pitbull gezdirmesi sıkıntı değil ama bu şahıslar serseri tipler ve gözüöün önünde çocuğa saldırttı köpeği, çocuk da korkusuna komşumun kamyonetine çıktı. Ayrıca ağızlıksız Pitbull gezdirmek yasak. Görüyoruz kedilere vs saldıran pitbulları. Bu dediğim tipler köpeği saldırgan yetiştiren tipler.

Ayrıca herşeyde fotoğrwf çekmiyorum 1,5 yıllık evliyim bu sürede en fazla 2 3 kere öyle fotoğraf attım. Onun dışında fotoğraf atmadım ama beni eşim işteyken aradığında olay olduyda canım şuan sokakta olay oluyor korkuyorum seslerden diyorum. Evimin önünde olan gürültüye de bakmayacak mıyım? 7 24 camda değilim ama ses evimin önünden geliyor ve gece geç saatte gelşyor bağırış çağırışlar ister istemez bazen çıkıp bakıyorum. Ama eşime göre hiç çıkmayacakmışım o işteyken balkona, cama.

Dikkat edin sizi videoya çekerken görmesinler :olamaz: Başınıza daha büyük dertler açılmasın.

Düzeni tek başınıza sağlayamayacağınıza göre muhitinizi değiştirmekten başka çare yok
İlk defa video çektim onda da eşim kızdı. 😔 Normalde sadece öyle büyük birşey olduğunda evin önünde böyle böyle oluyor diye arardım sadece. Kendisi evde olduğunda öyle bir şey olduğunda hemen aşağıya iniyor bakmaya. 1,5 yıldır evliyiz en fazla 2 3 kere de görüntü atmışımdır. Ama eşim akşam çalıştığı için beni aradığı saatler arasında bu olaylar olunca böyle anlatıyorum bir sıkıntı var mı deyince dışarıda kavga oluyor korktum çok kötü sesler geliyor vs diye söylüyorum mesela. Tabi her zaman her gün de olay olmuyor ama. Bir kaç ayda bir böyle olaylar oluyor.

Hem pastam durdun hem karnım doysun istiyorsunuz da olmuyor öyle. Kayınpederiniz evi taşınamazsınız madem alışacaksınız. Zaten o mühitteymiş kendi ailenizin evi de bu zamana kadar nasıl alışmadınız ona şaşırdım. Orada oturduğunuz sürece evet sizi babanı bırakacak eve, evet balkon keyfi yapamayacaksınız, evet evinizden dışarı rahatta çıkamayacaksınız. Bunları yapmak istiyorsanız gidersiniz başka semtte kiralık eve. Beklentiniz ne gerçekten anlamadım eşiniz batman mi geceleri sizi ve şehri korumak onun tek başına yapabileceği bir şey mi? Görevi başındaki adama da korkuyorum, olay çıktı diye anlatmayın aklı sizde kalmasın

Eşim zaten polis ben niye o varken ve bu ilçede görev yapıyorken polis merkezine gideyim 😂sürekli dışarıyı dikizlemiyorum hep evdeyim zaten, günde 1 2 kere balkona çıkmam dışarı dikizlemek mi oluyor. Balkon da oturma odam da ve sürekli de kapısı açık. Oturma odasında oturduğjm için de her ses geliyor. Ama her naneye çıkmıyorum tabiki dışarı. Ama arada olay olduğunda evin önünde oluyorsa çıkıp bakıyorum noluyor diyw, önemli değilse anlatmıyorum zaten ama önemliyse anlatıyorum, diyorum böyle böyle oldu korktum filan diyorum. Ama her şeyş çekip atmıyorum her şeyde aramıyorum ama korktuğum zaman arıyorum.

Hem pastam durdun hem karnım doysun istiyorsunuz da olmuyor öyle. Kayınpederiniz evi taşınamazsınız madem alışacaksınız. Zaten o mühitteymiş kendi ailenizin evi de bu zamana kadar nasıl alışmadınız ona şaşırdım. Orada oturduğunuz sürece evet sizi babanı bırakacak eve, evet balkon keyfi yapamayacaksınız, evet evinizden dışarı rahatta çıkamayacaksınız. Bunları yapmak istiyorsanız gidersiniz başka semtte kiralık eve. Beklentiniz ne gerçekten anlamadım eşiniz batman mi geceleri sizi ve şehri korumak onun tek başına yapabileceği bir şey mi? Görevi başındaki adama da korkuyorum, olay çıktı diye anlatmayın aklı sizde kalmasın
Yaa bu çevrede görev yapan arkadaşları var kendisi böyle olay olduğhnda hemen bekçi veya polis arkadaşlarınj arıyor evdeyken. Kendisi işine geldiği gibi yapıyor. Hatta onlar gelmeden kendi kendşne inip olaya müdahale ediyor filan.

X