hayir tam tersi. ilk ucurumu o koydugu icin ben tavir aldim. nisanlilikta ve dugunde ben onu yormadim bile alisverisle falan yaslidir diye. herseyin en ucuzunu aldim maddi anlamda taleplerim olmadi vs.Çok uzun yazmışsınız atlayarak okudum ama genel olarak konuya hakimim
Öncelikle kayinvalidenizle aranızı siz bozmussunuz yemeğini yemeyerek aynı evde odadan çıkmayarak anne demeyerek en baştan aranıza uçurum girmiş çoğu anne-kayinvalide öyle hep biryerleri ağrır ve ilgi beklerler aslında kadının size direk olarak bi saygısızlığı olmamış siz baslatmissiniz gibi geldi bana
Eşinizin mesela şu etiket bakmama olayı aynısı bizdede var benim eşimde hiç bakmaz ben tutumlu olmaya çalışıyorum bazen yorucu oluyor ama sizin büyüttüğunuz kadar değil bence
Çok hassassiniz hatta aşırı hassassiniz kız çocuğunuzun olmama fikri neden bukadar korkutuyor evladın kızı erkegi olmaz siz bir anne olarak bunu daha iyı bilmeniz gerekirdi
ben bu anlamda hassasim bunu degistiremem. oglumu hassas yetistirmek istemiyorum. kil cikarsa cikarsin yemege devam edersin zehir degil.Buna katiliyorum da konumuz bu degil. Senin torununa o yemekten kil ciktigini soyledigin kadin bakmiyor mu? Ben yanlis mi anladim.
Ikinci cocuk olduktan sonra bosanmayi mi dusunuyorsun. Iki cocukla tek cocuk arasinda fark var. Kapiyi cekip gitmek o kadar kolay olmaz.
evlenmeden once bu kadar net degildi ama. yani aslinda net oluyo da toz pembe gorme egilimi oluyor ya. turk filmlerindeki gibi o yokluktan mutlu bir hayat cikaririm saniyorsun ama olmuyor. gercek oyle degil. romantik geliyor zorluklarla basa cikarak evlenmek. sonra kaldiramiyorsun.bence ikinci çocuk için erken yapma, sen kendin mutlu değilsin mutlu olana kadar da yapmaman gerekli bence. Ama evliliğinde eşinin durumunu, annesini zaten sen kabul etmişsin, kimseyi suçlamamak lazım. Ayrıl ya da ayrılma diyemem, bu senin mutluluğuna bağlı ama kendine de çok yüklenme senin tek suçun bunları kabul ederek evlenmek olmuş.
ben bu anlamda hassasim bunu degistiremem. oglumu hassas yetistirmek istemiyorum. kil cikarsa cikarsin yemege devam edersin zehir degil.
ben yapamiyorum kendimi bildim bileli boyleyim. 9-10 yaslarinda piknige gittiğimizde insanlar mangal yerken ben yenilen seyin hijyenini kotu buldugum icin 1 kilo salatalik yemistim acligimi bastirmak icin. yani huy aliskanlik adi neyse ben buyum. bu alani değiştiremiyorum.
bosanirsam simdi bosanmam. 2. yi yapayim sonra bosanayim diye planim yok. ama oyle de olabilir yani bana ucuk gelmiyor. ben her anlamda herseyi kendi kendime idare ediyorum zaten. 2 cocukla hayatta tek olmak korkutmuyor beni. ama baba sevgilerinden yoksun yada daha az sevgiyle buyumeleri kismi dusundurur tabi ki.
evlenmeden once bu kadar net degildi ama. yani aslinda net oluyo da toz pembe gorme egilimi oluyor ya. turk filmlerindeki gibi o yokluktan mutlu bir hayat cikaririm saniyorsun ama olmuyor. gercek oyle degil. romantik geliyor zorluklarla basa cikarak evlenmek. sonra kaldiramiyorsun.
kayinvalidem sandigim kadin olsaymis da bana agir gelirmis birlikte yasamak onu sonra anladim. ustune sandigim kadinin cok otesinde biri cikti. arkadas olarak bile bu karakterde olanlarla samimiyetimi keserken tam icine düştüm. takdiri ilahi mi desem ektigini bicme mi desem :)
Çabaladım, ama artık yoruldum, denemeyeceğim artık diyorsun.
Kahır çekmeye gelmedik bu dünyaya valla, yalnız devam etmek seni daha Mutlu edecekse, ışığını arttırıp daha verimli birey yapacaksa..
Hepsini okudum ve gercekten bekar evlilige yakın biri olarak iyi ders aldim.Bende sizin gibi iyi biri olsun maddi durumuna Ailesine yaşantısına aldırmazdım Ama artık değişti buradaki paylasimlar hayat hikayeleri sayesinde.
Zor bir evlilik ev ev üstüne kurulmus düzen kuramamis yeni bir sayfa acmakta zorlanmissin evet ama bosanmani gerektirecek bir durum yok gecer elbet.Kayinvalideye yakin ayri eve cikin yada altlı üstlü oturun.Eşiniz iyi biri evliliginizde sorun yok anlattiklariniza gore evde yardimcida oluyor.Oglunuz kac yasinda?Ayri eve çıktıktan sonra ikinci cocuk düşünebilirsiniz.
Hem ayri eve çıkamazsanizda üzülmeyin kendinizi yıpratmayın elinizden geleni yapin ve mutlu olmaya evliliginize renk katmaya calisin.Kayınvalidenizle gecmiste iyi seyler yasamis olabilirsiniz ama bu böyle devam ettirecegi anlamina gelmez aranizdaki buzlari eritin ona anne demekle baslayabilirsiniz.
Siz kendiniz diyorsunuz kocasi terketmis bir basina zorluk cekmis halden anlayan biri oldugunuza inaniyorum.
Kayınvalidenizin sizin bir aile bireyi oldugunuza hazirlayin kendinizi buda iyi bir yöntem eşiniz merhametli biri sizinde öyle oldugunuzu dusunuyorum bunca zaman kayinvalideyle kotu de olsa yasayabilmişsiniz.Kayinvalideyle iyi Anne kız olursaniz bazı problemleri atlatacaginiza inaniyorum.
Bende şu an bekar olmama ragmen öyle bir durumdayim sizin gibi düzen yapmayi seven titiz eli her işi gören ve her işe koşan bir ev kızıyım aile kalabalik Yaşli babaanne ve aile bireyleri ve düzeni oturtmak hepsine yetismek zor.Yaptigim bir isi oldugu gibi bırakmamalarina cok bozuluyorum ama yasadikca ögrendim kafaya takmamayi.
Kil kisminda haklisin cocugun da yemesin yahu. Benim demek istedigim baskaydi aslinda. Senin kayinvalidenle aran iyi degil, eee esinle de super sayilmazsin bu nedenden dolayi. Bunlara ragmen bu ortamda ikinci cocuk ne kadar mantikli.
Cocuk icin mutlu bir anne her seyden , herkesten onemli ve ben senin yazdiklarini okurken o ortamda mutlu oldugunu dusunmedim. + Icten ice pisman oldugunu bile soyleyebilirim.
Ona gore kararlarini su ortama gore planlama.
Kayınvalide ile hoş sohbet olmaya çalış. Eşinle büyük bir problemin yok gibi . Seviyosun yanılmıyorsam. Çorba da olsa kendin yap derim. Hatta kayinvalideyle ortamı yumusatabilirsen "bugün yeni bi tarif öğrendim deneyelim bakalım" şeklinde kayınvalideni yemeklerini yemeye alistirabilirsin
iyi de mesleğiniz ne
okul kurs vs vs
demişsiniz de
yani tatil yapacak bile paranız yoksa neden bu kadar kasasınız ki
yıllarca çalış elde bir şey yok huzursuzluk da cabası
evi haftada bir temizlemek yeter bence de
yemek yapmam evde pişmez vs de
çocuk ne yiyor
yani adam çocuğa baktı yemek hazırladı vs banyo yaptırmadı tek eksiği mi
evet herkes evcimen olmak zorunda değil
çözüm yapmadığımız işleri hizmet satın alıyoruz
haftada veriyorum 60 Tl evim temizleniyor
ütü yapmıyorum ya da ütücüye yaptırıyorum
pratik yemek yapıyorum yoksa hazırda dışarıda yiyorum
zira çalışmanın karşılığı parayı harcamak
Yazdıklarınızı okudum. Kayinvalidenizi sevmemeniz ve evlilikten soğumanız için haklı sebepleriniz var. Sorunun temizlik, is bölümü ve maddiyat olmadığı çok açık aslinda.
Eşinizle duygularınızı paylaşmayı denediniz mi. Profesyonel yardım almaya çalıştınız mı? Ki dürüst olmak gerekirse bunların çözüm olacağını da düşünmüyorum. Bu saatten sonra eşiniz ve annesinin bakış açısı ve tavirlarinin değişeceğini sanmıyorum.
Üçüncü bir yol görünmüyor. Ya mutsuz bir şekilde devam edeceksiniz. Ya cesaret edip oglunuzla yeni bir "yuva" inşa edeceksiniz.