• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Her insan anne olmaya layik midir?

Iyi gunler kizlar
Biraz uzun olacak hakkinizi helal edin.
Zor zamanlardan geciyorum. Erken dogum riski ve bobrek buyumesiyle 3 gun hastanede yattim bugun taburcu edildim. Bu zaman zarfinda yanimda bana refakat edecek kimsem yoktu. Surekli ilac serum antibiyotik yedim kollarim sisti tas gibi oldu, kendi kendime wc ihtiyacimi gormeye calistim o elim kolumla Ic camasirimi 10 dakika da indirdim resmen. Annemi ariyorum hastayim vs nazlaniyor, en azindan bir saat dur dedim yanimda. Psikolojik olarak bittim o ortamda. Bakiyorum herkesin annesi kardesi ablasi vs yaninda. Annem daha 41 yasinda. Neyse nazlandi surekli tamam dedim ben basimin caresine bakarim.
Ziyaret saati geliyor yine kimsem yok. Bilenler bilir esimde kaza gecirdi adam gelemiyor.
Onu o durumda o halde biraktigima mi uzuleyim kendi duruma mi bilemedim.
Ikinci gun esim zorda olsa kalkip gelmis.
Ilk defa onu aglarken gordum.
Bende basladim sarilip aglamaya .
Kayinvalidemle hic gecinemezdim o kadin bile kalkip hastanelere kadar geldi beklemek istedi ameliyatli oldugu icin gonderdim geri
El diye nitelendirdigim, her gun dalastigim insan dahi taburcu oldum geldi yemegimi corbami yapti, yatagimi acti, temizligimi yapti benim annem bir gun olsun benim yanimda bir saat durmadi.
Icim ona karsi o kadar bos, o kadar duru ki anlatamam.
Hastaneden ciktim ne aradi ne sordu ne geldi.
Bugun ogreniyorum ki ablamlarla denize gitmis.

Dun bana bir saatte olsa gelip duramam agrim var diyen insan instagramda boy boy fotograf paylasiyor.
Babam ariyor seni cikarttiklarina gore sen iyilesmissin gelmemize gerek yok degil mi diyip kapatiyor .
O kadar kirginim ki.
Belki birdaha hic bir sekilde annem diye sarilip yuzune bile gulemem diye dusunuyorum.
Beni en zor zamanlarimda bu sekilde birakan ve insanlara sozde her saat yanimda oldugunu belirten kadinin sadece lafta anne oldugunu anladim bugun.
Tavrim ne olmali diye sormuyorum cunku nefrette etsem tavir koyacagim insana bir sekilde deger veriyorumdur.
Ona onu bile veremiyorum.
Uzun tuttum ama paylasmaya ihtiyacim vardi
Icime ata ata kendimi yataklara dusurdum cunku artik.
Benim ailemi anlatmişsın.senin yaşadiklarinin aynilarini yaşadim 2 yıl önce.haftalarca hastanelerde yattim.doğumla ilgili sıkıntılar için sonra erken doğum için sonrada böbrek ameliyatım için.ama annem hep hastayim gelemem dedi ve hastane evlerinin dibiydi özeldi.tek ve konforlu odaydı.en son yatışımdada bana refakatci lazimdi eşim baska bi hastanedeydi bacağindan.bebeğim küvezdeydi ben tektim.yine gelmediler.doğumumada gelmediler.her seferinde hastayiz dediler ama hiç anlaşamadiğim kayinvalidem hergece yanimda kaldi.bana baktı.eve çıkınca yemeklerimi yaptı.doğumda ailemden kimse yoktu.kardeşimde tatile geldim dedi.eşimin ailesi ve arkadaşlari geldi hepsi.neyseki kendi ailemi kurdum onlar ailem değilmiş diyorum artık napıyım

Çok üzüldüm hem eşinin durumuna hem sana böbrek genişlemesi sanırım rahatsızlığın.

Doğumdan sonra geçer büyük ihtimalle bebek baskı yapmıştır.

Ama yaşadığımız hayal kırıklıkları maalesef geçmiyor.

Benim annem de böyle varsa yoksa oğulları ben onun hayatının neresindeyim bilmem.

Canım inşallah sağlıkla sihhatle bebeğini kucağına alırsın, eşine de sanada rabbim acil şifalar versin.

Allah yardımcınız olsun.

Hiç birini takma, üzme tatlı canını geçer bugünlerde..

Benim annem de buna yakin, ayni durumda olsak ne yapardi bilemiyorum. Ben artik ondan bi beklentiye girmekten vazgectim, boylece uzulmuyorum. Ara ara gorusmuyoruz hic, sonra yine mesafeli halimize devam. Umarim kisa zamanda tum zorluklari atlatirsiniz

Sizin adınıza çok üzüldüm :( ben De benzer bir durum yaşadım hamile kalmıştım ama ben hem okuyorum hem evliyim annemi arayıp hamile olduğumu söyledim telefonda ve bana dediki seni evlatlıktan reddederim o çocuğu doğurursan dedi senin gibi kızım yok benim o çocuğu aldıracaksin dedi ben evliyim sonucta hamile kalmam dogal hamileligimin sevincini bile yaşayanmadim o gün sabaha kadar ağladım ve sabah kanamam başladı düşük yaptım üzüntüden oldu galiba :( insanın annesi bile yanında değilse gerçekten insanın çok zoruna gidiyor

Sizin adınıza çok üzüldüm :KK43: ben De benzer bir durum yaşadım hamile kalmıştım ama ben hem okuyorum hem evliyim annemi arayıp hamile olduğumu söyledim telefonda ve bana dediki seni evlatlıktan reddederim o çocuğu doğurursan dedi senin gibi kızım yok benim o çocuğu aldıracaksin dedi ben evliyim sonucta hamile kalmam dogal hamileligimin sevincini bile yaşayanmadim o gün sabaha kadar ağladım ve sabah kanamam başladı düşük yaptım üzüntüden oldu galiba :KK43: insanın annesi bile yanında değilse gerçekten insanın çok zoruna gidiyor
Nasıl yani ya..

Geçmiş olsun eşinize ve size. En doğrusunu siz bilirsiniz zaten. İçinizi dökün obdan sonra görüşmeyin. Ama içinize atarsanız daha da kurulursunuz bence konuşun ve rahatlayın.

Senden uzak olsun. Mutlu iyi olsun ama ona en iyi ders onu yalnız bırakmaktır. Emin ol 50 sinden sonra o sana muhtaç olacak , bir telefonuna bir selamına. Sakın vicdan yapma ama bı günlerini hatırlaz

Lütfen üzmeyin kendinizi. Rabbim eşinize ve size şifa versin. Bende de var bu anne baba versiyonundan. Ne nikahıma ne doğumuma geldiler. Hamileyken kanamam oldu bir ay yattım, kayınvalidem baktı, kayınbabam eliyle meyve soyup yedirdi. Babam ve annemse üzülme çocuk ne ki bir daha olur dediler. Kızım bir yaşını bitirdi annem hala görmedi. Sabah doğum yaptım akşam aradılar bir dakika konuşup kapattılar. Kızım sarılıktan hastanede yattı iki gün aramadılar hiç. Ben de artık gitmiyorum yanlarına. Tamamen silemesem de baya mesafe koydum. Kızım ve eşim yetiyor. Siz de bundan sonra görüşmeyin. Çocuğunuza eşinize odaklanın.

Valla bir annenin böyle davranabilmesi için bir sebep olmalı.sebep yoksa pskolojik rahatsız olmalı.insan evladına nasıl böyle yapar başka bişey gelmiyor aklıma.bende içimde tutamazdım.sor bakalım neden ihtiyacın oldugunda yanında değilmiş?

Iyi gunler kizlar
Zor zamanlardan geciyorum. Erken dogum riski ve bobrek buyumesiyle 3 gun hastanede yattim bugun taburcu edildim. Bu zaman zarfinda yanimda bana refakat edecek kimsem yoktu. Surekli ilac serum antibiyotik yedim kollarim sisti tas gibi oldu, kendi kendime wc ihtiyacimi gormeye calistim o elim kolumla Ic camasirimi 10 dakika da indirdim resmen. Annemi ariyorum hastayim vs nazlaniyor, en azindan bir saat dur dedim yanimda. Psikolojik olarak bittim o ortamda. Bakiyorum herkesin annesi kardesi ablasi vs yaninda. Annem daha 41 yasinda. Neyse nazlandi surekli tamam dedim ben basimin caresine bakarim.
Ziyaret saati geliyor yine kimsem yok. Bilenler bilir esimde kaza gecirdi adam gelemiyor.
Kayinvalidemle hic gecinemezdim o kadin bile kalkip hastanelere kadar geldi beklemek istedi ameliyatli oldugu icin gonderdim geri
El diye nitelendirdigim, her gun dalastigim insan dahi taburcu oldum geldi yemegimi corbami yapti, yatagimi acti, temizligimi yapti benim annem bir gun olsun benim yanimda bir saat durmadi.

Dun bana bir saatte olsa gelip duramam agrim var diyen insan instagramda boy boy fotograf paylasiyor.
Babam ariyor seni cikarttiklarina gore sen iyilesmissin gelmemize gerek yok degil mi diyip kapatiyor .
O kadar kirginim ki.
Belki birdaha hic bir sekilde annem diye sarilip yuzune bile gulemem diye dusunuyorum.
Beni en zor zamanlarimda bu sekilde birakan ve insanlara sozde her saat yanimda oldugunu belirten kadinin sadece lafta anne oldugunu anladim bugun.
Tavrim ne olmali diye sormuyorum cunku nefrette etsem tavir koyacagim insana bir sekilde deger veriyorumdur.
Seni çooooooook iyi anlıyorum.
Ben de herkesin anne olmaması gerektiğini düşünüyorum.
Evlat yetiştirmek zordur tabiki çok sıkıntılar çekiyorlar bizler için ama zaman geçince öyle bir hal alıyor ki evlatlarına nasıl davranmaları gerektiğini bilmiyorlar.

Annen tatilinden olmak istememiş belli ki. Üzülmen doğal ama kendini heder etme sakın. Canını da sıkmamaya çalış, zor bir dönemdesin Allah yardım etsin.
Inşallah bebeğini de sağlıkla kucağına alırsın mini mini bir yavru :)
Al sana en güzel dost, hep yanında seninle :)

Iyi gunler kizlar

O kadar kirginim ki.
oncelikle gecmis olsun cok. yakin bi arkadasinizdan destek isteyin bu süreçte, gecmiste de sikintilar yasamış gibisiniz aile konusunda..mesafeli olun derim..

Uvey anne bile yapmaz bunu anne babaniz ozmu vallahi ben suphelendim evlatlik falanmisiniz.cok uzuldum size yaziklar olsun annenize.siz sakin bebeginize bunu yapmayin yarin birgun ihtiyac olunca ararlarsa katiyyen gitmeyin.hic gorusmeyin bence.babanizada yaziklar olsun vallahi pes dedim ben burda.saglikla al kucagina bebegini..

Iyi gunler kizlar

O kadar kirginim ki.
Hayır, kesinlikle her kadın anne olmaya layık değildir. Ama siz anne olmaya gerçekten layıksınız. Size ve eşinize çok geçmiş olsun. Allah sağlıkla, huzurla bebeğinizi kucağınıza almayı nasip etsin. Annenize de Allah merhamet versin.

Rahmetli annem geldi aklıma.

Yillar once yeni hamileydim. Annem de şehir dışında. Abimin yanında. Her neyse bende kabızlık söz konusu oldu. Dr gittik sadece su iç dedi. Başka birşey demedi. 15 gündür wc ye gidemiyordum. Karın ağrısından ağlıyordum. O kadar tuhafti ki ilk kez başıma geldi. Bazen hamileliklerde oluyormuş.

Annemi aradım anne ne olur gel. Durumu anlattım artık yemek yemeğe korkuyordum.

Kadincagiz orası kırsal bir yer ya hep ot türü şeyler toplamış.

O şehirden hemen kendi evine, üstünü başını değiştirip sonra benim evime gelmişti. Ki annemin okuma yazması yok. Elindeki adres kağıdıyla iki otobüs bir taksi yapmış kadın.

Akşam aradım sabah annem kapimdaydi. Annemi görünce sevindim. Anne bu ne hız dedim. Dayanamadım kızım dedi.

Annem otlardan yemek yaptı. Bugün sadece bunu yiceksin dedi. Anne tadı çok iğrenç dedim. Yanında yoğurt ye kızım. Bak gör iyi olacaksın dedi.

Ertesi gün wc ye gitmekten anam ağladı :KK66: 16 günün herşeyi çıktı gitti. O kadar rahatladım ki agrilarimda da gitmişti. Nur içinde yatsın. Dr larin yapamadığı annem yapmıştı.

Her kesin bir annesi var ama içinde ki merhamet ve sevgi farklı.

Back