• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Her insan anne olmaya layik midir?

Allah size de eşinize de acil şifalar versin. Hayırlısıyla sağlıklıca bebeğinizi kucağınıza alırsınız inşallah. Annenize diyecek laf bulamıyorum. Yani var da buraya yazılmaz. Ruh haliniz kötüdür ki çok normal. Anneniz sonuçta kestirip atın diyemem aslında demek isterim ama diyemem. Yapacağınız şey bir daha ondan medet ummamak. İlişkileri en kısa seviyede tutmak. Size yaptığı şey en hafif tabiriyle vicdansizlik örneği ablaniza da çok laf sayardım ama yani işte... En azından kayınvalideniz size yardımcı olmuş bu vesileyle aranız düzelir inşallah.
Benim icin su saatten sonra sokaktan gecen bi insandan hicbir sekilde farki yok.
Surda dogumuma iki iki bucuk ayim kaldi
Diger kadinlar dogum korkysu vs yasarken ben dogum aninda napicam / dogum sonrasinda napicam diye dusunuyorum.
Isterdim ki bu kadar sikintinin icinde rahat gecen bir hamileligim olsun
Kizimi alacagim kucagima insallah bir heyecan duyayim, yok olmuyor.

Denize gitmis konussaniz da degisegecegini zannetmiyorum ama istiyorsaniz yapin.

Bu arada anne olmak aile kurmak ve bazi meslekler icin test olsa da bazilari olmasalar.

Ama herkes hak ettiginden sahip olmuyor yoksa ne kimseler neleri hak etmiyor da iste...

Ozur diledesede bir mantigi yokki artik benim icin.
Ben hastanede milleti gordukce daha cok coktum o halde.
Bakiyorum annesi eliyle kizina yemek yediriyor ben wc ye gidiyorum pijamami indirmem on dakika mi aliyor.
Elimi kolumu sislikten hareket ettirip karnimi doyuramadim.
Suyum bitti su aldiracagim kantinden kantine giden refekatciya rica ediyorum
Yemin ederim ben utandim
Burali degilim kimsem yom o yuzden yanimda diye bahaneler uydurdum millete refakatcimi sorduklarinda
Beni gecsin yurume mesafesi 5 dakija belki var yok
Esim kalkip yemek yapamaz bir corbada mi yapamadiniz adama

Kendime ayri uzuldum esime ayri uzuldum
O psikolojiyle uc gun gecmek bilmedi
eşine ayrı sana ayrı çok üzüldüm. bize burdan konuşmak kolay ama yaşadıklarını tahmin bile edemiyorum. annen babana diyecek söz yok, bundan sonra görüşmesen senin için daha iyi belki, çünkü görüştukçe bu zor günlerin ve onların yanında olmayışı aklına gelecek.
inşallah daha iyisindir bebiş de ıyidir. Yaşadıkların çok zor ancak herşeyde bir hayır vardır. güzel günler de gelecek, bebeğin için eşin için güçlü olmaya devam et

Benim icin su saatten sonra sokaktan gecen bi insandan hicbir sekilde farki yok.
Surda dogumuma iki iki bucuk ayim kaldi
Diger kadinlar dogum korkysu vs yasarken ben dogum aninda napicam / dogum sonrasinda napicam diye dusunuyorum.
Isterdim ki bu kadar sikintinin icinde rahat gecen bir hamileligim olsun
Kizimi alacagim kucagima insallah bir heyecan duyayim, yok olmuyor.

hangi ildesin bilmiyorum ama ıstanbuldaysan sana yardımcı olmak,yanında olmak isterim.
benımde bir kızım var ve o dogum dönemi birinin varlıgı sana güç verir bilirirm..
özelden yazabilirsin sana bir faydam dokunursa..

Iyi gunler kizlar
Biraz uzun olacak hakkinizi helal edin.
Zor zamanlardan geciyorum. Erken dogum riski ve bobrek buyumesiyle 3 gun hastanede yattim bugun taburcu edildim. Bu zaman zarfinda yanimda bana refakat edecek kimsem yoktu. Surekli ilac serum antibiyotik yedim kollarim sisti tas gibi oldu, kendi kendime wc ihtiyacimi gormeye calistim o elim kolumla Ic camasirimi 10 dakika da indirdim resmen. Annemi ariyorum hastayim vs nazlaniyor, en azindan bir saat dur dedim yanimda. Psikolojik olarak bittim o ortamda. Bakiyorum herkesin annesi kardesi ablasi vs yaninda. Annem daha 41 yasinda. Neyse nazlandi surekli tamam dedim ben basimin caresine bakarim.
Ziyaret saati geliyor yine kimsem yok. Bilenler bilir esimde kaza gecirdi adam gelemiyor.
Onu o durumda o halde biraktigima mi uzuleyim kendi duruma mi bilemedim.
Ikinci gun esim zorda olsa kalkip gelmis.
Ilk defa onu aglarken gordum.
Bende basladim sarilip aglamaya .
Kayinvalidemle hic gecinemezdim o kadin bile kalkip hastanelere kadar geldi beklemek istedi ameliyatli oldugu icin gonderdim geri
El diye nitelendirdigim, her gun dalastigim insan dahi taburcu oldum geldi yemegimi corbami yapti, yatagimi acti, temizligimi yapti benim annem bir gun olsun benim yanimda bir saat durmadi.
Icim ona karsi o kadar bos, o kadar duru ki anlatamam.
Hastaneden ciktim ne aradi ne sordu ne geldi.
Bugun ogreniyorum ki ablamlarla denize gitmis.

Dun bana bir saatte olsa gelip duramam agrim var diyen insan instagramda boy boy fotograf paylasiyor.
Babam ariyor seni cikarttiklarina gore sen iyilesmissin gelmemize gerek yok degil mi diyip kapatiyor .
O kadar kirginim ki.
Belki birdaha hic bir sekilde annem diye sarilip yuzune bile gulemem diye dusunuyorum.
Beni en zor zamanlarimda bu sekilde birakan ve insanlara sozde her saat yanimda oldugunu belirten kadinin sadece lafta anne oldugunu anladim bugun.
Tavrim ne olmali diye sormuyorum cunku nefrette etsem tavir koyacagim insana bir sekilde deger veriyorumdur.
Ona onu bile veremiyorum.
Uzun tuttum ama paylasmaya ihtiyacim vardi
Icime ata ata kendimi yataklara dusurdum cunku artik.
Yuhh ya bu nasıl anne ya...annesin srn anne nasıl ecladinın zor aninda yanında olmazsın..bir daha yüzüne bakilacak kadin degil..

Iyi gunler kizlar
Zor zamanlardan geciyorum. Erken dogum riski ve bobrek buyumesiyle 3 gun hastanede yattim bugun taburcu edildim. Bu zaman zarfinda yanimda bana refakat edecek kimsem yoktu. Surekli ilac serum antibiyotik yedim kollarim sisti tas gibi oldu, kendi kendime wc ihtiyacimi gormeye calistim o elim kolumla Ic camasirimi 10 dakika da indirdim resmen. Annemi ariyorum hastayim vs nazlaniyor, en azindan bir saat dur dedim yanimda. Psikolojik olarak bittim o ortamda. Bakiyorum herkesin annesi kardesi ablasi vs yaninda. Annem daha 41 yasinda. Neyse nazlandi surekli tamam dedim ben basimin caresine bakarim.
Ziyaret saati geliyor yine kimsem yok. Bilenler bilir esimde kaza gecirdi adam gelemiyor.
Kayinvalidemle hic gecinemezdim o kadin bile kalkip hastanelere kadar geldi beklemek istedi ameliyatli oldugu icin gonderdim geri
El diye nitelendirdigim, her gun dalastigim insan dahi taburcu oldum geldi yemegimi corbami yapti, yatagimi acti, temizligimi yapti benim annem bir gun olsun benim yanimda bir saat durmadi.

Dun bana bir saatte olsa gelip duramam agrim var diyen insan instagramda boy boy fotograf paylasiyor.
Babam ariyor seni cikarttiklarina gore sen iyilesmissin gelmemize gerek yok degil mi diyip kapatiyor .
O kadar kirginim ki.
Belki birdaha hic bir sekilde annem diye sarilip yuzune bile gulemem diye dusunuyorum.
Beni en zor zamanlarimda bu sekilde birakan ve insanlara sozde her saat yanimda oldugunu belirten kadinin sadece lafta anne oldugunu anladim bugun.
Tavrim ne olmali diye sormuyorum cunku nefrette etsem tavir koyacagim insana bir sekilde deger veriyorumdur.
Ayni durumdayim bobrek buyumesi yasiyorum okadar cok agrili ki Allah yardimciniz olsun annenize hakkinda hic yorum yapmicam sadece cok gecmis olsun Rabbim sifa versin ki kimseye muhtac olma..

Çok geçmiş olsun hem size hem eşinize. İnşallah en yakın zamanda ferah günlere kavuşursunuz. Başta anneniz olmak üzere kendi ailenize de Allah biraz merhamet vicdan versin inşallah. Ben olsam kv’mi el üstünde tutardım sizin şartlarınızda gerçek içtenliği onlardan görmüşsünüz çünkü.

Allahım size ve eşinize acil şifalar versin inşallah.bende sizi çok iyi anlayanlar grubundayım.ne diyelim Allah hidayete erdirsin.çok şey varda söylenecek...tekrar çok geçmiş olsun.Allah yar ve yardımcınız olsun.

Bir arkadaşım var 35 yaşında meme kanseriydi 2 tane küçük çoçuğu vardı radyoterapi kemoterapi aldı ameliyat oldu ve annesi ameliyat olduğu gece yanında kalmıştı bütün gece söylenmiş arkadaşımda ben burda canımla uğraşıyorum sen ne derdindesin diye kovdu annesini kemoterapi aldığı sıradada çok kötüydü ne annesi ne kv yardım etmedi malesef böyle anneler var keşke hak etmeyen sorumluğunu alamayanlar anne olmasa

Anaçlık bambaşka bir şey , çocuğu olmayan insanlar bile anaç olabiliyorken anne olan insanlar anaç olmayabiliyor.Çok üzücü yaşadıklarınız.Ben olsam görüşmezdim , anne atsan atılmaz satsan satılmaz değil.O seni doğurdu , büyüttü edebiyatından da nefret ederim.Anneniz maalesef kocişçi tayfadan.Boşverin , en azından eşiniz yanınızda...

Iyi gunler kizlar

O kadar kirginim ki.
Esine ve ailesine 4 elle saril. Illa ki kendi ailemiz esimizin ailesinden daha iyi olacaklar diye birsey yok..

Değişmeyecek yahut anlamayacak da olsa yüzüne söyleyin. Bağırıp çağırın. Sonra terk edin ortamı.
İçinize atmaktan bin kat iyidir. Bir nebze rahatlarsınız.
Yazık deyip geçin artık, eşinizle çocuğunuzla çok mutlu olursunuz umarım.

Bazı kadınlar asla anne olmamalı. Keşke bunun bi testi bisey olsa da anne olamayacakların doğurganlığı falan alınsa elinden. Sizi çok iyi anlıyorum zira doğduğum günden beri annemin neden anne olduğunu sorgulamaktayım. Boşverin size verebilceğim tek tavsiye bu. Siz de o zor güne düstüğünde gitmeyin yanına. Kayınvalıdenizin bile vicdanı sızlamış gelmiş. Bazı anneler gerçekten elden daha beter.

bence hayatından çıkarma sonuçta anne yani öyle sildim demeyle silinmez ki ama mesafeli dur tabi kimin ne olduğunu görmüş oldun böylece.siz orada acı çekerken ablanız anneniz nasıl denize gitmiş anlamadım.insan bir yardıma gelir o kadarda arayıp rica etmişsiniz.

Canım ya çok geçmiş olsun, çok üzüldüm. Allah bir daha göstermesin. Annen çok kötü bir anneymiş maalesef.
Ama boşver. Böyle böyle insan güçlü olmayı öğreniyor. Sen de tavrını ona göre yaparsın. Ama ben olsam direk arar söylerim.
Sen daha da üzülme ki bebeğin etkilenmesin. Allah sağlıkla kucağına almanı nasip etsin.

Sizde iyileştikten sonra kaynanıza annenizden fazla önem verin... Çünkü içinde merhamet olan insanlar bambaşkadır... Anlaşılan o ki kayınvalidenizde ne olursa olsun meehamerli bir insan. Allah tan annesi baksın deyip bir kenara geçmemiş

Back