Her sene yaz temizliği yapar mısınız?

Her sene ne kelime her üc ayda bir dipten köseden temizlik yapilir bizde:)
Hergün toz alinir bu da ayri tabi. Ahh annem ahh hic rahat birakmiyor beni:)

ben yastiklarima yedek astarlar diktirdim terzide isterse fermuarlida dikiyorlar ..normal carsaf degistirir gibi onlarida yikiyorum ..elyaf olunca bilmiyorum ama benim yastiklar elyaf degil komple yikayinca zamanla basiliyor .eski kabarikligi kalmiyor ...simdi ise astarlari degistirirken kabartiyorum yeni gibi oluyor ..

yorganlarimida burda camasirhane var buyuk makinalari var orda gidip yikayip kurutuyorum..

yaz temizligi sadece gardorapta yaparim ..yazliklar cikarilir ,kisliklar kaldirilir..cunku devamli aylik temizlik yapinca,yaz temizligi adinda ayri bir temizlige gerek kalmiyor..cunku yaz gelmesede yorganlarin yada yastiklarin kokusu degismeden yikarim ..

Yaz temizliği yapılmıyor benim evde.
Yorganımızı ve battaniyemizi kuru temizlemeye veririm.
Dolabım Allahtan büyük de yazlık kışlık toplaması yapmıyorum.
Sadece her sene bu zamanlarda tüm kıyafetlerimi indiririm,artık giymeyecek olduklarımı ayırırım,anneme götürürüm,o uygun yerlere ulaştırır.

hernekadar ben karışmasamda evimizde bahar temizliği yapılır
ilk önce badana boya daha sonra dip köşe heryer temizlenir
dolaplar boşaltılıp giyilmeyen kıyafetler ayırılır uygun yerlere verilir
halılar yıkatmaya gider
ama biz pek bişey yapmıyoruz açıkçası
bi yardımcımız var sağolsun o yapıyor

evet yaparımm ben yaz temizliğini yapmayı daha çok seviyorum neden see havaların sıcak ve uzun olmasındanmıdırr nedirr

hç hatırlatmayın..yıllık iznimde düşünüyorum yaz temizliğini yapmayı..senağlama
bütün bazamın altını boşaltıp,yedekteki yorganlar ve battaniyeleri havalandırıyorum tek tek..
kışlıkları zaten yıkayıp kaldırdım.
bir tek havalandırma işlemi kaldı bana..

senemi keşke öyle olsa anneme çok kızarken aynısı ben oldum teyzemler falan bu kadar titiz olma hasta olursun deseler de inanın ki çok sık temizlik yapıyorum içime sinmez simetrik takıntım da var...

evimiz sobaliydi gecen sene o yuzden mecburen hersene badana boya yapiyorduk..........
bu sene evimiz dogalgazli ama mutfak ta filan tadilat islerimiz var yine mecburen boya yapilicak.....
halilar yikanicak belki yikamaya veririm,,,
battaniyeler yikanicak...
coook isim var cookkkkkkkk

ben sürekli temizlik yaptığım için yaza özel bir hazırlığım olmuyr. eğer ihtiyaç görüyorsam yorgan yada battaniyelerimi hatta halılarımı kışın bile yıkamaya veriyorum. ev kaloriferli çok batmıyor, perdeleri zaten sık sk yıkarım. keza mutfak ve dolaplarıda sürekli temizlerim. tek yapacağım kışlıkları kaldırıp yazlıkları çıkarmak o kadar. haziran ortası gibi evi kapatıp yazlığa geçiyorum. asıl işim orada başlıyor işte. komple (bahçe bakımı da dahil) eşimle birlikte temizliyoruz. eylül gibi de tekrar eve geçip burayı bir elden geçiriyorum o kadar...

senemi keşke öyle olsa anneme çok kızarken aynısı ben oldum teyzemler falan bu kadar titiz olma hasta olursun deseler de inanın ki çok sık temizlik yapıyorum içime sinmez simetrik takıntım da var...

Bende aynen senin gibi oldum ablalarıma anneme kızyorum ama bende aynı oldum çıktım, birde senin gibi simetri takıntım var, herşey yerli yerinde olacak yoksa huzursuz oluyorum

Bu sene evlendiğimden beri ilk yazım olacak.Ama kesinlikle yapıcam pek hoşlanmasam da.2 ay sonra kpss'ye giricem o yüzden bu aralar ders çalışıyorum yavaş yavaş yapıyorum işte. kışlıkları kaldırıp yazlıkları falan çıkardım.Yakın bi zamanda da halılarımı yıkamaya verip büyük temizliğe başlarım heralde

Bazen diyorum ki kendime;
bırak dağınık kalsın pis olsun ne olacak...
orayı burayı topluycam diye uğraşma an'ı yaşa diyorum....

Ama sonra asla duramıyorum, herşey yerli yerinde olacak, en ufak bir şekil bozukluğu gözüme batıyor, özellikle
hafta sonları ev pırıl pırıl olacak....

Son düzenleme:
3 YILLIK EVLiYİM, HER SENE BOYA BADANA İŞİYLE UĞRAŞIYORUM. ( Mutlaka gerekli bir sebep oluyor )
BU SENE YAPMAYACAKTIM, HAMİLEYİM.
BEBEK VARKEN HİÇ YAPAMAM DİYE DÜŞÜNDÜM BU SENEDE YAPACAĞIM.
BEKARKEN HER YIL BADANA - BOYA YAPILMAZDI. ( Ne güzeldi )

MUTFAK DOLAPLARINDAN, BAZA iÇLERİNDEN, HURÇLARA KADAR GİRMEDİĞİM HİÇBİRŞEY KALMAZ.
EN SON DA HALILARIMI YIKATIR, MİS GiBİ EVİME SERERİM.
BEN BAHAR MEVSİMİNİ YAZ BAŞLANGICINI ÇOK SEVİYORUM.
HERŞEY DAHA FERAH FERAH OLUYOR.
GÜNEŞTE ÇAMAŞIRLAR BİLE DAHA TEMİZ GÖRÜNÜYOR GÖZÜME :))

ZATEN ANNEMDEN KALMA BİR ALIŞKANLIK, HER HAFTA DİP KÖŞE SİLİYORUM

hem yaza girerken hemde kışa girerken yapılır
heryer didik didik edilir
temizlenmeyen yıkanmıyan birşey kalmaz
boya badana işi gerek duyulursa yapılr

geçen hafta halılarımı yıkamaya verdim ve geçtiğimiz cumartesi temizlik için kadın gelecekti ama ekildim senağlama iş başa düştü :kızgın: zaten erken kalkmıştım,bütün her yeri elden geçirdim,bazanın altını,elbise dolabının altını kısacası her yeri dip köşe sildim,kapılar,yerler,fayanslar,mutfak elden geçti ama çok yoruldum,pazar günü yataktan kalkamadım her yerim tutulmuştu,pazartesi işe gelirken bile bacaklarım,eklem yerlerim ağrıyordu ama evim mis gibi oldu,buna değer zaten şansıma gelen temizlikçiler hep baştan savma yapıyor o yüzden dedim ayda 1 kere dip bucak yapsam iyi olur,hafta sonları zaten süpürüyorum,toz alıyorum,banyo temizliğini de yapıyorum ama evde olsam günlere böler bu kadar yorulmazdım kafamçokkarıştı

ay hemen al ben izmirde oturuyorum 60 ytl ye geliyor kahvaltı öğlen yemeği yol parası akşam üstü çayı var bi de

bede yaz temizliğine önem verenlerdenim...
zaten sık sık temizlik yaparım bir nevi terapi oluyor bana....
derin temizlik için ayda bir kez yardımcım gelir....
yaz temizliğindede 3 gün ardı ardına gelir. o temizler ben yıkar ütüler kaldırırım....
okullar tatil oluncada bu kez yazlığıma gidip oarada temizlik başlar... ben yazlığa gitmeden önce telefon edip oradaki yardımcımı bilgilendiriyorum ve ben gelmeden temizliği yapıyor bana sadece mutfak dolapları ve gardolabım kalıyor...
kışlığı neredeyse kapatıyorum her şey toparlanıyor... eşim sadece yatak odası ve mutfağı kullanıyor zaten hafta sonu ve çarşamba günü yazlığa geliyor...

Kim çıkarmışsa bu temizlik işini o kişiyi sevmiyorum şu anda..
Hiç temizlik yapmasak , hiçbir yer kirlenmese ne güzel olurdu..
Kendim pimpirikliyim aslında ama üşengecim de diğer yandan..
Bi tarafım kalk yap diyo , öbür tarafım .... otur :))
Kış temizliği , yaz temizliği dedikleri olayı ben hemen her hafta yapıyorum , kafama eser yıkarım perdeleri , kafama eser tüm camları silerim..

havanin gidisatina göre bakar artik kisliklari kaldirma zamani der ya bismillah deyip baslarim.dolapri temizler ,kislik yorganlari kaldiririm. yeni tasindigim icin perde ve halilarim temiz,camlari zaten iki haftada bir siliyorum,malum arada yagmur yaginca leke olusuyor.

3 YILLIK EVLiYİM, HER SENE BOYA BADANA İŞİYLE UĞRAŞIYORUM. ( Mutlaka gerekli bir sebep oluyor )
BU SENE YAPMAYACAKTIM, HAMİLEYİM.
BEBEK VARKEN HİÇ YAPAMAM DİYE DÜŞÜNDÜM BU SENEDE YAPACAĞIM.
BEKARKEN HER YIL BADANA - BOYA YAPILMAZDI. ( Ne güzeldi )

MUTFAK DOLAPLARINDAN, BAZA iÇLERİNDEN, HURÇLARA KADAR GİRMEDİĞİM HİÇBİRŞEY KALMAZ.
EN SON DA HALILARIMI YIKATIR, MİS GiBİ EVİME SERERİM.
BEN BAHAR MEVSİMİNİ YAZ BAŞLANGICINI ÇOK SEVİYORUM.
HERŞEY DAHA FERAH FERAH OLUYOR.
GÜNEŞTE ÇAMAŞIRLAR BİLE DAHA TEMİZ GÖRÜNÜYOR GÖZÜME :))

ZATEN ANNEMDEN KALMA BİR ALIŞKANLIK, HER HAFTA DİP KÖŞE SİLİYORUM

kızlaaarrr merhaba ,
Istanbul anadolu yakasında bıldıgınız denedıgınız ıyı bır halı yıkama sırketı var mı ?????? nolur bılgı verınız

Back