Sizde kendi ailenizden rica etsenizAilesinden hoşlanmadığım için belki her sabah aramaları beni rahatsız ediyordur
eşiniz rica etmese ve arasalar haklısınız. mesela ben alarma uyanamam ama biri arasa uyanabiliyorum. eşim sabah erken çıktığında işim varsa o gece bazen anneme yazıyorum anne beni şu saatte arar mısın diye. sabah arıyor diye sizinle neden evlenmemiş olsun ki. ama çok rahatsızsanız, “canım sabahları artık aramasınlar söyler misin, ben seni uyandırırım. onlarda sabah sabah strese girmemiş olurlar. böylesi daha güzel olur.” Diyebilirsiniz.Aileye bilenmiyorum iki taraflı bir düşüncesizlik var gibi geliyor. Eşim de madem her sabah annen uyandırsın istiyordu neden evlendi benimle değil mi
İşte aslında sorma amacım buydu. Normal bir şey de ben mi rahatsız oluyorum sevmediğimden onı kendimde anlamaya çalıştım.eşiniz rica etmese ve arasalar haklısınız. mesela ben alarma uyanamam ama biri arasa uyanabiliyorum. eşim sabah erken çıktığında işim varsa o gece bazen anneme yazıyorum anne beni şu saatte arar mısın diye. sabah arıyor diye sizinle neden evlenmemiş olsun ki. ama çok rahatsızsanız, “canım sabahları artık aramasınlar söyler misin, ben seni uyandırırım. onlarda sabah sabah strese girmemiş olurlar. böylesi daha güzel olur.” Diyebilirsiniz.
İkiside uyanmakta zorlanıyormuş. Buldukları çözüm akla yatkın ama kv. KB. Olunca durum değişiyoreşiniz rica etmese ve arasalar haklısınız. mesela ben alarma uyanamam ama biri arasa uyanabiliyorum. eşim sabah erken çıktığında işim varsa o gece bazen anneme yazıyorum anne beni şu saatte arar mısın diye. sabah arıyor diye sizinle neden evlenmemiş olsun ki. ama çok rahatsızsanız, “canım sabahları artık aramasınlar söyler misin, ben seni uyandırırım. onlarda sabah sabah strese girmemiş olurlar. böylesi daha güzel olur.” Diyebilirsiniz.
Ay bana yapmıyolar oğullarına yapıyorlar zatenBu aileler de ne yapsa yaranamıyor sizin muhattabınız eşiniz onunla konuşmak yerine neden ailesine bileniyorsunuz ? Eminim ailesi de çok meraklı değillerdir kazık kadar olmuş oğullarını her sabah uyandırmaya.Rica minnet yapıyorlardır.
Beni bu zamana kadar kimse uyandırmadı annem hep derdi sorumluluğunu bil kendin uyan diye bende istemesem de buna mecbur kalırdım her sabah 15 tane alarm kurardım okula geç kalmamak için.Yani eşiniz bunu beceremiyorsa suçlu aile değil.Ki ben kat kat küçüktüm o zamanlar eşinizden.
Bence bu Türkiye genelinde var. Karşı tarafın ailesinin yaptığı şeyler göze batıyor ama kendi ailemiz yapsa batmıyor. Çünkü onlar canımız ailemiz yanlış düşünmemişlerdir diye akıl yürütüyoruz. Ama aslında o tarafta kötü düşünmüyor ama sırf kendi ailemiz olmadığı için her yaptıkları harekette bir şey arıyoruz.İkiside uyanmakta zorlanıyormuş. Buldukları çözüm akla yatkın ama kv. KB. Olunca durum değişiyor
Sana zaten yapmıyorlar eşin istediği için ona yapıyorlar.Onların çocuğu ya hani.Rahatsız isen eşinle konuşman lazım buraya konu açtıysan demekki rahatsız olmuşsun .Ay bana yapmıyolar oğullarına yapıyorlar zatenben ölsem haberleri olmaz genel.
Ama burda kaynanamla kayınbabamı suçlamadım. Eşime gıcık oldum. Sabah uyanamıyorsan uyanamazsın anneni babanı her gün beni ara demek nedir evlenmeseydin o zaman diye içimden kavga ediyorum. Yanlış mı düşündüm onı bilemedim sadece
Arkadaşlar merhaba. Eşimle 6 aylık evliyiz. İkimizin de ayrı ayrı ofislerimiz var, kendi işimizi yapıyoruz. Sabahları erken uyanmakta zorlandığımız için eşim ailesine her gün sabah arayıp kendini uyandırmalarını söylemiş. Kayınvalide ile kayınbaba her gün sabah eşimi arıyorlar . 8-9 saati arasında her sabah onların telefonuna uyanıyorum ve bu durumdan aşırı rahatsızım. Sonuçta biz artık evliyiz, yanında karısı yatan biri neden her sabah aranır? Eşim neden buna izin veriyor? Acaba ben mi büyütüyorum diye düşündüm bu yüzden eşime söyleyemedim. Sizce bunu düşünmekte haklı mıyım kızlar? Sonuçta evli insanlarız öğrenci veya bekar değiliz. Her gün sabah aranmak insanı sinir ediyor. Alarm kurabiliyoruz telefonumuza. Siz olsanız benim gibi rahatsız olur muydunuz ben mi büyütüyorum içimde?
Sabahları erken uyanmakta zorlandığımız için
Çünkü ikiniz de erken kalkamıyor, uyanamıyormuşsunuz.Evet eşim neden bunu ister ki ailesinden. Çok rahatsız edici
Hayır mevzu uyanamamak değiş işte eşimin saçma sapan şımarıklığı. 10 tane alarm kuruyoruz ve geç kalmadan işimize gidiyoruz aramasalar da. Ama eşimin bu şımarıklığı beni rahatsız ediyor. Ailesiyle ilgili herhangi bir şey söylediğim anda da kavga çıkıyor. Sen bizi beğenmiyorsun, seni kimler dolduruyor a kadar giderdi bu konu o yüzden konuşamadım.İnsan kocasıyla bu konuyu nasıl konuşamaz? Eşinizin ailesinden beni uyandırın diye aramalarını istemesi ne kadar manasizsa sizin de bunu konusamamaniz o kadar manasız. Sizde mi aile aramadan uyanamıyorsunuz? Bir iki kere kendiniz kalksanız onlara gerek olmadığını daha rahat söylersiniz, madem konuşmak bu kadar zor. Ailenin hiçbir suçu yok bu arada. Sizin eşinizle iletişim probleminiz var.
Bir de şu açıdan düşünün. Muhtemel yaşlı, emekli insanlar. Örneği oğlum bunu bana dese ben kabul etmem eğer erken kalkma durumum yoksa.İşte aslında sorma amacım buydu. Normal bir şey de ben mi rahatsız oluyorum sevmediğimden onı kendimde anlamaya çalıştım.
Sen demişsin ya size ne yapsalar yaranamıyorlar diye. Şimdiye kadar bana bir şey yapmadılar diyorum ben de. Yoksa oğulları istediği için yaptıklarını biliyorumSana zaten yapmıyorlar eşin istediği için ona yapıyorlar.Onların çocuğu ya hani.Rahatsız isen eşinle konuşman lazım buraya konu açtıysan demekki rahatsız olmuşsun .
Ya ha sana ha eşine ne farkeder ? eşinin rahatı için yapmışlar yani off anlamadın mı .Sen demişsin ya size ne yapsalar yaranamıyorlar diye. Şimdiye kadar bana bir şey yapmadılar diyorum ben de. Yoksa oğulları istediği için yaptıklarını biliyorum
Yaşlı emekli değiller aslında hatta eşim babasıyla ortak sayılır işte. Babasına külfet gelmiyor birçok işi beraber yapıyorlar çünküBir de şu açıdan düşünün. Muhtemel yaşlı, emekli insanlar. Örneği oğlum bunu bana dese ben kabul etmem eğer erken kalkma durumum yoksa.
Zaten büyütürken sabah kaldıran benim, evlenince bir zahmet eşi kendisini veya tam tersi uyandırsın. Emekli olmuşum belki saat 10 a kadar uyuyacağım, çalar saat miyim ben?
Bence tesekkür bile edin.
Zaten bunu yapınca aklı selim davranıyor insan. Mesela ben görümceyim, kız kardeşim olsa ne yapardım? Diye hareket ediyorum.Bence bu Türkiye genelinde var. Karşı tarafın ailesinin yaptığı şeyler göze batıyor ama kendi ailemiz yapsa batmıyor. Çünkü onlar canımız ailemiz yanlış düşünmemişlerdir diye akıl yürütüyoruz. Ama aslında o tarafta kötü düşünmüyor ama sırf kendi ailemiz olmadığı için her yaptıkları harekette bir şey arıyoruz.Ben bazen eşimin ailesinin bir hareketini yanlış düşünüyorsam o an empati yapıyorum kendi annem babam bunu dese yanlış anlar mıydım? Bunu düşününce aklım başıma geliyor
Benimde görümcem var ama 18 yaşında. Bazen konuşuyor, bana bir şeyler söylüyor. Ama onda kendi 18 yaşımı görüyorum. Ergen yani, bende o yollardan geçtim kendimi görüyorum onda. Hiç alınmıyorum tavır almıyorum, şahsıma kötü bir şey dediği yaptığı asla yok. Biraz hayatı bu şekilde yaşamak lazımZaten bunu yapınca aklı selim davranıyor insan. Mesela ben görümceyim, kız kardeşim olsa ne yapardım? Diye hareket ediyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?