Her işe karışılması

hoderi

Üye
Kayıtlı Üye
19 Şubat 2024
340
268
31
Merhaba Henüz yeni doğum yaptım biraz duygularımı belkide yoğun yaşadığım dönem ondan belki herşey neyse konuya gireyim . Eşimle taşınma durumumuz var . Sincan da yaşıyoruz fakat burdan taşınmak istedik . Madem taşınacağız farklı bir ilçeye gidelim burda bizim için imkanlar kısıtlı dedik . Çankaya birinci sıradaydı eşimle benim için . Eşim ailesiyle bir süredir bozuktu ailesiyle burda aynı apartmanda yaşıyoruz bu arada . Gidip gelmezdik şu sıralar pek . Girip çıkmalar oldukça soğuk bir şekilde başladı . Herneyse taşınma planımız olduğunu söyledik . En başından buraya gelmemizin sebebi aile şirketleri olduğu için eşimde o şirkette çalıştığı içindi . Şirket bir altı ay önceye kadar battı borç harç derken bizi bağlamasa da canımız sıkıldı . Bende evlendiğim için yıllardır eşimin ailesi ankaralı olduğu için istanbuldan buraya gelmiştim . Buraya alıştım artık . Ailesi tutturdu istanbuldaki apartmanımızda oturun . Burda uzağa gideceksiniz ne gerek var . Orda yaşayın işte . En başında zaten bu işler için buraya geldik . Şimdi kendi hayatımıza yeniden başlayalım diyoruz ama eşimin çoktan aklına girmişler . Girip çıkmadan ben istanbula dönmem diyen adam şimdilerde ne olacak dönelim kendi evimiz otururuz diyor . Evide görseniz apartman dökülüyor . Gerçekten aşırı bunaldım . Sinirlenip kavga etsem ayrı dert güzel güzel anlatsam ailenin keyfine göre işmi yapacağız desem ayrı dert . Bu yaşıma kadar hep kendi kararlarımı kendim aldım . Eşimide öyle sanıyordum fark ettimki bizi şimdiye getiren kendi fikri sandığımız kararlar ailesininmiş . Zırt pırt her işe musallat olmaşarındna bıktım . Neyse işte . Dert edindim kendime yine gece gece .

Yaşayacağınız şehir ev çok büyük kararlar.
İstanbul’da yaşamanın ve Ankara’da istediğiniz yere geçmenin artılarını eksilerini, ailesinin kararı diye düşünmeden objektif olarak ölçüp tartmaya çalışın.
Hangisi ağır basarsa ona karar verin ortaklaşa.
Ve bu konuda geri adım atmayın

Evet gerçekten büyük bir karar umarım halledebiliriz

2 Şehride değerlendirin bence sakin sakin

İyice düşünüp taşınmak lazım İstanbul mu Ankara mi ? Ailesiyle aynı apartmanda olmaz zaten, ordan taşınarak iyi karar almışsınız. İstanbul'daki ev de eşinizin ailesine ait , tatile gelirlerse yanınıza gelme ihtimalleri de var bence. Kendi kiralık eviniz olsun yeterli ailesinden uzak olsunn. Kendi aileniz İstanbul'da mi yaşıyor bu arada?

Yeni ilçede nasıl gecineceksiniz ? Eşinizin maaşı hem kira hem bebek hem ev masraflarina yetecek mi ? Taşınma masraflarını düşündüğümüzü varsayarak bunu söylüyorum.

Net olun , eğilip bükülmeyin...

Yok hayır onlar konyadalar

Yeni ilçede nasıl gecineceksiniz ? Eşinizin maaşı hem kira hem bebek hem ev masraflarina yetecek mi ? Taşınma masraflarını düşündüğümüzü varsayarak bunu söylüyorum.
Ben şimdi uzaktan çalışıyorum eşime destek oluyorum hamd olsun bi şekilde ev işleri bebek hallediyorum

Ben şimdi uzaktan çalışıyorum eşime destek oluyorum hamd olsun bi şekilde ev işleri bebek hallediyorum
O zaman konuşturma onları. Eşine de maddi olarak kimseye muhtaç değiliz de. Tabi kira gözden cikarabileceginiz bir paraysa. Şuan her yerde eli yüzü düzgün bir ev 20bin bandında ,bu bize çok gelmez derseniz susturun herkesi.

İstanbulu neresinde? Orayı kiraya verin
Onun kirasını alın.

Derdim ama
Oturmayacaksiniz kirasını almanıza asla müsaade etmezler

Yok zaten şuan istanbuldaki evden kirayı biz alıyoruz birşey değilmeyecek her halükarda . Ne için orda oturmamızı bukadar ısrarla istiyorlar anlayanilmiş değilim. Eşimin erkek kardeşi orda okuyor belki ondan belki değil bilmiyorum

İstanbul'da deprem gerçeği varken yıkık eski binaya gelmek tam bir akıl tutulması gerçekten.....

Hiç bir şey değişmeyecekse İstanbul kaosuna hiç ama hiç gerek yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…