Her sene yaz temizliği yapar mısınız?

offfffff sormayın kızlar yaaa birazdan kalkıp genel bi toplayacam ev iğğğğğrenç bir halde
nasıl yapıcam bilmiyom
ağlıyacam yaaaa
bilmiyorumkismile

bende yapıyorum
halılar perdeler yıkanır
camlar kapılar silinir.
yazlık çıkarılıp kışlarlar kaldırırı
onun haricinde her hafta dip köşe heryer güzelce temizlenir

benim için aslında yaz-kış farketmez aklıma estikçe perde,dolap temizliğim olur..
ama bahar başkadır annemden de böyle gördüm...ayrı bir temizlik havası olur evde..kışlıklar
kalkar..naftalinlenir..ev temizlenir ..
bu yaza yeni evli olarak giriyorum...evlendiğimden beri perdelerimi yıkamamışdım...
bahar bahanesiyle bi kaç haftaya yıkıycam..geri kalan yerleri fırsat buldukça yapıyorum zaten..
naftalinlerimide yünlü eşyalara yerleştirdim..bir tek gözüme perdeler batıyor yıkasam rahatlıycam.

Yaz temizligi yapılırken bunalıma girdigim
fakat bitince mis gibi rahat rahat oturabıldıgım sıkıntılı şeyy :)
Hiç bitmiycekmiş gibi bu işin içinden nasıl çıkıcam diye kara kara dusundugum her defasında
anlımın akıyla yada teriyle diyeyım :d çıktıgım durum
Oda oda yapıyorum oturma odasından başlarım en son mutfak ve banyoyla biter.
Tek başıma yapıyorum 2 3 günümü alıyor ımm yakın tarihte okul
bitince niyetim var başlamaya
az kaldı 2 hafta sonra sil süpürrrr zemuszemus

3 gun once yaptim. ve tam 3 gun surdu evim cokta buyuk deil ama heryeri doktum sildim geri yerlestirdim bitti cok sukkur

Normalde her hafta camları silerim.Çekmecelerimde düzenlidir,koltukların altlarını da aklıma estikçe çekip süpürürüm zaten her zman temizlik yaparım evim temiz ve dolaplarımın içleri düzenlidir.Yine de bahar temizliğini söylene söylene de olsa yaparım.Mutfak zaten bir günü mü alır dolapların içini boşaltır siler yerleştirirm..buzdolabının içini boşaltıp silerim.fırın arkası,buzdolabı çeker sileirim..Evin tüm perdelerini bir kere daha yıkarım,kışlıkları kaldırır yazlıklarımı yıkar,ütüler yerleştirirm,halılar yıkamaya gider,kapıları normal temizlikte de her zaman silerim ama bahar temizliğinde de elden geçer bir defa daha,banyonun tüm fayansları deterjan dolapları,küvet vs onlarıda hallederim...Evdeki tüm yastık,battaniye,örtü ne varsa herşeyi yıkarım,koltuklarımı silerim..Yaptıktan sonra da müthiş rahatlıyorum ev mis gibi kokuyor ferah ferah....

Back